Marzec 2027 🌼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaqwsx wrote:Ja mam swoje dwie używki ( jedna za 400zl a druga za 1000zl nowa sprzedawana z rynku wtornego) ogolnie oba to summit x3 bo ja potrzebuje na moje tereny ale mega sobie chwalę kupowanie z rynku wtórnego rzeczy, najlepiej lokalnie zeby obejrzeć. Takie rzeczy się latwo nie psują a ludzie czesto maja po 2-3 wózki i jakiś tam nie używają a pozniej odsprzedaja w super stanie
Właśnie będę musiała zrobić rozeznanie z jakich firm ewentualnie szukać używanych. Fajny ten summit x3, możliwe że kiedyś też się będziemy za takim rozglądać bo lubimy chodzić na spacery po lesie to może by nam się sprawdził. 🙂 -
Iwona88 wrote:A czy któraś z was kupowała kiedyś wózek używany, albo tańszy tak do 1500zł? Może macie jakąś firmę do polecenia? Mąż mnie zachęca, żeby kupić używany.
Według mnie lepiej używany,ale lepszy, niz taki za 1500 ale nowy. Jak dla mnie te za 1500 mimo ze nowe, wyglądają na rozklekotane🤷♀️
Ja osobiście kupowałam nowy(espiro yoga 2025), ale tylko dlatego, ze wiedzialam ze chcemy drugie bobo wiec oboje obleca na jednym wózku
Iwona88 lubi tę wiadomość
👱♀️29👱♂️30+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
*prawy jajowód niedrożny
17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm
05.26 wracamy do gry 🤞
Czy ponownie stanie się CUD? 🥹
2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
6.07 beta hcg 337 prog 22,7
8.07 beta hcg 755 prog 18
10.07 prog 16 = 💊utrogestan 400
24.07 Bije❤️ lekkie odklejenie kosmówki=💊utrogestan 200
10.08 2,4cm 🧸
3.09 I prenatalne 6,87cm 🦋
Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji

-
Bardzo chciałabym mieć dwójkę dzieci, więc może to dobry argument, żeby jednak kupić nowy wózek 😅 My niedługo rozpoczynamy budowę domu, więc no mocniej przyglądamy się wydatkom. Na ile rzeczywiście jest sens wydawać więcej pieniędzy 🙂shaylen wrote:Według mnie lepiej używany,ale lepszy, niz taki za 1500 ale nowy. Jak dla mnie te za 1500 mimo ze nowe, wyglądają na rozklekotane🤷♀️
Ja osobiście kupowałam nowy(espiro yoga 2025), ale tylko dlatego, ze wiedzialam ze chcemy drugie bobo wiec oboje obleca na jednym wózku
Lunara lubi tę wiadomość
-
A jak Ci się sprawdza wózek espiro yoga 2025? Widzę że jest w cenie od 2200zł. I podoba mi się jego wygląd 😃shaylen wrote:Według mnie lepiej używany,ale lepszy, niz taki za 1500 ale nowy. Jak dla mnie te za 1500 mimo ze nowe, wyglądają na rozklekotane🤷♀️
-
Iwona88 wrote:A jak Ci się sprawdza wózek espiro yoga 2025? Widzę że jest w cenie od 2200zł. I podoba mi się jego wygląd 😃
O kurde to potaniał, w zeszłym roku płaciłam 3 kola🤣
Ogólnie super,mieszkam na wsi wiec polne drogi i bloto mu nie straszne😂 Ma sporo wentylacji i fajny dosyc twardy materacyk, aczkolwiek spacerówka troche sie zacina przy składaniu, ale podobno ten typ tak ma🙈
👱♀️29👱♂️30+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
*prawy jajowód niedrożny
05.26 wracamy do gry 🤞
2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
10.08 2,4cm 🧸
Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji

-
Wiesz ja jako fanką jestem nieobiektywna, ale nie wyobrażam sobie funkcjonować gdziekolwiek ( nawet w miescie zimą) w innym wózku. Widzę jak inni maja ograniczenia a moj sunie lekko po kazdym możliwym terenie 😀 do tego lekkie prowadzenie i łatwy system chodzenia po schodach. Minus to gabaryty, ale nie bez powodu mam teraz 2 takie wózki i nie planuje w życiu innych 🤣Iwona88 wrote:Właśnie będę musiała zrobić rozeznanie z jakich firm ewentualnie szukać używanych. Fajny ten summit x3, możliwe że kiedyś też się będziemy za takim rozglądać bo lubimy chodzić na spacery po lesie to może by nam się sprawdził. 🙂
-
Odebrałam już wyniki Sanco. Telefon mi skakał w ręce ze stresu jak otwierałam ten wynik. Ale okazuje się, że wszystkie ryzyka są niskie 🥹 I jest to dziewczynka 🥹🩷
Trzymam kciuki za Wasze nadchodzące badania prenatalne 💪 Ja na swoje jeszcze troszkę muszę poczekać.
Iwona, ja też właśnie jestem w górach. Dobrze że nic więcej Ci się od tego upadku nie stało. Ja odżyłam jak tylko wyjechaliśmy, a brałam pod uwagę nawet najbardziej pesymistyczny scenariusz gdzie spędzę cały wyjazd w pokoju. Co prawda trasy robię dwa razy krótsze niż normalnie i tylko po dolinach, ale i tak mam o wiele więcej siły i się hamuję bo chciałoby się więcej 🙂
dzydzy, KarolinaJ0702, aszin, Anabbit, Claudii, polalola, WannaBe, Pelasia30, shaylen, Lunara, Iwona88, Ilianoxia lubią tę wiadomość
-
Hej, my będziemy szukać używanego wózka, mamy za granicą dużo stron z używanymi rzeczami, są nawet grupy na Facebooku gdzie Polacy wystawiają różne rzeczy
-
Hej, co do wizyt to we czwartek mam prenatalne, mam nadzieję, że będzie dobrze.
Jeśli chodzi o wózek to kupowałam BEBETTO nie pamiętam jaki model i cena ale atrakcyjna w promocji na dzień dziecka była pamiętam. Wiele osób spośród znajomych polecało te firmę.
-
Ja mam Venicci upline 2 i jest ogólnie spoko. Troche dziecko na początku zjeżdża w spacerówce, ale teraz już nie mamy tego problemu. No, ale będę sprzedawać bo na pewno kupujemy wózek rok po roku żebym mogła sama z dwójką wychodzić, bo czeka mnie codziennie wycieczka do żłobka 🙄 wydaje mi się, że spokojnie będą jeździć we dwójkę w tym wózku z rok/ półtora.
W ogóle kiedy dzieci rezygnują z wózków? Na 3 lata mniej więcej? 😂
-
Aszin tak już psychicznie się na to przygotowuję i raczej zrobię amniopunkcję, chociaż wiadomo mam chwile wątpliwości. Na przykład dzisiaj przeczytałam że jakaś dziewczyna dostała sepsy po i już się przestraszyłam, ale raczej jestem nastawiona na tak. Generalnie poza jakimiś gorszymi chwilami tak jak np ostatnio po wyjściu od genetyka to jestem pozytywnie nastawiona i czuję że wszystko będzie dobrze, bardzo dużo nadziei dają mi historię przeczytane na reddicie bo tam 95% takich przypadków jak mój albo nawet gorszych z ryzykiem określonym na wysokie kończyło się koniec końców dobrze i podobno testy w tym przypadku mają bardzo niską wiarygodność.
Iwona88 kod który mi wysłałaś jest aktualny bo go nie wykorzystałamWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:43
Lunara, Claudii, aszin, Iwona88 lubią tę wiadomość
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
Starania od 01.2026
26.06.2026 beta 25,68
29.06.2026 beta 119
01.07.2026 beta 485
07.07.2026 beta 4646
09.07.2026 beta 11064
15.07.2026 pierwsze USG -
polalola wrote:Może będziecie chciały skorzystać to przypominam o promocji na kombinezon z merino od Lupilu na stronie lidla 😄
Dziewczyny z doświadczeniem - dla marcowego bobo opłaca się jeszcze kupować taki kombinezon? Jeśli tak to jaki rozmiar? Wyobrażam sobie że to raczej jednorazowa akcja na marzec/kwiecień i ja jesień będzie potrzebny nowy rozmiar.
Madzialenka - trzymam w takim razie kciuki. Już masz wyznaczony termin?
Amniopunkcja jest oczywiście inwazyjnym zabiegiem, ale pamiętaj że w większości przypadków nie ma żadnych negatywnych skutków ubocznych 🫂
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:04
aszin, Dusiaaa lubią tę wiadomość
-
dzydzy wrote:Dziewczyny z doświadczeniem - dla marcowego bobo opłaca się jeszcze kupować taki kombinezon? Jeśli tak to jaki rozmiar? Wyobrażam sobie że to raczej jednorazowa akcja na marzec/kwiecień i ja jesień będzie potrzebny nowy rozmiar.
Amniopunkcja jest oczywiście inwazyjnym zabiegiem, ale pamiętaj że w większości przypadków nie ma żadnych negatywnych skutków ubocznych 🫂
Też się zastanawiam, ale mój chyba będzie lutowy, tak coś czuję. Zamówię pewnie kombinezon ale z tych tańszych. Córce kupuje Merinowca, ale one są mega drogie. Bobasowi wezmę chyba z tej firmy na H, bo często można dorwać za 200 z hakiem nowyWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:14
-
Jestem po wizycie - mały ma 8,59 cm, serduszko 145, łożysko na tylnej ścianie 😁
Szamanka, dzydzy, Zaqwsx, shaylen, Claudii, Anabbit, Iwona88, bebinka, Lunara lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
✶ SANCO 🩵
✶ 12+1 5,74cm, prenatalne ✔
✶ 14+0 8,59 cm 🧸

-
Ja uwazam ze warto. Bo zawsze mozesz lżej pod spodem ubrac i jeszcze na chłodniejsze dni w maju posłuży, a jakość przewiwnosci materiału i to ze sie to dziecko nie gotuje to do mnie przemawia. Mi dlugo służył. No na jesień raczej nie, chociaż w przypadku engela to nie byłabym pewna bo ten rozmiar serio jest taki ba pol roku. Z tym ze jak jesień to wczesną 😅dzydzy wrote:Dziewczyny z doświadczeniem - dla marcowego bobo opłaca się jeszcze kupować taki kombinezon? Jeśli tak to jaki rozmiar? Wyobrażam sobie że to raczej jednorazowa akcja na marzec/kwiecień i ja jesień będzie potrzebny nowy rozmiar.
Iwona88, Lunara lubią tę wiadomość
-
Ja kombinezonu nie kupuje, wydaje mi sie to bez sensu
luty/marzec to juz po zimie. Bodziak, sweterek, kolderka i kapa w gondoli to mysle ze to juz i tak za duzo😅 ale ja raczej stosuje zimny chów, nie lubie przegrzewania dziecka.
👱♀️29👱♂️30+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
*prawy jajowód niedrożny
05.26 wracamy do gry 🤞
2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
10.08 2,4cm 🧸

-
Co do kombinezonu to też się zastanawiałam, ale weszłam właśnie na stronę Lidla i wyprzedane, więc problem z głowy 😂
Madzialenka, myślę, że to dobra decyzja. Trzymam kciuki, żebyście po badaniu odetchnęli 🍀
Zmieniacie suplementy na II trymestr? Zastanawiam się czy te preparaty z żelazem przy dobrych parametrach są ok, czy lepiej unikać. W sumie są to tak małe dawki, że raczej nie zaszkodzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:25
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
✶ SANCO 🩵
✶ 12+1 5,74cm, prenatalne ✔
✶ 14+0 8,59 cm 🧸

-
Monia12@ wrote:Ja przeszłam na Pueria Duo. Bez żelaza, ale u mnie poziom ferryty i hemoglobiny wysoki.
Ja też Pueria Duo. U mnie hemoglobina jeszcze spoko, ale ferrytynę miałam taką sobie - 42. Dziś mam lekarza to podpytam czy włączać żelazo.
aszin lubi tę wiadomość