SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2027 🌼❤️
Odpowiedz

Marzec 2027 🌼❤️

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Aszin ja już zakupiłam 🤣 śpię na niej od piątku 🤣 mam typu C z Puuki. Ogólnie wykonanie bardzo dobre, można sobie wyciągnąć trochę wypełnienia ze środka, z jednej strony jest bardziej miękka a z drugiej twarda. Narazie muszę się przyzwyczaić bo ja zawsze miałam jednak cienką poduszkę pod głowę, a tutaj trochę jednak idzie wyżej. Także zobaczymy jak się sprawdzi na dłuższą metę. Ale między nogi super, zresztą już od początku wkładałam sobie zwykłą poduszkę między kolana.

Wczoraj zakupiliśmy fotelik do samochodu od znajomej z bazą obrotową także już jeździ 🤣 Ma mi jeszcze odsprzedać wanienkę i jakieś rzeczy na chłopca od szwagierki (tylko chcemy już potwierdzenie na 100%). Także zaczęliśmy przygotowania 😜

Wiem, że to pewnie głupie gdybanie ale ja bym nie montowała fotelika tak wcześnie. Wystarczy, że jakiś pajac w was wjedzie i tak naprawdę fotelik już się nie nadaje bo jest powypadkowy.
    My zamontowaliśmy dopiero po terminie donoszonej ciąży i też jakoś dziwnie mi było z tym faktem, że jeździ pusty fotelik 😂

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poduszki nie kupuję na razie. W poprzedniej ciąży miałam mały brzuch, totalnie mi nie ciążył podczas spania, bolow pleców też nie zaznałam. Myślę, że mnie by bardziej irytowała niż pomagała. 😄
    A co do rad i komentarzy rodziny to polecam już się uzbroić e grubą skórę, bo jak w ciąży dostawałam ich parę, tak po porodzie się odpaliły wszystkie kobiety i w sumie mężczyźni w rodzinie też. Pierwsze telefony, że pewnie głodzę dziecko i nie mam pokarmu, bo nie zgadzam się na dokarmianie mm miałam już 14 godzin po porodzie 🙂 później każdy płacz małej, skok rozwojowy czy regres snu był z mojej winy. Ja źle jadłam, ja źle karmiłam, ja źle xyz …
    Nie zliczę ile razy sugerowano mi przejdzie na mm to w końcu zacznie spać, karmienie kasza manna przed snem z butelki..

I żeby nie było, ja nie mam nic do karmienia mm jeśli ktoś tak chce, ale ja chciałam kp i nie miałam ŻADNYCH problemów z laktacją od początku, a mała zawsze przybierała odpowiednio.

Paula2124 lubi tę wiadomość

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sobie dalam wkręcić ze z moim karmieniem jest cos nie tak ( na start laktacji) w taki sposob ze se rozkręciłam hiperlaktacje i zbierałam z każdego karmienia po 300ml najwyżek do kolektora ktore wylewalam bo mlody nie lubił butelki. Musiałam to wyhamowywać. Ogolnie warto nauczyć sie stawiać granice. Ja urodziłam w styczniu i na 2 spotkaniu z rodzicami nie odzywałam sie do ojca od marca do maja tak mnie wkurzył. Dzisiaj jest juz grzeczny :)

Co do poduchy to nie potrzebowalam i nie mialam. Teraz nie planuje.

Co do fotelika to mamy, ale montujemy dopiero pod koniev ciazy. Fotelik nie powinien jezdzic sam w aucie dlugo. To sie prosi o byle stłuczkę i głowienie sie

Z wyprawki na chlopca jestem 100% gotowa, na dziewczynke musiałabym jakis piękności dokupić zebh w samych dinozaurach nie chodziła 🤣

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    K ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png

Transfer 18.06.2026r.

preg.png
  • Claudii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak mamy wymontować, bo go muszę uprać itp, po prostu sobie jeździ od wczoraj XD ale ja nie wierzę w żadne takie przesądy i że nagle jak włożę fotelik to będę miała wypadek także chill 😊

30l. starania od: styczeń 25’

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
    FET 5CB 27.06 beta:
    6dpt 32,2 / 9dpt 36,6 cb? 💔/ 11dpt 56,9 / 13 dpt 122,8 / 16 dpt 426,2 / 19 dpt 1080,4 / 23 dpt 3313,7
    24.07 USG 6+3 CRL 0,45
    27.07 USG 6+6 CRL 0,88 i ♥️
    05.08 USG 8+1 CRL 1,60 ludzika 😍
    17.08 USG 9+6 CRL 2,90 ♥️
    31.08 krwawienie 🩸 ale USG 11+6 ok, CRL 5,46; prenatalne ✔️ (🩵?)

preg.png
  • Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Polecacie jakieś majtki ciążowe? Ja uwielbiam majtki bezszwowe z wysokim stanem ale jednak one nie są bawełniane i się zastanawiam czy nie zmienić na jakieś z bawełny żeby materiał był oddychający
    Czy w ogóle takie majtki z wysokim stanem sprawdzają się przy większym brzuchu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:55

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    07.07.2026 beta 4646
    09.07.2026 beta 11064
    15.07.2026 pierwsze USG
  • WannaBe Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Dziewczyny, a będziecie kupować poduszkę ciążową? Warto?

Ja dostałam poduszkę typu C od kuzynki, ale jest mi strasznie niewygodnie na niej. Może jeszcze mam za mały brzuch, ale boli mnie od niej kark (a to jeden krok od migreny) i chyba jednak będę szukać czegoś innego.

Starania od 2018

🔸 IUI - 09.21
    1️⃣ IVF-ICSI + ZyMot - długi
    - 04.22 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️

2️⃣ IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki
    - 10.23 - ET 2x8A ❌
    - 05.24 - FET + EG ❄️ 4AA ❌
    - 06.24 - FET + EG ❄️ 3BA 💔 CB

3️⃣ IVF-ICSI - długi
    - 04.25 - FET + EG ❄️ 4AB ❌
    - 08.25 - FET + EG ❄️ 4BA ❌

4️⃣ IVF-IMSI - krótki
    - 05.26 - PGT-A - 2x ❄️ 4AA ✔️, ❄️ 4BA ❌
    - 07.26 - FET + EG ❄️ 4AA, Beta 8dpt: 132, 10dpt: 328, 12dpt: 753, 14dpt: 1489, 20dpt: GS 1cm + pęcherzyk żółtkowy, 29dpt: CRL 0.63mm i mamy 💗
    📍9+2 - CRL 2.37cm 🧸
    📍10+3 - CRL 3.1cm, FHR 165 i fikołki 💃🏻
    📍I prenatalne - 10.09

preg.png
  • Paula2124 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny, trochę mnie przestraszyłyście tą wizją komentarzy już po porodzie 😅 My mieszkamy 1h od moich rodziców i 3h od teściów, więc myślałam, żeby zaprosić raz mamę, raz teściową do nas niedługo po porodzie - tak po kilka dni (moje ciotki tak jeździły do kuzynów, którzy mieszkają dalej od nich). Ale teraz tak myślę, że i jedna i druga mają skłonności do krytykowania i nie wiem, czy bym to zniosła psychicznie 😅😅😅

Starania od stycznia 2026
  • Lunara Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Ja mam po poprzedniej ciąży i w sumie faktycznie pod koniec byla to ulga dla pleców 😅 ale faktycznie dopiero zaczęłam używać jak juz mialam większy brzuch 🤭 Mam rogala z poofi, kupowałam na vinted prawie nówkę :)

Ja tez mam z poofi z poprzedniej ciąży, pod koniec mi się bardzo sprawdziła, co prawda zmienianie pozycji z nią jest jeszcze trudniejsze niż z samym ciążowym brzuchem, ale pod koniec to już mało kiedy w nocy zmieniałam strony 🙈

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zapraszałam 1.5msx po porodzie rodzicow i tesciow i tym razem beda pierwszy raz tez około tego. Zapraszam na majówkę bo dzieli nas 6h jazdy wiec na spokojnie wszystko. Uwazam ze połóg jest dla matki i dziecka i niekoniecznie chce wtedy gosci, ale to każdy zgodnie ze soba niech robi 😀
    Madzialenka95 mi sie nie sprawdza nic co uciska jakkolwiek brzuch, dlayego uzywam prostych, przewiewnych i zaraz sie zacznie nietrzymanie moczu to i zmiana po 2-3 razy dziennie bedzie grana

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    K ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png

Transfer 18.06.2026r.

preg.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2124, zgadzam się z Zaqwsx. Tych komentarzy to się jeszcze nasłuchasz 😅a po porodzie to już w ogóle wszyscy będą lepiej od Ciebie wiedzieć jak wychowywać Twoje dziecko. Z pięlegniarkami podobnie. Jak w szpitalu są 3 na zmianie to każda powie Ci coś innego 😂

Aszin, ja nie planuje. W pierwszej miałam taką wielką i była niepraktyczna. Nie miałam siły się z niej wygrzebać. Zwykły jasiek jako klin sprawdzał się milion razy lepiej.

11/2024 👧🏼

Transfer 30.06

preg.png
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJ0702 wrote:
    Hej, ja dzisiaj niewiem czy z tych emocji w pracy że już wszyscy wiedzą czy przez to że ciepło było miałam straszny ból głowy, po pracy sprawdziłam ciśnienie i miałam podwyższone, położyłam się spać, po spaniu ta sama sytuacja, wymiotowałam 2 razy. Uznałam że lepiej jechać na szpital to sprawdzić. Jest wszystko w porządku, lekarka powiedziała żebym wzięła paracetamol i w razie co kontrolowała ciśnienie. Mialam usg i maluszek ma juz 5 cm W domu jak wzielam tabletkę i coś zjadlam to zwymiotowałam ale lżej mi się zrobiło i mam już ustabilizowane ciśnienie. Niewiem może panikuję ale stresuję się bo mózg staraczki zostanie chyba że mną na zawsze

Mnie od soboty męczył ból głowy. Dziś dopiero normalnie funkcjonuję. Bóle głowy w ciąży są dość powszechne.

preg.png
‹‹ 92 93 94 95 96
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ