🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
antonna wrote:Czyli 1300 g nie jest zle Przygotowuje sje psychicznie na kolejna wizyte 🙈
A kiedy teraz wizyta 🙃?
1300 myślę że ok, coś tam Kru mówił że niby mój nie będzie duży i nie dobije do 3500. Porównuje się z córką mojej siostry i wagi wychodzą nam identyczne, też mówili że duża nie będzie a urodziła się 3500. -
Glonojadek wrote:A kiedy teraz wizyta 🙃?
1300 myślę że ok, coś tam Kru mówił że niby mój nie będzie duży i nie dobije do 3500. Porównuje się z córką mojej siostry i wagi wychodzą nam identyczne, też mówili że duża nie będzie a urodziła się 3500.
Wizyta za tydzień w środę Moja pierwsza córka ważyła 1300 g w 28+0 jakoś i urodziła się 39+6 z wagą 3680 g. Teraz druga córka w 27+5 miała 1024 g, więc wychodzi na to, że będzie mniejsza. Ja tak tę wagę analizuję, bo 3 tyg temu mnie trochę lekarz postraszył, że taka drobna i trzeba obserwować.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ja jeszcze z pytaniem do Was🤦 czy zawsze jak macie twardy brzuch to nospe bierzecie? Ja mam prawie codziennie jak kamien. Kilka razy wzielam nospe 1 dziennie. Jakos różnicy nie widziałam. Dr tylko mi w zaleceniach napisala nospa relaniym w razie potrzeby. Ale nie wiec czy jak nie boli to brac??? 🤔
-
nick nieaktualnyGlonojadek wrote:Za dużo i jak się czujesz?
@Mad_red co tam u was udało się załatwić coś ? -
Anulas wrote:Ja jeszcze z pytaniem do Was🤦 czy zawsze jak macie twardy brzuch to nospe bierzecie? Ja mam prawie codziennie jak kamien. Kilka razy wzielam nospe 1 dziennie. Jakos różnicy nie widziałam. Dr tylko mi w zaleceniach napisala nospa relaniym w razie potrzeby. Ale nie wiec czy jak nie boli to brac??? 🤔
Ja nie biore. Robi mi sie twardy kilka razy dziennie. Zaczęło sie po 20 tc. Szyjka mi sie nie skraca, wiec zakładam, ze to nic złego. Widzę, ze dużo kobiet tak ma.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:Ja jeszcze z pytaniem do Was🤦 czy zawsze jak macie twardy brzuch to nospe bierzecie? Ja mam prawie codziennie jak kamien. Kilka razy wzielam nospe 1 dziennie. Jakos różnicy nie widziałam. Dr tylko mi w zaleceniach napisala nospa relaniym w razie potrzeby. Ale nie wiec czy jak nie boli to brac??? 🤔
-
Za dużo za dużo wrote:Anulas ja biorę 3 razy dziennie . Mnie też nie bolało tylko były napięcia ale one nie przechodziły po odpoczynku . Tylko kończyły się i zaczynało od nowa . Podejrzewam że to mogło być przyczyną że ta szyjka poszła w dół . Jeśli masz często to napisz do dr . Bo mimo to każda z nas inna i nie ma się co sugerować. Teraz jak cały czas leżę to ich nie mam tylko jak wstaje .
No właśnie, u każdej to może być inaczej. W moim przypadku przynajmniej, póki co, te twardnienia nie robią nic złego na szyjkę. Gdyby się natomiast zaczęła skracać to bym wspomogła się lekami Ale ja też jestem już po jednym porodzie i szyjka trzymała do końca aż za dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 12:11
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Napisalam wlasnie do dr. Niech okresli. Mi się akurat szyjka nie skraca. Co pomiar to inna ale powyżej 4. ( w sumie to dziwne że u K bylo 4 u Sz 4,8- u niego poprzedno 4,4)
Za dużo dokladnie tak jak piszesz ja też nie wiem co jest co i jak reagować 😡
Ajeszcze kilka razy mi się zdarzylo, że poczułam jakby ktos mnie lekko pradem w tem brzuch popiescil, taka fala lekkiego bolu przeszła. To może skurcze🤔🤔🤔 -
jeszcze niestety nie, mają mnie brać od samego rana na porodowke ale coś czekam i czekam i się doczekać nie mogę bo dzisiaj akurat bardzo dużo porodow...🙉 rozwarcie jest po baloniku na 6 cm...ale skurcze słabe więc mąka podawać oxy. Mówili że przyjdą po mnie za 15 min tylko porodowke posprzątają, minęło już 1,5 h i nadal cisza...mam nadzieję że to będzie dzisiaj bo narzeczony już na miejscu 🙄🙄😍 kciuki ✊ 😍 😍
antonna wrote:Ciekawe jak @Niezapominajka. Nie odzywa sie to chyba urodziła 🙈Bąbel, Anulas, A gustu lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:jeszcze niestety nie, mają mnie brać od samego rana na porodowke ale coś czekam i czekam i się doczekać nie mogę bo dzisiaj akurat bardzo dużo porodow...🙉 rozwarcie jest po baloniku na 6 cm...ale skurcze słabe więc mąka podawać oxy. Mówili że przyjdą po mnie za 15 min tylko porodowke posprzątają, minęło już 1,5 h i nadal cisza...mam nadzieję że to będzie dzisiaj bo narzeczony już na miejscu 🙄🙄😍 kciuki ✊ 😍 😍
To wirtualnie przesyłam moc skurczów, aby poszlo po tej oksytocynie 🙂🙂 u mnie było na odwrót trzeba było hamować aby nie rozkręciła się akcja porodowa za wcześnie 🙈
Powodzenia 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 13:06
-
niezapominajka12345 wrote:jeszcze niestety nie, mają mnie brać od samego rana na porodowke ale coś czekam i czekam i się doczekać nie mogę bo dzisiaj akurat bardzo dużo porodow...🙉 rozwarcie jest po baloniku na 6 cm...ale skurcze słabe więc mąka podawać oxy. Mówili że przyjdą po mnie za 15 min tylko porodowke posprzątają, minęło już 1,5 h i nadal cisza...mam nadzieję że to będzie dzisiaj bo narzeczony już na miejscu 🙄🙄😍 kciuki ✊ 😍 😍
To trzymamy dalej kciuki Rozwarcie masz super Miejmy nadzieję, że szybko pójdzie
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
niezapominajka12345 wrote:jeszcze niestety nie, mają mnie brać od samego rana na porodowke ale coś czekam i czekam i się doczekać nie mogę bo dzisiaj akurat bardzo dużo porodow...🙉 rozwarcie jest po baloniku na 6 cm...ale skurcze słabe więc mąka podawać oxy. Mówili że przyjdą po mnie za 15 min tylko porodowke posprzątają, minęło już 1,5 h i nadal cisza...mam nadzieję że to będzie dzisiaj bo narzeczony już na miejscu 🙄🙄😍 kciuki ✊ 😍 😍
Teraz jak Ci podadzą kroplówkę to zobaczysz pójdzie jak po maśle i już dzisiaj Bruncio będzie z Wami ❤️😍😘
Trzymamy kciuki ✊✊✊
Niestety mam wrażenie właśnie ze w tych dużych szpitalach tak to jest ze maja zbyt dużo pacjentek i nie ogarniają...
To teraz już czas najwyższy na Was 🍀🍀🍀💪💪💪❤️❤️❤️ -
antonna wrote:Wizyta za tydzień w środę Moja pierwsza córka ważyła 1300 g w 28+0 jakoś i urodziła się 39+6 z wagą 3680 g. Teraz druga córka w 27+5 miała 1024 g, więc wychodzi na to, że będzie mniejsza. Ja tak tę wagę analizuję, bo 3 tyg temu mnie trochę lekarz postraszył, że taka drobna i trzeba obserwować.
O.. ja mam jutro 28+0 i wizytę to zobaczę ile nasza mała waży jakiś stres mnie dzisiaj dopadł, mam nadzieję że wszystko jest ok.
Anulas, ja mam spięty brzuch dość mocno i biorę nospę 2 razy dziennie.Bąbel, Anulas lubią tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Niezapominajko powodzenia! Choć już w zasadzie może jesteś po
Bąbel lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Bąbel lubi tę wiadomość
📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
Ta tule....szczerze to mam dosyć wszystkiego....Próbowali wywoływać poród 7 h leżałam pod oxytocyna i gowno to dało za przeproszeniem....skurcze niby regularne co 2 min trwały po 30-40 sek ale one prawie wcale nie były bolesne no i nic z tego nie wyszło 🤬🤬🙄🙈 więc mnie odlaczyli...załamka totalna....teraz coś mnie ciągnie krocze, pobolewa brzuch ale też nic się nie dzieje. Jutro rano decyzja czy wywołują dalej czy dopiero w piątek.
A jak drugi raz oxy nie zadziała to przebijają wody tzn płyny i to czasem przynosi efekty a jak nie no to już wtedy cesarka...więc ogólnie jest zaje****** jestem przeszczesliwa heh 🤬🤬🤬🙈
Teraz jeszcze leżę na sali obok porodówki i słyszę jak dziewczyny się dra i płaczą z bólu i się wszystkiego odechciewa 🤬🤬😩starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊