X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas mi też kazał przyjechać za 4 tygodnie żeby zobaczyć to serce jeszcze raz. Ja go cenie za to że tak dokładnie bada dzieciaczki i że można wszystko wiedzieć. Tylko wkurza mnie ,że ze zmierzeniem szyjki był problem a to też istotna sprawa. On chce zbadać tylko to co on chce . I powiedziałam Kru że raczej nie pojadę jeszcze raz.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1508 g. Jak ogarne to jutro wkleje☺️

U mnie zaczął od szyjki. Więc chyba jak ma dzień

No i wkurza mnie, że mówi że ok ale chce widziec bo kiepski obraz. Ale nie mówi, że czegoś nie mógł ocenic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 18:16

antonna lubi tę wiadomość

• A gustu Ekspertka

Wysłany: 27 października 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam tyle samo 75 a teraz to nie wiem. Jak dlugo krwawi się po porodzie mi już przestało a teraz znow jakieś skrzepy i krwawienie ale niewielkie karmie piersią wiec może przez to znów zaczęłam krwawic?dziewczyny jak to jest z tym krwawienie bo jestem tydzień po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 18:21

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ostatnie 3 tyg miałam na prawdę intensywne i dokuczliwe twardnienia brzucha. Od dwóch dni spokój 🙄 gdyby się tam w środku nie ruszał to pomyślałabym że coś jest nie tak. Mogły się skurcze wyciszyć bardzo w sposób znaczący? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 19:07

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    1508 g. Jak ogarne to jutro wkleje☺️

U mnie zaczął od szyjki. Więc chyba jak ma dzień

No i wkurza mnie, że mówi że ok ale chce widziec bo kiepski obraz. Ale nie mówi, że czegoś nie mógł ocenic

No to ładna waga :-) Porównam sobie z Lila w przyszlym tygodniu, bo akurat bede 29+5 u lekarza tak jak Ty dzisiaj. Mam nadzieję, że moja bedzie miala chociaż te 1300 g

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 29+5 mały ważył u Sz 1300g 👍

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ja po wizycie. Dr powiedział że wszysko ok i mam przyjsc za miesiąc 😡 To pytam czy to profilaktycznie, czy ma jakies wskazanie. Powiedział, że zła widoczność jest wskazaniem😡😡😡 Jeszcze zapytam dr K czy mi ta wizyta potrzebna. Sika z jaką wykonuje to badanie mnie przeraża. Czasami aż szczywnialam z bólu.
    Waga małej jest zgodna z tc ale cały czas była tydzien do przodu więc zwolniła.
    Zdjęcie zrobił 🥰
    Mi tez kazał najpierw przyjechać na powtórkę połówkowych a ja celowo przeciągnęłam o tydzień żeby mieć już trzeci trymestr to stwierdził ze mam jeszcze przyjść w 34 tc nie wiem po co bo wszystko było Ok 💁‍♀️ Nie poszłam i zdjęcia nigdy nie dostałam bo powiedział ze jak przyjdę w 34 tc tylko kase wyciąga i tyle to moje zdanie a dusi po tym brzuchu tak mocno ze ❤️Nelcia❤️ przez kolejne pare dni normalnie bała się ruszać nie mówiąc o tym ze brzuch mnie bolał przez kilka dni...
    😡😡😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 19:27

f3c5740a8e.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze te bóle kołkowe z prawej strony. Po badaniu ledwie wyszlam z tego gabinetu.

Też miałam byc 1,5 tygodnia wcześniej ale dr K powiedziala że nie widzi sensu i mi porozdzielała wizyty, że nie idę tydzień po tygodniu.

Dobrze, że zrobił najpierw zdjęcie, a potem wpadł na pomysł o kolejnej wizycie 🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 19:48

Glonojadek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Przez ostatnie 3 tyg miałam na prawdę intensywne i dokuczliwe twardnienia brzucha. Od dwóch dni spokój 🙄 gdyby się tam w środku nie ruszał to pomyślałabym że coś jest nie tak. Mogły się skurcze wyciszyć bardzo w sposób znaczący? 🤔

Owszem, że może tak być, mogą być dni, że jest lepiej, ja np przez tydzień dzień w dzień miałam non stop skurcze potem cisza, byłam bez kropliwek no ale nagle powracały i dalej kroplówki, tutaj nie ma regoly, a też p induktorem skurczów mogą być ruchy dziecka u mnie jak dziewczynki byly bardziej ruchliwe to skurcze były mocniejsze.

Glonojadek lubi tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo - dobrze słyszeć o końcówce krwawienia, tyle czasu, że będziesz mogła odetchnąć :)

Martynkowo lubi tę wiadomość

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    U mnie w 29+5 mały ważył u Sz 1300g 👍

I jaki Ci wiek ciąży wychodził z USG? Czy komentował, ze niska waga?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Martynkowo - dobrze słyszeć o końcówce krwawienia, tyle czasu, że będziesz mogła odetchnąć :)
    Do pełni szczescia potrzeba mi jeszcze wzorowego usg i badań połówkowych 😂. Obiecałam sobie, ze jak będzie ok to w końcu coś kupię! ❤️💙

Glonojadek, Kora88 lubią tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnica 3-4 dni młodszy. Sz skomentował że dziecko jest proporcjonalne (w stosunku do FL, AC i reszty). Dwa tyg później miał 1784 i jak Kru mi pokazywał siatkę to był w środku, czyli ok. Ja mam 1,58 a mój też wiele wyższy nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 21:43

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gustu wrote:
    Ja brałam tyle samo 75 a teraz to nie wiem. Jak dlugo krwawi się po porodzie mi już przestało a teraz znow jakieś skrzepy i krwawienie ale niewielkie karmie piersią wiec może przez to znów zaczęłam krwawic?dziewczyny jak to jest z tym krwawienie bo jestem tydzień po porodzie.

Na tym etapie połogu jest to jeszcze normalne, macica musi się oczyścić, jeżeli takie nagle krwawienie by wróciło po 6 albo 8 tygodniach to by mogło oznaczać coś niepokojącego,ale też niekoniecznie, niektóre kobiety dłużej się"czyszczą"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 07:11

• antonna Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Różnica 3-4 dni młodszy. Sz skomentował że dziecko jest proporcjonalne (w stosunku do FL, AC i reszty). Dwa tyg później miał 1784 i jak Kru mi pokazywał siatkę to był w środku, czyli ok. Ja mam 1,58 a mój też wiele wyższy nie jest.

Czyli 1300 g nie jest zle :-) Przygotowuje sje psychicznie na kolejna wizyte 🙈

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo też czytałam, że bierzecie relanium a ja to biorę pierwszy raz w szpitalu miałam co innego i czy też jesteście takie zamulone po tym leku?🙈 Ddokyor napisał ze mam brać dwa razy dziennie jak mocnej czuje podbrzusze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 08:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Dziewczyny bo też czytałam, że bierzecie relanium a ja to biorę pierwszy raz w szpitalu miałam co innego i czy też jesteście takie zamulone po tym leku?🙈 Ddokyor napisał ze mam brać dwa razy dziennie jak mocnej czuje podbrzusze.
    Relanium ma działanie uspokajające więc to normalnie że tak się czujesz . My to bardziej bierzemy rozkurczowo. Ja jak widzę że jest ok to nie biorę . Bo pół ciąży bym przespała 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Relanium ma działanie uspokajające więc to normalnie że tak się czujesz . My to bardziej bierzemy rozkurczowo. Ja jak widzę że jest ok to nie biorę . Bo pół ciąży bym przespała 😉

Ja też mam brać przy większych spieciach, ale wczoraj i dziś akurat taki dzień 🙂ale przynajmniej trochę pospie, dzięki 🙂

• antonna Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak @Niezapominajka. Nie odzywa sie to chyba urodziła 🙈

niezapominajka12345, A gustu lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo i jak się czujesz?

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ