🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
@Za duzo mysle, ze Twoja szyjka wytrzyma i do 40 tc Jeszcze masz cale 2 cm szyjki, a dziewczyny z rozwarciem potrafia chodzic kilka tygodni 🙈 Także lez skoro Ci lekarz każe, ale naprawdę mozesz byc o swoja córkę spokojna! Kiedy masz wizyte?
@Babel bede trzymać kciuki za poniedzialek:-) oby szybko poszło!👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyJa mam za tydzień wizytę i pierwsze ktg ciekawa jestem . Antonna mój mąż też tak mówi że teraz leżę a potem nie będzie chciała wyjść . Ale tego nie da się przewidzieć.
Ale jak mam być szczera to już chcę ten grudzień i ten poród. I wrócić do normalnego funkcjonowania.kinga25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a czy Wy też mialyscie albo macie na tym etapie ból, klucie w szyjce? 🤔, głównie jak dłużej siedzę , albo zmieniam pozycje w łóżku,dzisiaj czuje Synka bardzo nisko, nie wiem czy to może być od tego, jest główka w dół , wizytę mam w środę ale chyba napisze do doktora , dziwne jest to dzisiaj 🙄
-
Glonojadek wrote:Za dużo - z chęcią Ci oddam, ale żeby szyjka wydłużyła się w dwa tygodnie o centymetr to lekka przesada 🙈
Anulas - akurat ostatnie dwa tyg szczerze to się nie oszczędzałam wybitnie, więc nie wiem co zle zrobiłam 🙈 pod koniec dnia to wszystko mnie boli. Począwszy od spojenia łonowego, kręgosłupa, brzucha i ud..
Bąbel jak patrzyłam to do 60 miałam skurcze. Musiałyśmy się minąć. Bo ja czekałam od 9.00 ale się ktg nie doczekałam i chyba o 10.00 weszłam do Kru. Potem czekałam godzinę znowu na ktg. I siedziałam godzinę. Także pewnie sie minełyśmy. Ja szary sweterek w białe paski i czarne leginsy. Bąbel trzymam kciuki za poród i w ogóle wszystko wszystko. 🤞🤞👍😘
Ja miałam wczoraj do 12 najwiecej 🤣
Dziękuje za kciuki napewno się przydadzą 😘 to w takim razie Ty wchodzilas po mnie na ktg bo ja miałam na 10:15 i po ktg szlam jeszcze na poczekalnie bo czekałam za wizyta tez jak nigdy Dr miał opóźnienie 😉 -
nick nieaktualnyLena91aa wrote:Tak o tej ostatniej co robi, ale ja też byłam zdziwiona jak mi odpowiadała, że aż miała ochotę powiedzieć o ja pie.... 🙈, moze to zależy od techniki badania, jak bylam w szpitalu to też byli lekarze co tak badali, że no bolało 🤦♀️🤦♀️
Głównie zależy od lekarza, ja jak bylam po szwie i badal mnie Profesor to było bardzo nieprzyjemne, później jak już mój lekarz prowadzący to było ok wiadomo, że teraz też jest inaczej ale była różnica, więc jak dla mnie to zależy od badającego🙂 -
Przeżyłam usg 3 trymestru
Dr Sz sam z siebie zrobił fotki buzi malutkiej i prosił zeby mieć pendriva bo na płyty juz nie będzie nagrywał. Malutka waży 1300g i pieknie sie rozwijaGlonojadek, Kaach, antonna, Gaja88, Anulas lubią tę wiadomość
-
Monia88 wrote:Głównie zależy od lekarza, ja jak bylam po szwie i badal mnie Profesor to było bardzo nieprzyjemne, później jak już mój lekarz prowadzący to było ok wiadomo, że teraz też jest inaczej ale była różnica, więc jak dla mnie to zależy od badającego🙂
Może kwestia tego kto ma jakie dlugie palce 🙃👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyantonna wrote:Może kwestia tego kto ma jakie dlugie palce 🙃
Może też być doktor ma długie 🙃, ale nawet nie zwróciłam uwagi jakie miał Profesor😂, tylko jak podał wymiar szyjki z badania ręcznego, doktor też był przy badaniach to podszedł i mówił aby jeszcze chwilę poleżeć i sprawdzi mi długość szyjki na usg. -
nick nieaktualnyMonia88 wrote:Może też być doktor ma długie 🙃, ale nawet nie zwróciłam uwagi jakie miał Profesor😂, tylko jak podał wymiar szyjki z badania ręcznego, doktor też był przy badaniach to podszedł i mówił aby jeszcze chwilę poleżeć i sprawdzi mi długość szyjki na usg.
Długość palcy też, ale i wyczucia😉 mnie jak badal ordynator to też czułam różnice w porównaniu z doktorem.. -
Mamka92 wrote:Przeżyłam usg 3 trymestru
Dr Sz sam z siebie zrobił fotki buzi malutkiej i prosił zeby mieć pendriva bo na płyty juz nie będzie nagrywał. Malutka waży 1300g i pieknie sie rozwija13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Cześć dziewczyny, czy mogę dołączyć?
Opowiem po krótce moją historię.
2017r - poronienie zatrzymane w 9tc
2018r- szukanie przyczyny i zdrowy synek, ciąża prowadzona u dr K
2019r - poronienie zatrzymane, ciąza prowadzona u ginekologa w moim mieście
2020r- ciąża, obecnie 13tydzień. Prowadzona u gin w moim mieście ale ciężko zastanawiam się czy nie przenieść się do MedArt tam czułam się zaopiekowana. W 12tc u mojego gin na zwykłym USG wyszła przezierność 6mm, obrzęk brzuszka. Pobrano mi krew na nifty. Dzień pózniej na całe szczęście po godzinach przyjął mnie dr Sz w MedArt gdzie przezierność znowu wyszla 6mm, czasem 4,5mm. Zauwazył ze w brzuszku jest dziewczynka, więc zasugerował zespół Turnera ale dodał też sporo otuchy, ponieważ mówił że widział płody z większą przeziernością i były zdrowe dzieci. Poza tym nasza malutka ma wszystkie narządy wewnętrzne idealnie, łącznie z brzuszkiem gdzie jednak nie ma obrzęku. A doktorowi Sz ufam bardziej niż mojemu Jedyne co jeszcze nas zmartwiło to to, że dr nie znalazł przewodu żylnego co również jest markerem. Bardzo się martwię i czekam jak na szpilkach na wynik nifty
Jak ciąże u dr Kr? Bo z tego co się orientuje dr K już nie prowadzi takich "zwykłych" ciąż? I do dziewczyn, które biorą clexane czy dr Kr przepisuje zastrzyki z kodem C na całkowitą refundację, za darmo? Bo od września tak się cięzarnym należy. Pozdrawiam Was serdecznie!
-
bondzik007 wrote:Cześć dziewczyny, czy mogę dołączyć?
2020r- ciąża, obecnie 13tydzień. Prowadzona u gin w moim mieście ale ciężko zastanawiam się czy nie przenieść się do MedArt tam czułam się zaopiekowana. W 12tc u mojego gin na zwykłym USG wyszła przezierność 6mm, obrzęk brzuszka. Pobrano mi krew na nifty. Dzień pózniej na całe szczęście po godzinach przyjął mnie dr Sz w MedArt gdzie przezierność znowu wyszla 6mm, czasem 4,5mm. Zauwazył ze w brzuszku jest dziewczynka, więc zasugerował zespół Turnera ale dodał też sporo otuchy, ponieważ mówił że widział płody z większą przeziernością i były zdrowe dzieci. Poza tym nasza malutka ma wszystkie narządy wewnętrzne idealnie, łącznie z brzuszkiem gdzie jednak nie ma obrzęku. A doktorowi Sz ufam bardziej niż mojemu Jedyne co jeszcze nas zmartwiło to to, że dr nie znalazł przewodu żylnego co również jest markerem. Bardzo się martwię i czekam jak na szpilkach na wynik nifty
Jak ciąże u dr Kr? Bo z tego co się orientuje dr K już nie prowadzi takich "zwykłych" ciąż? I do dziewczyn, które biorą clexane czy dr Kr przepisuje zastrzyki z kodem C na całkowitą refundację, za darmo? Bo od września tak się cięzarnym należy. Pozdrawiam Was serdecznie!
Cześć Bondzik! Jeśli dr Sz powiedział, ze widział płody z wieksza przeziernoscia to na pewno nie rzuca słow na wiatr.
Poczekaj na nifty, ale jest Szymański mówi, ze reszta jest ok to musi być ok!
Co do prowadzenia ciąż u dr Kru to zloty lekarz. Zawsze tłumaczy, a o dziecku opowiada jak o najpiękniejszym cudzie świata. Zawsze jak się kładę na kozetkę to mówi chodźmy zobaczyć naszego bohatera ❤️. Rozczulające jest to. Kontakt telefoniczny tez jest, ale bez emotikonek co podkreślił na wizycie 😂.
Recepty wypisuje bez problemu z kodem C jeśli jest wskazanie. Uwielbiam dr K, ale cieszę się, ze na prowadzenie ciąży skierowała mnie do Kru.
bondzik007 lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
bondzik007 wrote:Cześć dziewczyny, czy mogę dołączyć?
Czesc, dokyor Kru jest miły, sympatyczny, prowadziłam u Niego cześć ciąży, jednak według mnie ciąże prowadzi schematycznie, i kontakt telefoniczny podczas urlopu nie istnieje, doktor karze się kontaktować jak z niego wróci wiem, że są w klinice inni lekarze, ale dla mnie jest to poprostu trochę nieodpowiedzialne no i podczas hospitalizacji w szpitalu, niby znajomości ma a co do czego to wygląda to całkowicie inaczejWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 22:12
Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
nick nieaktualnykinga25 wrote:Długość palcy też, ale i wyczucia😉 mnie jak badal ordynator to też czułam różnice w porównaniu z doktorem..
🙂
Tak najlepszy jest Profesor jak Go nazywają szybki bill, jak doktorowi ostatnio opowiadałam to aż się w głos roześmiał 😂ale ja też się uśmiałam, dobry specjalista, ale no torpeda. -
nick nieaktualnyMonia88 wrote:🙂
Tak najlepszy jest Profesor jak Go nazywają szybki bill, jak doktorowi ostatnio opowiadałam to aż się w głos roześmiał 😂ale ja też się uśmiałam, dobry specjalista, ale no torpeda.
A tak no On to czasem rzuci coś bez zastanowienia, ale jak coś się dzieje to ratuje sytuację, ja też z nim miałam akcje i akurat siedziałam na krzesłach a doktor schodził z porodówki i się zatrzymał pyta jak sytuacja to mu mówię czym mnie profesor uraczył🙈 -
Bondzik007 kiedy będzie wynik nifty? Dr Sz ma swój świat, ale jest bardzo dobrym specjalistą, nie owija w bawełnę i mówi wszystko jak jest i to prawda w trudnych chwilach można na niego liczyć. 3mam mocno kciuki za wynik ✊✊✊.HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️