X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Właśnie kiepsko. Bardziej czuje po jedzeniu przelewanie albo układanie w brzuchu 🤷🏼‍♀️. Szukam tego detektora. Może ktoś w Poznaniu bedzie miał na sprzedaż.
    Ja kupowałam swój na olx używany :)

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że się nie mylę, bo czuje nisko i tak od środka, nie do poczucia na zewnątrz. Ale nie kojarzy mi się to z wodą gazowaną tylko takim przesuwaniem, rozpychaniem? To jest takie dziwne, ze mam ochotę wciągnąć brzuch? :D
    Tylko właśnie zastanawiają mnie te bóle pochwy, to taki jakby sekundowy ból. Nie wiem, czy to sprawka dziecka, czy to jakieś napinanie. Szyjka jest ok, więc zapytam lekarza na następnej wizycie.

uwo9s65govurilvf.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91aa wrote:
    Dlategow kolejnej ciąży będę chodziła do lekarza, który widział i przebadał "milion" szyjek, A. B Też nie bada szyjki tylko usg, no na końcu raz zbada 🙈, ale koleżanka mówiła, że odchorowywala to Jeo badanie kilka dni 😜

Czasu nie cofnę, ale jestem mądrzejsza na kolejny raz 🙂
    Mam pytanie odnośnie tego badania szyjki przez A.B. to chyba piszesz o tej koleżance gdzie już miała ostatnia albo przed ostatnia wizytę i bada ręcznie? 🙊
    Jeśli tak to powiem Ci ze kosmos boli jak jasna cholera tak jakby chciał Ci cała rękę włożyć i próbuje dotknąć główki dziecka 🤦‍♀️
    A przed badaniem mówi to teraz delikatnie Panią zbadam 🙈 yhy delikatnie 😔

f3c5740a8e.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Ja kupowałam swój na olx używany :)
    Oh Wy diabełki. Udało mi się dorwać detektor na olx za 50zl :).
    Przypominam kochane, ze na olx jest promocja na odzież i artykuły dziecięce ze wysyłka jest za 1zl 🙈🙈🙈.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 17:57

Kora88 lubi tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91aa wrote:
    Dlategow kolejnej ciąży będę chodziła do lekarza, który widział i przebadał "milion" szyjek, A. B Też nie bada szyjki tylko usg, no na końcu raz zbada 🙈, ale koleżanka mówiła, że odchorowywala to Jeo badanie kilka dni 😜

Czasu nie cofnę, ale jestem mądrzejsza na kolejny raz 🙂

To ja nie wiem jak dr A. B to robi 🙈, mnie lekarz badać wizyte i nie jest bolesne

Bąbel lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    To ja nie wiem jak dr A. B to robi 🙈, mnie lekarz badać wizyte i nie jest bolesne

No właśnie też chciałam powiedzieć, że dr Brazert robi to baaardzo delikatnie. Natomiast jak sobie przypomne jak mnie jedna PINDA badała w szpitalu to naprawdę miałam gwiazdy przed oczami :/

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerażacie mnie tymi badaniami 🤦🤦🤦

• Andziolek Nowa

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny..A jak u was z tymi napinaniami?Ja mam tasme tac ale panika byla ostatnio...chodz odpukac narazie ustąpilo..

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Mi bardziej chodzi o badanie szyjki palcami u mnie np w 37 i dzisiaj w 38tc i sprawdza jak nisko jest dzidzia i masz wrażenie ze wkłada tak głęboko żeby dotknąć Jej główki 😊
    Także Antonna i Helena przed Wami dopiero takie badania 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 19:26

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Mi bardziej chodzi o badanie szyjki palcami u mnie np w 37 i dzisiaj w 38tc i sprawdza jak nisko jest dzidzia i masz wrażenie ze wkłada tak głęboko żeby dotknąć Jej główki 😊

No właśnie mi o to chodzi mnie lekarz bada szyjkę co wizytę tak, mnie to nie boli 🙂, nie wiem od czego to zależy....

• Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Mam pytanie odnośnie tego badania szyjki przez A.B. to chyba piszesz o tej koleżance gdzie już miała ostatnia albo przed ostatnia wizytę i bada ręcznie? 🙊
    Jeśli tak to powiem Ci ze kosmos boli jak jasna cholera tak jakby chciał Ci cała rękę włożyć i próbuje dotknąć główki dziecka 🤦‍♀️
    A przed badaniem mówi to teraz delikatnie Panią zbadam 🙈 yhy delikatnie 😔

Tak o tej ostatniej co robi, ale ja też byłam zdziwiona jak mi odpowiadała, że aż miała ochotę powiedzieć o ja pie.... 🙈, moze to zależy od techniki badania, jak bylam w szpitalu to też byli lekarze co tak badali, że no bolało 🤦‍♀️🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 19:45

• antonna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:

@Babel on szyjke maca palcami na każdej wizycie, wiec wydaje mi sie, ze to jest to co robi pod koniec ciazy AB. Natomiast wiadomo, ze badając szyjke nie wkłada palcu do środka szyjki, bo jest ona jeszcze zamknięta. Ja w szpitalu w 40 tc mialam rozwarcie na opuszek, wiec tez mi jakoś głęboko nie mogła włożyć A bolało jak cholera. Lekarka z izby jak badala kilka godzin wcześniej to jakoś mniej boleśnie 😑

Bąbel lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek to chyba koniec leżenia przy takiej szyjce... 😉

U mnie dziś kiepski dzień. Cała obolala jestem tzn. brzuch, pośladki, nogi... Mam nadzieje, że nic się nie dzieje. Jeszcze co najmniej 5 tygodni muszę poczekać. Do tego jakiś stan depresyjny mnie dopadł, że poryczałam się sama nie wiem do końca przez co 😡😡🤦🤦

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wysłałam kuriera po 1 cm szyjki . Tobie już taka długa nie potrzebna 🙈 😉

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    @Babel on szyjke maca palcami na każdej wizycie, wiec wydaje mi sie, ze to jest to co robi pod koniec ciazy AB. Natomiast wiadomo, ze badając szyjke nie wkłada palcu do środka szyjki, bo jest ona jeszcze zamknięta. Ja w szpitalu w 40 tc mialam rozwarcie na opuszek, wiec tez mi jakoś głęboko nie mogła włożyć A bolało jak cholera. Lekarka z izby jak badala kilka godzin wcześniej to jakoś mniej boleśnie 😑
    Antonna masz racje może to zależy od techniki i od doktora który to robi 🤔
    Ja dzisiaj miałam ostatnie ktg i wizytę w MedART przed porodem 🤰
    Miałam tez test na covida...
    W poniedziałek rano wstawiam się na oddział ✊✊✊
    Wagi nie znam bo powiedział mi ze co tydzień sie nie wazy 💁‍♀️
    ❤️Nelcia❤️nie zmieniła pozycji wiec jest główkowo 💪
    Boje się tej indukcji ale wiem ze muszę dać radę ✊🍀🙏

Glonojadek, Martynkowo, Kaach lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    O Panie miałam mieć ktg na 9.00 a wyszłam z kliniki o 13.00 🙈🙈

Mały wazy 2800 gram, dalej na ktg skurcze przepowiadające ale ku mojemu i lekarza zdziwieniu szyjka wydłużyła się do 4,5 cm... 🙄🙄 A nie wspomnę że aż z tych twardnień to takich uderzeń gorąca dostaje że chata wymrożona.
    To musiałyśmy się minąć ja miałam ktg na 10:15 😊
    To mamy całkiem podobne Maluszki u nas było w 37tc 2805 gram 💪🍀✊
    A do ilu masz te skurcze według tej skali na ktg? 🤔

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel do jakiego lekarza chodziłaś że tak tą szyjkę badał ?

Bąbel lubi tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Bąbel do jakiego lekarza chodziłaś że tak tą szyjkę badał ?
    Doktor A.B. zawsze badał sprzętem tylko te dwie ostatnie wizyty ręcznie 🙊

f3c5740a8e.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo - z chęcią Ci oddam, ale żeby szyjka wydłużyła się w dwa tygodnie o centymetr to lekka przesada 🙈
    Anulas - akurat ostatnie dwa tyg szczerze to się nie oszczędzałam wybitnie, więc nie wiem co zle zrobiłam 🙈 pod koniec dnia to wszystko mnie boli. Począwszy od spojenia łonowego, kręgosłupa, brzucha i ud..
    Bąbel jak patrzyłam to do 60 miałam skurcze. Musiałyśmy się minąć. Bo ja czekałam od 9.00 ale się ktg nie doczekałam i chyba o 10.00 weszłam do Kru. Potem czekałam godzinę znowu na ktg. I siedziałam godzinę. Także pewnie sie minełyśmy. Ja szary sweterek w białe paski i czarne leginsy. Bąbel trzymam kciuki za poród i w ogóle wszystko wszystko. 🤞🤞👍😘

Bąbel lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek żeby ciężarnej tak kazać czekać ja to by się pewnie lekko mówiąc wkurzyła bo choleryk jestem. Serio tak ciężko im się tam zorganizować 🤦. Moja już się nie wydłuży raczej Kru mówił że byle do 35 tygodnia bo to już ciąża donoszona ja myślałam że do 37.
    Bąbel myślałam że Kru tak cię zbadał.

Bąbel lubi tę wiadomość

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ