🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA gustu wrote:Kochane karmie piersią co mogę zastosować na gazy u dziecka strasznie się męczy macie jakieś sposoby? Nie wiem czy zmienić mleko na modyfikowane co o tym sądzicie są jakieś sposoby?
Ja karmiłam mm i podawałam espumisan w kroplach. Jak tylko kogoś pytałam o problemy jelitowe to słyszałam - sab simplex. Ale przecież to ma taką samą substancję czynną jak espumisan tylko w innym stężeniu. Ale dawkowanie można ewentualnie dopasować do sab simplex .
Kiedyś czytałam, że mama karmiąca miała zażywać espumisan a nie dzieciątko.
Dziewczyny czy możecie polecić nebulizator? -
nick nieaktualnyTylko nie odstawiaj z tego powodu 👀🙏🏻🤱🏻
Neonatolog u nas polecał vivomix lub biogaia, używamy biogai i niech położna pokaże Ci masaż brzuszka maluszka, układanie na brzuszku i poprawne przystawienie. Butelka i mm wg mnie to ostateczność aczkolwiek decyzja należy do Ciebie, tylko teraz masz możliwość karmienia najlepszym pokarmem jaki możesz zapewnić, żadne mm tego nie zastąpi, co gorsze gazy miga wcale nie minąć.. i co wtedy 😔A gustu lubi tę wiadomość
-
U mojego synka pomógł probiotyk, czyli np biogaia i masaże brzuszka, ciepłe okłady z termoforku z pestek wiśni oraz uginanie nóżek. A naprawdę dluuugo walczylismy
A gustu lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Mala ma 2220 g. Dr mówiła że mały pulpecik☺️ najprawdopodobniej będę miala cc bo mała jest tak ulozona, że marne szanse aby się odwróciła.
Zapytałam o tą dodatkową wizytę u dr Sz ze względu na słaby obraz. Czy jest potrzebna. Ona zdziwiona i mowi, że ma informacje, że mam przyjść na przeplywy (i to jest normalne przy tej pępowinie że czesciej badaja) a nie ze wzgledu na obraz. To on nie mógł mi tego powiedzieć tylko czepiac się obrazu 😡 Ewidentnie ma niechęć to kobiet z kilkoma kg więcej 😉Glonojadek, Kaach, Gaja88, Mamka92 lubią tę wiadomość
-
Anulas wrote:Jestem po wizycie. Mala ma 2220 g. Dr mówiła że mały pulpecik☺️ najprawdopodobniej będę miala cc bo mała jest tak ulozona, że marne szanse aby się odwróciła.
Zapytałam o tą dodatkową wizytę u dr Sz ze względu na słaby obraz. Czy jest potrzebna. Ona zdziwiona i mowi, że ma informacje, że mam przyjść na przeplywy (i to jest normalne przy tej pępowinie że czesciej badaja) a nie ze wzgledu na obraz. To on nie mógł mi tego powiedzieć tylko czepiac się obrazu 😡 Ewidentnie ma niechęć to kobiet z kilkoma kg więcej 😉
Ja nie wiem czy to chodzi o kilogramy, u mojej koleżanki w ciąży bliźniaczej też się czepiał, że trudne technicznie badanie, bo blizny po operacji itd,kltez kazał przyjść 🤷♀️, należy do osób szczupłych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 11:28
-
Nowa25 u mnie i o kg i o blizny i zrosty mu chodzi. Podkreślił to na pierwszej wizycie 😉 Ale po co to podkreśla i mi mowi że z tego powodu kolejna wizyta jak powód zupełnie inny. I gdybym dzis dr nie zapytała to bym nie poszła na tą wizytę a jednak ma jakieś znaczenie
-
Anulas wrote:Jestem po wizycie. Mala ma 2220 g. Dr mówiła że mały pulpecik☺️ najprawdopodobniej będę miala cc bo mała jest tak ulozona, że marne szanse aby się odwróciła.
Zapytałam o tą dodatkową wizytę u dr Sz ze względu na słaby obraz. Czy jest potrzebna. Ona zdziwiona i mowi, że ma informacje, że mam przyjść na przeplywy (i to jest normalne przy tej pępowinie że czesciej badaja) a nie ze wzgledu na obraz. To on nie mógł mi tego powiedzieć tylko czepiac się obrazu 😡 Ewidentnie ma niechęć to kobiet z kilkoma kg więcej 😉
To faktycznie duża dziewczynka Ułożona jest miednicowo? Ponoć sa jakieś ćwiczenia, które mogą pomóc w obróceniu się dziecka. Dziewczyny robią je sobie w domu.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
U mnie się nawet czepiał, że mam po bokach siniaki po clexane :p
-
Dziewczyny :
Szkoła Rodzenia
Bambino,
Mama Gaja
Położna z sercem
Którą polecacie?
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
bondzik007 wrote:U mnie się nawet czepiał, że mam po bokach siniaki po clexane :p13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
antonna wrote:To faktycznie duża dziewczynka Ułożona jest miednicowo? Ponoć sa jakieś ćwiczenia, które mogą pomóc w obróceniu się dziecka. Dziewczyny robią je sobie w domu.
Mała jest pionowo ustawiona. Stoi 🤦🤦🤦 Nóżki są skierowane w kanał rodny. Trochę boje się coś robić na własną rękę żeby się pepowina nie owineła😬 -
nick nieaktualnyAnulas dobrze wiedzieć że nie tylko moja to pulpecik. I ma jak to Kru stwierdził pulasy 🙄
Glonojadek czujesz już coś ? Czy cisza . Masz jeszcze te wybuchy gorąca bo ja już nie wiem czy lodem się obłożyć czy wejść do zamrażarki 🥵
Glonojadek lubi tę wiadomość
-
Bąbel no to ciekawe że od razu tak Cie skierowali na cc...hmmm...u mnie też w pierwszy dzień oxy nic nie dała kompletnie a leżałam chyba z 6-7 h, za to balonik założony spowodował rozwarcie na 4 cm chyba i na drugi dzień znowu oxy i wtedy już zadziałała, trochę szkoda ze od razu CC, powinni jeszcze balonik spróbować może by dało radę naturalnie. No ale pewnie oni wiedzą najlepiej co tam widza, jakie są warunki itp. Trzymam kciuki za Ciebie powodzonka✊✊✊✊😍starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Za dużo za dużo wrote:Anulas dobrze wiedzieć że nie tylko moja to pulpecik. I ma jak to Kru stwierdził pulasy 🙄
Glonojadek czujesz już coś ? Czy cisza . Masz jeszcze te wybuchy gorąca bo ja już nie wiem czy lodem się obłożyć czy wejść do zamrażarki 🥵
Mąż jest przeszczesliwy bo każdej zimy kłótnia, że mu za gorąco a mi za zimno. Teraz ukradkiem rozkręca grzejnik w sypialni 😂🤦 -
nick nieaktualnySzkoła rodzenia mama Gaja to jakaś porażka kompletna, nie przychodzą na patronaż w połogu, każą się pofatygować.. brawo kurwa ! Mam jechać wykapać dziecko i wrócić do domu np w zimie. 😂
Na szczęście można zmienić położna i ja szybko po wyjściu szukałam z rejonu i babka normalnie przyjechała mi szwy zdjęć itd 😔
Każda wizyta odbywała się w domu i idea patronażu na tym właśnie polega, a te gajki to podobno niezłe ściemniary jak się potem okazało 😑 -
Martynkowo wrote:Dziewczyny :
Szkoła Rodzenia
Bambino,
Mama Gaja
Położna z sercem
Którą polecacie?
Ja skorzystałam z mama gaja, jedna z położnych pracuje na Polnej. Bardzo dobry kontakt, minus to że w pandemii albo zaproponują indywidualne spotkanie albo przez dwa dni grupowe. Ale to się możesz dowiedzieć u nich jak obecnie to wygląda. Możesz wybrać u nich położna ale nie musisz. Mi się podobało. Materiały online, ale są też spotkania live z położna. Jedynie na czym skorzystałam to dwa spotkania grupowe.. nie mam porównania do innych szkół.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 15:38
-
Za dużo mam wybuchy gorąca przy skurczach jak odpoczywam 🤔 okno wiecznie otwarte grzejnik skręcony. Aż żal mi mojego się zrobiło bo się zapytał czy może odkręcić na noc grzejnik bo mu zimno. (A to ja zawsze z tych cieplolubnych) a ja go dotykam a on lodowaty 😳 jak z Syberii to mu pozwoliłam. 🤔😂 właśnie od 10 do teraz wysprzatalam piętro, obiadki i takie tam i tyle syfu było że mój i teść bez kobiecej ręki sobie nie radzą.. ale jest Teraz czysciutko. Czuć to nic nie czuję wszystko po staremu. Chciałabym już urodzić i mieć to z głowy. Ale czuję że przeniose nawet po terminie 🙈