X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo a kiedy masz teraz wizytę?

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziewczyny :
    Szkoła Rodzenia
    Bambino,
    Mama Gaja
    Położna z sercem
    Którą polecacie?

Polozna z sercem jest spoko, ale zajęcia teraz tylko online. Tylko jedne zajęcia - z kąpieli, noszenia i przewijania były stacjonarne. Pierwsza wizyta patronażowa jest w domu, kolejne w siedzibie lub online - wybór należy do Ciebie, ale zachęcają do przyjazdu. Kontakt jest Ok, wykłady ciekawe, na wszystkie pytania odpowiadają :) ja jestem zadowolona :)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • al87 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja też dziś po wizycie u Sz.przepływy ok ale mała cofneła się o kolejny tydzień i juz jest 2 tyg do tyłu.. przez 10 dni przybrała tylko 100g. Za tydzień znów wizyta u Sz i aż się boje.. Myśle czy nie udać się gdzieś do jakiegoś profesora z polnej na konsultacje..

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas synek mojej przyjaciółki fiknął w 36 tygodniu, choć teoretycznie nie było na to szans - jak się urodził miał prawie 4 kg, wiec jeszcze jest szansa ;)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:
    Witam, ja też dziś po wizycie u Sz.przepływy ok ale mała cofneła się o kolejny tydzień i juz jest 2 tyg do tyłu.. przez 10 dni przybrała tylko 100g. Za tydzień znów wizyta u Sz i aż się boje.. Myśle czy nie udać się gdzieś do jakiegoś profesora z polnej na konsultacje..

Al, a czy dr Sz lub lekarz prowadzący mówili czym to może być spowodowane jeśli przepływy są Ok? W którym centylu teraz jest Mała? W którym tygodniu jesteś? Mam nadzieje, że to tylko chwilowe i za tydzień zobaczysz przyrost wagi.

zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:

A Ty masz cholestaze tak? Jsk leżałam w poprzedniej ciąży w szpitalu to u dziewczyn z cholestaze końcówka nie była łatwa i też mogą być problemy z wagą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w sobotę albo poniedziałek . Czekam za telefonem bo w Koninie taki tłok zawsze jak by wizyty za darmo były 🙈.
    Kurde dziwne te położne . U nas w mieście to przyjeżdżają cały czas do domu pomimo tej pandemi. I jak by się coś działo to są na telefon. Chyba że soboty i święta to wtedy wizyta odpłatna . Ale zobaczymy w praktyce jak to wyjdzie .
    Glonojadek wiadomo kobieta jak posprząta to zawsze lepiej. Można zrobić po swojemu. Mi to się Marzy taki przymrozek i spacer w zimnie 🥶

• al87 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 jestem w 34+1tc i waga małej jest teraz w 5 centylu waży 2kg ale jak tak bedzie systematyczne zwalniać to nawet nie osiągnie 2,5kg. Doktor za wiele nie mówi tylko tyle że koniecznie za tydzień kontrola, a dr K to juz dawno mi nie odpisuje a jak odpisze to tyle ze mam chodzić do Sz..

Monia88 tak mam cholestazę ale wyniki mam już prawie dobre choć bardzo możliwe że to jest teraz efekt tej choroby. Zobaczymy co bedzie za tydzień

• A gustu Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Tylko nie odstawiaj z tego powodu 👀🙏🏻🤱🏻

Neonatolog u nas polecał vivomix lub biogaia, używamy biogai i niech położna pokaże Ci masaż brzuszka maluszka, układanie na brzuszku i poprawne przystawienie. Butelka i mm wg mnie to ostateczność aczkolwiek decyzja należy do Ciebie, tylko teraz masz możliwość karmienia najlepszym pokarmem jaki możesz zapewnić, żadne mm tego nie zastąpi, co gorsze gazy miga wcale nie minąć.. i co wtedy 😔
    Hejka dzięki za rady ja nie chce przerywać karmienia piersią. Ciesze się ze odpisałaś bo mam parę pytań do ciebie związanych z karmienie.a ten masaż brzuszka to jak mpolozna nie przyjeżdża tylko teleporady i jeszcze małemu wyszły jakieś krostki na twarzy i wpiera mi ze to chyba skaza bialkowa i mam ograniczyć nabial c9hoć dziecka nie widziała. Nie jem nabiału I jajek juz wcale.a ten vivomix to który.?A tej biogai to ile dawalas?witaminę D tez kazała odstawic malemu i witaminy dla karmiących bo tam też wit d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 17:13

Luluiza lubi tę wiadomość

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wiecie jak zinterpretować taki wynik obciążenia glukoza:
    Na czczo 70
    Po 1h 134
    Po 2h 135
    Nie przekraczam norm, ale trochę dziwne ze po 2 h glukoza nie spada?

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Al87 a medargin pijesz?

• Anulas Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gustu wrote:
    Hejka dzięki za rady ja nie chce przerywać karmienia piersią. Ciesze się ze odpisałaś bo mam parę pytań do ciebie związanych z karmienie.a ten masaż brzuszka to jak mpolozna nie przyjeżdża tylko teleporady i jeszcze małemu wyszły jakieś krostki na twarzy i wpiera mi ze to chyba skaza bialkowa i mam ograniczyć nabial c9hoć dziecka nie widziała. Nie jem nabiału I jajek juz wcale.a ten vivomix to który.?A tej biogai to ile dawalas?witaminę D tez kazała odstawic malemu i witaminy dla karmiących bo tam też wit d.

A nie jest to tradzik? Na szkole rodzenia babka mowila, że czesto wpieraja, że skaza białkowa. Przy skazie mówiła, że krostki występują na calym ciele, a tradzik na twarzy tylko.

A gustu lubi tę wiadomość

• A gustu Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    A nie jest to tradzik? Na szkole rodzenia babka mowila, że czesto wpieraja, że skaza białkowa. Przy skazie mówiła, że krostki występują na calym ciele, a tradzik na twarzy tylko.
    Ja tez tak mysle bo ma tylko na twarzy.

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤

860ianli7vtdwtrl.png
  • A gustu Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Tylko nie odstawiaj z tego powodu 👀🙏🏻🤱🏻

Neonatolog u nas polecał vivomix lub biogaia, używamy biogai i niech położna pokaże Ci masaż brzuszka maluszka, układanie na brzuszku i poprawne przystawienie. Butelka i mm wg mnie to ostateczność aczkolwiek decyzja należy do Ciebie, tylko teraz masz możliwość karmienia najlepszym pokarmem jaki możesz zapewnić, żadne mm tego nie zastąpi, co gorsze gazy miga wcale nie minąć.. i co wtedy 😔
    A karmisz na żądanie czy co 3 godziny?

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤

860ianli7vtdwtrl.png
  • al87 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Al87 a medargin pijesz?

Nie, nie pije narazie nikt o tym leku nie wspomniał najwyżej zapytam Sz za tydzień

• antonna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:
    Nie, nie pije narazie nikt o tym leku nie wspomniał najwyżej zapytam Sz za tydzień
    Al87 sprobuj sie zapisac do dr Brazerta. Mysle, ze w tej sytuacji by Cie juz położył w szpitalu na Polnej, zeby wszystko posprawdzac i czulabys sie bezpieczniej. Nie rozumiem o co chodzi z dr K. Chodzilas do niej a teraz przy problemach przerzucila Cie do dr Sz?
    A jak ten obwód glowki? Troche nadrobil?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 17:49

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gustu wrote:

Jeśli jesteś z Poz to dam Ci namiar na prywatna położną, rewelacja ta dziewczyna ❤️Ewidentne potrzebujesz wsparcia i ja go tez potrzebowałam.
    Wolałam żeby położna mi wszystko pokazała, ta środowiskowa darmowa na patronażu mega słaba ale była. Przyjeżdżała itd. Ta prywatna jak przyjechała to od razu mi maluszka odgazowala 😎 miał tak twardy brzuszek i płakał 😒 uratowała mnie wtedy 🤱🏻💕
    Krotoski na twarzy zostaw do oceny pediatrzy albo położnej, bo to prędzej trądzik niemowlęcy niż skaza, u nas trądzik był tez i położna wszystko wyjaśniła co i jak używać. Masaż br uszka z podstaw masażu shantala.
    Ja jem wszystko, pije kawę itd 👀 nie rozumiem do końca czemu kazała odstawić witaminę D, jeśli już to poszukaj innej, może podajesz te twist off a one maja inny olej, ja podaje najmniej czyli te w 1 kropelce bo podobno to już jest ciężkie dla maluszka na brzuszek. Biogaia 5 kropelek, codziennie w południe a witaminę d z rana przy wczesnym karmieniu. Tyle co sama od położnej się nauczyłam.
    Po trądziku zostały pojedyncze krostki, a brzuszek super teraz, ale codziennie prewencyjnie robimy i masaż i biogaia i układanie na brzuszku i naprawdę jest spokój i inne dziecko 🙏🏻🤱🏻

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie na żądanie, łącznie z 9-11 razy na dobę .

• A gustu Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaj mnie proszę do przyjaciółek luluiza

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤

860ianli7vtdwtrl.png
  • A gustu Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Jeśli jesteś z Poz to dam Ci namiar na prywatna położną, rewelacja ta dziewczyna ❤️Ewidentne potrzebujesz wsparcia i ja go tez potrzebowałam.
    Wolałam żeby położna mi wszystko pokazała, ta środowiskowa darmowa na patronażu mega słaba ale była. Przyjeżdżała itd. Ta prywatna jak przyjechała to od razu mi maluszka odgazowala 😎 miał tak twardy brzuszek i płakał 😒 uratowała mnie wtedy 🤱🏻💕
    Krotoski na twarzy zostaw do oceny pediatrzy albo położnej, bo to prędzej trądzik niemowlęcy niż skaza, u nas trądzik był tez i położna wszystko wyjaśniła co i jak używać. Masaż br uszka z podstaw masażu shantala.
    Ja jem wszystko, pije kawę itd 👀 nie rozumiem do końca czemu kazała odstawić witaminę D, jeśli już to poszukaj innej, może podajesz te twist off a one maja inny olej, ja podaje najmniej czyli te w 1 kropelce bo podobno to już jest ciężkie dla maluszka na brzuszek. Biogaia 5 kropelek, codziennie w południe a witaminę d z rana przy wczesnym karmieniu. Tyle co sama od położnej się nauczyłam.
    Po trądziku zostały pojedyncze krostki, a brzuszek super teraz, ale codziennie prewencyjnie robimy i masaż i biogaia i układanie na brzuszku i naprawdę jest spokój i inne dziecko 🙏🏻🤱🏻
    A to układanie na brzuszku to jak spi czy jak jest aktywne a ile ci spi dużo.? Jestem z Jarocina szkoda bo bardzo potrzebowała bym takiej położnej. A wit d mam 3 rodzaje vigantol devikap i twist off a pediatra tylko teleporada dziś miałam i tez stwierdziła przez telefon ze to skaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 18:00

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤

860ianli7vtdwtrl.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ