X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Helena, a jak Ci się prowadzi ciaze u dr Brazerta? Ja właśnie przeszlam od dr Z do niego. Bylam poki co.na 1 wizycie. Masz takie poczucie, że możesz na niego liczyć w szpitalu? Macie jakiś plan?

Bardzo dobrze🙂, ja już jest dość długo i doktora, szpitalu jest z Nim kontakt, wiadomo czasem trzeba trochę poczekać jak ma dyżur na porodówce czy blok operacyjny, ale kontakt jest i w sytuacjach jak coś się dzieje to faktycznie jest, leżałam z dziewczyną od doktora to podczas ciężkiej sytuacji zaglądał przychodził trzymał ta prztslowiwa rękę na pulsie. Plan w sensie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jakoś jestes z nim umiowna ze będzie przy porodzie? A czy możesz jeszcze napisać coś o położnej? Czy masz swoją która będzie z Tobą podczas porodu? Chcialabym się powoli rozglądać za położnej i mieć taką zaufaną, ktora wlasniw moglaby bhc w szpitalu albo po porodzie w razie czego przhjsc prywatnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy wrote:
    Ja i Luluiza rodziłyśmy w sw rodzinie
    I jak wspominasz ? Faktycznie z tymi położnymi taki problem czy lepiej mieć opłaconą ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    I jak wspominasz ? Faktycznie z tymi położnymi taki problem czy lepiej mieć opłaconą ?

Ja jestem bardzo zadowolona, trafiłam na fantastyczne, młode położne. Były bardzo życzliwe, wspierały, żartowały, bardzo pomocne.
    Nie mam się do czego przyczepić. Ale każdy poród jest inny. Ja prosiłam o ruch, piłkę itd.
    Gdy z dziewczynami na pokoju wymieniałyśmy się doświadczeniami to u każdej było inaczej, ale położne były chwalone...❤
    Gorzej z tymi na oddziale...mam na myśli te starsze już wypalone zawodowo. Dlatego, gdy potrzebowałam pomocy prosilam młode dziewczyny. I im też należą się pochwały. Gdybym miała
    jeszcze raz rodzić to właśnie w tym szpitalu.

Nie miałam swojej, opłaconej położnej. Do szpitala pojechałam z marszu, zakładając, że nie ma możliwości, że nie będzie dla mnie miejsca🤣🙈 na luzie😉🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 18:19

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy wrote:
    Ja jestem bardzo zadowolona, trafiłam na fantastyczne, młode położne. Były bardzo życzliwe, wspierały, żartowały, bardzo pomocne.
    Nie mam się do czego przyczepić. Ale każdy poród jest inny. Ja prosiłam o ruch, piłkę itd.
    Gdy z dziewczynami na pokoju wymieniałyśmy się doświadczeniami to u każdej było inaczej, ale położne były chwalone...❤
    Gorzej z tymi na oddziale...mam na myśli te starsze już wypalone zawodowo. Dlatego, gdy potrzebowałam pomocy prosilam młode dziewczyny. I im też należą się pochwały. Gdybym miała
    jeszcze raz rodzić to właśnie w tym szpitalu.

Nie miałam swojej, opłaconej położnej. Do szpitala pojechałam z marszu, zakładając, że nie ma możliwości, że nie będzie dla mnie miejsca🤣🙈 na luzie😉🙃

To widzisz każdy ma inne doświadczenie, ja podobne hak Luiza, oddział porodowy byłam trochę zawiedziona a opieka po porodzie na noworodkach bardzo dobra i tym razem bym wybrała inny szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 18:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 wrote:
    To widzisz każdy ma inne doświadczenie, ja podobne hak Luiza, oddział porodowy byłam trochę zawiedziona a opieka po porodzie na noworodkach bardzo dobra i tym razem bym wybrała inny szpital.

Dokładnie, zależy na jaką zmianę się trafi.
    Wiem, że Luiza ma inne zdanie.
    W każdym razie każdy szpital ma swoje plusy i minusy.
    Za dużo Śrem też polecają. Moja znajoma nie dawno tam rodziła i jest bardzo zadowolona😊

• Anulas Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u naszych wczesniaczkow??? 🤔🤔🤔 Dawno żadna z dziewczyn się nie odzywała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 18:53

• antonna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:

W Św. Rodzinie nie mozna oplacic położnej. Jest to dobry szpital w czasach covid pod katem tego, ze nie wypisuja matki ze szpitala bez dziecka. A wiadomo, ze kontakt z dziećmi jak zostaja w szpitalu jest teraz utrudniony.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłam w św i drugi raz nie wybrałabym tego szpitala. Teraz postawiłabym na naturę 100% i żadnego wspomagania i pospieszania porodu.
    Nie było jakoś tragicznie, ale były pewne sytuacje których raczej szybko nie zapomnę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Czy jakoś jestes z nim umiowna ze będzie przy porodzie? A czy możesz jeszcze napisać coś o położnej? Czy masz swoją która będzie z Tobą podczas porodu? Chcialabym się powoli rozglądać za położnej i mieć taką zaufaną, ktora wlasniw moglaby bhc w szpitalu albo po porodzie w razie czego przhjsc prywatnie.

Jeszcze nie wiem jak to będzie doktor mówi , że najpierw musimy donosić ciąże a potem będziemy się martwić porodem co i jak, wiem, że będę miała indukowany w 38 ze względu na nadciśnienie, jak się moje ciśnienie dalej zachowa, niedługo pewnie będziemy rozmawiać, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek aby tu tak na forum nie pisać 🙂

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    W Św. Rodzinie nie mozna oplacic położnej. Jest to dobry szpital w czasach covid pod katem tego, ze nie wypisuja matki ze szpitala bez dziecka. A wiadomo, ze kontakt z dziećmi jak zostaja w szpitalu jest teraz utrudniony.

No właśnie dzisiaj na warsztatach z Matecznika położna z Raszei też mówiła, że starają się nie wypisywać matek bez dziecka ze szpitala, co mnie pozytywnie zaskoczyło. I jeszcze mówiła, że jeśli akcja porodowa jest zaawansowana i pacjentka trafi na salę, a test na covid wyjdzie pozytywnie to raczej już takich pacjentek nie przewożą na Polną tylko zostają w izolacji u nich i mogą podpisać oświadczenie, że chcą być z dzieckiem i karmić piersią.

Glonojadek lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi teraz wszystkim robią test na covida jak do szpitala się idzie?

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Jeszcze nie wiem jak to będzie doktor mówi , że najpierw musimy donosić ciąże a potem będziemy się martwić porodem co i jak, wiem, że będę miała indukowany w 38 ze względu na nadciśnienie, jak się moje ciśnienie dalej zachowa, niedługo pewnie będziemy rozmawiać, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek aby tu tak na forum nie pisać 🙂

Teraz podczas pandemi to i tak jest spoko, ja tylko raz trafiłam jak była większa ekipa przy badaniach, byłam 10 dni,ale fakt koszula i szlafrok to obowiązkowo 🙂

Co do testu na covid to przyjęcia planowe mają test na cito nie, do CC tak czy tak jak antonna idzie na obserwacje ja przed zabiegiem też miałam test,

Antonna - ja u doktora jestem od dość niedawna i jak bylam w szpitalu, nie znałam jeszcze Jego "grafiku" jak funkcjonuje, pytałam się położnych czy jest doktor na oddziale, ale tak jak Helena jak coś to pisałam sms, ale też, sam przyszedł po zabiegu i przed powiedzieć co i jak.

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    A powiedzcie mi teraz wszystkim robią test na covida jak do szpitala się idzie?

Jeśli masz planowe przyjęcie to już we wszystkich szpitalach robią. Jeśli nagłe do porodu to w Raszei robią te szybkie testy (info z dzisiaj), jutro będę miała aktualne info z Polnej i Lutyckiej to dam znać :)

Glonojadek lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • antonna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Rodziłam w św i drugi raz nie wybrałabym tego szpitala. Teraz postawiłabym na naturę 100% i żadnego wspomagania i pospieszania porodu.
    Nie było jakoś tragicznie, ale były pewne sytuacje których raczej szybko nie zapomnę..
    Luluiza obawiam sie, ze to w kazdym szpitalu tak jest. Najlepiej rodzic w domu narodzin albo w domu 🙈 Ale po in vitro czy IUI nikt by nas tam nie przyjął.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszędzie teraz te testy robią ?
    Nie słyszałam dobrych opinii o tych szybkich bo mają niby 60% wiarygodności .
    Kurde ciężko podjąć decyzję . No mam jakiś wymagań co do szpitala. Żeby tylko pomogli przy porodzie i niczego nie spieprzyli . I żeby ktoś ewentualnie pomógł przy karmieniu .

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak będę rodzic i przyjadę z "ulicy" to też robią test na covid? 🙈

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy chyba juz wszyatkim robia. Mi polozna mowila że 3 dni przed mam test jezeli planowe przyjęcie jesli z "ulicy" to zaraz po przyjściu

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    To wszędzie teraz te testy robią ?
    Nie słyszałam dobrych opinii o tych szybkich bo mają niby 60% wiarygodności .
    Kurde ciężko podjąć decyzję . No mam jakiś wymagań co do szpitala. Żeby tylko pomogli przy porodzie i niczego nie spieprzyli . I żeby ktoś ewentualnie pomógł przy karmieniu .

Ja rodziłam w Sw rodzinie, ale raz dr Kru wysłał mnie na obserwacje na Polna, miała plusy ale i też minusy jak każdy szpital, bo nic nie wiedziałam, niby miałam się kontaktować z Prof BRE..jak jeszcze był szefem ale z Nim się dogadać to kosmos 🤷‍♀️i wiecznie Go nie było 🙈 dopiero jak się poryczałam to jakaś młoda lekarka mi wytłumaczyła bo tak to leżałam jak ten kolek, zalezy na kogo trafisz, znajoma ostatnio rodziła w SW i była zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 22:25

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Za duzo a tak z ciekawosci co dr Kru nie pasuje w Śremie?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ