X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Helena, a jak Ci się prowadzi ciaze u dr Brazerta? Ja właśnie przeszlam od dr Z do niego. Bylam poki co.na 1 wizycie. Masz takie poczucie, że możesz na niego liczyć w szpitalu? Macie jakiś plan?

Bardzo dobrze🙂, ja już jest dość długo i doktora, szpitalu jest z Nim kontakt, wiadomo czasem trzeba trochę poczekać jak ma dyżur na porodówce czy blok operacyjny, ale kontakt jest i w sytuacjach jak coś się dzieje to faktycznie jest, leżałam z dziewczyną od doktora to podczas ciężkiej sytuacji zaglądał przychodził trzymał ta prztslowiwa rękę na pulsie. Plan w sensie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jakoś jestes z nim umiowna ze będzie przy porodzie? A czy możesz jeszcze napisać coś o położnej? Czy masz swoją która będzie z Tobą podczas porodu? Chcialabym się powoli rozglądać za położnej i mieć taką zaufaną, ktora wlasniw moglaby bhc w szpitalu albo po porodzie w razie czego przhjsc prywatnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy wrote:
    Ja i Luluiza rodziłyśmy w sw rodzinie
    I jak wspominasz ? Faktycznie z tymi położnymi taki problem czy lepiej mieć opłaconą ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    I jak wspominasz ? Faktycznie z tymi położnymi taki problem czy lepiej mieć opłaconą ?

Ja jestem bardzo zadowolona, trafiłam na fantastyczne, młode położne. Były bardzo życzliwe, wspierały, żartowały, bardzo pomocne.
    Nie mam się do czego przyczepić. Ale każdy poród jest inny. Ja prosiłam o ruch, piłkę itd.
    Gdy z dziewczynami na pokoju wymieniałyśmy się doświadczeniami to u każdej było inaczej, ale położne były chwalone...❤
    Gorzej z tymi na oddziale...mam na myśli te starsze już wypalone zawodowo. Dlatego, gdy potrzebowałam pomocy prosilam młode dziewczyny. I im też należą się pochwały. Gdybym miała
    jeszcze raz rodzić to właśnie w tym szpitalu.

Nie miałam swojej, opłaconej położnej. Do szpitala pojechałam z marszu, zakładając, że nie ma możliwości, że nie będzie dla mnie miejsca🤣🙈 na luzie😉🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 18:19

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy wrote:
    Ja jestem bardzo zadowolona, trafiłam na fantastyczne, młode położne. Były bardzo życzliwe, wspierały, żartowały, bardzo pomocne.
    Nie mam się do czego przyczepić. Ale każdy poród jest inny. Ja prosiłam o ruch, piłkę itd.
    Gdy z dziewczynami na pokoju wymieniałyśmy się doświadczeniami to u każdej było inaczej, ale położne były chwalone...❤
    Gorzej z tymi na oddziale...mam na myśli te starsze już wypalone zawodowo. Dlatego, gdy potrzebowałam pomocy prosilam młode dziewczyny. I im też należą się pochwały. Gdybym miała
    jeszcze raz rodzić to właśnie w tym szpitalu.

Nie miałam swojej, opłaconej położnej. Do szpitala pojechałam z marszu, zakładając, że nie ma możliwości, że nie będzie dla mnie miejsca🤣🙈 na luzie😉🙃

To widzisz każdy ma inne doświadczenie, ja podobne hak Luiza, oddział porodowy byłam trochę zawiedziona a opieka po porodzie na noworodkach bardzo dobra i tym razem bym wybrała inny szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 18:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 wrote:
    To widzisz każdy ma inne doświadczenie, ja podobne hak Luiza, oddział porodowy byłam trochę zawiedziona a opieka po porodzie na noworodkach bardzo dobra i tym razem bym wybrała inny szpital.

Dokładnie, zależy na jaką zmianę się trafi.
    Wiem, że Luiza ma inne zdanie.
    W każdym razie każdy szpital ma swoje plusy i minusy.
    Za dużo Śrem też polecają. Moja znajoma nie dawno tam rodziła i jest bardzo zadowolona😊

• Anulas Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u naszych wczesniaczkow??? 🤔🤔🤔 Dawno żadna z dziewczyn się nie odzywała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 18:53

• antonna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:

W Św. Rodzinie nie mozna oplacic położnej. Jest to dobry szpital w czasach covid pod katem tego, ze nie wypisuja matki ze szpitala bez dziecka. A wiadomo, ze kontakt z dziećmi jak zostaja w szpitalu jest teraz utrudniony.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłam w św i drugi raz nie wybrałabym tego szpitala. Teraz postawiłabym na naturę 100% i żadnego wspomagania i pospieszania porodu.
    Nie było jakoś tragicznie, ale były pewne sytuacje których raczej szybko nie zapomnę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Czy jakoś jestes z nim umiowna ze będzie przy porodzie? A czy możesz jeszcze napisać coś o położnej? Czy masz swoją która będzie z Tobą podczas porodu? Chcialabym się powoli rozglądać za położnej i mieć taką zaufaną, ktora wlasniw moglaby bhc w szpitalu albo po porodzie w razie czego przhjsc prywatnie.

Jeszcze nie wiem jak to będzie doktor mówi , że najpierw musimy donosić ciąże a potem będziemy się martwić porodem co i jak, wiem, że będę miała indukowany w 38 ze względu na nadciśnienie, jak się moje ciśnienie dalej zachowa, niedługo pewnie będziemy rozmawiać, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek aby tu tak na forum nie pisać 🙂

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    W Św. Rodzinie nie mozna oplacic położnej. Jest to dobry szpital w czasach covid pod katem tego, ze nie wypisuja matki ze szpitala bez dziecka. A wiadomo, ze kontakt z dziećmi jak zostaja w szpitalu jest teraz utrudniony.

No właśnie dzisiaj na warsztatach z Matecznika położna z Raszei też mówiła, że starają się nie wypisywać matek bez dziecka ze szpitala, co mnie pozytywnie zaskoczyło. I jeszcze mówiła, że jeśli akcja porodowa jest zaawansowana i pacjentka trafi na salę, a test na covid wyjdzie pozytywnie to raczej już takich pacjentek nie przewożą na Polną tylko zostają w izolacji u nich i mogą podpisać oświadczenie, że chcą być z dzieckiem i karmić piersią.

Glonojadek lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi teraz wszystkim robią test na covida jak do szpitala się idzie?

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Jeszcze nie wiem jak to będzie doktor mówi , że najpierw musimy donosić ciąże a potem będziemy się martwić porodem co i jak, wiem, że będę miała indukowany w 38 ze względu na nadciśnienie, jak się moje ciśnienie dalej zachowa, niedługo pewnie będziemy rozmawiać, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek aby tu tak na forum nie pisać 🙂

Teraz podczas pandemi to i tak jest spoko, ja tylko raz trafiłam jak była większa ekipa przy badaniach, byłam 10 dni,ale fakt koszula i szlafrok to obowiązkowo 🙂

Co do testu na covid to przyjęcia planowe mają test na cito nie, do CC tak czy tak jak antonna idzie na obserwacje ja przed zabiegiem też miałam test,

Antonna - ja u doktora jestem od dość niedawna i jak bylam w szpitalu, nie znałam jeszcze Jego "grafiku" jak funkcjonuje, pytałam się położnych czy jest doktor na oddziale, ale tak jak Helena jak coś to pisałam sms, ale też, sam przyszedł po zabiegu i przed powiedzieć co i jak.

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    A powiedzcie mi teraz wszystkim robią test na covida jak do szpitala się idzie?

Jeśli masz planowe przyjęcie to już we wszystkich szpitalach robią. Jeśli nagłe do porodu to w Raszei robią te szybkie testy (info z dzisiaj), jutro będę miała aktualne info z Polnej i Lutyckiej to dam znać :)

Glonojadek lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
  • antonna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Rodziłam w św i drugi raz nie wybrałabym tego szpitala. Teraz postawiłabym na naturę 100% i żadnego wspomagania i pospieszania porodu.
    Nie było jakoś tragicznie, ale były pewne sytuacje których raczej szybko nie zapomnę..
    Luluiza obawiam sie, ze to w kazdym szpitalu tak jest. Najlepiej rodzic w domu narodzin albo w domu 🙈 Ale po in vitro czy IUI nikt by nas tam nie przyjął.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszędzie teraz te testy robią ?
    Nie słyszałam dobrych opinii o tych szybkich bo mają niby 60% wiarygodności .
    Kurde ciężko podjąć decyzję . No mam jakiś wymagań co do szpitala. Żeby tylko pomogli przy porodzie i niczego nie spieprzyli . I żeby ktoś ewentualnie pomógł przy karmieniu .

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak będę rodzic i przyjadę z "ulicy" to też robią test na covid? 🙈

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy chyba juz wszyatkim robia. Mi polozna mowila że 3 dni przed mam test jezeli planowe przyjęcie jesli z "ulicy" to zaraz po przyjściu

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    To wszędzie teraz te testy robią ?
    Nie słyszałam dobrych opinii o tych szybkich bo mają niby 60% wiarygodności .
    Kurde ciężko podjąć decyzję . No mam jakiś wymagań co do szpitala. Żeby tylko pomogli przy porodzie i niczego nie spieprzyli . I żeby ktoś ewentualnie pomógł przy karmieniu .

Ja rodziłam w Sw rodzinie, ale raz dr Kru wysłał mnie na obserwacje na Polna, miała plusy ale i też minusy jak każdy szpital, bo nic nie wiedziałam, niby miałam się kontaktować z Prof BRE..jak jeszcze był szefem ale z Nim się dogadać to kosmos 🤷‍♀️i wiecznie Go nie było 🙈 dopiero jak się poryczałam to jakaś młoda lekarka mi wytłumaczyła bo tak to leżałam jak ten kolek, zalezy na kogo trafisz, znajoma ostatnio rodziła w SW i była zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 22:25

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Za duzo a tak z ciekawosci co dr Kru nie pasuje w Śremie?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ