X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo jeśli kazał brac Ci nospe jak coś się dzieje to przez pewien czas bralabym ją systematycznie żeby zobaczyć czy jest poprawa. Tak zrobilam jak napinał mi się brzuch. Dr nawet na stale zalecila brac, ale jak poczulam, że mi lepiej to zaczelam zmniejszac az całkowicie przestalam brac bo mi przeszło.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wyszukuje wszystkich znaków na niebie co mogłoby zwiastować poród ale chyba nic z tego. Jedyne to wczoraj mialam chwilowa 💩. Ale może mnie się zdaje. Robię wszystko co mogę by przyspieszyć naturalnie ale nie idzie. Zastanawiam się czy prosić o skierowanie na piątek czy na poniedziałek 🙄🙄 jeszcze w tych ostatnich dniach cały czas pilnuje czy się rusza i w ogóle taki szał gorszy niż na początku. Żałuję że rodzinie nie podałam termin na tydzień później bo tak by nie pytali "czy to już?" Hehehe.

Bąbel lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Antonna u nas jest ❤️Nela❤️ a nie Kornelia 🤣🤣🤣
    Przepraszam, myślałam, ze to zdrobnienie, bo mamy Kornelie w rodzinie 🙈

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Bąbel wyszukuje wszystkich znaków na niebie co mogłoby zwiastować poród ale chyba nic z tego. Jedyne to wczoraj mialam chwilowa 💩. Ale może mnie się zdaje. Robię wszystko co mogę by przyspieszyć naturalnie ale nie idzie. Zastanawiam się czy prosić o skierowanie na piątek czy na poniedziałek 🙄🙄 jeszcze w tych ostatnich dniach cały czas pilnuje czy się rusza i w ogóle taki szał gorszy niż na początku. Żałuję że rodzinie nie podałam termin na tydzień później bo tak by nie pytali "czy to już?" Hehehe.

Sa duże szanse, ze niedlugo urodzisz 😉 Dużo kobiet rodzi w 41 tc. Do szpitali bez skierowania przyjmuja tak 7-10 dni po terminie porodu.

Glonojadek lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:

Mi jeden z lekarzy mówił, że jak masz urodzić to urodzisz a takie naturalne wywoływanie niestety za wiele nie daje, moja jedna koleżanka urodziła w 42 nagle sama akcja się zaczęła nic nie robiła, kolejna mówiła oczywiście w żartach, że cały a poznań może zejść a i tak nie nie dało, miała wywoływany, pozostaje czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 08:42

Glonojadek lubi tę wiadomość

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podchodze do tych naturalnych metod przyspieszenia z humorem i dystansem. Bo gdyby to tak działało to już bym dawno urodziła 🤣😉
    I uważam podobnie że jak kobieta ma urodzić to urodzi.

Antonna miałam właśnie Ciebie pytać jak to wygląda w 41 tyg czy przyjmują czy nie bez skierowania. Więc dzięki za info :)

Edit. Dzisiaj Za dużo ma chyba wizytę 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 08:52

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak jak przeczuwałam szyjka ani nie drgnęła przez te dwa tygodnie chodzenia . Nawet Kru zdziwiony 😂
    Na KTG tylko napięcia wyszły mała ma się dobrze całe 3500 g szczęścia. Ale mam nadzieję że więcej nie urośnie bo to kawał baby już 🙄 doktor sam twierdzi że w ciągu 2 tygodni się już nie spotkamy bo urodzę . No zobaczymy .
    Glonojadek u mnie też jakieś dziwne poruszanie u wszystkich nawet pani w sklepie pyta jeszcze Pani chodzi ? Nie czołgam się 🤦 i takie nakręcanie że muszę przed świętami itd. A u nas jeszcze jest czas i chyba oszaleje do porodu bo już mnie denerwują .

Glonojadek, al87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Kurde dziewczyny, ja kiedyś oszaleje serio.
    Byłam na wizycie u Kru w czwartek. Wszystko dobrze. Mówił, ze ten „ciężki brzuch” może być od zapalenia pęcherza. Przyjmuje leki i wgl, ale nadal to nie ustępuje. W sensie ze jak chodzę to brzuch jest twardy i ciężki. I już kurna nie wiem czy to normalne zjawisko, czy faktycznie ładować te nospe...
    szyjka ok bo miała 3,74. 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Jak tu być madrym :( i spokojnym... a kolejna dopiero po nowym roku...

Martynkowo - teraz po 20 tc możesz też mieć skurcze BH, które w ciąży są niegroźne, normalne, jeżeli nie ma problemów z szyjka i nie jest potrzebna reakcja czyli większe wyciszanie(twwardnien, spiecia ) to jak bierzesz magnez, luteinę to ok, wiadomo jak kilka dni pod rząd masz takie objawy to nospa, a dwa szystko teraz Ci się rozciąga,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 11:35

Martynkowo lubi tę wiadomość

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo to u mnie kruszynka z synka 🙈 w 38+4 ważył 3300. Trzymam kciuki żebyś urodziła szybciej niż ja 💪✊

Bąbel lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Za dużo to u mnie kruszynka z synka 🙈 w 38+4 ważył 3300. Trzymam kciuki żebyś urodziła szybciej niż ja 💪✊
    Teraz to już tylko czekać. Jak by nie patrzeć jeszcze mam 3 tygodnie . Lekarze to sobie mogą mówić. Dziecko samo zadecyduje .

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że tak 🤗🙂🙂

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis u prof K.S. Nie widzi przeciwwskazan do SN. Blizny nie mierzyl, bo mowi, ze mierzyc mozna przed ciążą a w trakcie to jest niewiele warte. Waga na dzis 2100, co daje 20 centyl. Ogolnie zakrecony lekarz, ale zostane juz u niego. Nastepna wizyta 28.12 :-) Jestem tez juz umowiona z położną. I od jutra wznawiaja porody rodzinne na Polnej 😍😍😍😍😍

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No antonna dobre wieści. Grunt żeby mała już nie robiła psikusów i grzecznie do przodu .😉

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Byłam dzis u prof K.S. Nie widzi przeciwwskazan do SN. Blizny nie mierzyl, bo mowi, ze mierzyc mozna przed ciążą a w trakcie to jest niewiele warte. Waga na dzis 2100, co daje 20 centyl. Ogolnie zakrecony lekarz, ale zostane juz u niego. Nastepna wizyta 28.12 :-) Jestem tez juz umowiona z położną. I od jutra wznawiaja porody rodzinne na Polnej 😍😍😍😍😍

To chyba każdy ma jakieś swoje pprzrkonania, no ale Profesorowie różnią się opiniami między sobą, ha teraz prowadzę ciąże u Profesora z Polnej i On akurat mierzy blizne, też jestem po jednym CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 18:14

• MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 wrote:
    To chyba każdy ma jakieś swoje pprzrkonania, no ale Profesorowie różnią się opiniami między sobą, ha teraz prowadzę ciąże u Profesora z Polnej i On akurat mierzy blizne, też jestem po jednym CC

Zależy pewnie od podejścia lekarzy, moja kuzynka prowadzi ciąże w Warszawie od lekarzy z kregu SP, Profesora Dębskie...., też ma kontrolowana blizne.

• antonna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalecenia PTG sa jednakowe dla wszystkich. Ale tak jak piszecie, co lekarz to inna opinia ;-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 wrote:

Profesor K. SZ z Polnej ma takie zdanie, jak byłam u Niego na oddziale 4 dni jak zbijalismy ciśnienie i musiałam być na porodówce to też miał inne zdanie od Profesora z oddziału gdzie wcześniej leżałam 🤷‍♀️🤷‍♀️ tak niestety jest.

Ja podczas mojego pobytu byłam na dwóch różnych oddziałach i porodówce i podejście do nadciśnienia, stanu przedrzucawkowego, leczenia cukrzycy było inne, ale tak jak to jeden z lekarzy powiedział jak się Go pytałam są różne scieszki leczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 19:30

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanadzieja wrote:
    Profesor K. SZ z Polnej ma takie zdanie, jak byłam u Niego na oddziale 4 dni jak zbijalismy ciśnienie i musiałam być na porodówce to też miał inne zdanie od Profesora z oddziału gdzie wcześniej leżałam 🤷‍♀️🤷‍♀️ tak niestety jest.

Ja podczas mojego pobytu byłam na dwóch różnych oddziałach i porodówce i podejście do nadciśnienia, stanu przedrzucawkowego, leczenia cukrzycy było inne, ale tak jak to jeden z lekarzy powiedział jak się Go pytałam są różne scieszki leczenia

Rację, w pierwszej ciąży leżałam z dziewczyną co podczas badania ginekologicznego przez Profesora pękła macica i na cito jechali na CC, była już po cięciu i właśnie z cienka blizna, więc to różnie bywa

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Martynkowo - teraz po 20 tc możesz też mieć skurcze BH, które w ciąży są niegroźne, normalne, jeżeli nie ma problemów z szyjka i nie jest potrzebna reakcja czyli większe wyciszanie(twwardnien, spiecia ) to jak bierzesz magnez, luteinę to ok, wiadomo jak kilka dni pod rząd masz takie objawy to nospa, a dwa szystko teraz Ci się rozciąga,
    Racja. Teraz go dopiero zacznie mi się tam wszystko rozciągac. Ale będę brała te nospe na wyciszenie jak trzeba.

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanadzieja wrote:

Ja teraz lezalam z dziewczyną co miala nadciśnienie i lekarz na porodowce jej powiedzial, ze koniecznie tego dnia musi miec CC i nie ma innej opcji. Ona czekala na to CC po czym ten sam lekarz jednak zmienil zdanie i nastepnego dnia jeszcze probowali wywolac jej porod oksytocyna 🙈

Majka91 oczywiscie, ze to roznie bywa. Ale nie siejmy juz paniki. Po CC kazdy porod jest ryzykowny. Po to sie ma KTG caly czas podlaczone i bada sie blizne podczas porodu, zeby wychwycic jak cos sie zlego dzieje. Na szczescie ryzyko jest małe. No ale jest, wiec jak dla mnie kazda kobieta powinna decydować jak chce rodzić (oczywiscie jesli nie ma bezwglednych przeciwwskazan).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 21:07

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ