🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Hiacyntaa wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was brała w 2 trymestrze relanium? Regularnie czy doraźnie? Zastanawiam się nad bezpieczeństwem tego leku.
Zastanawiam się nad tym przed każdym wzięciem tego leku.. Ale kiedyś dr K mi mówiła, że to najlepszy środek zapobiegający poronieniu i skurczom macicy. Ja staram się brać doraźnie, ale ostatnio przez bóle miesiączkowe musiałam brać codziennie.. Jutro mam wizytę u Kru więc będę go męczyć.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
hehehe dobre!! Gdybym wcześniej wiedziała, to też by mi się aż tak nie spieszyło:D dzisiaj mały tak mi daje popalić , że nie śpi od 6 rano :DD (dodam, że ma tylko 5 tygodni:D) hehehe zaraz będę po ścianach chodzić...a długaaa noc dopiero przed nami;))
Cieszcie się kochane z ostatnich WOLNYCH CHWIL, serio!!)antonna wrote:@Niezapominajka moze dlatego, ze wiem co mnie czeka jestem tu jedna z nielicznych, ktorej sie do porodu nie spieszy 😂starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Kochana ja to wciąż jak wyjdę jakimś cudem sama do sklepu czy gdzieś to nadal nie wierzę, że ja w ogóle już mam dziecko:D więc to tak szybko ta ,,wiara'' nawet po porodzie nie przychodzi:D hehe na początku zazwyczaj jest baby blues;D mi już powoli chyba mija, bo jest coraz lepiej, ale co nie zmienia faktu że jest ciiięzko;D cholernie ciężko;)Anulas wrote:Do męża mowilam juz, że przez te ruchy dziecko jest takie realne, ale i tak uwierzę dopiero jak się urodzi☺️
Na początku lezalam 1,5 miesiaca. Po tym zejście z góry na dół było męczące wiec nie dziwi mnie, że jak dziewczyny leżą większą część ciąży to nie mają sił na nic.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Dziewczyny chce któraś z Was może jakieś leki? (odbiór osobisty w Koninie), mam luteinę dopochwowa, clexane, vit E 400, glucophage itp.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyMonia88 wrote:Ojj tutaj różnie 🙈, jak bylam bezpośrednio po szwie to mi rozpisał 2 x 5 mg dziennie,(do tego miałam 2x1nospa max i aspargin 3x2) tak staram się brać jedna doraźnie , albo pół tabletki, tak faluje trochę tymi dawkami
Dziekib🙂, pisałam z doktorem i dziś jadę na wizytę... -
Glonojadek wrote:Pochwalę się - dzisiaj mam urodziny kończę 29lat
I z tej okazji życzę sobie i Wam wszystkim dużo zdrowia, radości i samych dobrych chwil!
Spoznione Wszystkiego Najlepszego! Widze, ze po wyjasnieniu kwestii skierowania od razu humor Ci sie poprawil No zycze Ci, zeby ten porod wzial Cie juz niedlugo z zaskoczenia i zeby poszlo bez komplikacjiGlonojadek lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Cześć dziewczyny, czytam Was od dłuższego czasu, ale nie udzielam się, za zbliżające się porody kciuki🙂
Mam pytanie do Kinga25 bo Ty też byłas wciazy bliźniaczej jednokosmowkej a dr K troszkę "straszy", że takie ciąże kończą się trochę wczesniej, mam trochę pytań jak to wszystko u Ciebie przebiegało.
Wysłałam zaproszenie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 08:54
-
nick nieaktualnySlonecznik12 wrote:Cześć dziewczyny, czytam Was od dłuższego czasu, ale nie udzielam się, za zbliżające się porody kciuki🙂
Mam pytanie do Kinga25 bo Ty też byłas wciazy bliźniaczej jednokosmowkej a dr K troszkę "straszy", że takie ciąże kończą się trochę wczesniej, mam trochę pytań jak to wszystko u Ciebie przebiegało.
Wysłałam zaproszenie 🙂
Przyjęłam 🙂
Tutaj to nie ma regoly, ciąże 1K20, starają się rozwiązywać między 36 /37tc, ale Ankabe od ciąży bliźniaczej z jednego zarodka, tylko, że dwie kosmowki miała ciąże znacznie później rozwiązana, u mnie to też inna sytuacja -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny 😉
Czy jest tutaj ktoś, komu jest znany temat karmienia piersią i rozpoczęcia starań o drugą ciąże w klinice ?
Chcielibyśmy tak za 3 miesiące zacząć coś w tym temacie, obecnie jestem 2,5 miesiąca po porodzie i rehabilituje się u urofizjo, tym samym trochę się przygotowuje na druga ciąże🧐Jak to się ma do stymulacji hormonalnej gdybym chciała zostać na kp ? Czy w ogóle jest taka szansa czy trzeba wygasić laktację ?
Mieliśmy tak słabe nasienie, ze ta iui to był i tak cud ze się udało, teraz już nie chcemy czekać. 👀
Ponawiam tutaj wpis, bo na ogólnym forum chyba nie ma zbyt wiele mam 😞 -
Luluiza wrote:Cześć dziewczyny 😉
Czy jest tutaj ktoś, komu jest znany temat karmienia piersią i rozpoczęcia starań o drugą ciąże w klinice ?
Chcielibyśmy tak za 3 miesiące zacząć coś w tym temacie, obecnie jestem 2,5 miesiąca po porodzie i rehabilituje się u urofizjo, tym samym trochę się przygotowuje na druga ciąże🧐Jak to się ma do stymulacji hormonalnej gdybym chciała zostać na kp ? Czy w ogóle jest taka szansa czy trzeba wygasić laktację ?
Mieliśmy tak słabe nasienie, ze ta iui to był i tak cud ze się udało, teraz już nie chcemy czekać. 👀
Ponawiam tutaj wpis, bo na ogólnym forum chyba nie ma zbyt wiele mam 😞
Będą Ci kazac przestać karmić KP. Nie mozesz brać nawet głupiego duphastonu karmiac dziecko. A okres już w ogóle dostałaś?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyGdzie tam, nie mam okresu. Zastanawiam się właśnie jak to jest, ale jak piszesz to ja podejrzewałam ze nic nie pogodzimy i będzie trzeba odstawić od piersi i czekać na owulacje, na wizycie w połogu gin twierdził ze istnieje opcja karmienia / raz dziennie / przy normalnym cyklu. Tylko to teoria. Boje się ze Ab raczej rygorystycznie nie będzie chciał się bawić w takie gierki i każe odstawić od piersi natychmiast.
Tak jak pisałam, jeszcze chce z 2/3 miesiące karmić i powoli starać się o kolejne😌 -
Luluiza wrote:Gdzie tam, nie mam okresu. Zastanawiam się właśnie jak to jest, ale jak piszesz to ja podejrzewałam ze nic nie pogodzimy i będzie trzeba odstawić od piersi i czekać na owulacje, na wizycie w połogu gin twierdził ze istnieje opcja karmienia / raz dziennie / przy normalnym cyklu. Tylko to teoria. Boje się ze Ab raczej rygorystycznie nie będzie chciał się bawić w takie gierki i każe odstawić od piersi natychmiast.
Tak jak pisałam, jeszcze chce z 2/3 miesiące karmić i powoli starać się o kolejne😌
No ja dostalam okres bedac na KP dopiero po roku. Niektore dziewczyny dostaja wczesniej, inne dopiero jak skończą karmic. Nie wiadomo jak to bedzie u Ciebie. Na pewno bedziesz musiala odstawic, zeby sie hormony uregulowaly. No chyba, ze sie uprzesz i bedziesz czekac na okres przy KP, ale to tak jak pisze, moze przyjsc dopiero za rok 🙈 I wtedy zrobia Ci IUI na cyklu naturalnym, bez hormonow. Natomiast sama wiesz, ze to bedzie takie na pol gwizdka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 10:46
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyJa nie wiem jak te kobiety rodziły dzieci po roku 😂
Liczę, że u mnie jak u mojej mamy wszystko szybko wróci, karmić chciałabym jak najdłużej, super sprawa, ale mój wiek nie jest łaskawy i czekać z decyzja dłużej nie chcemy niż te kilka miesięcy.. 😒 -
kinga25 wrote:Przyjęłam 🙂
Tutaj to nie ma regoly, ciąże 1K20, starają się rozwiązywać między 36 /37tc, ale Ankabe od ciąży bliźniaczej z jednego zarodka, tylko, że dwie kosmowki miała ciąże znacznie później rozwiązana, u mnie to też inna sytuacja
Super🙂, dzieki -
Mamuśka88 wrote:Dziękuje Ci bardzo, widzisz byłam udr K po porodzie o chciałam oddać leki co mi zostały, długo rozmawiałyśmy, ale o to nie zapytałam 🙈
Nowanadzieja - ja zostałam u dr Brązerta i też będzie nie operował a Ty też masz endo??
Tak też mam endo, ale po operacji 4 lata temu mialam i do tej pory miałam spokój, ale właśnie słyszałam że po ciąży może być albo bez zmian albo gorzej 😑Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
nick nieaktualny
-
Glonojadek wrote:Martynkowo - daj znać jak po wizycie
Po medarcie porwał mnie szał zakupów 😂😂😂. Ogólnie wszystko dobrze. Na te ruchy się dziwił, ale zobaczył, ze łożysko faktycznie mocno na przedniej ścianie i mówił, ze mam się dopatrywać kopniaków po bokach 🙈. Nawet sam mówił, ze niech Pani zobaczy ze się rusza, a ja nic nie czułam. Śmiał się, ze może taki grzeczny i tego mi życzy. 😂 odnośnie moich dolegliwości miesiączkowych mówił, ze to może być od zapalenia pęcherza. Odstawił mi nospe i relanium. Powiedział, ze muszę dużo pic i zakwaszac organizm. Dostałam leki na to zapalenie i zmianę żelaza, bo hemoglobina znów poniżej normy... Uraczyłam go opowiastkami o Szy to się śmiał 😂🙈. Mówił, ze między nami skargi na Szy oficjalne wpływają od pacjentek conajmniej pare razy w tygodniu. I mówił, ze chciałby kiedyś zobaczyć te badania u niego z ukrytej kamery 😂. I powiedział, ze jest jaki jest ale jest wybitnym specjalista Szy i gdyby nie jego podejście do pacjentek, byłby może najlepszy w kraju 🙈. Mały ma prawie 700g a szyjka 3.74. Powiedział ze ok ale ban na seks nadal jest 🙈. Skierowanie na krzywa już dostałam wiec muszę ogarnac przed świetami jeszcze...
Ps jeśli dziewczyny chcecie się umawiać do Szy to lepiej już teraz bo terminy ma już na koniec stycznia.al87, Glonojadek, Kora88 lubią tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Za dużo za dużo wrote:Dziewczyny te ruchy dziecka to już takie mniej intensywne pod koniec ? W sensie takie bardziej przeciąganie się raz wypchnie nogę raz rękę ?
Za dużo moja tez bardzo ograniczyła swoje kopniaki teraz tak jak piszesz przeciąga się wypina czasami szybciej przełoży nogę/rękę ciężko określić co ale coś w tym stylu 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 13:39
-
nick nieaktualny