🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHelena93 wrote:A jak bierzesz to relanium i jaka dawkę Ci doktor zalecił, ja jeszcze mam w domu a dziś mi Ignas tak dusi w dół, trochę mocniej mi brzuch twardnieje i się zastanawiam czy nie wziąść doraźnie, nospe już wzięłamvake nie przeszło, czekam jeszcze na odpowiedź od doktora
Ojj tutaj różnie 🙈, jak bylam bezpośrednio po szwie to mi rozpisał 2 x 5 mg dziennie,(do tego miałam 2x1nospa max i aspargin 3x2) tak staram się brać jedna doraźnie , albo pół tabletki, tak faluje trochę tymi dawkami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 22:12
-
nick nieaktualnyAnulas - Ty też jesteś od dr K proszę powiedz jak mamy jeszcze 3 zarodki do zbadania pobrany material genetyczny a mam endometrioze do operacji i czekamy z ginem aż wzowia planowe zabiegi na Polnej, ślę bym chciała wiedzieć teraz czy mamy jeszcze jakieś zdrowe zarodki to mogę normalnie poprosić teraz dr K, że chcemy Badać czy bym musiała się do Niej umówić? Wiesz może jak to jest? , ale to tylko chodzi o badanie zarodkow 4 procedury już nie planuje a bym chciała wiedzieć naczyń stoję przed operacja.
-
antonna wrote:@Niezapominajka moze dlatego, ze wiem co mnie czeka jestem tu jedna z nielicznych, ktorej sie do porodu nie spieszy 😂
Faktycznie wszystkim proponujesz aby do 42 spokojnie czekały🤔🤔🤔 🤣🤣🤣 A my ledwie 37 to juz chcemy rodzić 😉😉😉 Pewnie przy kolejnym też będziemy miały inne podejście 😬 -
Anulas wrote:Faktycznie wszystkim proponujesz aby do 42 spokojnie czekały🤔🤔🤔 🤣🤣🤣 A my ledwie 37 to juz chcemy rodzić 😉😉😉 Pewnie przy kolejnym też będziemy miały inne podejście 😬
Myślę, że to też zależy od przebiegu ciążyć, jak ktoś nie musi walczyć o każdy dzień to też ma inne podejścieja leżałam z dziewczynami co błagały aby im ciąże już zakończyli bo z bólu nie wyrabiały a były np pod papa z magnezem czy leżały jak placek z brakiem szyjki 2 miesiąc
Mamuska 88 - a to Ciebie będzie operował?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 07:39
Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
Nowanadzieja wrote:Myślę, że to też zależy od przebiegu ciążyć, jak ktoś nie musi walczyć o każdy dzień to też ma inne podejścieja leżałam z dziewczynami co błagały aby im ciąże już zakończyli bo z bólu nie wyrabiały a były np pod papa z magnezem czy leżały jak placek z brakiem szyjki 2 miesiąc
Mamuska 88 - a to Ciebie będzie operował?
Tez tak uważam, ja w pierwszej ciąży leżałam z dziewczyną co nie wstawała od 3 miesięcy, jak jej pozwolili się aktywizować na końcówce to traciła przytomność pod prysznicem z braku sił, nie miała siły, chodzić,to są ciężkie chwilęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 07:51
-
Nowanadzieja wrote:Myślę, że to też zależy od przebiegu ciążyć, jak ktoś nie musi walczyć o każdy dzień to też ma inne podejścieja leżałam z dziewczynami co błagały aby im ciąże już zakończyli bo z bólu nie wyrabiały a były np pod papa z magnezem czy leżały jak placek z brakiem szyjki 2 miesiąc
Mamuska 88 - a to Ciebie będzie operował?
Kochane to raczej był taki mój żarcik dla dziewczyn co ciąże mają już donoszona i nic nie zagraża im ani dziecku. Wiele z tego watku dziewczyn walczyło o każdy dzień. Źle, że napisalam wszystkie🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 08:51
-
nick nieaktualnyJa leżałam tylko miesiąc i nie mogę dojść do siebie . A próbuje od 2 tygodni. Zadyszka bóle nóg i jak zrobię jedno to na drugie nie ma siły. Najchętniej bym spala teraz cały czas. Już mówiłam do męża że jak przyjdzie co do czego to czy będę miała siły urodzić.
A zresztą to dziecko takie wyczekane więc wolała bym już je po dotykać że to na pewno moje i na prawdę 🙈 a poród będzie bolał tak czy siak to nie pobyt w spa. -
Do męża mowilam juz, że przez te ruchy dziecko jest takie realne, ale i tak uwierzę dopiero jak się urodzi☺️
Na początku lezalam 1,5 miesiaca. Po tym zejście z góry na dół było męczące wiec nie dziwi mnie, że jak dziewczyny leżą większą część ciąży to nie mają sił na nic. -
nick nieaktualnyAnulas wrote:W takiej sytuacji nie bylam, ale mysle, że to nie problem zbadac wcześniej. Napisalabym do dr że chcesz zbadac i juz. Pewnie po uregulowaniu faktury zrobia to. Skoro material jest pobrany to nie ma znaczenia kiedy badanie.
Dziękuje Ci bardzo, widzisz byłam udr K po porodzie o chciałam oddać leki co mi zostały, długo rozmawiałyśmy, ale o to nie zapytałam 🙈
Nowanadzieja - ja zostałam u dr Brązerta i też będzie nie operował a Ty też masz endo?? -
Kora88 wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek mogłabyś przyjąć? Chciałabym pogadać o tych skracających się szyjkach:)
maj/czerwiec 2020 - stymulacja na cyklu naturalnym
czerwiec 2020 - punkcja 6 prawidłowo zapłodnionych, 6 komórek zamrożonych,
czerwiec 2020 - świeży transfer - nieudany
sierpień 2020 - transfer mrozaczka
beta:
7 dpt - 26
8 dpt - 47
10 dpt - 115
17 dpt - 1996
20 dpt - jest pęcherzyk żółtkowy
28 dpt jest serduszko ❤️ -
Ja duzo polegiwalam w szpitalu, ale bylo to tylko 5 dni i wczoraj ledwo zakupy zrobiłam. Także naprawdę musi byc Wam ciezko po dlugim lezeniu! Oczywiście ja też w swoim komentarzu miałam na myśli dziewczyny, których ciazom i dzieciom nic nie zagraża. Przecież jak cos jest nie tak to zupełnie inna sytuacja!👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Pochwalę się - dzisiaj mam urodziny kończę 29lat
I z tej okazji życzę sobie i Wam wszystkim dużo zdrowia, radości i samych dobrych chwil!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 10:22
Kaach, Martynkowo, antonna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Glonojadek to dużo dużo zdrowia, sił i szybkiego porodu :*
Glonojadek lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI