X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niezapominajka moze dlatego, ze wiem co mnie czeka jestem tu jedna z nielicznych, ktorej sie do porodu nie spieszy 😂

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    A jak bierzesz to relanium i jaka dawkę Ci doktor zalecił, ja jeszcze mam w domu a dziś mi Ignas tak dusi w dół, trochę mocniej mi brzuch twardnieje i się zastanawiam czy nie wziąść doraźnie, nospe już wzięłamvake nie przeszło, czekam jeszcze na odpowiedź od doktora

Ojj tutaj różnie 🙈, jak bylam bezpośrednio po szwie to mi rozpisał 2 x 5 mg dziennie,(do tego miałam 2x1nospa max i aspargin 3x2) tak staram się brać jedna doraźnie , albo pół tabletki, tak faluje trochę tymi dawkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 22:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas - Ty też jesteś od dr K proszę powiedz jak mamy jeszcze 3 zarodki do zbadania pobrany material genetyczny a mam endometrioze do operacji i czekamy z ginem aż wzowia planowe zabiegi na Polnej, ślę bym chciała wiedzieć teraz czy mamy jeszcze jakieś zdrowe zarodki to mogę normalnie poprosić teraz dr K, że chcemy Badać czy bym musiała się do Niej umówić? Wiesz może jak to jest? , ale to tylko chodzi o badanie zarodkow 4 procedury już nie planuje a bym chciała wiedzieć naczyń stoję przed operacja.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takiej sytuacji nie bylam, ale mysle, że to nie problem zbadac wcześniej. Napisalabym do dr że chcesz zbadac i juz. Pewnie po uregulowaniu faktury zrobia to. Skoro material jest pobrany to nie ma znaczenia kiedy badanie.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    @Niezapominajka moze dlatego, ze wiem co mnie czeka jestem tu jedna z nielicznych, ktorej sie do porodu nie spieszy 😂

Faktycznie wszystkim proponujesz aby do 42 spokojnie czekały🤔🤔🤔 🤣🤣🤣 A my ledwie 37 to juz chcemy rodzić 😉😉😉 Pewnie przy kolejnym też będziemy miały inne podejście 😬

• Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Faktycznie wszystkim proponujesz aby do 42 spokojnie czekały🤔🤔🤔 🤣🤣🤣 A my ledwie 37 to juz chcemy rodzić 😉😉😉 Pewnie przy kolejnym też będziemy miały inne podejście 😬

Myślę, że to też zależy od przebiegu ciążyć, jak ktoś nie musi walczyć o każdy dzień to też ma inne podejścieja leżałam z dziewczynami co błagały aby im ciąże już zakończyli bo z bólu nie wyrabiały a były np pod papa z magnezem czy leżały jak placek z brakiem szyjki 2 miesiąc

Mamuska 88 - a to Ciebie będzie operował?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 07:39

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanadzieja wrote:
    Myślę, że to też zależy od przebiegu ciążyć, jak ktoś nie musi walczyć o każdy dzień to też ma inne podejścieja leżałam z dziewczynami co błagały aby im ciąże już zakończyli bo z bólu nie wyrabiały a były np pod papa z magnezem czy leżały jak placek z brakiem szyjki 2 miesiąc

Tez tak uważam, ja w pierwszej ciąży leżałam z dziewczyną co nie wstawała od 3 miesięcy, jak jej pozwolili się aktywizować na końcówce to traciła przytomność pod prysznicem z braku sił, nie miała siły, chodzić,to są ciężkie chwilę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 07:51

• Anulas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanadzieja wrote:

Kochane to raczej był taki mój żarcik dla dziewczyn co ciąże mają już donoszona i nic nie zagraża im ani dziecku. Wiele z tego watku dziewczyn walczyło o każdy dzień. Źle, że napisalam wszystkie🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 08:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżałam tylko miesiąc i nie mogę dojść do siebie . A próbuje od 2 tygodni. Zadyszka bóle nóg i jak zrobię jedno to na drugie nie ma siły. Najchętniej bym spala teraz cały czas. Już mówiłam do męża że jak przyjdzie co do czego to czy będę miała siły urodzić.
    A zresztą to dziecko takie wyczekane więc wolała bym już je po dotykać że to na pewno moje i na prawdę 🙈 a poród będzie bolał tak czy siak to nie pobyt w spa.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do męża mowilam juz, że przez te ruchy dziecko jest takie realne, ale i tak uwierzę dopiero jak się urodzi☺️

Na początku lezalam 1,5 miesiaca. Po tym zejście z góry na dół było męczące wiec nie dziwi mnie, że jak dziewczyny leżą większą część ciąży to nie mają sił na nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    W takiej sytuacji nie bylam, ale mysle, że to nie problem zbadac wcześniej. Napisalabym do dr że chcesz zbadac i juz. Pewnie po uregulowaniu faktury zrobia to. Skoro material jest pobrany to nie ma znaczenia kiedy badanie.

Dziękuje Ci bardzo, widzisz byłam udr K po porodzie o chciałam oddać leki co mi zostały, długo rozmawiałyśmy, ale o to nie zapytałam 🙈

Nowanadzieja - ja zostałam u dr Brązerta i też będzie nie operował a Ty też masz endo??

• Martyna95 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek mogłabyś przyjąć? Chciałabym pogadać o tych skracających się szyjkach:)

gann3e3k3z1xxf20.png
    maj/czerwiec 2020 - stymulacja na cyklu naturalnym
    czerwiec 2020 - punkcja 6 prawidłowo zapłodnionych, 6 komórek zamrożonych,
    czerwiec 2020 - świeży transfer - nieudany
    sierpień 2020 - transfer mrozaczka
    beta:
    7 dpt - 26
    8 dpt - 47
    10 dpt - 115
    17 dpt - 1996
    20 dpt - jest pęcherzyk żółtkowy
    28 dpt jest serduszko ❤️
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne :)

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja duzo polegiwalam w szpitalu, ale bylo to tylko 5 dni i wczoraj ledwo zakupy zrobiłam. Także naprawdę musi byc Wam ciezko po dlugim lezeniu! Oczywiście ja też w swoim komentarzu miałam na myśli dziewczyny, których ciazom i dzieciom nic nie zagraża. Przecież jak cos jest nie tak to zupełnie inna sytuacja!

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się - dzisiaj mam urodziny :D kończę 29lat :)

I z tej okazji życzę sobie i Wam wszystkim dużo zdrowia, radości i samych dobrych chwil! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 10:22

Kaach, Martynkowo, antonna lubią tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wszystkiego wszystkiego najlepszego🎉🎉🎉🎉 Szybkiego, łatwego porodu żebyś jak najszybciej mogła się cieszyć Waszym skarbem 🥰

Glonojadek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek życzę ci szybkiego porodu najlepiej dzisiaj. 😉

• Kaach Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek to dużo dużo zdrowia, sił i szybkiego porodu :) :*

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo, jutro już masz 37 tydz 👍

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Za dużo, jutro już masz 37 tydz 👍
    Chyba sobie szampana dla dzieci kupię z tej okazji 😂 ogólnie brzuch dzisiaj niższej. Już się nie mogę wizyty w poniedziałek doczekać. Ciekawi mnie ile waży i czy szyjka poszła w dół .

‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ