X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Za dużo to u mnie kruszynka z synka 🙈 w 38+4 ważył 3300. Trzymam kciuki żebyś urodziła szybciej niż ja 💪✊
    Ja urodziłam w 38+4 tc i ❤️Nelcia❤️ miała 2790 gram a na usg w szpitalu pokazywało 3000 gram 💪🍀✊

f3c5740a8e.png
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dwa CC, osobiście bym nie podjsla świadomej decyzji o SN po CC, ake moja kuzynka zdecydowała się na SN, oczywiście skończyło się powikłaniami ale była tego wszystkiego swiadoma i podjęła taka a nie inna decyzję.

• antonna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Ja mialam dwa CC, osobiście bym nie podjsla świadomej decyzji o SN po CC, ake moja kuzynka zdecydowała się na SN, oczywiście skończyło się powikłaniami ale była tego wszystkiego swiadoma i podjęła taka a nie inna decyzję.
    A wiesz, ze gdybys teraz rodzila to nikt by Cie o zgode nie pytał?🙈 Wg aktualnych rekomendacji kobieta po CC powinna sprobowac SN. I za granica to jest od dawna standard, ze po CC rodzi sie SN. W Polsce ostateczna decyzje o tym podejmuje lekarz, ktory prowadzi porod w szpitalu (nie kobieta). Moze tak na szybko napisalas, ale sformułowanie "oczywiscie skonczylo sie zle"sugeruje, ze to sie musi skonczyc źle, ale przeciez gdyby tak bylo to czy kazaliby nam podejmowac takie próby? (Aczkolwiek ja uwazam, ze nikt nie powinien nam niczego nakazywac i kazda kobieta zawsze powinna sobie zdecydowac jak chce rodzic) Statystycznie w 0.5% przypadkow cos sie dzieje z blizna przy porodzie i obejmuje to zarowno niegrozne rozejscie sie blizny jak i grozne pekniecie. Blizna ma znaczenie, PTG okreslilo przeciwwskazania do CC po CC (np odstep miedzy poprzednim porodem a CC mniejszy niz 18 msc albo grubosc miesniowki macicy mniejsza niz 2 mm mierzona przed ciążą). Mam wrażenie, ze znowu robi sie z tego dyskusja, ktora pewnie wiekszosci dziewczyn nie interesuje 😅 sorry! Moze nie powinnam pisac co KS sadzi o mierzeniu blizny w ciazy, bo widze ze Was to zdenerwowalo. No ale ja tam licze na dopping z Waszej strony, ze sie uda i dam rade 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 08:46

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A wiesz, ze gdybys teraz rodzila to nikt Cie nie bedzie pytac o zgode?🙈 Wg aktualnych rekomendacji kobieta po CC powinna sprobowac SN. Decyduje o tym lekarz, ktory prowadzi porod w szpitalu. I co to znaczy "oczywiscie skonczylo sie powoklaniami"? Dlaczego sugerujesz, ze to sie musi skonczyc zle? Czy gdyby tak bylo to kazaliby nam podejmowac takie próby? (Aczkolwiek ja uwazam, ze nikt nie powinien nam niczego nakazywac i kazda kobieta zawsze powinna sobie zdecydowac jak chce rodzic) Statystycznie w 0.5% przypadkow cos sie dzieje z blizna przy porodzie i obejmuje to zarowno niegrozne rozejscie sie blizny jak i grozne pekniecie. Blizna ma znaczenie, sa okreslone przeciwwskazania (np odstep miedzy poprzednim porodem a CC mniejszy niz 18 msc albo grubosc miesniowki macicy mniejsza niz 2 mm mierzona przed ciążą). Mam wrażenie, ze znowu robi sie z tego dyskusja, ktora pewnie wiekszosci dziewczyn nie interesuje 😅 sorry! Moze nie powinnam pisac co KS sadzi o mierzeniu blizny w ciazy, bo widze ze Was to zdenerwowalo. No ale ja tam licze na dopping z Waszej strony, ze sie uda i nic sie nie wydarzy 😁

Oczywiście, że powinna sama zadecydować, natomiast rozmawiając z koleżankami większość lekarzy skłania się jednak do CC, mnie dr K też skierowała na kolejną CC, piszę, z mojej perspektywy, czasem rekomendacje i przepisy mają się nijak do rzeczywistości. Ja akurat osobiście nie znam udanego SN po CC, owczem próby były 😉, ale fakt zakończmy dyskusje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 08:44

antonna lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna pewnie, że się uda ✊

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda się ✊🏻

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia92 a jak u Ciebie po drugim CC? Szybko doszlas do siebie? Jak z dwojka dzieci sobie radzicie?

Kupilam wczoraj materac do lozeczka i koszule do szpitala po porodzie. Musze zaczac powoli ogarniac czego mi jeszcze brakuje 🙈 Zaczynam sie stresowac, ze jeszcze nie jestem przygotowana.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna ✊✊

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, kilka moich koleżanek urodziło SN po cc bez żadnych komplikacji i żaden z lekarzy nie naciskał żeby robić cc drugi raz - Tobie też się uda :) trzymam kciuki ✊

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek nie żebym Cię wyganiała ale myslalam że znikniesz juz na dzień lub kilka dni żeby nam później ogłosić cudowną nowinę, a Ty nic. Dalej spokój?

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga25 - Ty też jesteś po CC i jak teraz planujesz rodzic???

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas nie wyganiaj jej bo potem ja . A tu pogoda i klimat nie sprzyja .
    Ja wczoraj dzwoniłam do Śremu i robią te szybkie testy na covid. Przed przyjęciem i chyba bardziej się tego boje jak całego porodu . Tym bardziej że na stronie producenta jasno jest napisane że pozytywny wynik nie oznacza że ktoś jest chory 🤦

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :) no u mnie to niewiadomo. Wczoraj byłam na Ktg i skurcze były 80-100. Wysłałam to do Kru, skomentował czy nie czas do szpitala 🙈 tylko że po mojej obserwacji do nocy były regularne co 7 minut owszem ale zasnęłam, ze 2-3 skurcze mnie wybudziły, dzisiaj niby też coś się tam spina ale funkcjonuje normalnie więc to nie czas chyba. Dzisiaj wizytuje u Kru to się może coś więcej dowiem.

Martynkowo lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo ja juz chce zeby Wasza trójka urodziła i żeby przyszedł czas na nas😁

Od czwartku zaczynam zajadac się daktylami. Niby ułatwia poród, a ja się tak boje że może chociaż efekt placebo mi pomoże 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 12:09

Glonojadek lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Hahaha :) no u mnie to niewiadomo. Wczoraj byłam na Ktg i skurcze były 80-100. Wysłałam to do Kru, skomentował czy nie czas do szpitala 🙈 tylko że po mojej obserwacji do nocy były regularne co 7 minut owszem ale zasnęłam, ze 2-3 skurcze mnie wybudziły, dzisiaj niby też coś się tam spina ale funkcjonuje normalnie więc to nie czas chyba. Dzisiaj wizytuje u Kru to się może coś więcej dowiem.
    Urodź w medarcie z Kru :D będziesz miała full wypas! 🥰

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    No to by bylo cos 😂

@Glonojadek super, masz skurcze przepowiadajace :-) To dobry znak! Ciekawe jak Twoja szyjka. Czekam na info po wizycie :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha cały czas się zastanawiam czy jechać na wizytę czy nie, żebym po drodze nie zaczęła rodzić 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 12:23

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Mój mąż tak by chciał zawieźć mnie do MedArt i AB żeby poród przymowal 😂.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Mój mąż tak by chciał zawieźć mnie do MedArt i AB żeby poród przymowal 😂.
    Tez tak chce zrobić hahahah 😂😂😂😂. Pojadę do Kru bo coś mnie będzie niepokoić 😂. A tam rozwarcie i rodzimy😂😂❤️
    Położne są to damy radę 😂😂😂. Ciekawe czy skasowali by jak za wizytę ?😂😂😂

Catlady, Kaach lubią tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Zosia92 a jak u Ciebie po drugim CC? Szybko doszlas do siebie? Jak z dwojka dzieci sobie radzicie?

Kupilam wczoraj materac do lozeczka i koszule do szpitala po porodzie. Musze zaczac powoli ogarniac czego mi jeszcze brakuje 🙈 Zaczynam sie stresowac, ze jeszcze nie jestem przygotowana.

Dobrze, ja akurat szybko dochodzę po operacjach dwa pierwsze dni ciężkie potem już bym mogła iść do pracy, tatuś ma teraz urlop więc ma kto pomagać 🙂

Jak dr K zasugerowała takie rozwiązanie to tak jest, z resztą sama przyznała, że jak bym poszla zacząć się konsultować to może tak być, że jeden będzie za SN drugi za CC i potem nie wiadomo co zrobić 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 12:27

Za dużo za dużo lubi tę wiadomość

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ