🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
ZOSIA92 wrote:Ja mialam dwa CC, osobiście bym nie podjsla świadomej decyzji o SN po CC, ake moja kuzynka zdecydowała się na SN, oczywiście skończyło się powikłaniami ale była tego wszystkiego swiadoma i podjęła taka a nie inna decyzję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 08:46
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:A wiesz, ze gdybys teraz rodzila to nikt Cie nie bedzie pytac o zgode?🙈 Wg aktualnych rekomendacji kobieta po CC powinna sprobowac SN. Decyduje o tym lekarz, ktory prowadzi porod w szpitalu. I co to znaczy "oczywiscie skonczylo sie powoklaniami"? Dlaczego sugerujesz, ze to sie musi skonczyc zle? Czy gdyby tak bylo to kazaliby nam podejmowac takie próby? (Aczkolwiek ja uwazam, ze nikt nie powinien nam niczego nakazywac i kazda kobieta zawsze powinna sobie zdecydowac jak chce rodzic) Statystycznie w 0.5% przypadkow cos sie dzieje z blizna przy porodzie i obejmuje to zarowno niegrozne rozejscie sie blizny jak i grozne pekniecie. Blizna ma znaczenie, sa okreslone przeciwwskazania (np odstep miedzy poprzednim porodem a CC mniejszy niz 18 msc albo grubosc miesniowki macicy mniejsza niz 2 mm mierzona przed ciążą). Mam wrażenie, ze znowu robi sie z tego dyskusja, ktora pewnie wiekszosci dziewczyn nie interesuje 😅 sorry! Moze nie powinnam pisac co KS sadzi o mierzeniu blizny w ciazy, bo widze ze Was to zdenerwowalo. No ale ja tam licze na dopping z Waszej strony, ze sie uda i nic sie nie wydarzy 😁
Oczywiście, że powinna sama zadecydować, natomiast rozmawiając z koleżankami większość lekarzy skłania się jednak do CC, mnie dr K też skierowała na kolejną CC, piszę, z mojej perspektywy, czasem rekomendacje i przepisy mają się nijak do rzeczywistości. Ja akurat osobiście nie znam udanego SN po CC, owczem próby były 😉, ale fakt zakończmy dyskusje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 08:44
antonna lubi tę wiadomość
-
Zosia92 a jak u Ciebie po drugim CC? Szybko doszlas do siebie? Jak z dwojka dzieci sobie radzicie?
Kupilam wczoraj materac do lozeczka i koszule do szpitala po porodzie. Musze zaczac powoli ogarniac czego mi jeszcze brakuje 🙈 Zaczynam sie stresowac, ze jeszcze nie jestem przygotowana.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Antonna, kilka moich koleżanek urodziło SN po cc bez żadnych komplikacji i żaden z lekarzy nie naciskał żeby robić cc drugi raz - Tobie też się uda trzymam kciuki ✊
antonna lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyAnulas nie wyganiaj jej bo potem ja . A tu pogoda i klimat nie sprzyja .
Ja wczoraj dzwoniłam do Śremu i robią te szybkie testy na covid. Przed przyjęciem i chyba bardziej się tego boje jak całego porodu . Tym bardziej że na stronie producenta jasno jest napisane że pozytywny wynik nie oznacza że ktoś jest chory 🤦 -
Hahaha no u mnie to niewiadomo. Wczoraj byłam na Ktg i skurcze były 80-100. Wysłałam to do Kru, skomentował czy nie czas do szpitala 🙈 tylko że po mojej obserwacji do nocy były regularne co 7 minut owszem ale zasnęłam, ze 2-3 skurcze mnie wybudziły, dzisiaj niby też coś się tam spina ale funkcjonuje normalnie więc to nie czas chyba. Dzisiaj wizytuje u Kru to się może coś więcej dowiem.
Martynkowo lubi tę wiadomość
-
Za dużo ja juz chce zeby Wasza trójka urodziła i żeby przyszedł czas na nas😁
Od czwartku zaczynam zajadac się daktylami. Niby ułatwia poród, a ja się tak boje że może chociaż efekt placebo mi pomoże 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 12:09
Glonojadek lubi tę wiadomość
-
Glonojadek wrote:Hahaha no u mnie to niewiadomo. Wczoraj byłam na Ktg i skurcze były 80-100. Wysłałam to do Kru, skomentował czy nie czas do szpitala 🙈 tylko że po mojej obserwacji do nocy były regularne co 7 minut owszem ale zasnęłam, ze 2-3 skurcze mnie wybudziły, dzisiaj niby też coś się tam spina ale funkcjonuje normalnie więc to nie czas chyba. Dzisiaj wizytuje u Kru to się może coś więcej dowiem.
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:Urodź w medarcie z Kru będziesz miała full wypas! 🥰
@Glonojadek super, masz skurcze przepowiadajace To dobry znak! Ciekawe jak Twoja szyjka. Czekam na info po wizycieGlonojadek lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Martynkowo wrote:Urodź w medarcie z Kru będziesz miała full wypas! 🥰
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Kaach wrote:Mój mąż tak by chciał zawieźć mnie do MedArt i AB żeby poród przymowal 😂.
Położne są to damy radę 😂😂😂. Ciekawe czy skasowali by jak za wizytę ?😂😂😂Catlady, Kaach lubią tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
antonna wrote:Zosia92 a jak u Ciebie po drugim CC? Szybko doszlas do siebie? Jak z dwojka dzieci sobie radzicie?
Kupilam wczoraj materac do lozeczka i koszule do szpitala po porodzie. Musze zaczac powoli ogarniac czego mi jeszcze brakuje 🙈 Zaczynam sie stresowac, ze jeszcze nie jestem przygotowana.
Dobrze, ja akurat szybko dochodzę po operacjach dwa pierwsze dni ciężkie potem już bym mogła iść do pracy, tatuś ma teraz urlop więc ma kto pomagać 🙂
Jak dr K zasugerowała takie rozwiązanie to tak jest, z resztą sama przyznała, że jak bym poszla zacząć się konsultować to może tak być, że jeden będzie za SN drugi za CC i potem nie wiadomo co zrobić 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 12:27
Za dużo za dużo lubi tę wiadomość