X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy. Mam gorączkę 39 stopni, ile paracetamolu mogę wziasc?
    Czy ma wpływ to na KP?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 21:24

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Czy ma wpływ to na KP?

Położna mówiła, że przy karmieniu jak najbardziej paracetamol jak będzie cos nie tak mogę brac i żeby nie przerywać tego karmienia. Ile niestety nie wiem

Glonojadek lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    A jakie było tętno? U mnie Igi ostatnio miał 150 /160 nawet 🙈 ale innych odchyleń w ktg nie ma, i też pisze się dużą aktywność,ogólnie jest ok, mówią, że niebezpieczne jest niskie, aczkolwiek dziś jak doktor widział to ktg to zalecił aby podłączyli lekkie nawadnianie.

Czasami 170-180, a czasami tak uciekla że 50🤦🤦🤦 W sumie tyle tego gadania było, że wydruk ktg zostal u dr.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się umówić telekonsultacje w PZU zdrowie, trochę spanikowałam. Mogę do 6 tabletek na dobę 500 brać, co ok 6 godzin. Po pierwszej już czuję się lepiej 👍

Anulas lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Anulas z taka szyjką to faktycznie nie ma się co oszczędzać ;) a dr mówiła dlaczego chce Cię wysłać na wywołanie?
    A powiedzcie mi proszę, ile standardowo trwa ktg?

Jezeli mnie wyśle na wywolanie to będzie 40 już tydzień. Od dawna mowi, że nie chce przeciągać tej ciąży ze względu na tą pępowinie dwunaczyniowa. Przez to też mam w sylwestra dodatkowe przeplywy robione o ile nie urodze wczesniej. Na szczęście na przeplywy do dr Kru mialam się zapisać więc odpada stres zwiazany z dr Sz. 😉
    Taka jeszcze ciekawostka... Wg dr jutro mam donoszona ciaze czyli 37+2 a już od czwartku się cieszylam 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 23:43

• antonna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    A jakie było tętno? U mnie Igi ostatnio miał 150 /160 nawet 🙈 ale innych odchyleń w ktg nie ma, i też pisze się dużą aktywność,ogólnie jest ok, mówią, że niebezpieczne jest niskie, aczkolwiek dziś jak doktor widział to ktg to zalecił aby podłączyli lekkie nawadnianie.
    150-160 to norma. Ja raz mialam takie KTG w szpitalu, ze tetno skakalo do 180. Corka tak sie szamotala i walila w te peloty. Na KTG jest zaznaczone czy dziecko w danym mkmencie jest spokojne czy nie i lekarze biora to tez pod uwage :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Czy ma wpływ to na KP?

A mowili cos o ibuprofenie? Mi polozna na takie sytuacje kazala brac ibuprofen i to chyba 3x2 - ale to do sprawdzenia, bo moge zle pamietac dawke. Ibuprofen jest lepszy na takie akcje, bo działa tez przeciwzapalnie. Btw. czemu sie nie skonsultowalas ze swoja polozna srodowiskowa? One od tego w sumie sa 🤔

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    150-160 to norma. Ja raz mialam takie KTG w szpitalu, ze tetno skakalo do 180. Corka tak sie szamotala i walila w te peloty. Na KTG jest zaznaczone czy dziecko w danym mkmencie jest spokojne czy nie i lekarze biora to tez pod uwage :-)

zapytam się doktora w niedziele jakie normy, bo akurat inny lekarz był i oceniał ostatnie kt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 07:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek Ty jesteś świeżo po porodzie, gorączka itd to powinna Cię położna w domu obejrzeć, ja podczas kp biorę Apap czyli paracetamol i można go dużo, ale lepszy jest ibuprofen i tez go można łączyć z paracetamolem. Nie wiem jak rodzilas, ale może ranę i ogólnie powinnaś z położna konsultować bezpośrednio. Mam w Poz prywatna położna gdybys potrzebowała, ale na pewno masz patronaż środowiskowy 👍🏻
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 08:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    1,6 ostatnio trochę się skróciła, ale dalej się nie skraca🙂 no i jest zamknięta.

🙂. ja wczoraj robiłam krzywa cukrowa bo miałam zrobić na następna wizytę u kurcze wyszła cukrzyca ciążowa, muszę wysłać Mu ten wynik, no ale nic........

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u mnie ostatnio w poniedziałek, ale po naszej wizycie była u jakiejś rodziny co się okazało że ma covid a jej nie powiedzieli. Tak późno nie chciałam już do niej pisać. Gorączki już nie mam, zobaczę co dalej.
    Antonna nic nie mówił o ibuprofenie.
    Luluiza - miałam CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 08:27

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:

Nawadnianie pomogło? Tętno maluszka może też być znacznie wyższe jak się mało piję, jak dojdzie odpowiednie nawadnianie to spada. Przed ktg warto wypić jakąś porcje płynów. 🙂

Kciuki za wyjście do domku 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 08:41

• antonna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Nawadnianie pomogło? Tętno maluszka może też być znacznie wyższe jak się mało piję, jak dojdzie odpowiednie nawadnianie to spada. Przed ktg warto wypić jakąś porcje płynów. 🙂

Kciuki za wyjście do domku 🙂
    No wlasnie mi wtedy jak mialam to jedno szalone KTG polozna kazala pic duzo wody. Jak to dziala, ze dziecko ma wyzsze tetno jak matka za malo wypila?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Była u mnie ostatnio w poniedziałek, ale po naszej wizycie była u jakiejś rodziny co się okazało że ma covid a jej nie powiedzieli. Tak późno nie chciałam już do niej pisać. Gorączki już nie mam, zobaczę co dalej.
    Antonna nic nie mówił o ibuprofenie.
    Luluiza - miałam CC.

A ta goraczka to od piersi? Ja mialam raz zapalenie piersi po 1,5 roku karmienia 🙈 Ale skonczylo sie juz wtedy antybiotykism. A tak to mialam regularnie zastoje 😅

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nic z tych rzeczy, lekarz na tele na prawdę wypytał o wszystko o ranę o pęcherz o połóg, o zastoje. Nic mi nie dolegalo oprocz tej gorączki. Jest już dobrze 👍 chodziło mi o dawkowanie żebym sobie krzywdy nie zrobiła.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę mam kolejne KTG. Opije się wodą i zobaczymy 😉

Specjalnie żeby się trochę porozciagac przed porodem zostawilam sobie okna do mycia. Nie pomyslalam, że poza brudnymi oknami trzeba mieć jeszcze siłę i checi🤦🤦🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 10:25

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak już dziecko kopie to takie mocne jest? Nawet nieprzyjemne? Od kilku dni jak mała się rusza to jak by salta robiła i kopała specjalnie. Dr Kru na połówkowych nawet pytał czy ona tak zawsze, a akurat wtedy to się zaczęło. Powiedział, że mocno rzeczywiście jak na 20 tc. Byłyście/bywacie też tak skopane? Na początku się nie przejmowałam, a teraz myślę, że ona chce wyjść może czy co 🤷‍♀️

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 ja bym się nie przejmowała czasami jest mocniej a jest dzień gdzie się nie ruszy za nic. Kru zawsze coś znajdzie . U mnie zawsze na badaniu nogi na głowie 🤷 a jak włączę mikser albo odkurzacz to tak wariuje .
    Anulas ja umyłam kilka i zadzwoniłam po pomoc bo aż w głowie mi się kręciło. Ale sprzątanie domu trwa cały dzień jescz nogi zaczęły puchnąć w buty nie wchodzę 🤦

• antonna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anulas moja byla tez spokojniejsza podczas KTG jak bylam w pozycji polezacej. Jak siedzialam to moze jej bylo niewygodnie i sie wiercila. Zreszta jak mialam ten taki niespokojny zapis i sie alarm wlaczyl to przyszla polozna i mowi "Co Pani robi? Podczas KTG nalezy lezec, wylaczyc komputer i skupic sie na KTG!" 😂

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wlasnie sprzątać w domu i mam checi, ale oproznilam zmywarke i soe tak zasapalam, ze musze odpocząć 🤦‍♀️

@Kora88 to kopanie to bardzo zalezy od danego osobnika. Mpja pierwsza corka nigdy mnie jakoa bolesnie nie kopala. Mojej kolezanki synek to tak ja walil, ze mowila, ze boli ostro. Takze u kazdej to bedzie inaczej. Aczkolwiek rozumiem Twoje obawy, bo jak mi sie teraz wieczorami Lila szamocze w brzuchu to tez sie deberwuje czy to normalne, ze tak mocno mi sie tam rusza 🙈

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ