🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Kora88 wrote:Dziewczyny jak już dziecko kopie to takie mocne jest? Nawet nieprzyjemne? Od kilku dni jak mała się rusza to jak by salta robiła i kopała specjalnie. Dr Kru na połówkowych nawet pytał czy ona tak zawsze, a akurat wtedy to się zaczęło. Powiedział, że mocno rzeczywiście jak na 20 tc. Byłyście/bywacie też tak skopane? Na początku się nie przejmowałam, a teraz myślę, że ona chce wyjść może czy co 🤷♀️
Mi nie wyszła cukrzyca wiec w święta się najem 🙈. Kru nie pozwolił na odstępstwo od diety bezglutenowej, ale przecież jedno uszko nie zaszkodzi prawda?😥
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualnyantonna wrote:No wlasnie mi wtedy jak mialam to jedno szalone KTG polozna kazala pic duzo wody. Jak to dziala, ze dziecko ma wyzsze tetno jak matka za malo wypila?
Jeżeli jest większe odwodnienie to dochodzi do zmniejszenia objętości cisnienia krwi i tętno zaczyna wzrastać z powodu nieodpowiedniego totlenowania i się zaleca picie większej ilosci wody albo kroplówki, podobnie jest podczas podwyższonej czynności skurczowej macicy (zakłada się, że podczas skurczu mięśnia macicy występuje chwilowe pogorszenie utlenowania tkanek płodu) i też może nastąpić okresowy wzrost tętna dodatkowo wynika z pobudzenia układu współczulnego.
-
Martynkowo wrote:Mój syn niestety nie chce mnie spektakularnie kopać. Wieczorami czasem dostanę delikatne kopniaczki, ale nawet mąż nie jest w stanie ich poczuć . Tez się martwię czy wszystko ok, ale to ponoć przez łożysko...
Mi nie wyszła cukrzyca wiec w święta się najem 🙈. Kru nie pozwolił na odstępstwo od diety bezglutenowej, ale przecież jedno uszko nie zaszkodzi prawda?😥
Co do uszek da się BG zrobić, co prawda trochę się rozpadają ale idzie. No i oszukany smak jest trochę, ale w barszczu można nie poczućMartynkowo lubi tę wiadomość
-
kinga25 wrote:Jeżeli jest większe odwodnienie to dochodzi do zmniejszenia objętości cisnienia krwi i tętno zaczyna wzrastać z powodu nieodpowiedniego totlenowania i się zaleca picie większej ilosci wody albo kroplówki, podobnie jest podczas podwyższonej czynności skurczowej macicy (zakłada się, że podczas skurczu mięśnia macicy występuje chwilowe pogorszenie utlenowania tkanek płodu) i też może nastąpić okresowy wzrost tętna dodatkowo wynika z pobudzenia układu współczulnego.
No wlasnie zawsze sie zastanawialam slad lekarka ba podstawie pulsu czy cisnienia wie, ze malo tego dnia piłam 🙈 A to sa takie zaleznosci ciekawe. Dzieki za wyjasnienie👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Kora88 wrote:Za dużo ruchu - stres. Za mało - stres.
Co do uszek da się BG zrobić, co prawda trochę się rozpadają ale idzie. No i oszukany smak jest trochę, ale w barszczu można nie poczuć
Dzisiaj w organicu kupiłam uszka bezglutenowe, jeśli dobrze widziałam ostatnio to w w piekarni bezglutenowej wolna na Piątkowskiej też mają No i w wolnej są całkiem niezle pierogi bezglutenowe jeśli nie chce Wam się robić, ja w tym roku stwierdziłam, że się nie przemęczamstarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Hej Dziewczyny,
Rany jak mnie długo tu nie było;(
Jakieś dobre newsy?
Jak Niezapominajka, pewnie już urodziła, właśnie szukałam Jej posta Ale nie mogę odszukać.
Jeszcze kilka dni i będę na bieżąco:)
Buziaki dla Was!!!!!niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Gaja88 wrote:Dzisiaj w organicu kupiłam uszka bezglutenowe, jeśli dobrze widziałam ostatnio to w w piekarni bezglutenowej wolna na Piątkowskiej też mają No i w wolnej są całkiem niezle pierogi bezglutenowe jeśli nie chce Wam się robić, ja w tym roku stwierdziłam, że się nie przemęczam
Antonina: na styczeń szykuje się niezłe babyboom jak widzę na 1 str. -
Kora88 wrote:Nie jestem niestety z Poznania, do Wolnej wpadam przy każdej wizycie w klinice w moim mieście niestety nie ma piekarni bezglutenowych, nad czym ubolewam.
Antonina: na styczeń szykuje się niezłe babyboom jak widzę na 1 str.
Faktycznie! Ale czad!!!! ❤ -
antonna wrote:@Antonina a co u Was słychać?
@Al87 ja jadłam wszystko
U nas wszystko dobrze.
Moja Córeczka 21.12 będzie miała już 8 m-ce 🙉 ten czas tak zapiernicza!
Waży 6700 i ma 67 cm, mama glizda Ale mała też się urodziła bo miała 2500 i 49 cm😊
Jest już na etapie raczkowania więc żegnaj spokojne zycie🙉 Ale jest cudowna smieszka❤
A Ty jeszcze chwilkę i już przywitasz się że swoim Malenstwem🥰też zleciało!Kora88, Helena93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jem wszystko, oczywiście staram się unikać produktów wysokoprzetworzonych.
Za dużo, mogą odejść wody bez skurczy, mogą się pojawić później ale z tego co pamiętam ze szkoły to max 24 h chyba od odejścia. Zawsze możesz wcześniej się zgłosić do szpitala i będziesz pod obserwacją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 14:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonia88 wrote:🙂. ja wczoraj robiłam krzywa cukrowa bo miałam zrobić na następna wizytę u kurcze wyszła cukrzyca ciążowa, muszę wysłać Mu ten wynik, no ale nic........
Dasz radę ✊, ja na szczescie mam tylko na diecie cukry w normie, ja dziś wyszłam za tydzień wizyta i przepływy t muszę zapiąć wyprawkę na ostatni guzik 🙂Nowanadzieja lubi tę wiadomość