Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Za dużo i co postanowiłaś? Czy coś się więcej rozwinęło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 20:52

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Dasz radę ✊, ja na szczescie mam tylko na diecie cukry w normie, ja dziś wyszłam za tydzień wizyta i przepływy t muszę zapiąć wyprawkę na ostatni guzik 🙂

Już sobie trochę poczytałam, zobaczyny co doktor powie na, wizycie🙂

Ja pomału zamawiam ciuszki ależ kanapy , trochę mi się twardnienia nasila i więcej odpoczywam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 23:32

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z położna i kazała obserwować czy znowu pojawią się wody.Bo jeśli to faktycznie by się sączyły to pojawiły by się jeszcze raz. Nic więcej się nie pojawiło . W szpitalu zostawili by mnie do końca jak bym pojechała. Jutro wizyta u Kru zobaczymy co powie. Mała aktywna jak zawsze wiec chyba można trochę odetchnąć.

Anulas, Kora88, Kaach lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Rozmawiałam z położna i kazała obserwować czy znowu pojawią się wody.Bo jeśli to faktycznie by się sączyły to pojawiły by się jeszcze raz. Nic więcej się nie pojawiło . W szpitalu zostawili by mnie do końca jak bym pojechała. Jutro wizyta u Kru zobaczymy co powie. Mała aktywna jak zawsze wiec chyba można trochę odetchnąć.

Super, ze mialas sie z kim skonsultowac :-) Ciekawe co bedzie dzisiaj na wizycie :-)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem ciekawa co mi powie.
    Ogólnie to zaskoczona jestem położną myślałam że na NFZ to raczej ktoś będzie miał mnie na dystans a tu naprawdę złota kobieta .

Glonojadek lubi tę wiadomość

• MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga25 - zobacz proszę na priv nie chce tu "zaśmiecać", dzięki 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAJKA91 wrote:
    Kinga25 - zobacz proszę na priv nie chce tu "zaśmiecać", dzięki 🙂

Spoko🙂, raz mi jedna dziewczyna napisała, że ma sprawę i ktoś jej na forum polecił, że, albo ma pisać do mnie albo do Ani,nic nie można ukryć 😂, (oczywiście w formie żartu🙂) , jak coś wiem zawsze odpisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 12:38

MAJKA91 lubi tę wiadomość

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odp. wciąż mnie niestety coś kłuje w okolicy pochwy i pachwin, ale to też ustaje, więc się na przemian martwię, ale spinania brzucha chyba nie odczuwam. Partner każe mi się jeszcze do lekarza umówić przed Świętami na wszelki wypadek. U mnie z kolei też ruchliwe dziecko, w nocy buszuje, nad ranem, w dzień. Nieprzyjemnie jak kopie jakoś w stronę pochwy, aż ciężko to opisać.
    Macie jakiś sposób na wybranie położnej? Bo raczej nie ma mi kto kogoś polecić.

uwo9s65govurilvf.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Dzięki dziewczyny za odp. wciąż mnie niestety coś kłuje w okolicy pochwy i pachwin, ale to też ustaje, więc się na przemian martwię, ale spinania brzucha chyba nie odczuwam. Partner każe mi się jeszcze do lekarza umówić przed Świętami na wszelki wypadek. U mnie z kolei też ruchliwe dziecko, w nocy buszuje, nad ranem, w dzień. Nieprzyjemnie jak kopie jakoś w stronę pochwy, aż ciężko to opisać.
    Macie jakiś sposób na wybranie położnej? Bo raczej nie ma mi kto kogoś polecić.

Chodzi o położną środowiskową? A gdzie mniej więcej mieszkasz? Może któraś Ci tu kogoś poleci. Ja swoją znalazłam przez internet - mieszkam teraz pod Kórnikiem. Miała dobre opinie. Napisałam do niej na facebooku i potem na stronie pacjent.gov.pl znalazłam przychodnię, w której pracuje i złożyłam do niej deklarację.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Chodzi o położną środowiskową? A gdzie mniej więcej mieszkasz? Może któraś Ci tu kogoś poleci. Ja swoją znalazłam przez internet - mieszkam teraz pod Kórnikiem. Miała dobre opinie. Napisałam do niej na facebooku i potem na stronie pacjent.gov.pl znalazłam przychodnię, w której pracuje i złożyłam do niej deklarację.
    Antonna, ja też blisko Kórnika, to może jesteśmy sąsiadkami hehe.

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)
    tak ja już urodziłam i to już dosyć sporo czasu minęło;) hehe mały w czwartek będzie miał już 8 tygodni, więc czas leci jak szalony. U mnie wszystko ok. Tzn. problemy dnia codziennego hehe płacz bez powodu, bóle brzuszka, kupka raz jest raz nie ma itp. hehe takie życie matki:P Ogólnie lekko nie jest, chodzę czasem jak zombie ale i tak jest fajnie:))
    Pozdrawiam Was dziewczyny!:)
    I do szybkiego rozwiązania u wszystkich przed którymi jeszcze porody:) Dacie radę dziewczyny:) Wcale nie było aż tak źle (z perspektywy czasu mogę powiedzieć;D) hehe
    Antonina wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Rany jak mnie długo tu nie było;(
    Jakieś dobre newsy?:)
    Jak Niezapominajka, pewnie już urodziła, właśnie szukałam Jej posta Ale nie mogę odszukać.
    Jeszcze kilka dni i będę na bieżąco:)
    Buziaki dla Was!!!!!

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Już sobie trochę poczytałam, zobaczyny co doktor powie na, wizycie🙂

Ja pomału zamawiam ciuszki ależ kanapy , trochę mi się twardnienia nasila i więcej odpoczywam

U mnie jednego dnia na ktg lekkie skurcze się pisaly tak cisza, w tym tygodniu jadę na samo ktg, ciekawe czy jakieś się zapisza 🤔, dziś mi ostatnia paczka rzeczy przyszła i jestem gotowa 😊, pozostaje grzecznie czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 18:47

Gaja88 lubi tę wiadomość

• Antonina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    hej hej:)
    tak ja już urodziłam i to już dosyć sporo czasu minęło;) hehe mały w czwartek będzie miał już 8 tygodni, więc czas leci jak szalony. U mnie wszystko ok. Tzn. problemy dnia codziennego hehe płacz bez powodu, bóle brzuszka, kupka raz jest raz nie ma itp. hehe takie życie matki:P Ogólnie lekko nie jest, chodzę czasem jak zombie ale i tak jest fajnie:))
    Pozdrawiam Was dziewczyny!:)
    I do szybkiego rozwiązania u wszystkich przed którymi jeszcze porody:) Dacie radę dziewczyny:) Wcale nie było aż tak źle (z perspektywy czasu mogę powiedzieć;D) hehe

No widzisz ja przez to macierzyństwo jakaś "opóźniona" jestem😉
    Bardzo się cieszę że wszystko dobrze!!!
    A problemy dnia codziennego,cóż...chyba każda z nas musi przez to przejść 🙉
    A jak porod-SN czy CC. Mam nadzieję że nie tak jak jak kleszczowy😉

• MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 - u kogo prowadzisz ciąże? Koleżanka chce tylko Profesor., a Prof Szyman.. trochę się sytuacja skomplikowała i tak myślę 🤔, może być na priv, wysłałam zaproszenie 🙂

• antonna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Za duzo no i co na tej wizycie? 😏

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby już na porodówce??? 🤔🤔🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na wizycie rozwarcie na 1.5-2 cm ale skurczy brak. Mała ma dużą wagę 3900 i jest bardzo dużo wód ponad miarkę . Kru wypisał skierowanie na wywoływanie na poniedziałek po świętach . Z podejrzeniem makrosomi .
    Czuję że psychicznie wysiadam i czuję teraz taką presję . I boje się że bardziej urośnie i nie dam rady sama urodzić 😢.
    Po sexie też nic jak zalecał Kru pojawił się tylko śluz czerwony ale poza tym to nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88-a jak u Ciebie po wizycie? Jak to szybko zleciało, jak wczoraj pamiętam dzień transferu 🙂 ostatnio doktor mówił, że jeszcze widzimy się dwa razy co tydzień i mogę rodzic 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 10:14

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Gaja88-a jak u Ciebie po wizycie? Jak to szybko zleciało, jak wczoraj pamiętam dzień transferu 🙂 ostatnio doktor mówił, że jeszcze widzimy się dwa razy co tydzień i mogę rodzic 😱

Hej, po wizycie Ok, AFI 14 wiec tylko niepotrzebnie się denerwowałam przez tę wizytę u Sz., szyjka trzyma, skurcze na ktg się jakieś pisały, ale nic spektakularnego więc dr mówił, że do wizyty za dwa tygodnie powinnam dotrwać ;) Nastka ma 2277 g, więc mam nadzieję, że posiedzi w brzuchu do terminu. Wczoraj dr odstawił mi duphaston i luteinę, zobaczymy jaka będzie reakcja 😏 udało mi się też zaszczepić na krztusiec, wiec wszystko załatwione :)
    A Ty już wypoczywasz w domku? Oj tak, szybko zleciało, zdecydowanie za szybko 😂

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Hej, po wizycie Ok, AFI 14 wiec tylko niepotrzebnie się denerwowałam przez tę wizytę u Sz., szyjka trzyma, skurcze na ktg się jakieś pisały, ale nic spektakularnego więc dr mówił, że do wizyty za dwa tygodnie powinnam dotrwać ;) Nastka ma 2277 g, więc mam nadzieję, że posiedzi w brzuchu do terminu. Wczoraj dr odstawił mi duphaston i luteinę, zobaczymy jaka będzie reakcja 😏 udało mi się też zaszczepić na krztusiec, wiec wszystko załatwione :)
    A Ty już wypoczywasz w domku? Oj tak, szybko zleciało, zdecydowanie za szybko 😂

No to super, że wszystko dobrze,🙂 ja jeszcze luteinę biorę ale szyjka z 1,6 na 1,3 się skróciła i jeszcze mam aplikować, no ja, właśnie jestem ciekawa czy jutro jakieś skurcze się będą pisać 🙊, Igi ostatnio miał 2698g❤️, ostatnio koleżanka z sali co była w trzeciej ciąży mówiła, że mniejsza waga ma plus taki, że są mniejsze zniszczenia poporodowe 😅, zobaczyny jak to będzie u Nas.

Tak ja od niedzieli w domu 😁, też mam szczepienie na krztusiec, tylko jeszcze GBS ma następnej wizycie, mam nadzieję, że nie wpadnę w panikę przedporodowa 😂

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ