X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Za dużo i co postanowiłaś? Czy coś się więcej rozwinęło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 20:52

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Dasz radę ✊, ja na szczescie mam tylko na diecie cukry w normie, ja dziś wyszłam za tydzień wizyta i przepływy t muszę zapiąć wyprawkę na ostatni guzik 🙂

Już sobie trochę poczytałam, zobaczyny co doktor powie na, wizycie🙂

Ja pomału zamawiam ciuszki ależ kanapy , trochę mi się twardnienia nasila i więcej odpoczywam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 23:32

Helena93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z położna i kazała obserwować czy znowu pojawią się wody.Bo jeśli to faktycznie by się sączyły to pojawiły by się jeszcze raz. Nic więcej się nie pojawiło . W szpitalu zostawili by mnie do końca jak bym pojechała. Jutro wizyta u Kru zobaczymy co powie. Mała aktywna jak zawsze wiec chyba można trochę odetchnąć.

Anulas, Kora88, Kaach lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Rozmawiałam z położna i kazała obserwować czy znowu pojawią się wody.Bo jeśli to faktycznie by się sączyły to pojawiły by się jeszcze raz. Nic więcej się nie pojawiło . W szpitalu zostawili by mnie do końca jak bym pojechała. Jutro wizyta u Kru zobaczymy co powie. Mała aktywna jak zawsze wiec chyba można trochę odetchnąć.

Super, ze mialas sie z kim skonsultowac :-) Ciekawe co bedzie dzisiaj na wizycie :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem ciekawa co mi powie.
    Ogólnie to zaskoczona jestem położną myślałam że na NFZ to raczej ktoś będzie miał mnie na dystans a tu naprawdę złota kobieta .

Glonojadek lubi tę wiadomość

• MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga25 - zobacz proszę na priv nie chce tu "zaśmiecać", dzięki 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAJKA91 wrote:
    Kinga25 - zobacz proszę na priv nie chce tu "zaśmiecać", dzięki 🙂

Spoko🙂, raz mi jedna dziewczyna napisała, że ma sprawę i ktoś jej na forum polecił, że, albo ma pisać do mnie albo do Ani,nic nie można ukryć 😂, (oczywiście w formie żartu🙂) , jak coś wiem zawsze odpisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 12:38

MAJKA91 lubi tę wiadomość

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odp. wciąż mnie niestety coś kłuje w okolicy pochwy i pachwin, ale to też ustaje, więc się na przemian martwię, ale spinania brzucha chyba nie odczuwam. Partner każe mi się jeszcze do lekarza umówić przed Świętami na wszelki wypadek. U mnie z kolei też ruchliwe dziecko, w nocy buszuje, nad ranem, w dzień. Nieprzyjemnie jak kopie jakoś w stronę pochwy, aż ciężko to opisać.
    Macie jakiś sposób na wybranie położnej? Bo raczej nie ma mi kto kogoś polecić.

uwo9s65govurilvf.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Dzięki dziewczyny za odp. wciąż mnie niestety coś kłuje w okolicy pochwy i pachwin, ale to też ustaje, więc się na przemian martwię, ale spinania brzucha chyba nie odczuwam. Partner każe mi się jeszcze do lekarza umówić przed Świętami na wszelki wypadek. U mnie z kolei też ruchliwe dziecko, w nocy buszuje, nad ranem, w dzień. Nieprzyjemnie jak kopie jakoś w stronę pochwy, aż ciężko to opisać.
    Macie jakiś sposób na wybranie położnej? Bo raczej nie ma mi kto kogoś polecić.

Chodzi o położną środowiskową? A gdzie mniej więcej mieszkasz? Może któraś Ci tu kogoś poleci. Ja swoją znalazłam przez internet - mieszkam teraz pod Kórnikiem. Miała dobre opinie. Napisałam do niej na facebooku i potem na stronie pacjent.gov.pl znalazłam przychodnię, w której pracuje i złożyłam do niej deklarację.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Chodzi o położną środowiskową? A gdzie mniej więcej mieszkasz? Może któraś Ci tu kogoś poleci. Ja swoją znalazłam przez internet - mieszkam teraz pod Kórnikiem. Miała dobre opinie. Napisałam do niej na facebooku i potem na stronie pacjent.gov.pl znalazłam przychodnię, w której pracuje i złożyłam do niej deklarację.
    Antonna, ja też blisko Kórnika, to może jesteśmy sąsiadkami hehe.

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)
    tak ja już urodziłam i to już dosyć sporo czasu minęło;) hehe mały w czwartek będzie miał już 8 tygodni, więc czas leci jak szalony. U mnie wszystko ok. Tzn. problemy dnia codziennego hehe płacz bez powodu, bóle brzuszka, kupka raz jest raz nie ma itp. hehe takie życie matki:P Ogólnie lekko nie jest, chodzę czasem jak zombie ale i tak jest fajnie:))
    Pozdrawiam Was dziewczyny!:)
    I do szybkiego rozwiązania u wszystkich przed którymi jeszcze porody:) Dacie radę dziewczyny:) Wcale nie było aż tak źle (z perspektywy czasu mogę powiedzieć;D) hehe
    Antonina wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Rany jak mnie długo tu nie było;(
    Jakieś dobre newsy?:)
    Jak Niezapominajka, pewnie już urodziła, właśnie szukałam Jej posta Ale nie mogę odszukać.
    Jeszcze kilka dni i będę na bieżąco:)
    Buziaki dla Was!!!!!

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Już sobie trochę poczytałam, zobaczyny co doktor powie na, wizycie🙂

Ja pomału zamawiam ciuszki ależ kanapy , trochę mi się twardnienia nasila i więcej odpoczywam

U mnie jednego dnia na ktg lekkie skurcze się pisaly tak cisza, w tym tygodniu jadę na samo ktg, ciekawe czy jakieś się zapisza 🤔, dziś mi ostatnia paczka rzeczy przyszła i jestem gotowa 😊, pozostaje grzecznie czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 18:47

Gaja88 lubi tę wiadomość

• Antonina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    hej hej:)
    tak ja już urodziłam i to już dosyć sporo czasu minęło;) hehe mały w czwartek będzie miał już 8 tygodni, więc czas leci jak szalony. U mnie wszystko ok. Tzn. problemy dnia codziennego hehe płacz bez powodu, bóle brzuszka, kupka raz jest raz nie ma itp. hehe takie życie matki:P Ogólnie lekko nie jest, chodzę czasem jak zombie ale i tak jest fajnie:))
    Pozdrawiam Was dziewczyny!:)
    I do szybkiego rozwiązania u wszystkich przed którymi jeszcze porody:) Dacie radę dziewczyny:) Wcale nie było aż tak źle (z perspektywy czasu mogę powiedzieć;D) hehe

No widzisz ja przez to macierzyństwo jakaś "opóźniona" jestem😉
    Bardzo się cieszę że wszystko dobrze!!!
    A problemy dnia codziennego,cóż...chyba każda z nas musi przez to przejść 🙉
    A jak porod-SN czy CC. Mam nadzieję że nie tak jak jak kleszczowy😉

• MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 - u kogo prowadzisz ciąże? Koleżanka chce tylko Profesor., a Prof Szyman.. trochę się sytuacja skomplikowała i tak myślę 🤔, może być na priv, wysłałam zaproszenie 🙂

• antonna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Za duzo no i co na tej wizycie? 😏

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby już na porodówce??? 🤔🤔🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na wizycie rozwarcie na 1.5-2 cm ale skurczy brak. Mała ma dużą wagę 3900 i jest bardzo dużo wód ponad miarkę . Kru wypisał skierowanie na wywoływanie na poniedziałek po świętach . Z podejrzeniem makrosomi .
    Czuję że psychicznie wysiadam i czuję teraz taką presję . I boje się że bardziej urośnie i nie dam rady sama urodzić 😢.
    Po sexie też nic jak zalecał Kru pojawił się tylko śluz czerwony ale poza tym to nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88-a jak u Ciebie po wizycie? Jak to szybko zleciało, jak wczoraj pamiętam dzień transferu 🙂 ostatnio doktor mówił, że jeszcze widzimy się dwa razy co tydzień i mogę rodzic 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 10:14

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Gaja88-a jak u Ciebie po wizycie? Jak to szybko zleciało, jak wczoraj pamiętam dzień transferu 🙂 ostatnio doktor mówił, że jeszcze widzimy się dwa razy co tydzień i mogę rodzic 😱

Hej, po wizycie Ok, AFI 14 wiec tylko niepotrzebnie się denerwowałam przez tę wizytę u Sz., szyjka trzyma, skurcze na ktg się jakieś pisały, ale nic spektakularnego więc dr mówił, że do wizyty za dwa tygodnie powinnam dotrwać ;) Nastka ma 2277 g, więc mam nadzieję, że posiedzi w brzuchu do terminu. Wczoraj dr odstawił mi duphaston i luteinę, zobaczymy jaka będzie reakcja 😏 udało mi się też zaszczepić na krztusiec, wiec wszystko załatwione :)
    A Ty już wypoczywasz w domku? Oj tak, szybko zleciało, zdecydowanie za szybko 😂

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Hej, po wizycie Ok, AFI 14 wiec tylko niepotrzebnie się denerwowałam przez tę wizytę u Sz., szyjka trzyma, skurcze na ktg się jakieś pisały, ale nic spektakularnego więc dr mówił, że do wizyty za dwa tygodnie powinnam dotrwać ;) Nastka ma 2277 g, więc mam nadzieję, że posiedzi w brzuchu do terminu. Wczoraj dr odstawił mi duphaston i luteinę, zobaczymy jaka będzie reakcja 😏 udało mi się też zaszczepić na krztusiec, wiec wszystko załatwione :)
    A Ty już wypoczywasz w domku? Oj tak, szybko zleciało, zdecydowanie za szybko 😂

No to super, że wszystko dobrze,🙂 ja jeszcze luteinę biorę ale szyjka z 1,6 na 1,3 się skróciła i jeszcze mam aplikować, no ja, właśnie jestem ciekawa czy jutro jakieś skurcze się będą pisać 🙊, Igi ostatnio miał 2698g❤️, ostatnio koleżanka z sali co była w trzeciej ciąży mówiła, że mniejsza waga ma plus taki, że są mniejsze zniszczenia poporodowe 😅, zobaczyny jak to będzie u Nas.

Tak ja od niedzieli w domu 😁, też mam szczepienie na krztusiec, tylko jeszcze GBS ma następnej wizycie, mam nadzieję, że nie wpadnę w panikę przedporodowa 😂

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ