🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeny ale super, że tyle maluchów w drodze zazdroszczę, że to już prawie finisz
Mnie wczoraj bardzo kłuło w brzuchu i w okolicach pochwy, ból też jak na okres, ale nie chce panikować. Dziś tylko ból „okresowy” w podbrzuszu, ale może nospe wezmę. Najgorzej, że przez okres świąteczny w przyszłym tyg. Ż ma urlop, a wizyta po sylwestrze. Nie wiem czy coś się dzieje, czy się rozciąga tam wszystko. -
Ja w sumie zaczynam wpadac w jakas panike. Ten ostatni okres jest strasznie stresujacy. Boje sie, ze nie nadzoruje ruchow wystarczajaco dobrze i gdyby cos bylo nie tak to bym tego nie zauwazyla 😔
@Za dużo z takim rozwarciem to nie znasz dnia ani godziny 😁
@Gaja88 dobrze, ze z tymi wodami ok. Aj te nasze kruszynki! Musza jeszcze w tych brzuchach posiedziec, zeby podrosnac troche. Czlowiek spokojniejszy jak dziecko ma te 3 kg 🙈
@Helena Ty ze wzgledu na cisnienie bedziesz miec jakos wczesniej wywolywany porod? Czy moze CC? Jakie tam macie plany z doktorem? Moze spotkamy sie w szpitalu
@Catlady calkiem mozliwe Ja mieszkam 3 km od Kórnika. Przy Mc Donaldzie jedzie sie prosto, a nie w lewo na Kórnik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 11:58
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Poród naturalny, ale wywoływany. Najpierw balonik, później oxytocyna leżenie na porodowce 6 h które nic nie dało i kolejnego dnia znowu oxytocyna i tym razem ruszyło 💪😍 mały miał 3655 g😊 skurcze bardzo nieprzyjemne myślałam że umrę heh ale już te parte nie były wcale takie złe, a teraz jak wspominam cały poród to ogólnie do przeżycia, jednak nie umarłam 😅🙈😊😍 hehe
QUOTE=Antonina]No widzisz ja przez to macierzyństwo jakaś "opóźniona" jestem😉
Bardzo się cieszę że wszystko dobrze!!!
A problemy dnia codziennego,cóż...chyba każda z nas musi przez to przejść 🙉
A jak porod-SN czy CC. Mam nadzieję że nie tak jak jak kleszczowy😉[/QUOTE]
Antonina lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnyantonna wrote:Ja w sumie zaczynam wpadac w jakas panike. Ten ostatni okres jest strasznie stresujacy. Boje sie, ze nie nadzoruje ruchow wystarczajaco dobrze i gdyby cos bylo nie tak to bym tego nie zauwazyla 😔
@Gaja88 dobrze, ze z tymi wodami ok. Aj te nasze kruszynki! Musza jeszcze w tych brzuchach posiedziec, zeby podrosnac troche. Czlowiek spokojniejszy jak dziecko ma te 3 kg 🙈
@Helena Ty ze wzgledu na cisnienie bedziesz miec jakos wczesniej wywolywany porod? Czy moze CC? Jakie tam macie plany z doktorem? Moze spotkamy sie w szpitalu
Ja mam ostatnia wizytę u doktora w 37+2 i szpital albo jeszcze kilka dni obserwacji albo już się będzie coś działo, ja ze względu na nadciśnienie i cukrzycę ciążowa ale regulowana dieta indukcja w 38 , wskazań do CC na chwilę obecną doktor że nie ma, przepływy są ok. -
niezapominajka12345 wrote:Poród naturalny, ale wywoływany. Najpierw balonik, później oxytocyna leżenie na porodowce 6 h które nic nie dało i kolejnego dnia znowu oxytocyna i tym razem ruszyło 💪😍 mały miał 3655 g😊 skurcze bardzo nieprzyjemne myślałam że umrę heh ale już te parte nie były wcale takie złe, a teraz jak wspominam cały poród to ogólnie do przeżycia, jednak nie umarłam 😅🙈😊😍 hehe
QUOTE=Antonina]No widzisz ja przez to macierzyństwo jakaś "opóźniona" jestem😉
Bardzo się cieszę że wszystko dobrze!!!
A problemy dnia codziennego,cóż...chyba każda z nas musi przez to przejść 🙉
A jak porod-SN czy CC. Mam nadzieję że nie tak jak jak kleszczowy😉
Dziękuję Ci że napisałaś o porodzie.
To jest to co ja mówiłam, że nie zdajemy sobie sprawy jakie pokłady siły w nas drzemia 😉 Ja tez potwornie bałam się SN, nawet słuchać opowieści koleżanek nie mogłam bo mi słabo bylo🤣 A przeżyłam i to jeszcze poród kleszczowy, których w wgole nie czułam 😊
Także nie taki diabeł straszny i wszystko jest do przeżycia.
A wiesz może co u Diversika i Myszy? -
nick nieaktualnyHelena93 wrote:antonna wrote:Ja w sumie zaczynam wpadac w jakas panike. Ten ostatni okres jest strasznie stresujacy. Boje sie, ze nie nadzoruje ruchow wystarczajaco dobrze i gdyby cos bylo nie tak to bym tego nie zauwazyla 😔
Ja mam ostatnia wizytę u doktora w 37+2 i szpital albo jeszcze kilka dni obserwacji albo już się będzie coś działo, ja ze względu na nadciśnienie i cukrzycę ciążowa ale regulowana dieta indukcja w 38 , wskazań do CC na chwilę obecną doktor że nie ma, przepływy są ok.
To trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 🙂☘️, a rozmawiałaś z doktorem co do porodu? 😎 -
nick nieaktualnyMonia88 wrote:To trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 🙂☘️, a rozmawiałaś z doktorem co do porodu? 😎
Teraz 28 grudnia jak będę to podpytam,, teraz jak bylam w szpitalu to pytała się dziewczyna kiedy ma dyżur to się śmiał, że tajemnica lekarska 😂, ale jeszcze nie mieli grafiku, mam nadzieję, że się uda 😌 -
Antonina wrote:Dziękuję Ci że napisałaś o porodzie.
To jest to co ja mówiłam, że nie zdajemy sobie sprawy jakie pokłady siły w nas drzemia 😉 Ja tez potwornie bałam się SN, nawet słuchać opowieści koleżanek nie mogłam bo mi słabo bylo🤣 A przeżyłam i to jeszcze poród kleszczowy, których w wgole nie czułam 😊
Także nie taki diabeł straszny i wszystko jest do przeżycia.
A wiesz może co u Diversika i Myszy?Antonina lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Za dużo, u mnie prognozowali jeszcze w szpitalu wagę na 3600 a urodził się 3100. Nie myśl i nie przejmuj się na zapas, dasz sobie radę. Trzymam kciuki za Ciebie. 😘
Styczniowe dziewczyny 🤞🤞za szczęśliwe i szybkie bezbolesne rozwiązania. 😘antonna, Anulas, Gaja88 lubią tę wiadomość
-
Catlady wrote:Hej Antonina sorki, że się tak wtrącę jeśli chodzi o dziewczyny to mam kontakt z Diversikiem i u nich wszystko w porządku, Marcysia zaczyna raczkować z Myszą niestety nie mam kontaktu, chyba rzadko wchodzi na forum.
Wtracaj się ile chcesz!❤
Dziękuję Ci za wieści!
Cieszę się że u Was również wszystko w porządku!🥰 -
nick nieaktualny
-
kinga25 wrote:Ja dziewczyny już dziś,wszystkiego dobrego dla Was na święta i poprostu spełnienia każdej z Was 🙂
Dziękuję i wzajemnie 😘 Niech ciąże będą spokojne, a porody bez komplikacji 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 10:10
Kora88 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Anulas wrote:Ja po KTG skurczy brak. Mała się nie spieszy
Wszystkiego dobrego dziewczyny, dokładam się do wspólnych życzeń ze spokojnymi ciążami i gładkimi porodami 🎄💓Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 10:53
-
antonna wrote:Może woli sie urodzić w 2021, bo ten 2020 to jakiś taki totalnie zawirusowany 😂
Może sobie czekac do tego 2021 tylko, ze do terminu tylko 2 tygodnie a z szyjka 4 cm i brakiem skurczy to obawiam się tego wywolywania🤦🤦🤦. No nic muszę czekac...
Wam wszystkim również wszystkiego dobrego. Nudnej ciąży, dużo energii i sprawnych porodów i samych cudownych chwil spedzonych z Waszymi pociechami☺️🥰❄️ -
Anulas wrote:Może sobie czekac do tego 2021 tylko, ze do terminu tylko 2 tygodnie a z szyjka 4 cm i brakiem skurczy to obawiam się tego wywolywania🤦🤦🤦. No nic muszę czekac...
Wam wszystkim również wszystkiego dobrego. Nudnej ciąży, dużo energii i sprawnych porodów i samych cudownych chwil spedzonych z Waszymi pociechami☺️🥰❄️
To życzę Ci aby poszło jakoś i abyś dała radę 💪, mi Pani Profesor mówiła, że długa szyjka jest super do ciąży ale do porodu niekoniecznie jak się nie skraca bo mogą być skurcze a rozwarcie może i tak nie postępować, w sumie podobnie jak czytałam u Bąbel, też miałam okolo 3 cm w dniu porodu.