X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ale super, że tyle maluchów w drodze :) zazdroszczę, że to już prawie finisz :)
    Mnie wczoraj bardzo kłuło w brzuchu i w okolicach pochwy, ból też jak na okres, ale nie chce panikować. Dziś tylko ból „okresowy” w podbrzuszu, ale może nospe wezmę. Najgorzej, że przez okres świąteczny w przyszłym tyg. Ż ma urlop, a wizyta po sylwestrze. Nie wiem czy coś się dzieje, czy się rozciąga tam wszystko.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie zaczynam wpadac w jakas panike. Ten ostatni okres jest strasznie stresujacy. Boje sie, ze nie nadzoruje ruchow wystarczajaco dobrze i gdyby cos bylo nie tak to bym tego nie zauwazyla 😔

@Za dużo z takim rozwarciem to nie znasz dnia ani godziny 😁

@Gaja88 dobrze, ze z tymi wodami ok. Aj te nasze kruszynki! Musza jeszcze w tych brzuchach posiedziec, zeby podrosnac troche. Czlowiek spokojniejszy jak dziecko ma te 3 kg 🙈

@Helena Ty ze wzgledu na cisnienie bedziesz miec jakos wczesniej wywolywany porod? Czy moze CC? Jakie tam macie plany z doktorem? Moze spotkamy sie w szpitalu :-)

@Catlady calkiem mozliwe :-) Ja mieszkam 3 km od Kórnika. Przy Mc Donaldzie jedzie sie prosto, a nie w lewo na Kórnik :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 11:58

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród naturalny, ale wywoływany. Najpierw balonik, później oxytocyna leżenie na porodowce 6 h które nic nie dało i kolejnego dnia znowu oxytocyna i tym razem ruszyło 💪😍 mały miał 3655 g😊 skurcze bardzo nieprzyjemne myślałam że umrę heh ale już te parte nie były wcale takie złe, a teraz jak wspominam cały poród to ogólnie do przeżycia, jednak nie umarłam 😅🙈😊😍 hehe

QUOTE=Antonina]No widzisz ja przez to macierzyństwo jakaś "opóźniona" jestem😉
    Bardzo się cieszę że wszystko dobrze!!!
    A problemy dnia codziennego,cóż...chyba każda z nas musi przez to przejść 🙉
    A jak porod-SN czy CC. Mam nadzieję że nie tak jak jak kleszczowy😉[/QUOTE]

Antonina lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja w sumie zaczynam wpadac w jakas panike. Ten ostatni okres jest strasznie stresujacy. Boje sie, ze nie nadzoruje ruchow wystarczajaco dobrze i gdyby cos bylo nie tak to bym tego nie zauwazyla 😔

@Gaja88 dobrze, ze z tymi wodami ok. Aj te nasze kruszynki! Musza jeszcze w tych brzuchach posiedziec, zeby podrosnac troche. Czlowiek spokojniejszy jak dziecko ma te 3 kg 🙈

@Helena Ty ze wzgledu na cisnienie bedziesz miec jakos wczesniej wywolywany porod? Czy moze CC? Jakie tam macie plany z doktorem? Moze spotkamy sie w szpitalu :-)

Ja mam ostatnia wizytę u doktora w 37+2 i szpital albo jeszcze kilka dni obserwacji albo już się będzie coś działo, ja ze względu na nadciśnienie i cukrzycę ciążowa ale regulowana dieta indukcja w 38 , wskazań do CC na chwilę obecną doktor że nie ma, przepływy są ok.

• antonna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Helena93 to szanse mamy na wspolny pobyt na Polnej 😁

Helena93 lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Poród naturalny, ale wywoływany. Najpierw balonik, później oxytocyna leżenie na porodowce 6 h które nic nie dało i kolejnego dnia znowu oxytocyna i tym razem ruszyło 💪😍 mały miał 3655 g😊 skurcze bardzo nieprzyjemne myślałam że umrę heh ale już te parte nie były wcale takie złe, a teraz jak wspominam cały poród to ogólnie do przeżycia, jednak nie umarłam 😅🙈😊😍 hehe

QUOTE=Antonina]No widzisz ja przez to macierzyństwo jakaś "opóźniona" jestem😉
    Bardzo się cieszę że wszystko dobrze!!!
    A problemy dnia codziennego,cóż...chyba każda z nas musi przez to przejść 🙉
    A jak porod-SN czy CC. Mam nadzieję że nie tak jak jak kleszczowy😉
    [/QUOTE]

Dziękuję Ci że napisałaś o porodzie.
    To jest to co ja mówiłam, że nie zdajemy sobie sprawy jakie pokłady siły w nas drzemia 😉 Ja tez potwornie bałam się SN, nawet słuchać opowieści koleżanek nie mogłam bo mi słabo bylo🤣 A przeżyłam i to jeszcze poród kleszczowy, których w wgole nie czułam 😊
    Także nie taki diabeł straszny i wszystko jest do przeżycia.
    A wiesz może co u Diversika i Myszy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    antonna wrote:

Ja mam ostatnia wizytę u doktora w 37+2 i szpital albo jeszcze kilka dni obserwacji albo już się będzie coś działo, ja ze względu na nadciśnienie i cukrzycę ciążowa ale regulowana dieta indukcja w 38 , wskazań do CC na chwilę obecną doktor że nie ma, przepływy są ok.

To trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 🙂☘️, a rozmawiałaś z doktorem co do porodu? 😎

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    To trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 🙂☘️, a rozmawiałaś z doktorem co do porodu? 😎

Teraz 28 grudnia jak będę to podpytam,, teraz jak bylam w szpitalu to pytała się dziewczyna kiedy ma dyżur to się śmiał, że tajemnica lekarska 😂, ale jeszcze nie mieli grafiku, mam nadzieję, że się uda 😌

• Anulas Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wierzę że pojdzie sprawnie i szybko✊ Kolezanka urodzila 4500 g synka i wszysko dobrze. Teraz na dniach ma rodzic córeczkę i mała też idzie na rekord. Do poniedziałku już pewnie wiele nie przybierze.

• Catlady Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina wrote:
    Dziękuję Ci że napisałaś o porodzie.
    To jest to co ja mówiłam, że nie zdajemy sobie sprawy jakie pokłady siły w nas drzemia 😉 Ja tez potwornie bałam się SN, nawet słuchać opowieści koleżanek nie mogłam bo mi słabo bylo🤣 A przeżyłam i to jeszcze poród kleszczowy, których w wgole nie czułam 😊
    Także nie taki diabeł straszny i wszystko jest do przeżycia.
    A wiesz może co u Diversika i Myszy?
    Hej Antonina :) sorki, że się tak wtrącę :) jeśli chodzi o dziewczyny to mam kontakt z Diversikiem i u nich wszystko w porządku, Marcysia zaczyna raczkować :) z Myszą niestety nie mam kontaktu, chyba rzadko wchodzi na forum.

Antonina lubi tę wiadomość

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo, u mnie prognozowali jeszcze w szpitalu wagę na 3600 a urodził się 3100. Nie myśl i nie przejmuj się na zapas, dasz sobie radę. Trzymam kciuki za Ciebie. 😘

Styczniowe dziewczyny 🤞🤞za szczęśliwe i szybkie bezbolesne rozwiązania. 😘

antonna, Anulas, Gaja88 lubią tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Hej Antonina :) sorki, że się tak wtrącę :) jeśli chodzi o dziewczyny to mam kontakt z Diversikiem i u nich wszystko w porządku, Marcysia zaczyna raczkować :) z Myszą niestety nie mam kontaktu, chyba rzadko wchodzi na forum.

Wtracaj się ile chcesz!❤
    Dziękuję Ci za wieści!
    Cieszę się że u Was również wszystko w porządku!🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny już dziś,wszystkiego dobrego dla Was na święta i poprostu spełnienia każdej z Was 🙂

Helena93, Kora88, Antonina lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ja dziewczyny już dziś,wszystkiego dobrego dla Was na święta i poprostu spełnienia każdej z Was 🙂

Dziękuję i wzajemnie 😘 Niech ciąże będą spokojne, a porody bez komplikacji 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 10:10

Kora88 lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po KTG skurczy brak. Mała się nie spieszy

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dobrze u mamy w brzuszku 🤰

Wszystkiego dobrego dziewczyny, dokładam się do wspólnych życzeń ze spokojnymi ciążami i gładkimi porodami :)🎄💓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 10:53

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:

Może woli sie urodzić w 2021, bo ten 2020 to jakiś taki totalnie zawirusowany 😂

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Może woli sie urodzić w 2021, bo ten 2020 to jakiś taki totalnie zawirusowany 😂

Może sobie czekac do tego 2021 tylko, ze do terminu tylko 2 tygodnie a z szyjka 4 cm i brakiem skurczy to obawiam się tego wywolywania🤦🤦🤦. No nic muszę czekac...

Wam wszystkim również wszystkiego dobrego. Nudnej ciąży, dużo energii i sprawnych porodów i samych cudownych chwil spedzonych z Waszymi pociechami☺️🥰❄️

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt dla Was wszystkie 🎅🤶🎅🤶 niech nowy rok przyniesie dużo radości, zdrowia, szczęścia, szybkich i bezbolesnych porodów i samych dobrych i pięknych chwil z pociechami.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Martyna92 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Może sobie czekac do tego 2021 tylko, ze do terminu tylko 2 tygodnie a z szyjka 4 cm i brakiem skurczy to obawiam się tego wywolywania🤦🤦🤦. No nic muszę czekac...

Wam wszystkim również wszystkiego dobrego. Nudnej ciąży, dużo energii i sprawnych porodów i samych cudownych chwil spedzonych z Waszymi pociechami☺️🥰❄️

To życzę Ci aby poszło jakoś i abyś dała radę 💪, mi Pani Profesor mówiła, że długa szyjka jest super do ciąży ale do porodu niekoniecznie jak się nie skraca bo mogą być skurcze a rozwarcie może i tak nie postępować, w sumie podobnie jak czytałam u Bąbel, też miałam okolo 3 cm w dniu porodu.

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ