🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Kukus wrote:Cześć dziewczyny, gratuluje narodzin i trzymam kciuki za najbliższe porody. Mam do Was pytanie dot. Acardu i heparyny, do kiedy brałyście? Moja lekarka z Polnej powiedziała, że Cc planowo w 39 tc, ale dr Ż musi mi odstawić te leki wcześniej.
Acard sie najczesciej odstawia miedzy 28-32 tc (zalezy od lekarza). Jesli sa jakies konkretne wskazania (np. podejrzenie hipotrofii) to sie bierzs dluzej, nawet do 34-35 tc. Jak widzisz to kwestia indywidualna. A heparyne to ja akurat biore do konca ciąży. Natomiast gdyby zaczely sie jakies skurcze porodowe to wtedy mam juz nie brać.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyLilianaa wrote:Dzięki kinga25 - właśnie wiesz jak jest z tym odstawieniem heparyny przed porodem? 🤔
Dziewczyny - Anulas, Helena, Gratulacje 🙂
Przed znieczuleniem dokanalowym przy dawce 0,4 12 h przed, dawki większe 24 h przed jeżeli poród naturalny a nie będzie odpowiedniej przerwy w odstawieniu Clexany a ewentualnym podaniu znieczulenia to niestety nie może być podane. To są ogólne wytyczne i zalecenia. -
kinga25 wrote:Dziewczyny - Anulas, Helena, Gratulacje 🙂
Przed znieczuleniem dokanalowym przy dawce 0,4 12 h przed, dawki większe 24 h przed jeżeli poród naturalny a nie będzie odpowiedniej przerwy w odstawieniu Clexany a ewentualnym podaniu znieczulenia to niestety nie może być podane. To są ogólne wytyczne i zalecenia.
Kinga, to są wytyczenie do zzo, czy jakie znieczulanie masz na myśli?
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Namieszalam z tymi wskazaniami. Na liście poza pępowina dwunaczyniowa były jeszcze inne zapiski jako dodatek. Ale mniejsza z tym. Przepraszam.
Ciagle w szpitalu bo mała miała mieć konsultacje z kardiologiem a ten nie przychodzi. Niby dzis ale co z tego jak popoludniu 😡😡😡
Laktator mam. Kilka razy uzylam. Ogolnie karmie piersia ale muszę dostawoac butle bo mało tego. I tak się cieszę, że rusza. Mam te oslonki na brodawki. Ból i tak ogromny ale przynajmniej dalej mała nie uszkadza. W końcu produkcja ruszy
Helena gratulacje 🎉🍾🎉🎉🥰🥰🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 09:34
-
nick nieaktualnyGaja88 - nie wiem ile planujesz mieć majtek poporodowych, ale piszesz, że jest ryzyko, że, córeczka trafi na obserwacje na inny oddział, tak jak po porodzie to ja nie używam bo mówią aby jak najwięcej wietrzyć krocze i leżeć na samych podkładach, wzięłam 3, z resztą dziś to nawet nie wiem jak mam usiąść 🤪, tak jak leży że mną dziewczyna co ma orkę na neonatologi i do Niej chodzi to mówi, że dużo jej idzie majtek poporodowych, jak się przemieszcza.
Gaja88 lubi tę wiadomość
-
Helena93 wrote:Gaja88 - nie wiem ile planujesz mieć majtek poporodowych, ale piszesz, że jest ryzyko, że, córeczka trafi na obserwacje na inny oddział, tak jak po porodzie to ja nie używam bo mówią aby jak najwięcej wietrzyć krocze i leżeć na samych podkładach, wzięłam 3, z resztą dziś to nawet nie wiem jak mam usiąść 🤪, tak jak leży że mną dziewczyna co ma orkę na neonatologi i do Niej chodzi to mówi, że dużo jej idzie majtek poporodowych, jak się przemieszcza.
Jeny to tak boli wszystko po porodzie czy po nacieciu? 🙈👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Anulas wrote:Namieszalam z tymi wskazaniami. Na liście poza pępowina dwunaczyniowa były jeszcze inne zapiski jako dodatek. Ale mniejsza z tym. Przepraszam.
Ciagle w szpitalu bo mała miała mieć konsultacje z kardiologiem a ten nie przychodzi. Niby dzis ale co z tego jak popoludniu 😡😡😡
Laktator mam. Kilka razy uzylam. Ogolnie karmie piersia ale muszę dostawoac butle bo mało tego. I tak się cieszę, że rusza. Mam te oslonki na brodawki. Ból i tak ogromny ale przynajmniej dalej mała nie uszkadza. W końcu produkcja ruszy
Helena gratulacje 🎉🍾🎉🎉🥰🥰🥰
No sutki bola 🙈 Ja jestem ciekawa czy przy drugim dziecku beda sie tak samo bolesnie przyzwyczajac, czy moze sa juz troche zahartowane 🙈 Wspolczuje, ze jeszcze Cie trzymaja w szpitalu, ale lepiej tego kardiologa zaliczyc i miec z głowy niz pozniej z dzieckiem jezdzic do przychodni. No ale maz to sie pewnie nie moze juz doczekac! Widział corke po porodzie?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGlonojadek wrote:Mamka!
Fajnie że dzielisz się takimi wiadomościami szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. No i waga do przodu to sukces! A Wy już w domu?
Za dużo odezwij się do nas jak tam Ci idzie 😘
U nas jest wszystko w porządku . Mała rośnie jak na drożdżach wchodzimy w rozmiar 68 . Nie wiedziałam że tak szybko jej to pójdzie . U nas karmienie cyckiem idzie bardzo dobrze . Cycki nie bolą sutki też nie . Nie potrzebnie się stresowałam . Jak na samouka to wyszło nam to całkiem nieźle.
Niestety moje dziecko nie jest z tych co jedzą i śpią . Trzeba ją nosić albo leżeć razem z nią wtedy pięknie śpi.
Trzymam kciuki za resztę porodów oby bez komplikacji i bólu.Glonojadek lubi tę wiadomość
-
antonna wrote:No sutki bola 🙈 Ja jestem ciekawa czy przy drugim dziecku beda sie tak samo bolesnie przyzwyczajac, czy moze sa juz troche zahartowane 🙈 Wspolczuje, ze jeszcze Cie trzymaja w szpitalu, ale lepiej tego kardiologa zaliczyc i miec z głowy niz pozniej z dzieckiem jezdzic do przychodni. No ale maz to sie pewnie nie moze juz doczekac! Widział corke po porodzie?
Na szczęście widział ale naprawdę jest to przykre że nie mozemy być juz razem. Dziś to juz się poryczałam.
Nawet nie wiem jak twardymi kobietami są dziewczyny które musialy malenstwa zostawić w szpitalu😪 -
nick nieaktualnyGaja88 wrote:Kinga, to są wytyczenie do zzo, czy jakie znieczulanie masz na myśli?
Tak chodzi o znieczulenie ZZO, takie są ogólne zalecenia dla pacjentów bez zaburzeń koagulogicznych, znajoma nastawiała się na ZZO, ale niestety ten czas był nieodpowiedni od odstawienia inie dostała, warto wiedzieć jak ktoś się nastawia. -
kinga25 wrote:Tak chodzi o znieczulenie ZZO, takie są ogólne zalecenia dla pacjentów bez zaburzeń koagulogicznych, znajoma nastawiała się na ZZO, ale niestety ten czas był nieodpowiedni od odstawienia inie dostała, warto wiedzieć jak ktoś się nastawia.
Super, dzięki za odpowiedź
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
kinga25 wrote:Tak chodzi o znieczulenie ZZO, takie są ogólne zalecenia dla pacjentów bez zaburzeń koagulogicznych, znajoma nastawiała się na ZZO, ale niestety ten czas był nieodpowiedni od odstawienia inie dostała, warto wiedzieć jak ktoś się nastawia.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualny
-
A dziewczyny orientujecie się do kiedy Kru ma urlop?13 lipca 2020 transfer ☘️