🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
niezapominajka12345 wrote:Kochana dasz radę, już niedługo zobaczysz Maleństwo! Trzymam mocno kciuki i żebyś nie musiala zbyt długo leżeć w szpitalu. Mi Kru robił masaz szyjki, był bolesny, ale w sumie chyba nic to nie pomogło bo po tygodniu i tak musiałam się zgłosić na wywołanie i rozwarcie było takie samo jak przed masażem.
Ale ten czas leci, masakra!
Mój mały już za 5 dni kończy 5 miesiecy, niedługo będziemy rozszerzać dietę. 😅😍😊
Mój mały tak samo 4 drzemki po 30 min📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
nick nieaktualnyKaach wrote:Lumiko ja od soboty nie biorę czyli od 32tc .
A KTG kiedy lekarz zaleca? Bo na szkole rodzenia były zdziwione, że jeszcze nie miałam.
Z tego co dziewczyny pisaly to w klinice zlecają od 35 tc, ja miałam od 28tc , u mnie dochodzily okresowo silne trwadnienia,chyba ten przdzial jest duży.Kaach lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
antonna wrote:@Niezapominajka, @A_gustu widze, ze moje znienawidzone kocie drzemki kroluja u Was 🙈📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
Dziewczyny jak i Was wymiana smoczka od butelki na wiekszy wyglądała? U nas leciutka poprawa w jedzeniu wiec chcialam tą zmianę wprowadzoc ale Ada pociagnie kilka razy zvyt łapczywie i koniec picia🤦 Zastanawiam się czy jeszcze nie jest gotowa czy u każdego to tak wyglada🤔 Z jej problemami z jedzeniem nie mogę sobie pozwolić na kilka takich dni😡
-
Dziewczyny dziś mam 23 dzień po transferze beta w piątek 14 tys. Dziś obudziłam się z dziwnym kłuciem i ćmieniem w jednym miejscu brzucha. Bólem dołu pleców. Pojawiło się lekko brązowe plamienia ze śluzem. Czy któraś z Was tak miała? Mam już czarne myśli...
-
nick nieaktualnyMiśka01 wrote:Dziewczyny dziś mam 23 dzień po transferze beta w piątek 14 tys. Dziś obudziłam się z dziwnym kłuciem i ćmieniem w jednym miejscu brzucha. Bólem dołu pleców. Pojawiło się lekko brązowe plamienia ze śluzem. Czy któraś z Was tak miała? Mam już czarne myśli...
Ciężko odpowiedziec na to pytanie, co się dzieje, czasem tak może być, jeżeli ten ból jest jednorazowy, plamienia/krwawienia nie ulegają nasilenie, jest poprawa po lekach rozkurczowych, to odpoczywać, jak się by się nasilo to najlepiej skontaktować się z lekarzem,aby zrobić badania. Plamienia mogą by czasem wynikiem podrażnieniem po tabletkach dopochwowych. -
Dziewczyny, brałyście relanium? Jeśli tak to ile czasu i ile razy dziennie?
Biorę nospe, ale przez bóle krzyża doktor zaproponował relanium żeby może dotrwać do końca. To relanium kontrowersyjne podobno.
Miśka, na pewno odpoczynek tak jak pisze Kinga, warto się z lekarzem skontaktować i nie mieć od razu czarnych myśli. Może był jakiś mały krwiak, albo podrażnienie. -
3 dni po transferze w tym samym miejscu mnie kuło i ćmiło, co dzisiaj. Wydaje mi sie , że właśnie w tym miejscu zagnieździł się zarodek.Tak sobie tłumaczę, że może poprostu bardziej się wgryzł. Nie wiem czy 23dni po transferze jeszcze się zagnieżdża zarodek
-
nick nieaktualnyKora88 wrote:Dziewczyny, brałyście relanium? Jeśli tak to ile czasu i ile razy dziennie?
Biorę nospe, ale przez bóle krzyża doktor zaproponował relanium żeby może dotrwać do końca. To relanium kontrowersyjne podobno.
Miśka, na pewno odpoczynek tak jak pisze Kinga, warto się z lekarzem skontaktować i nie mieć od razu czarnych myśli. Może był jakiś mały krwiak, albo podrażnienie.
Wypowiem się co do ilości ja brałam od 2x5 mg przez 1 x dziennie do 0,5, zależało co się działo,na jakim etapie ciąży, mój lekarz mówił aby relanium brać doraźnie, natomiast jak był skurcz za skurczem to większą dawka bardziej regularnie, ja brałam trochę na wyczucie z obserwacja jak po 0,5 nie widziałam poprawy, zwiększaliśmy, też podchodzę ostrożnie do tego leku.Kora88 lubi tę wiadomość
-
Miśka01 jak Kinga napisala przyczyny mogą być różne. Ja bym się z dr skontaktowala.
Kora88 ja relanium 2 x dziennie bralam ale przy krwawieniu. Chyba z miesiąc bralam. Znajoma brala z 5 miesiecy. Dziecko zdrowe. Więc jeśli ma Ci pomóc to jednak bym brała.kinga25, Kora88 lubią tę wiadomość
-
Dziękuje za cenne informacje dziewczyny. To jakoś na 2 tygodnie ma być, 2x dzienne właśnie.
Miśka ✊🏻🍀❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 15:53
Miśka01 lubi tę wiadomość