X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • A gustu Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Kochana dasz radę, już niedługo zobaczysz Maleństwo! Trzymam mocno kciuki i żebyś nie musiala zbyt długo leżeć w szpitalu. Mi Kru robił masaz szyjki, był bolesny, ale w sumie chyba nic to nie pomogło bo po tygodniu i tak musiałam się zgłosić na wywołanie i rozwarcie było takie samo jak przed masażem.

Ale ten czas leci, masakra!
    Mój mały już za 5 dni kończy 5 miesiecy, niedługo będziemy rozszerzać dietę. 😅😍😊
    A ja myślałam że już rozszerzylas dietę bo dzieci karmione mlekiem modyf. mogą zacząć jesc wczesniej niż te karmione piersią
    Mój mały tak samo 4 drzemki po 30 min

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Lumiko ja od soboty nie biorę czyli od 32tc :).

A KTG kiedy lekarz zaleca? Bo na szkole rodzenia były zdziwione, że jeszcze nie miałam.

Z tego co dziewczyny pisaly to w klinice zlecają od 35 tc, ja miałam od 28tc , u mnie dochodzily okresowo silne trwadnienia,chyba ten przdzial jest duży.

Kaach lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niezapominajka, @A_gustu widze, ze moje znienawidzone kocie drzemki kroluja u Was 🙈

A gustu lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach ja mialam dopiero w 37 pierwsze

• Anulas Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące bierzecie witamine C?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dziewczyny karmiące bierzecie witamine C?

Ja biorę Femibion 3 dla kobiet karmiących a tam jest witamina C, jestem KP

Anulas lubi tę wiadomość

• A gustu Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    @Niezapominajka, @A_gustu widze, ze moje znienawidzone kocie drzemki kroluja u Was 🙈
    Mógłby pospać z 3 godzinki a tu klapa niestety.

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ktg to chyba od lekarza/kliniki zależy, bo ja nie miałam jeszcze i w kwietniu mam się pojawić. 🤔 O ile juz nie urodzę..
    Jak tam Martynkowo? Ja jestem zaraz po Tobie, ale mówię Małemu żeby sobie posiedział jeszcze u mamy.

uwo9s65govurilvf.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak i Was wymiana smoczka od butelki na wiekszy wyglądała? U nas leciutka poprawa w jedzeniu wiec chcialam tą zmianę wprowadzoc ale Ada pociagnie kilka razy zvyt łapczywie i koniec picia🤦 Zastanawiam się czy jeszcze nie jest gotowa czy u każdego to tak wyglada🤔 Z jej problemami z jedzeniem nie mogę sobie pozwolić na kilka takich dni😡

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś mam 23 dzień po transferze beta w piątek 14 tys. Dziś obudziłam się z dziwnym kłuciem i ćmieniem w jednym miejscu brzucha. Bólem dołu pleców. Pojawiło się lekko brązowe plamienia ze śluzem. Czy któraś z Was tak miała? Mam już czarne myśli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Dziewczyny dziś mam 23 dzień po transferze beta w piątek 14 tys. Dziś obudziłam się z dziwnym kłuciem i ćmieniem w jednym miejscu brzucha. Bólem dołu pleców. Pojawiło się lekko brązowe plamienia ze śluzem. Czy któraś z Was tak miała? Mam już czarne myśli...

Ciężko odpowiedziec na to pytanie, co się dzieje, czasem tak może być, jeżeli ten ból jest jednorazowy, plamienia/krwawienia nie ulegają nasilenie, jest poprawa po lekach rozkurczowych, to odpoczywać, jak się by się nasilo to najlepiej skontaktować się z lekarzem,aby zrobić badania. Plamienia mogą by czasem wynikiem podrażnieniem po tabletkach dopochwowych.

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, brałyście relanium? Jeśli tak to ile czasu i ile razy dziennie?
    Biorę nospe, ale przez bóle krzyża doktor zaproponował relanium żeby może dotrwać do końca. To relanium kontrowersyjne podobno.

Miśka, na pewno odpoczynek tak jak pisze Kinga, warto się z lekarzem skontaktować i nie mieć od razu czarnych myśli. Może był jakiś mały krwiak, albo podrażnienie.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taka możliwość, że zarodek jeszcze się inplantuje? Do którego tyg się zagbieżdża? Jaka plis/ minus musi być beta żeby było serduszko?

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dni po transferze w tym samym miejscu mnie kuło i ćmiło, co dzisiaj. Wydaje mi sie , że właśnie w tym miejscu zagnieździł się zarodek.Tak sobie tłumaczę, że może poprostu bardziej się wgryzł. Nie wiem czy 23dni po transferze jeszcze się zagnieżdża zarodek

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Dziewczyny, brałyście relanium? Jeśli tak to ile czasu i ile razy dziennie?
    Biorę nospe, ale przez bóle krzyża doktor zaproponował relanium żeby może dotrwać do końca. To relanium kontrowersyjne podobno.

Miśka, na pewno odpoczynek tak jak pisze Kinga, warto się z lekarzem skontaktować i nie mieć od razu czarnych myśli. Może był jakiś mały krwiak, albo podrażnienie.

Wypowiem się co do ilości ja brałam od 2x5 mg przez 1 x dziennie do 0,5, zależało co się działo,na jakim etapie ciąży, mój lekarz mówił aby relanium brać doraźnie, natomiast jak był skurcz za skurczem to większą dawka bardziej regularnie, ja brałam trochę na wyczucie z obserwacja jak po 0,5 nie widziałam poprawy, zwiększaliśmy, też podchodzę ostrożnie do tego leku.

Kora88 lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 jak Kinga napisala przyczyny mogą być różne. Ja bym się z dr skontaktowala.
    Kora88 ja relanium 2 x dziennie bralam ale przy krwawieniu. Chyba z miesiąc bralam. Znajoma brala z 5 miesiecy. Dziecko zdrowe. Więc jeśli ma Ci pomóc to jednak bym brała.

kinga25, Kora88 lubią tę wiadomość

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr nie pomoże to jest za wcześnie jeszcze . W przyszłym tyg serduszkowa. Napewno zapyta o progesteron. Już raz to przechodziłam. Progesteronu 30 , więc jest dobry. Relanium nospe i leżę. Tylko się modlić

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 ja nospe biorę 3 razy na dobę, A relanium 2

Kora88 lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wierzę, że będzie dobrze🙏Odpoczywaj.

Miśka01 lubi tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za cenne informacje dziewczyny. To jakoś na 2 tygodnie ma być, 2x dzienne właśnie.

Miśka ✊🏻🍀❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 15:53

Miśka01 lubi tę wiadomość

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ