X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas ja jestem w ciąży bliźniaczej i długo nic nie czułam. Dopiero w okolicy 20 tygodnia poczułam pierwsze smyrniecia. Łatwo mówić nie martw się ale na pewno przyjdzie na Ciebie czas. Dzisiaj np dopiero przed chwilą poczułam jedno z dzieci, drugiego nie czuje prawie w ogóle.

21.09.2020 - ❤❤
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się hehe a teraz czasem tych ruchów aż za dużo 🙄😏😅😍 hehe chociaż od jakiś 2-3 dni coś mało dni jest i też zaczynam się nakręcać ale czekam spokojnie 🙄a Ty który już masz tydzien? Ja to jakoś ok 20 dopiero czułam
    Anulas wrote:
    Pamiętam jak panikowalas że ruchów nie czujesz. A teraz ja tak panikuję choc wiem że mam czas.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo raz z półtora tygodnia temu czulam, wczoraj leciutki albo w mojej głowie bulgotalo😡

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spokojnie możesz obstawiać że to dziecko. Ja tak miałam koło 16 tygodnia . Chociaż też myślałam że sobie coś wymyślam potem mój mąż przystawiał ucho do brzucha i mówił ty wiesz co tam się dzieje 😂 . I nie to nie były wzdęcia bo to takie "inne" bulgotki .

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Glonojadek gdybym czuła ruchy to bym o tym nie myślała ☹️

dlatego gdybym nie czuła tak szybko ruchów to pewnie bym kupiła :) byłam tego bardzo bliska :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 17:56

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Glonojadek gdybym czuła ruchy to bym o tym nie myślała ☹️

Ja na początku czułam takie jakby motylki w brzuchu. Później bulgotanie, nie wiedziałam czy to jelita czy mały 🤦‍♀️🤦‍♀️ zastanawiałam się nad detektorem, ale dr AB z mężem skutecznie wybili mi to z głowy. Miałam dni zupełnej ciszy. Szło zwariować. Później położna podpowiedziała, że można usiąść i poświecić latarką, ale to było na etapie około 23, 24 tygodnia i już wtedy wiedziałam co jest kopnięciem 😂😂😂 później co wieczór coś tam czułam, a jak nie czułam to dostawalam na głowę, więc wtedy kladlam się na lewym boku i czekałam. Generalnie sama nie wiem, czy bym teraz kupiła ten detektor. Ale chyba nie.

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • antonna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z pierwszej ciazy detektor, wiec po prostu jest pod reka 🙈 Ja czuje juz ruchy, ale nie takie wybitne kopniecia, alr czuje jak sie rozpycha i czasem wypchnie mi jedna strone brzucha. Najczesciej czuje to poznym wieczorem. Ja teraz mam nowa schize (z pierwsza corka tez mi sie wkrecila w tym czasie). Boje sie, ze mi sie za wczesnie szyjka zacznie skracać 😱 Wiem, ze z pierwsza corka tak nie bylo i w 40 tc mialam 3 cm szyjke, ale mialam potem lyzeczkowanie przy CC i potem przy poronieniu, wiec sobie wkrecam, ze moze cos popsuli. No mam nadzieje, ze nie, ale wiadomo jak to jest. Wyobraznia dziala...

Medartka jak z Toba? Pojechalas na IP?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsieocud wyprawka gotowa? 😁

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsultowałam się się z prof. Szymanowskim Telefonicznie czy ładować się do szpitala czy nie. Ocenił ze nie ma sensu jechać, wyjaśnił jak to widzi. Dalej głównie leżeć...
    Anulas wrote:
    Jedz, jak najbardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 18:47

Matilda19 lubi tę wiadomość

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna no dzieki za kolejna schizę 🤦 Też miałam łyżeczkowania. Ale powstrzymam się od szukania artykułów na ten temat😉

• Anulas Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 a Ty też ciagle leżysz?

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Matilda19 a Ty też ciagle leżysz?
    Nie chciałam polubić , o nie 🙅🏻‍♀️😉 ja już psychicznie siadam. Tydzień temu wizyta była, wszystko ok, nic nie boli , kosmowka już lepiej wyglada , leki zmniejszone i od kilku dni WSZYSTKO mnie boli z każdej możliwej strony . Krzyż to już mnie tak napierdzielał wczoraj , jakieś kłucia w pochwie itp itd Znowu leki wzięłam, dzisiaj cały dzień leżenie i tak ciagle ciagle coś. Ja do tego stycznia oszaleję normalnie 🤯🤯

• Anulas Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chyba te bóle za normalne przyjmuje. Ponoć kosmowka mi nigdzie nie odchodziła wiec przyjmuje, że to bole z powodu zmian fizjologicznych😬 Wszystko się powiększa i zmienia.
    Ale tryb bardzo oszczedny prowadzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 19:51

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ja już chyba te bóle za normalne przyjmuje. Ponoć kosmowka mi nigdzie nie odchodziła wiec przyjmuje, że to bole z powodu zmian fizjologicznych😬 Wszystko się powiększa i zmienia.
    Ale tryb bardzo oszczedny prowadzę
    Ja z szyjką zaczęłam już panikować że może mi się skraca i od tego boli. Nie wiem czy może nie podjadę do dr K żeby tylko na nią „rzuciła okiem” bo dwa tygodnie do następnej wizyty to w tej psychozie nie wyrobię chyba 🤯🤯 Jakby potwierdziła że wszystko ok to tez założę że to fizjologia i jeśli tak jest to wyjątkowo bolesna w moim przypadku🤛

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza Ty cały czas czujesz tak samo ruchy dziecka czy im dalej tym bardziej /mniej?🤔 bo ja od 2-3 dni cos mniej czuje, takto były takie ostre kopniaki a teraz coś słabiej 😅🙄😏

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie wiem czy jak mnie coś boli czy kłuje to to normalne czy coś jest nie tak 🙄😅😏 wieczna schiza Heh...wizyta u Kru dopiero za miesiąc, a teraz za tydzień w piątek u Sz a nie sądzę żeby on,,rzucił okiem " na to co bym chciała heh z nim raczej gadki nie ma 🙄😅

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Luluiza Ty cały czas czujesz tak samo ruchy dziecka czy im dalej tym bardziej /mniej?🤔 bo ja od 2-3 dni cos mniej czuje, takto były takie ostre kopniaki a teraz coś słabiej 😅🙄😏

Czuje regularnie i mocno, ale dni słabszej aktywności mogą się pojawić i takie były.
    Gdybys nie czuła przez kilka godzin zupełnie nic, to powinnaś iść na ktg.
    Ja mam ktg ok 40 min i to daje taki luz totalny, bo słyszysz bez przerwy bicie serca i czynność jest rejestrowana, a kosztuje ok 50 zł, może tam masz jakaś położną która robi w Twojej miejscowości ? Gdyby coś było, to położna to wyłapie, samemu trudno o takie diagnozy, u gina masz badanie kilka minut i powie Ci to samo 🙃

• antonna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Antonna no dzieki za kolejna schizę 🤦 Też miałam łyżeczkowania. Ale powstrzymam się od szukania artykułów na ten temat😉

Wybacz 🙈 Aczkolwiek mi sie wydaje, ze to schiza przez ktora kazda przechodzi jak sie skonczy schiza, ze nie wiadomo co z moim dzieckiem, bo nie czuje ruchow 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 21:22

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Wybacz 🙈 Aczkolwiek mi sie wydaje, ze to schiza przez ktora kazda przechodzi jak sie skonczy schiza, ze nie wiadomo co z moim dzieckiem, bo nie czuje ruchow 😂

Aż się boję na jaką jeszcze wpadnę 😂

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakich kremów z filtrem używacie wychodząc na słońce? Jadę nad morze, pogoda ma być piękna i tak zainteresowałam się tematem i wszędzie czytam żeby używać 50 najlepiej z filtrem mineralnym. Faktycznie 50 jest konieczna?

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ