X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Co ogólnie może oznaczać ta biała plamka?
    To się nazywa bright spot ogólnie może to zniknąć do 30 tygodnia ale nie musi nie oznacza nic złego . Taka uroda serca. Ja nie szukałam nic na ten temat w internecie bo wiadomo że wyczytamy cuda wianki i stres nie potrzebny .

Bąbel lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny powiedzcie mi czy tez macie lekkie plamienia? To nawet chyba nie plamienia tylko przy podcieraniu lekko brązowawe/czerwone smugi.. wczoraj miałam usg czy to może być od tego ?

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    A dziewczyny powiedzcie mi czy tez macie lekkie plamienia? To nawet chyba nie plamienia tylko przy podcieraniu lekko brązowawe/czerwone smugi.. wczoraj miałam usg czy to może być od tego ?

Jezeli masz dopiero po tym USG to może byc. Jakieś naczynko mogło zostać uszkodzone.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    To się nazywa bright spot ogólnie może to zniknąć do 30 tygodnia ale nie musi nie oznacza nic złego . Taka uroda serca. Ja nie szukałam nic na ten temat w internecie bo wiadomo że wyczytamy cuda wianki i stres nie potrzebny .

Ide w przyszły piątek na połówkowe więc chce się przygotować na ewentualne nowe pojecia🙉

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie proszę ten magnez to do którego tygodnia się bierze?? Kurcze bo robię zamówienie z gemini i się zastanawiam czy jeszcze będę to brała, a wizyta dopiero 31.08 u Kru, a tabletek mi starczy do 30.08:/ tyle że później przez neta nie zdążą mi dojść hehe a po co mam niepotrzebnie tracić 50 zł jakby już były nie potrzebne.

I to samo pytanie do kwasu foliowego? całą ciąże sie bierze??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 14:48

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też to ma, dr Kru mówił że jego dzieciaki też to miały i wszystko jest ok, więc ja już o tym nawet zapomniałam (chociaż nie powiem, bo na początku trochę poczytałam i się podołowałam z 2-3 dni heh) u mnie na I prenatalnych tego nie było, później 2 tyg po prenatalnych dr Kru to zauważył (jedną plamkę) i też mi mówił, że do porodu to może zniknąć, a nawet jak zostanie to nic takiego, a nagle na połówkowych u Sz okazało się, że jest kolejna, druga plamka:/ ciekawa jestem co mi Sz powie w piątek, czy te plamki wciąż są, czy jest ich jeszcze więcej (tfu tfu!) czy jak...:/
    Boję się tych III prenatalnych bo niby myślę, że będzie wszystko ok, ale wiadomo jaki Sz jest dokładny i się stresuje żebym znowu nie była zdołowana przez kilka dni po wizycie:/
    Za dużo za dużo wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mówił Kru , że on to ma i jego dzieci to odziedziczyły po nim . Ja też mam nadkomorowe zaburzenia rytmu serca i niedomykalność zastawki mitralnej . Ale u niej wszystko jest bez zastrzeżeń więc wolę chyba tą plamkę . Wszystko poza tym jest wręcz idealnie nawet waga więc nie będę się denerwować na zapas . Puki co zaczynam kompletować już wszystko dla dziecka , zamówiłam muślin będę szyć nawet 🙈 byle nie myśleć nie potrzebnie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja - Ty już masz umówione 2 badanie połówkowe?, widzę, że dziewczyny umawiają się już z góry a mi doktor powiedział, że zobaczymy na następnej wizycie i mi powie na kiedy się umówić jak wielkościowo będzie maluszek i czy będzie można serce już dokładnie ocenić.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis USG brzucha😵 ciekawe co mi tam wyjdzie.

• antonna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Gaja - Ty już masz umówione 2 badanie połówkowe?, widzę, że dziewczyny umawiają się już z góry a mi doktor powiedział, że zobaczymy na następnej wizycie i mi powie na kiedy się umówić jak wielkościowo będzie maluszek i czy będzie można serce już dokładnie ocenić.

Ja sie po prenatalnych umówiłam 🙈

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Sz od razu powiedzial ze w 20 tygodniu, a dr K tylko podała przedział w którym mam sie umówić (5dni😂) pokrywało się z Sz

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, nie ma co o tym myśleć, podobno dużo dzieciaków to ma, ja dam znać po wizycie w piątek czy nadal mam dwie plamki czy już może coś zniknęło, sama jestem bardzo ciekawa;)
    Też już powoli zabieram się za wyprawkę, bo obudzę się z ręką w nocniku:/:D ja zawsze wszystko na ostatnią chwile, szczerze to tak dużo jest tego, że aż mi się nie chce wyszukiwać/czytać o tym itp.:/
    Póki co kupiłam: kokon i rożek lanila (bardzo fajne materiały mają), poduszkę do karmienia poofi, mam trochę ciuszków, pieluchy tetrowe, muślinowe i flanelowe,śpiworek do spania i to chyba na tyle:D więc za dużo tego nie ma hehe
    W piątek jade do Poznania to mam zamiar kupić komodę w ikei dużą dla malucha:)
    i wtedy zacznę wszystko prać, prasować itd. bo coraz ciężej z tym brzuszkiem się funkcjonuje, zwłaszcza w te upały.
    Wózek i nosidełko też już w sumie wybrane, więc myślę że w przyszłym tygodniu będę zamawiać.
    A jak tam u Was szykowanie?:)
    Za dużo za dużo wrote:
    Mi też mówił Kru , że on to ma i jego dzieci to odziedziczyły po nim . Ja też mam nadkomorowe zaburzenia rytmu serca i niedomykalność zastawki mitralnej . Ale u niej wszystko jest bez zastrzeżeń więc wolę chyba tą plamkę . Wszystko poza tym jest wręcz idealnie nawet waga więc nie będę się denerwować na zapas . Puki co zaczynam kompletować już wszystko dla dziecka , zamówiłam muślin będę szyć nawet 🙈 byle nie myśleć nie potrzebnie .

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zajrzeć na tą stronę puki co upolowała promocyjnie kocyk effiki ale nie wiem czy to bardziej mój wymysł czy to potrzebne . 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:

Mi doktor powiedział między 18 a 19 tc po wizycie, że mogę się umawiać na połówkowe, u mnie w 20 tc było jeszcze ciu za wcześnie.

Helena93 lubi tę wiadomość

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:

Ja jakieś dwa tygodnie temu się umówiłam na 4.09, bo miałam wpisane w zalecenia, że między 20 a 22 tygodniem, ale na ostatniej wizycie dr powiedział że bardziej optymalny będzie termin 10.09- to będzie 21+0.

Helena93 lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc to zalezy od wielkości dziecka. Dobrze że precyzują kiedy a nie przyjdziesz będzie za wcześnie i 2 razy płacisz.

Jestem po usg. Dr nic nie znalazł. Wszystkie narzadu ok😁 twierdzi że macica uciska jelita lub pęcherz i że to też taki kolkowy ból jest. Przy okazji widział serduszko. Odetchnelam. Juz nic nie szukam. Same zmiany fizjologiczne już teraz mam 😂
    Przeprowadzajac wywiad na końcu pyta która ciaza. Mowie 3 i 2 poronienia, a on, że teraz juz wie czemu jestem taka zdenerwowana😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 19:28

antonna, Gaja88, Glonojadek lubią tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Zgadza się, nie ma co o tym myśleć, podobno dużo dzieciaków to ma, ja dam znać po wizycie w piątek czy nadal mam dwie plamki czy już może coś zniknęło, sama jestem bardzo ciekawa;)
    Też już powoli zabieram się za wyprawkę, bo obudzę się z ręką w nocniku:/:D ja zawsze wszystko na ostatnią chwile, szczerze to tak dużo jest tego, że aż mi się nie chce wyszukiwać/czytać o tym itp.:/
    Póki co kupiłam: kokon i rożek lanila (bardzo fajne materiały mają), poduszkę do karmienia poofi, mam trochę ciuszków, pieluchy tetrowe, muślinowe i flanelowe,śpiworek do spania i to chyba na tyle:D więc za dużo tego nie ma hehe
    W piątek jade do Poznania to mam zamiar kupić komodę w ikei dużą dla malucha:)
    i wtedy zacznę wszystko prać, prasować itd. bo coraz ciężej z tym brzuszkiem się funkcjonuje, zwłaszcza w te upały.
    Wózek i nosidełko też już w sumie wybrane, więc myślę że w przyszłym tygodniu będę zamawiać.
    A jak tam u Was szykowanie?:)
    Niezapominajka to i tak masz dużo 🤣
    Ja narazie mam przewijak Bebe jou Miffy 😊 jest piękny i bardzo lekki 💁‍♀️
    Mam tez już trochę ubranek i ręcznik po kąpieli z kapturkiem kupiłam w Zara Home bo skradł moje serce w myszkę miki 😍 Niezapominajka są tez niebieskie 🙊 polecam bo piękny 💁‍♀️
    Mebelki już mam zamówione z Pinio Kolekcja Marsylia ale z dostawa na wrzesień bo będziemy jeszcze odświeżać mieszkanie ale tylko malowanie 😀
    Po wózek we wrześniu pewnie pojedziemy zamówić 🤔
    Rożki mam dwa wybrane ale nie umiem się zdecydować colorstories bunny albo royal baby grey i tez nie wiem czy brać szary czy różowy 🙈
    Śpiworka narazie nie biorę bo będzie spała w rożku od początku a dalej się zobaczy 😊
    Zreszta My sobie możemy planować a Maluchy i tak same podejmą decyzje w czym im dobrze 🤣
    Kokon kupiła mi już koleżanka w prezencie 😊

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozecie jeszcze przemyslec kupno monitora oddechu i niani elektronicznej (z video). Moj maz to mial fioła na punkcie monitora oddechu 😅 Nieraz upewnial sie po kilka razy czy jest włączony 🙈 a z niani korzystamy do dzisiaj, chociaz juz ledwo zipie hehe

Bąbel lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja dziewczyny Wy już tak daleko, a ja na początku 🤰🙈.
    Któraś ze mną ?❤️

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Mozecie jeszcze przemyslec kupno monitora oddechu i niani elektronicznej (z video). Moj maz to mial fioła na punkcie monitora oddechu 😅 Nieraz upewnial sie po kilka razy czy jest włączony 🙈 a z niani korzystamy do dzisiaj, chociaz juz ledwo zipie hehe

Nad jednym i drugim już myślę. Nianie kamerki są już takie na telefon i wychodzi taniej.

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ