X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Co ogólnie może oznaczać ta biała plamka?
    To się nazywa bright spot ogólnie może to zniknąć do 30 tygodnia ale nie musi nie oznacza nic złego . Taka uroda serca. Ja nie szukałam nic na ten temat w internecie bo wiadomo że wyczytamy cuda wianki i stres nie potrzebny .

Bąbel lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny powiedzcie mi czy tez macie lekkie plamienia? To nawet chyba nie plamienia tylko przy podcieraniu lekko brązowawe/czerwone smugi.. wczoraj miałam usg czy to może być od tego ?

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    A dziewczyny powiedzcie mi czy tez macie lekkie plamienia? To nawet chyba nie plamienia tylko przy podcieraniu lekko brązowawe/czerwone smugi.. wczoraj miałam usg czy to może być od tego ?

Jezeli masz dopiero po tym USG to może byc. Jakieś naczynko mogło zostać uszkodzone.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    To się nazywa bright spot ogólnie może to zniknąć do 30 tygodnia ale nie musi nie oznacza nic złego . Taka uroda serca. Ja nie szukałam nic na ten temat w internecie bo wiadomo że wyczytamy cuda wianki i stres nie potrzebny .

Ide w przyszły piątek na połówkowe więc chce się przygotować na ewentualne nowe pojecia🙉

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie proszę ten magnez to do którego tygodnia się bierze?? Kurcze bo robię zamówienie z gemini i się zastanawiam czy jeszcze będę to brała, a wizyta dopiero 31.08 u Kru, a tabletek mi starczy do 30.08:/ tyle że później przez neta nie zdążą mi dojść hehe a po co mam niepotrzebnie tracić 50 zł jakby już były nie potrzebne.

I to samo pytanie do kwasu foliowego? całą ciąże sie bierze??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 14:48

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też to ma, dr Kru mówił że jego dzieciaki też to miały i wszystko jest ok, więc ja już o tym nawet zapomniałam (chociaż nie powiem, bo na początku trochę poczytałam i się podołowałam z 2-3 dni heh) u mnie na I prenatalnych tego nie było, później 2 tyg po prenatalnych dr Kru to zauważył (jedną plamkę) i też mi mówił, że do porodu to może zniknąć, a nawet jak zostanie to nic takiego, a nagle na połówkowych u Sz okazało się, że jest kolejna, druga plamka:/ ciekawa jestem co mi Sz powie w piątek, czy te plamki wciąż są, czy jest ich jeszcze więcej (tfu tfu!) czy jak...:/
    Boję się tych III prenatalnych bo niby myślę, że będzie wszystko ok, ale wiadomo jaki Sz jest dokładny i się stresuje żebym znowu nie była zdołowana przez kilka dni po wizycie:/
    Za dużo za dużo wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mówił Kru , że on to ma i jego dzieci to odziedziczyły po nim . Ja też mam nadkomorowe zaburzenia rytmu serca i niedomykalność zastawki mitralnej . Ale u niej wszystko jest bez zastrzeżeń więc wolę chyba tą plamkę . Wszystko poza tym jest wręcz idealnie nawet waga więc nie będę się denerwować na zapas . Puki co zaczynam kompletować już wszystko dla dziecka , zamówiłam muślin będę szyć nawet 🙈 byle nie myśleć nie potrzebnie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja - Ty już masz umówione 2 badanie połówkowe?, widzę, że dziewczyny umawiają się już z góry a mi doktor powiedział, że zobaczymy na następnej wizycie i mi powie na kiedy się umówić jak wielkościowo będzie maluszek i czy będzie można serce już dokładnie ocenić.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis USG brzucha😵 ciekawe co mi tam wyjdzie.

• antonna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Gaja - Ty już masz umówione 2 badanie połówkowe?, widzę, że dziewczyny umawiają się już z góry a mi doktor powiedział, że zobaczymy na następnej wizycie i mi powie na kiedy się umówić jak wielkościowo będzie maluszek i czy będzie można serce już dokładnie ocenić.

Ja sie po prenatalnych umówiłam 🙈

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Sz od razu powiedzial ze w 20 tygodniu, a dr K tylko podała przedział w którym mam sie umówić (5dni😂) pokrywało się z Sz

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, nie ma co o tym myśleć, podobno dużo dzieciaków to ma, ja dam znać po wizycie w piątek czy nadal mam dwie plamki czy już może coś zniknęło, sama jestem bardzo ciekawa;)
    Też już powoli zabieram się za wyprawkę, bo obudzę się z ręką w nocniku:/:D ja zawsze wszystko na ostatnią chwile, szczerze to tak dużo jest tego, że aż mi się nie chce wyszukiwać/czytać o tym itp.:/
    Póki co kupiłam: kokon i rożek lanila (bardzo fajne materiały mają), poduszkę do karmienia poofi, mam trochę ciuszków, pieluchy tetrowe, muślinowe i flanelowe,śpiworek do spania i to chyba na tyle:D więc za dużo tego nie ma hehe
    W piątek jade do Poznania to mam zamiar kupić komodę w ikei dużą dla malucha:)
    i wtedy zacznę wszystko prać, prasować itd. bo coraz ciężej z tym brzuszkiem się funkcjonuje, zwłaszcza w te upały.
    Wózek i nosidełko też już w sumie wybrane, więc myślę że w przyszłym tygodniu będę zamawiać.
    A jak tam u Was szykowanie?:)
    Za dużo za dużo wrote:
    Mi też mówił Kru , że on to ma i jego dzieci to odziedziczyły po nim . Ja też mam nadkomorowe zaburzenia rytmu serca i niedomykalność zastawki mitralnej . Ale u niej wszystko jest bez zastrzeżeń więc wolę chyba tą plamkę . Wszystko poza tym jest wręcz idealnie nawet waga więc nie będę się denerwować na zapas . Puki co zaczynam kompletować już wszystko dla dziecka , zamówiłam muślin będę szyć nawet 🙈 byle nie myśleć nie potrzebnie .

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zajrzeć na tą stronę puki co upolowała promocyjnie kocyk effiki ale nie wiem czy to bardziej mój wymysł czy to potrzebne . 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:

Mi doktor powiedział między 18 a 19 tc po wizycie, że mogę się umawiać na połówkowe, u mnie w 20 tc było jeszcze ciu za wcześnie.

Helena93 lubi tę wiadomość

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:

Ja jakieś dwa tygodnie temu się umówiłam na 4.09, bo miałam wpisane w zalecenia, że między 20 a 22 tygodniem, ale na ostatniej wizycie dr powiedział że bardziej optymalny będzie termin 10.09- to będzie 21+0.

Helena93 lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc to zalezy od wielkości dziecka. Dobrze że precyzują kiedy a nie przyjdziesz będzie za wcześnie i 2 razy płacisz.

Jestem po usg. Dr nic nie znalazł. Wszystkie narzadu ok😁 twierdzi że macica uciska jelita lub pęcherz i że to też taki kolkowy ból jest. Przy okazji widział serduszko. Odetchnelam. Juz nic nie szukam. Same zmiany fizjologiczne już teraz mam 😂
    Przeprowadzajac wywiad na końcu pyta która ciaza. Mowie 3 i 2 poronienia, a on, że teraz juz wie czemu jestem taka zdenerwowana😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 19:28

antonna, Gaja88, Glonojadek lubią tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Zgadza się, nie ma co o tym myśleć, podobno dużo dzieciaków to ma, ja dam znać po wizycie w piątek czy nadal mam dwie plamki czy już może coś zniknęło, sama jestem bardzo ciekawa;)
    Też już powoli zabieram się za wyprawkę, bo obudzę się z ręką w nocniku:/:D ja zawsze wszystko na ostatnią chwile, szczerze to tak dużo jest tego, że aż mi się nie chce wyszukiwać/czytać o tym itp.:/
    Póki co kupiłam: kokon i rożek lanila (bardzo fajne materiały mają), poduszkę do karmienia poofi, mam trochę ciuszków, pieluchy tetrowe, muślinowe i flanelowe,śpiworek do spania i to chyba na tyle:D więc za dużo tego nie ma hehe
    W piątek jade do Poznania to mam zamiar kupić komodę w ikei dużą dla malucha:)
    i wtedy zacznę wszystko prać, prasować itd. bo coraz ciężej z tym brzuszkiem się funkcjonuje, zwłaszcza w te upały.
    Wózek i nosidełko też już w sumie wybrane, więc myślę że w przyszłym tygodniu będę zamawiać.
    A jak tam u Was szykowanie?:)
    Niezapominajka to i tak masz dużo 🤣
    Ja narazie mam przewijak Bebe jou Miffy 😊 jest piękny i bardzo lekki 💁‍♀️
    Mam tez już trochę ubranek i ręcznik po kąpieli z kapturkiem kupiłam w Zara Home bo skradł moje serce w myszkę miki 😍 Niezapominajka są tez niebieskie 🙊 polecam bo piękny 💁‍♀️
    Mebelki już mam zamówione z Pinio Kolekcja Marsylia ale z dostawa na wrzesień bo będziemy jeszcze odświeżać mieszkanie ale tylko malowanie 😀
    Po wózek we wrześniu pewnie pojedziemy zamówić 🤔
    Rożki mam dwa wybrane ale nie umiem się zdecydować colorstories bunny albo royal baby grey i tez nie wiem czy brać szary czy różowy 🙈
    Śpiworka narazie nie biorę bo będzie spała w rożku od początku a dalej się zobaczy 😊
    Zreszta My sobie możemy planować a Maluchy i tak same podejmą decyzje w czym im dobrze 🤣
    Kokon kupiła mi już koleżanka w prezencie 😊

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozecie jeszcze przemyslec kupno monitora oddechu i niani elektronicznej (z video). Moj maz to mial fioła na punkcie monitora oddechu 😅 Nieraz upewnial sie po kilka razy czy jest włączony 🙈 a z niani korzystamy do dzisiaj, chociaz juz ledwo zipie hehe

Bąbel lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja dziewczyny Wy już tak daleko, a ja na początku 🤰🙈.
    Któraś ze mną ?❤️

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Mozecie jeszcze przemyslec kupno monitora oddechu i niani elektronicznej (z video). Moj maz to mial fioła na punkcie monitora oddechu 😅 Nieraz upewnial sie po kilka razy czy jest włączony 🙈 a z niani korzystamy do dzisiaj, chociaz juz ledwo zipie hehe

Nad jednym i drugim już myślę. Nianie kamerki są już takie na telefon i wychodzi taniej.

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ