🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
antonna wrote:Mozecie jeszcze przemyslec kupno monitora oddechu i niani elektronicznej (z video). Moj maz to mial fioła na punkcie monitora oddechu 😅 Nieraz upewnial sie po kilka razy czy jest włączony 🙈 a z niani korzystamy do dzisiaj, chociaz juz ledwo zipie hehe
-
nick nieaktualnyMamuśka88 wrote:Mi doktor powiedział między 18 a 19 tc po wizycie, że mogę się umawiać na połówkowe, u mnie w 20 tc było jeszcze ciu za wcześnie.
Dzięki ja też ma wizytę koło 19 tc bo ma max co 3 tygodnie, na chwilę obecną i zapewne powie na kiedy się umówić 🙂
Antonna - a polecasz jakąś konkretną nianie, ja właśnie słyszałam dobre opinie o Angel Care z kamerą ale cena trochę wysoka 🙈 -
Bąbel wrote:Ja monitor oddechu tez kupuje banysense 7 mam wybrany 😊 kamerki nie kupujemy bo mieszkamy w bloku 💁♀️
Ej ale my w sumie tez mieszkamy w bloku, ale mamy jeszcze miauczacego kota, wiec zamykalismy dziecko w sypialni, siebie z kotem w salonie i podgladalismy corke na kamerze. Nadal tak robimy, chociaz juz drzwi od salonu mamy otwartw hehe 😂
Helena93 nie jestem na biezaco z ofertą. My wybralismy model, ktory nie laczy sie z wifi tylko operuja na zasadzie FHSS. Ale po 2 latach uzytkowania gniazdo USB sie prawie popsulo i bateria juz ledwo zipie, wiec nie wiem czy polecac czy nie. Placilismy cos kolo 500 zl jesli mnie pamiec nie myli. Kamere mamy firmy vtech i sama kamerka ma ksztalt sowy. Na pewno moge powiedziec, ze fajna funkcjonalnoscia jest jak mozna zdalnie obracac kamere w lewo, prawo itp. No i dobrze gdyby ten monitor mial jakas rozsadna wielkosc. My mamy 4.3 cala i jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 07:57
Helena93 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny 🙂
Przeniosłam się do Was z innego wątku (inseminacja 2020) za namową Bąbla 😘.
Z chęcią poczytam o Waszych doświadczeniach.
@za dużo - jesteśmy w podobnym wieku ciąży i pociesze się, że mnie od czasu do czasu wracają mdłości i wymioty, które męczyły mnie do 4 miesiąca. Dziś np. rzygnelam sobie w parku na spacerze a drugi raz jak czyściłam kibelek. Wprawdzie nie był to taki spektakularny haft, ale był 🤮😜. Zauważyłam, że dopada mnie jak się zmęczę lub dużo schylam. Ot, taki urok. O ile nie masz innych dolegliwości typu biegunka i gorączka to się nie martw 🙂Bąbel lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Za duzo ja nie mialam, ale ja w I trunestrze nie wymiotowalam i nie mialam zawrotow glowy. Ale potrafi mi sie slabo zrobic.
Ale_ks bardzo sie ciesze, ze test nifty wyszedl dobrze!!!! Współczuję stresu
Mad_red witamy z tego co widze w stopce mialas inseminacje ale ostatecznie udalo sie naturalnie tak?? Gratulacje!Mad_red, Ale_ks lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Mad_red wrote:Cześć Dziewczyny 🙂
@za dużo - jesteśmy w podobnym wieku ciąży i pociesze się, że mnie od czasu do czasu wracają mdłości i wymioty, które męczyły mnie do 4 miesiąca. Dziś np. rzygnelam sobie w parku na spacerze a drugi raz jak czyściłam kibelek. Wprawdzie nie był to taki spektakularny haft, ale był 🤮😜. Zauważyłam, że dopada mnie jak się zmęczę lub dużo schylam. Ot, taki urok. O ile nie masz innych dolegliwości typu biegunka i gorączka to się nie martw 🙂
Jak się czujecie? Mówisz ze sobie rzygniesz od czasu do czasu 🤣
My w piątek jedziemy na wizytę i mam nadzieje ze ten płyn owodniowy troszkę urósł albo ze chociaż nie maleje ✊🍀💪
Ciekawe ile będzie ważyła nasza Gwiazda? 🤔 w piątek to będzie 25 tydzień według lekarza prowadzącego 💁♀️
Muszę tez Mu powiedzieć o tym ze mnie tak łono boli bo nie wiem czy nie mam odczynienia z tym spojeniem łonowym 🙈
A tak pozatym to mogłoby się już troszkę ochłodzić 🤪
Anielka już Cię kopie? 🤔 -
Bąbel ja też w piątek mam wizytę ale u Sz, a Ty na którą masz? Ja od samego rana (całe szczęście), może jeszcze nie będzie opóźnień hehe
mnie też czasem boli tam na dole, już tu pisałam, tak jakbym miała siniaka, opuchnięte czy coś..teraz od kilku dni mniej, ale jeszcze z tydzień temu to dosyć mocno bolało, aż mnie to denerwowało, położona powiedziała że to zapewne więzadła się rozciągają, więc zostawiłam póki co to w spokoju;)
Byleby w piątek było wszystko ok:))) Już nie mogę się doczekać!!Bąbel wrote:Witaj Kochana 😘
Jak się czujecie? Mówisz ze sobie rzygniesz od czasu do czasu 🤣
My w piątek jedziemy na wizytę i mam nadzieje ze ten płyn owodniowy troszkę urósł albo ze chociaż nie maleje ✊🍀💪
Ciekawe ile będzie ważyła nasza Gwiazda? 🤔 w piątek to będzie 25 tydzień według lekarza prowadzącego 💁♀️
Muszę tez Mu powiedzieć o tym ze mnie tak łono boli bo nie wiem czy nie mam odczynienia z tym spojeniem łonowym 🙈
A tak pozatym to mogłoby się już troszkę ochłodzić 🤪
Anielka już Cię kopie? 🤔Bąbel lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
No trochę już mam;)
Dzisiaj przyszedł śpiworek;) W piątek miałam kupić w ikei komodę hemnes i choler* mi wykupili, a chciałam się już wziąć za pranie i prasowanie:/ Lipa... będę musiała w późniejszym terminie specjalnie jechać
Widziałam te ręczniki z zzary, też ładne i też drogie:D hehe a jednak to bawełniane, więc zdecydowałam że bawełniany kupię tańszy (za 30 zł), a ten bambusowy droższy:D dzisiaj przyszedł- jest piękny:) A partner 20 minut był oburzony, ile ja na głupi ręcznik wydaje:D chyba muszę zacząć robić zakupy po kryjomu;) hehe ale wiadomo na necie kuszą te firmy takimi ładnymi, słodkimi rzeczami...połowa nie potrzebna, ale matka chce mieć wszystko:D
Jak dla mnie rożek colorstories słodki:PPP ten bym wybrała;)
My to kurcze prawie wszystko szare bierzemy, trzeba będzie dodatkami nadrobić
Bąbel wrote:Niezapominajka to i tak masz dużo 🤣
Ja narazie mam przewijak Bebe jou Miffy 😊 jest piękny i bardzo lekki 💁♀️
Mam tez już trochę ubranek i ręcznik po kąpieli z kapturkiem kupiłam w Zara Home bo skradł moje serce w myszkę miki 😍 Niezapominajka są tez niebieskie 🙊 polecam bo piękny 💁♀️
Mebelki już mam zamówione z Pinio Kolekcja Marsylia ale z dostawa na wrzesień bo będziemy jeszcze odświeżać mieszkanie ale tylko malowanie 😀
Po wózek we wrześniu pewnie pojedziemy zamówić 🤔
Rożki mam dwa wybrane ale nie umiem się zdecydować colorstories bunny albo royal baby grey i tez nie wiem czy brać szary czy różowy 🙈
Śpiworka narazie nie biorę bo będzie spała w rożku od początku a dalej się zobaczy 😊
Zreszta My sobie możemy planować a Maluchy i tak same podejmą decyzje w czym im dobrze 🤣
Kokon kupiła mi już koleżanka w prezencie 😊starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Mad_red witamy:))
Jak tam u Ciebie?
Ojj to macie dziewczyny przerąbane z tymi wymiotami (mnie całe szczęście chociaż to omineło) ale co z tego jak przyplątała się cukrzyca ciążowa i muszę kolejne 4 razy dziennie się kłućMad_red wrote:Cześć Dziewczyny 🙂
@za dużo - jesteśmy w podobnym wieku ciąży i pociesze się, że mnie od czasu do czasu wracają mdłości i wymioty, które męczyły mnie do 4 miesiąca. Dziś np. rzygnelam sobie w parku na spacerze a drugi raz jak czyściłam kibelek. Wprawdzie nie był to taki spektakularny haft, ale był 🤮😜. Zauważyłam, że dopada mnie jak się zmęczę lub dużo schylam. Ot, taki urok. O ile nie masz innych dolegliwości typu biegunka i gorączka to się nie martw 🙂Mad_red lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
antonna wrote:Za duzo ja nie mialam, ale ja w I trunestrze nie wymiotowalam i nie mialam zawrotow glowy. Ale potrafi mi sie slabo zrobic.
Ale_ks bardzo sie ciesze, ze test nifty wyszedl dobrze!!!! Współczuję stresu
Mad_red witamy z tego co widze w stopce mialas inseminacje ale ostatecznie udalo sie naturalnie tak?? Gratulacje!
Dziękuję, tak, zaszłam jak rozważaliśmy ivf. Taka niespodzianka od losu😍.
Babel wszystko będzie ok, nie martw się na zapas. Tradycyjnie trzymam kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚. Anielka kopie, najbardziej lubi o 1:00 w nocy lub o 5:00 nad ranem- chyba już mnie przyzwyczaja do nocnego wstawania 🙂. Póki co moje ciśnienie pod kontrolą, ale muszę uważać, bo przy Antku dopadło mnie w 26tc. Waga stoi w miejscu i niektórzy nie wierzą, że jestem w ciąży, albo że tak wysoko.
Babel jak tam Twoje ciśnienie? Ja dla spokoju kupiłam sobie detektor tętna płodu i mierze rano i wieczorem i jestem jakby spokojniejsza, że serduszko ❤️ ładnie bije ( przy Antku zaczęło szybko słabnąć). Na olx całe 130zl, używane po 1 ciąży, jak nówka.
Niezapominajka strasznie mi przykro, że dopadła Cię cukrzyca. Dziecko może być duże. A lekarz nie mówił o CC w takim przypadku?
Bąbel lubi tę wiadomość
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Mad_red to podobnie jak ja. Trzy transfery nieudane. Skonczyly sie zarodki, mialam meic kolejna procedure ale przez koronawirusa zrobilismy miesiac przerwy i zaszlan w ciaze ❤❤
Babel, Mad_red jesli macie ochote to Was wpisze na liste. Zawsze latwiej wtedy pamietac, ktora kiedy rodzi. Ale jesli nie macie ochoty to spoko 🙈 Nie narzucam sie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 19:55
Bąbel, Mad_red lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
antonna wrote:Mad_red to podobnie jak ja. Trzy transfery nieudane. Skonczyly sie zarodki, mialam meic kolejna procedure ale przez koronawirusa zrobilismy miesiac przerwy i zaszlan w ciaze ❤❤
Babel, Mad_red jesli macie ochote to Was wpisze na liste. Zawsze latwiej wtedy pamietac, ktora kiedy rodzi. Ale jesli nie macie ochoty to spoko 🙈 Nie narzucam sie 😂
Pierwszy termin którego trzyma się Dr A.B. to 25 listopad ❤️❤️❤️
Bo reszta jest ruchoma 🙈antonna lubi tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:Bąbel ja też w piątek mam wizytę ale u Sz, a Ty na którą masz? Ja od samego rana (całe szczęście), może jeszcze nie będzie opóźnień hehe
mnie też czasem boli tam na dole, już tu pisałam, tak jakbym miała siniaka, opuchnięte czy coś..teraz od kilku dni mniej, ale jeszcze z tydzień temu to dosyć mocno bolało, aż mnie to denerwowało, położona powiedziała że to zapewne więzadła się rozciągają, więc zostawiłam póki co to w spokoju;)
Byleby w piątek było wszystko ok:))) Już nie mogę się doczekać!!
Właśnie to mogą być więzadła albo czytałam tez o spojeniu łonowym 🤦♀️niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Mad_red wrote:Dziękuję, tak, zaszłam jak rozważaliśmy ivf. Taka niespodzianka od losu😍.
Babel wszystko będzie ok, nie martw się na zapas. Tradycyjnie trzymam kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚. Anielka kopie, najbardziej lubi o 1:00 w nocy lub o 5:00 nad ranem- chyba już mnie przyzwyczaja do nocnego wstawania 🙂. Póki co moje ciśnienie pod kontrolą, ale muszę uważać, bo przy Antku dopadło mnie w 26tc. Waga stoi w miejscu i niektórzy nie wierzą, że jestem w ciąży, albo że tak wysoko.
Babel jak tam Twoje ciśnienie? Ja dla spokoju kupiłam sobie detektor tętna płodu i mierze rano i wieczorem i jestem jakby spokojniejsza, że serduszko ❤️ ładnie bije ( przy Antku zaczęło szybko słabnąć). Na olx całe 130zl, używane po 1 ciąży, jak nówka.
Niezapominajka strasznie mi przykro, że dopadła Cię cukrzyca. Dziecko może być duże. A lekarz nie mówił o CC w takim przypadku?
Martwię się o ten płyn owodniowy i czy Mała prawidłowo przybiera ❤️ Bo ja tak 🤣🤣🤣
Ciśnienie o dziwo się unormowalo 💁♀️ Ale w tym łonie mnie tak ciągnie i boli nieraz nawet jak chodzę 🙈 a najgorzej w nocy jak mam się przewrócić z boku na bok 🤦♀️ A lotom po tym łóżku chyba ze sto razy się odwracam 🙊 Niezapominajka pisała o więzadłach a ja czytałam o spojeniu łonowym 😏 -
antonna wrote:Mad_red to podobnie jak ja. Trzy transfery nieudane. Skonczyly sie zarodki, mialam meic kolejna procedure ale przez koronawirusa zrobilismy miesiac przerwy i zaszlan w ciaze ❤❤
Babel, Mad_red jesli macie ochote to Was wpisze na liste. Zawsze latwiej wtedy pamietac, ktora kiedy rodzi. Ale jesli nie macie ochoty to spoko 🙈 Nie narzucam sie 😂
O widzisz, może siedziało nam to z bardzo w głowie, a jak nie trzeba było podporządkować wszystkiego staraniom to się udało. Ponoć sporo par tak miało 🙂.
Pewnie, że mam ochotę 🙂. Wpisuj śmiało.
Babel nie stresuj się. Mnie też ciągnie, przy wstawaniu, zmienianiu pozycji, no i czasami jajniki mnie kłują jak na owulację. Ginek mówił, że tam w podwoziu wszystko teraz intensywnie pracuje i rośnie, więc stąd te dolegliwości.
Bąbel lubi tę wiadomość
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢