Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Mozecie jeszcze przemyslec kupno monitora oddechu i niani elektronicznej (z video). Moj maz to mial fioła na punkcie monitora oddechu 😅 Nieraz upewnial sie po kilka razy czy jest włączony 🙈 a z niani korzystamy do dzisiaj, chociaz juz ledwo zipie hehe
    Ja monitor oddechu tez kupuje banysense 7 mam wybrany 😊 kamerki nie kupujemy bo mieszkamy w bloku 💁‍♀️

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka88 wrote:
    Mi doktor powiedział między 18 a 19 tc po wizycie, że mogę się umawiać na połówkowe, u mnie w 20 tc było jeszcze ciu za wcześnie.

Dzięki ja też ma wizytę koło 19 tc bo ma max co 3 tygodnie, na chwilę obecną i zapewne powie na kiedy się umówić 🙂

Antonna - a polecasz jakąś konkretną nianie, ja właśnie słyszałam dobre opinie o Angel Care z kamerą ale cena trochę wysoka 🙈

• antonna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Ja monitor oddechu tez kupuje banysense 7 mam wybrany 😊 kamerki nie kupujemy bo mieszkamy w bloku 💁‍♀️

Ej ale my w sumie tez mieszkamy w bloku, ale mamy jeszcze miauczacego kota, wiec zamykalismy dziecko w sypialni, siebie z kotem w salonie i podgladalismy corke na kamerze. Nadal tak robimy, chociaz juz drzwi od salonu mamy otwartw hehe 😂

Helena93 nie jestem na biezaco z ofertą. My wybralismy model, ktory nie laczy sie z wifi tylko operuja na zasadzie FHSS. Ale po 2 latach uzytkowania gniazdo USB sie prawie popsulo i bateria juz ledwo zipie, wiec nie wiem czy polecac czy nie. Placilismy cos kolo 500 zl jesli mnie pamiec nie myli. Kamere mamy firmy vtech i sama kamerka ma ksztalt sowy. Na pewno moge powiedziec, ze fajna funkcjonalnoscia jest jak mozna zdalnie obracac kamere w lewo, prawo itp. No i dobrze gdyby ten monitor mial jakas rozsadna wielkosc. My mamy 4.3 cala i jest ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 07:57

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyście jeszcze jakieś incydenty z mdłościami czy zawrotami głowy ? Od wczoraj wszystko wróciło z pierwszych tygodni 😢

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 14:25

Martynkowo, antonna, Bąbel, Glonojadek, Matilda19, Gaja88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🙂
    Przeniosłam się do Was z innego wątku (inseminacja 2020) za namową Bąbla 😘.
    Z chęcią poczytam o Waszych doświadczeniach.

@za dużo - jesteśmy w podobnym wieku ciąży i pociesze się, że mnie od czasu do czasu wracają mdłości i wymioty, które męczyły mnie do 4 miesiąca. Dziś np. rzygnelam sobie w parku na spacerze a drugi raz jak czyściłam kibelek. Wprawdzie nie był to taki spektakularny haft, ale był 🤮😜. Zauważyłam, że dopada mnie jak się zmęczę lub dużo schylam. Ot, taki urok. O ile nie masz innych dolegliwości typu biegunka i gorączka to się nie martw 🙂

Bąbel lubi tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Ale_ks

W takim napięciu czytalam tę wiadomość że o oddechu zapomnialam. Supper że wszystko dobrze🥰

Med red👋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 13:37

nick nieaktualny, Mad_red, Bąbel lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za duzo ja nie mialam, ale ja w I trunestrze nie wymiotowalam i nie mialam zawrotow glowy. Ale potrafi mi sie slabo zrobic.

Ale_ks bardzo sie ciesze, ze test nifty wyszedl dobrze!!!! Współczuję stresu :-(

Mad_red witamy :-) z tego co widze w stopce mialas inseminacje ale ostatecznie udalo sie naturalnie tak?? Gratulacje!

Mad_red, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Cześć Dziewczyny 🙂

@za dużo - jesteśmy w podobnym wieku ciąży i pociesze się, że mnie od czasu do czasu wracają mdłości i wymioty, które męczyły mnie do 4 miesiąca. Dziś np. rzygnelam sobie w parku na spacerze a drugi raz jak czyściłam kibelek. Wprawdzie nie był to taki spektakularny haft, ale był 🤮😜. Zauważyłam, że dopada mnie jak się zmęczę lub dużo schylam. Ot, taki urok. O ile nie masz innych dolegliwości typu biegunka i gorączka to się nie martw 🙂
    Witaj Kochana 😘
    Jak się czujecie? Mówisz ze sobie rzygniesz od czasu do czasu 🤣
    My w piątek jedziemy na wizytę i mam nadzieje ze ten płyn owodniowy troszkę urósł albo ze chociaż nie maleje ✊🍀💪
    Ciekawe ile będzie ważyła nasza Gwiazda? 🤔 w piątek to będzie 25 tydzień według lekarza prowadzącego 💁‍♀️
    Muszę tez Mu powiedzieć o tym ze mnie tak łono boli bo nie wiem czy nie mam odczynienia z tym spojeniem łonowym 🙈
    A tak pozatym to mogłoby się już troszkę ochłodzić 🤪
    Anielka już Cię kopie? 🤔

f3c5740a8e.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel ja też w piątek mam wizytę ale u Sz, a Ty na którą masz? Ja od samego rana (całe szczęście), może jeszcze nie będzie opóźnień;) hehe
    mnie też czasem boli tam na dole, już tu pisałam, tak jakbym miała siniaka, opuchnięte czy coś..teraz od kilku dni mniej, ale jeszcze z tydzień temu to dosyć mocno bolało, aż mnie to denerwowało, położona powiedziała że to zapewne więzadła się rozciągają, więc zostawiłam póki co to w spokoju;)
    Byleby w piątek było wszystko ok:))) Już nie mogę się doczekać!!:)
    Bąbel wrote:
    Witaj Kochana 😘
    Jak się czujecie? Mówisz ze sobie rzygniesz od czasu do czasu 🤣
    My w piątek jedziemy na wizytę i mam nadzieje ze ten płyn owodniowy troszkę urósł albo ze chociaż nie maleje ✊🍀💪
    Ciekawe ile będzie ważyła nasza Gwiazda? 🤔 w piątek to będzie 25 tydzień według lekarza prowadzącego 💁‍♀️
    Muszę tez Mu powiedzieć o tym ze mnie tak łono boli bo nie wiem czy nie mam odczynienia z tym spojeniem łonowym 🙈
    A tak pozatym to mogłoby się już troszkę ochłodzić 🤪
    Anielka już Cię kopie? 🤔

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę już mam;)
    Dzisiaj przyszedł śpiworek;) W piątek miałam kupić w ikei komodę hemnes i choler* mi wykupili, a chciałam się już wziąć za pranie i prasowanie:/ Lipa... będę musiała w późniejszym terminie specjalnie jechać:/
    Widziałam te ręczniki z zzary, też ładne i też drogie:D hehe a jednak to bawełniane, więc zdecydowałam że bawełniany kupię tańszy (za 30 zł), a ten bambusowy droższy:D dzisiaj przyszedł- jest piękny:) A partner 20 minut był oburzony, ile ja na głupi ręcznik wydaje:D chyba muszę zacząć robić zakupy po kryjomu;) hehe ale wiadomo na necie kuszą te firmy takimi ładnymi, słodkimi rzeczami...połowa nie potrzebna, ale matka chce mieć wszystko:D
    Jak dla mnie rożek colorstories słodki:PPP ten bym wybrała;)
    My to kurcze prawie wszystko szare bierzemy, trzeba będzie dodatkami nadrobić;)
    Bąbel wrote:
    Niezapominajka to i tak masz dużo 🤣
    Ja narazie mam przewijak Bebe jou Miffy 😊 jest piękny i bardzo lekki 💁‍♀️
    Mam tez już trochę ubranek i ręcznik po kąpieli z kapturkiem kupiłam w Zara Home bo skradł moje serce w myszkę miki 😍 Niezapominajka są tez niebieskie 🙊 polecam bo piękny 💁‍♀️
    Mebelki już mam zamówione z Pinio Kolekcja Marsylia ale z dostawa na wrzesień bo będziemy jeszcze odświeżać mieszkanie ale tylko malowanie 😀
    Po wózek we wrześniu pewnie pojedziemy zamówić 🤔
    Rożki mam dwa wybrane ale nie umiem się zdecydować colorstories bunny albo royal baby grey i tez nie wiem czy brać szary czy różowy 🙈
    Śpiworka narazie nie biorę bo będzie spała w rożku od początku a dalej się zobaczy 😊
    Zreszta My sobie możemy planować a Maluchy i tak same podejmą decyzje w czym im dobrze 🤣
    Kokon kupiła mi już koleżanka w prezencie 😊

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red witamy:))
    Jak tam u Ciebie?
    Ojj to macie dziewczyny przerąbane z tymi wymiotami (mnie całe szczęście chociaż to omineło);) ale co z tego jak przyplątała się cukrzyca ciążowa i muszę kolejne 4 razy dziennie się kłuć:/
    Mad_red wrote:
    Cześć Dziewczyny 🙂

Mad_red lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Za duzo ja nie mialam, ale ja w I trunestrze nie wymiotowalam i nie mialam zawrotow glowy. Ale potrafi mi sie slabo zrobic.

Ale_ks bardzo sie ciesze, ze test nifty wyszedl dobrze!!!! Współczuję stresu :-(

Mad_red witamy :-) z tego co widze w stopce mialas inseminacje ale ostatecznie udalo sie naturalnie tak?? Gratulacje!

Dziękuję, tak, zaszłam jak rozważaliśmy ivf. Taka niespodzianka od losu😍.
    Babel wszystko będzie ok, nie martw się na zapas. Tradycyjnie trzymam kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚. Anielka kopie, najbardziej lubi o 1:00 w nocy lub o 5:00 nad ranem- chyba już mnie przyzwyczaja do nocnego wstawania 🙂. Póki co moje ciśnienie pod kontrolą, ale muszę uważać, bo przy Antku dopadło mnie w 26tc. Waga stoi w miejscu i niektórzy nie wierzą, że jestem w ciąży, albo że tak wysoko.

Babel jak tam Twoje ciśnienie? Ja dla spokoju kupiłam sobie detektor tętna płodu i mierze rano i wieczorem i jestem jakby spokojniejsza, że serduszko ❤️ ładnie bije ( przy Antku zaczęło szybko słabnąć). Na olx całe 130zl, używane po 1 ciąży, jak nówka.

Niezapominajka strasznie mi przykro, że dopadła Cię cukrzyca. Dziecko może być duże. A lekarz nie mówił o CC w takim przypadku?

Bąbel lubi tę wiadomość

Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red to podobnie jak ja. Trzy transfery nieudane. Skonczyly sie zarodki, mialam meic kolejna procedure ale przez koronawirusa zrobilismy miesiac przerwy i zaszlan w ciaze ❤❤

Babel, Mad_red jesli macie ochote to Was wpisze na liste. Zawsze latwiej wtedy pamietac, ktora kiedy rodzi. Ale jesli nie macie ochoty to spoko 🙈 Nie narzucam sie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 19:55

Bąbel, Mad_red lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was przechodziła od dr AB do dr Brązerta?

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Mad_red to podobnie jak ja. Trzy transfery nieudane. Skonczyly sie zarodki, mialam meic kolejna procedure ale przez koronawirusa zrobilismy miesiac przerwy i zaszlan w ciaze ❤❤

Babel, Mad_red jesli macie ochote to Was wpisze na liste. Zawsze latwiej wtedy pamietac, ktora kiedy rodzi. Ale jesli nie macie ochoty to spoko 🙈 Nie narzucam sie 😂
    Jasne ze mam ochote 🤣
    Pierwszy termin którego trzyma się Dr A.B. to 25 listopad ❤️❤️❤️
    Bo reszta jest ruchoma 🙈

antonna lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Bąbel ja też w piątek mam wizytę ale u Sz, a Ty na którą masz? Ja od samego rana (całe szczęście), może jeszcze nie będzie opóźnień;) hehe
    mnie też czasem boli tam na dole, już tu pisałam, tak jakbym miała siniaka, opuchnięte czy coś..teraz od kilku dni mniej, ale jeszcze z tydzień temu to dosyć mocno bolało, aż mnie to denerwowało, położona powiedziała że to zapewne więzadła się rozciągają, więc zostawiłam póki co to w spokoju;)
    Byleby w piątek było wszystko ok:))) Już nie mogę się doczekać!!:)
    Ja mam Kochana na 9:20 a Ty? Tez się strasznie martwię czy z Małą wszystko dobrze ❤️
    Właśnie to mogą być więzadła albo czytałam tez o spojeniu łonowym 🤦‍♀️

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Dziękuję, tak, zaszłam jak rozważaliśmy ivf. Taka niespodzianka od losu😍.
    Babel wszystko będzie ok, nie martw się na zapas. Tradycyjnie trzymam kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚. Anielka kopie, najbardziej lubi o 1:00 w nocy lub o 5:00 nad ranem- chyba już mnie przyzwyczaja do nocnego wstawania 🙂. Póki co moje ciśnienie pod kontrolą, ale muszę uważać, bo przy Antku dopadło mnie w 26tc. Waga stoi w miejscu i niektórzy nie wierzą, że jestem w ciąży, albo że tak wysoko.

Babel jak tam Twoje ciśnienie? Ja dla spokoju kupiłam sobie detektor tętna płodu i mierze rano i wieczorem i jestem jakby spokojniejsza, że serduszko ❤️ ładnie bije ( przy Antku zaczęło szybko słabnąć). Na olx całe 130zl, używane po 1 ciąży, jak nówka.

Niezapominajka strasznie mi przykro, że dopadła Cię cukrzyca. Dziecko może być duże. A lekarz nie mówił o CC w takim przypadku?

Martwię się o ten płyn owodniowy i czy Mała prawidłowo przybiera ❤️ Bo ja tak 🤣🤣🤣
    Ciśnienie o dziwo się unormowalo 💁‍♀️ Ale w tym łonie mnie tak ciągnie i boli nieraz nawet jak chodzę 🙈 a najgorzej w nocy jak mam się przewrócić z boku na bok 🤦‍♀️ A lotom po tym łóżku chyba ze sto razy się odwracam 🙊 Niezapominajka pisała o więzadłach a ja czytałam o spojeniu łonowym 😏

f3c5740a8e.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:

O widzisz, może siedziało nam to z bardzo w głowie, a jak nie trzeba było podporządkować wszystkiego staraniom to się udało. Ponoć sporo par tak miało 🙂.
    Pewnie, że mam ochotę 🙂. Wpisuj śmiało.
    Babel nie stresuj się. Mnie też ciągnie, przy wstawaniu, zmienianiu pozycji, no i czasami jajniki mnie kłują jak na owulację. Ginek mówił, że tam w podwoziu wszystko teraz intensywnie pracuje i rośnie, więc stąd te dolegliwości.

Bąbel lubi tę wiadomość

38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam te bóle. Wezadla, w pachwinach coraz częściej ciągnie i to spojenie wczoraj caly dzien mi dokuczało. To raczej nie powód do zmartwien. Med red ma rację wszystko pracuje.

Bąbel lubi tę wiadomość

‹‹ ‹ 39 40 41 42 43 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ