🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o te dha, to ja biorę gold omega 3, bo zawiera EPA i dha w 1 tabletce, ja biorę podwójnie. Oprócz tego Wit d3 w kroplach i kwas foliowy. To wszystko. Po pierwsze nie tolerowalam witamin dla ciężarówek, bo zwracałam jak szalona. Po drugie mój ginek mówi, że reszta vwitamin i minerałów jest wchłaniana teraz z jedzenia, bo dobry sezon na różne warzywa i owoce jest. Może na jesień sięgnę po jakiś zestaw dla ciężarówek w III trymestrze. Najgorsze jest to, że nie wszystkie te suplementy są dobrej jakości i mają atesty. Więc albo efekt placebo albo można sobie zaszkodzic.
Może możecie polecić sprawdzone firmy?
Dziś odebrałam wyniki i hemoglobina mi poleciała w dół (jak nigdy wcześniej) no i białych krwinek mam za dużo 13,5tys. Ponoć w ciąży to fizjologiczne. Na szczęście w moczu brak białka, ciśnienie w normie, waga też stoi na 64kg, więc może mnie jutro grzebolog nie opierniczy mocno 🙂Medartka lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Mad_red u mnie też co badanie to hemoglobina inna, raz ok, jak ciut za mało, to się tak waha i też słyszałam, że to normalne. Kru póki co się nawet tego nie czepiał
Ja dzisiaj w końcu kupiłam wózek:) Wybraliśmy cybex balios s;) Fajny, choć trochę ciężki:D I dopiero teraz jakoś tak zaczynam panikować że jestem nieprzygotowana, nie mam niczego itp. a tyle tych zakupów trzeba zrobić hehe masakra, ale mam nadzieję że jakoś to pójdzie. W weekend chyba bierzemy się za pranie i prasowanie, bo coraz ciężej z tym brzucholem:/Mad_red wrote:Jeśli chodzi o te dha, to ja biorę gold omega 3, bo zawiera EPA i dha w 1 tabletce, ja biorę podwójnie. Oprócz tego Wit d3 w kroplach i kwas foliowy. To wszystko. Po pierwsze nie tolerowalam witamin dla ciężarówek, bo zwracałam jak szalona. Po drugie mój ginek mówi, że reszta vwitamin i minerałów jest wchłaniana teraz z jedzenia, bo dobry sezon na różne warzywa i owoce jest. Może na jesień sięgnę po jakiś zestaw dla ciężarówek w III trymestrze. Najgorsze jest to, że nie wszystkie te suplementy są dobrej jakości i mają atesty. Więc albo efekt placebo albo można sobie zaszkodzic.
Dziś odebrałam wyniki i hemoglobina mi poleciała w dół (jak nigdy wcześniej) no i białych krwinek mam za dużo 13,5tys. Ponoć w ciąży to fizjologiczne. Na szczęście w moczu brak białka, ciśnienie w normie, waga też stoi na 64kg, więc może mnie jutro grzebolog nie opierniczy mocno 🙂Mad_red lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnyMad_red dobrze że piszesz bo ja myślałam że sobie zmyślam tydzień temu chciałam przejść na prenatal Duo ale dwa dni mdłości i zawroty głowy wróciłam do pregna plus i juz ok . Ja każde witaminy i tak biorę osobno bo Kru mówił że te zbiorcze się dobrze nie wchłaniają . Ale biorę do świętego spokoju w sumie . Chciałam go zapytać czy mogę dokupić te kapsułki z DHA z alg ale zapomniałam . Dziewczyny jeśli szukacie śpiochów albo innych to zajrzyjcie sobie https://www.next.pl/pl?gclid=CjwKCAjw1ej5BRBhEiwAfHyh1I-CCFYNbJfgrqbaP7_x6L7FNORU3rb3eOKN0jn2UrniBccu-LtQvRoCiuoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 15:33
Mad_red lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyal87-i jak po wizycie?
Ja też biorę osobno kwas DHA, jak się pytałam doktora to mówił aby te ciążowe zamienić na rzecz folianow i tak zostałam,tylko dołożyć ten kwas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 15:39
Mad_red lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Za dużo golenie nóg to Pikuś przy reszcie trawnika;) ja to się cały czas zastanawiam jak to będzie później i jeszcze przy blizniakach czeka mnie raczej cc więc już w ogóle nie wiem jak to ogarnę.
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
nick nieaktualnyJustynaFrog wrote:Za dużo golenie nóg to Pikuś przy reszcie trawnika;) ja to się cały czas zastanawiam jak to będzie później i jeszcze przy blizniakach czeka mnie raczej cc więc już w ogóle nie wiem jak to ogarnę.
Glonojadek, niezapominajka12345, Catlady lubią tę wiadomość
-
Helena93 wrote:al87-i jak po wizycie?
Ja też biorę osobno kwas DHA, jak się pytałam doktora to mówił aby te ciążowe zamienić na rzecz folianow i tak zostałam,tylko dołożyć ten kwas.
Wszystko dobrze po wizycie, przepływy i tętno prawidłowe😊 a mała waży 415g wiec w końcu jestem trochę spokojniejsza ☺️Glonojadek, niezapominajka12345, Mad_red, antonna, Catlady, Matilda19, Gaja88 lubią tę wiadomość
-
hahahaha dobre!!! Ja ostatnio przy reszcie ,,trawnika'' to spędziłam chyba z pół godziny, a później byłam zmęczona jakbym nie wiem co robiła, nogi to naprawdę pikuś Później chyba trzeba będzie partnera poprosić, bo ten brzuch wszystko zasłania:D hahahaJustynaFrog wrote:Za dużo golenie nóg to Pikuś przy reszcie trawnika;) ja to się cały czas zastanawiam jak to będzie później i jeszcze przy blizniakach czeka mnie raczej cc więc już w ogóle nie wiem jak to ogarnę.
Bąbel lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Lena91aa wrote:Tak można, tylko po 30 tc szyjka zaczyna skracac się fizjologicznie i jest za późno na zabezpieczenie, ten krążek to i tak zakłada się nadluzsza szyjkę bo na krótkiej się nie będzie trzymał, więc trochę jestem w patowej sytuacji no ale zobaczymy jak będzie dalej.
Doktor A B powiedział, że jeszcze te 4 tygodnie, teraz tak będzie na urlopie, więc mam wizytę u dr Kru w zastępstwie. Co do konsultacji tonie jest tak łatwo dostać do kogoś dobrego 🙈 -
JustynaFrog wrote:Za dużo golenie nóg to Pikuś przy reszcie trawnika;) ja to się cały czas zastanawiam jak to będzie później i jeszcze przy blizniakach czeka mnie raczej cc więc już w ogóle nie wiem jak to ogarnę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 19:37
Anulas lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
niezapominajka12345 wrote:hahahaha dobre!!! Ja ostatnio przy reszcie ,,trawnika'' to spędziłam chyba z pół godziny, a później byłam zmęczona jakbym nie wiem co robiła, nogi to naprawdę pikuś Później chyba trzeba będzie partnera poprosić, bo ten brzuch wszystko zasłania:D hahaha
Na stronie mojego szpitala jest informacja żeby się nie golić przed porodem tylko skrócić trymerem żeby nie było
żadnych podrażnień i nie doszło do zakażenia 😊 wiec ja już nie gole do zera bo później mnie denerwują odrosty tylko zgalam tym trymerem 💁♀️ Hi Hi Hi -
Bąbel wrote:Jutro jadę na krzywa cukrzycowa 🤦♀️ i posiew moczu 🙈
Dzisiaj zero słodkiego i owoców 🤪
Trzymam kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚! Będzie dobrze ❤️. Ja o 15 mam grzebologa. Daj znać koniecznie 😘Bąbel lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Bąbel wrote:Jutro jadę na krzywa cukrzycowa 🤦♀️ i posiew moczu 🙈
Dzisiaj zero słodkiego i owoców 🤪Bąbel, Mad_red lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
„To wszystko” z supli, tak? Plus leki? Czyli po prostu mam sonie któryś specyfik z DHA wybrać i stosować, nie musząc konsultować tego z lekarzem? Ja teraz biorę folian, metyl, wit, D4 4 tys.j., 4xAspargin, Acard, Clexane 0,5 i 2xLuteina 100 mg dopochw.
Mad_red wrote:Jeśli chodzi o te dha, to ja biorę gold omega 3, bo zawiera EPA i dha w 1 tabletce, ja biorę podwójnie. Oprócz tego Wit d3 w kroplach i kwas foliowy. To wszystko. Po pierwsze nie tolerowalam witamin dla ciężarówek, bo zwracałam jak szalona. Po drugie mój ginek mówi, że reszta vwitamin i minerałów jest wchłaniana teraz z jedzenia, bo dobry sezon na różne warzywa i owoce jest. Może na jesień sięgnę po jakiś zestaw dla ciężarówek w III trymestrze. Najgorsze jest to, że nie wszystkie te suplementy są dobrej jakości i mają atesty. Więc albo efekt placebo albo można sobie zaszkodzic.
Dziś odebrałam wyniki i hemoglobina mi poleciała w dół (jak nigdy wcześniej) no i białych krwinek mam za dużo 13,5tys. Ponoć w ciąży to fizjologiczne. Na szczęście w moczu brak białka, ciśnienie w normie, waga też stoi na 64kg, więc może mnie jutro grzebolog nie opierniczy mocno 🙂Mad_red lubi tę wiadomość
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Napiszesz, jaki kwas DHA kupiłaś? Czyli łącznie jakie suplementy przyjmujesz?
Helena93 wrote:al87-i jak po wizycie?
Ja też biorę osobno kwas DHA, jak się pytałam doktora to mówił aby te ciążowe zamienić na rzecz folianow i tak zostałam,tylko dołożyć ten kwas.
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat