🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulas wrote:Jeszcze tydzień muszę na wizyte u Sz czekać.
-
Bąbel wrote:Tak pomyślna 💪 No dobrze 400 zł w kieszeni 😉 widzę ze jesteśmy podobnie daleko w ciąży 🤰
Nic przyjemnego ten test kup sobie glukozę najlepiej o smaku cytrynowym i rozrabiaja Ci to w kubeczku i pijesz ten słodki kleik i pobierają Ci krew przed wypiciem i 1h po wypiciu i 2 h po wypiciu 💁♀️ Niektóre 🤮 po tym. Ja miałam już 3 razy to w życiu, ostatnio po tym drinku ledwo co zdążyłam w szpitalu do kibelka 🙈 ale poszło druga strona 🤦♀️ Hi Hi Hi musisz być nadczo przed tym badaniem i najlepiej sobie zadzwoń do laboratorium bo ja nie wiem jak jest w Medarcie 🤗 idziesz w poniedziałek? 🤔
Nie dam rady na poniedziałek 🤔 w zaleceniach mam że ma byc po 24 tyg ciąży, obym podołała temu zadaniu. 💪 -
Dziewczyny czy któraś z Was miała niskie płytki krwii przy stosowaniu Clexane ? Czy wiecie może jakie są zalecenia w takim przypadku ? Mi spadają z badania na badanie, pisałam do dr K zobaczymy co powie ale ostatnio jak już były poniżej normy to kazała Clexane 40 co drugi dzień brać a teraz jak jeszcze bardziej spadły to już nie wiem co wymyśli 🤔 Wcześniej któraś z dziewczyn pisała że AB odstawia Clexane niby niektórym dużo wcześniej ale jakie są do tego wskazania 🤷🏻♀️? Jakbyście miały jakąś wiedzę na ten temat do napiszcie proszę bo się trochę zmartwiłam 😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 18:28
Helena93 lubi tę wiadomość
-
Matilda19 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała niskie płytki krwii przy stosowaniu Clexane ? Czy wiecie może jakie są zalecenia w takim przypadku ? Mi spadają z badania na badanie, pisałam do dr K zobaczymy co powie ale ostatnio jak już były poniżej normy to kazała Clexane 40 co drugi dzień brać a teraz jak jeszcze bardziej spadły to już nie wiem co wymyśli 🤔 Wcześniej któraś z dziewczyn pisała że AB odstawia Clexane niby niektórym dużo wcześniej ale jakie są do tego wskazania 🤷🏻♀️? Jakbyście miały jakąś wiedzę na ten temat do napiszcie proszę bo się trochę zmartwiłam 😔
Matilda19 lubi tę wiadomość
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
nick nieaktualnyCo do dr A. B I Clexany to dziwna sprawa, jednej znajomej po 2 poronienia odstawił Clexane a koleżance co ciąża fizjologiczna, wzorowa, bez nutacji trzymał cała ciąże, więc nie wiem jakimi On się kieruje przesłankami.
Moja koleżanka miała małopłytkowość poheparynowa, ostatecznie Gin ja skierował do hematologa i wyszła na prostą.Matilda19 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamuśka88 wrote:Co do dr A. B I Clexany to dziwna sprawa, jednej znajomej po 2 poronienia odstawił Clexane a koleżance co ciąża fizjologiczna, wzorowa, bez nutacji trzymał cała ciąże, więc nie wiem jakimi On się kieruje przesłankami.
Moja koleżanka miała małopłytkowość poheparynowa, ostatecznie Gin ja skierował do hematologa i wyszła na prostą.
Mi też powiedział, że cała ciąże Clexane 🙈Matilda19 lubi tę wiadomość
-
Bąbel wrote:Nooo martwiłam się bo oczywiście się naczytałam o tym malowodziu... 🤦♀️
Tez się cieszę ze wszystko dobrze i ❤️Nelcia❤️ rośnie 💪
Ja myśle ze chodziło o takie opaski uciskowe i stabilizujące jak masz jakaś kontuzje nadgarstka 🤔 wpisz w Google 🤪
No ja tez lubię Ją oglądać dzisiaj widziałam Jej stopki takie małe syrki 😍 i oczka 😍 jest Piękna 😍
A Ty kiedy masz wizytę u swojego gina? 🤔
Bo my Mamy już tak mamy, że się martwimy. Pociesze Cię, że im starsze dzieciaki tym więcej troski, chcemy ustrzec je przed złem tego świata. Ale ich przytulaski i całuski wynagradzają cały trud 🥰.
Ja idę do lekarza we wtorek o 15:00. Muszę monitorować przepływy w macicy, serduszka słucham sama w domu dwa razy dziennie, więc jestem ciut spokojniejsza. Wyniki robię w poniedziałek, m.in mocz i kreatyninę, bo to jedne że wskaźników stanu przedrzucawkowego. Mam nadzieję, że będzie ok, jak do tej pory 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚
O tych opaskach muszę poczytać, bo w nocy się budzę.Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
nick nieaktualnyMatilda19 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała niskie płytki krwii przy stosowaniu Clexane ? Czy wiecie może jakie są zalecenia w takim przypadku ? Mi spadają z badania na badanie, pisałam do dr K zobaczymy co powie ale ostatnio jak już były poniżej normy to kazała Clexane 40 co drugi dzień brać a teraz jak jeszcze bardziej spadły to już nie wiem co wymyśli 🤔 Wcześniej któraś z dziewczyn pisała że AB odstawia Clexane niby niektórym dużo wcześniej ale jakie są do tego wskazania 🤷🏻♀️? Jakbyście miały jakąś wiedzę na ten temat do napiszcie proszę bo się trochę zmartwiłam 😔
Przepraszam nie chciałam polubić.
Jak leżałam ostatnio w szpitalu to była dziewczyna z małopłytkowośćia poheparynowa i hematolog jej powiedziała, że podstawowa forma leczenia jest odstawienie jakiejkolwiek heparyne, bo jak się małopłytkowość pogłębia to jest duże ryzyko zmian zakrzepowych, Ona miała poniżej 60 tysięcy jak dobrze pamiętam a początkowo spadek o 50 %, jak to sie tyczy ciąży to już nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 19:39
Matilda19 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:)
Ja dopiero teraz, bo dopiero co wróciłam (zawsze załatwiamy milion spraw, a nie tylko lekarza:/ uff) hehe
Chciałam napisać wcześniej, ale coś nie mogłam na tel się zalogować, więc pisze z kompa (tu zawsze wygodniej;)
U nas WSZYSTKO OK!! Jestem bardzo zadowolona z dzisiejszej wizyty, bo jest tak jak chciałam, czyli po prostu WSZYSTKO SUPER, IDEALNE I W OGÓLE:) Nawet takich określeń używał Sz więc super, jestem szczęśliwa:)
Mały waży już 1520 g:) Nawet dostałam (bo poprosiłam:D) kilka foteczek wydrukowanych i chyba na pendrive też (nawet nie wiem bo jeszcze nie sprawdzałam), ale bez stękania się nie obyło...mówił, że zdjęcia to do lekarza prowadzącego, on woli się zająć anatomią itp. , ja sobie pomyślałam że przecież ja mam czas może być i foto i anatomia:D hehe
Siedziałam u niego z 45 min w ten upał, nie dość że się spóźniłam z 10 min, bo Poznań cały rozkopany, ale na szczęście akurat przede mną wyszła dziewczyna od niego i akurat ja biegiem wleciałam;D
Wspominałam jemu też o cukrzycy ciążowej, bo wiem że czasem przy tym może być coś z przepływami nie tak (już raz miałam zresztą...), albo że duża waga dziecka może być, ale do niczego się nie doczepił, wszystko powtarzał że jest idealnie, waga również Więc dieta chyba działa;) hehe póki co z 2-3 razy miałam przekroczony cukier o 1-2 jednostki i to w ciągu 3 tygodni, więc mam nadzieję że się obejdzie bez insuliny (oby!! W pon mam wysłać wyniki do diabetolog więc zobaczymy;))
I co tam jeszcze...
Plamki na serduszku nie zniknęły, są dwie jakieś malutkie (te ogniska hiperechogenne)czy coś takiego i to w sumie mam już od jakiegoś 14 tyg. ale tym się kazał nie przejmować, bo dużo ludzi to ma i po prostu po urodzeniu zgłosić się do pediatry i on zdecyduje, czy robić echo serca dziecka czy nie;) Tak więc o tym już nawet nie myślę Widocznie taka jego uroda, poza tym serduszko pięknie bije, wszystko jest na swoim miejscu itp.
Początkowo data porodu (według pierwszej miesiączki była 28.10) a dzisiaj wg USG już się skróciło do 19.10:D wow czyli ok. 2 miesiące i malec będzie z nami:) Super!
W ogóle to od razu na wstępie powiedziałam, że nie mogę leżeć na płasko bo robi mi się nie dobrze i czy mogę poduszkę hehe bo widziałam tam jakąś sztywną, to popatrzył na mnie jak na głupią i za chwilę podszedł i zmienił tą leżankę (ale i tak miałam dość płasko...) i pół badania było ok, a w drugiej połowie od 5 min myślałam sobie: ,, mówić, że zaraz zemdleje czy nie? czy jeszcze przetrwam?" heheh ale w koncu powiedziałam, bo jeszcze bym tak kipnęła;) Nie dość że w tej głupiej masce to jeszcze na leżąco....kazał się obrucić na 5 sekund na lewy bok i faktycznie pomogło, dalsza część badania była ok;)
Ale ogólnie mega mocno mi dzisiaj naciskał na ten brzuch, w sumie calutkie badanie było przez brzuch, najbardziej jak chciał serduszko sprawdzić i serio aż sobie myślałam ,,ała'' i żeby to się wreszcie skończyło...nie spodziewałam się takiego bólu, więc teraz będę się stresować żeby tylko żadnych plamien nie było, wzięłam sobie zapobiegawczo przed chwilą jedną nospe-max:/
Na końcu jak mierzył szyjkę przez pochwę to sobie pomyslałam, że wykorzystam moment i zapytam o tą opuchniętą wargę chociaż wiem, że dużo ryzykowałam;) ehehe zapytałam i oczywiście : ,, a z tym to już do lekarza prowadzącego, ja dosyć czasu przeznaczam na anatomię'' heh i zero komentarza:/ Jakby nie mógł spojrzeć 3 sek. i by powiedział o co kaman, no ale trudno:/ Póki co jakoś tak nie boli, z dzieckiem wszystko ok więc też czekam do wizyty u Kru zobaczymy;)
a i jeszcze raz mnie zje*** jak zapytałam PODCZAS BADANIA jak badał serce, czy są jeszcze te plamki na serduszku , a on.... :'' by mogła mi Pani nie przeszkadzać w trakcie badania i nie zadawać pytań'' hahaha se pomyśłalam :,, kurde gościu tyle kasy bierzesz a nawet na pyt. nie możesz odpowiedzieć'' i z chęcią bym to wypowiedziała głosno, ale oczywiście trzeba było się ugryźć w język i powiedziec: ,,przepraszam'' haha dalej już milczałam;) Mega specyficzny człowiek...Glonojadek, Matilda19, Helena93, Mad_red lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Tez mi się zaczęły ostatnio jakieś skurcze łydek, już 3 razy miałam:/ teraz nie mam, ale codziennie rano jak wstaję, to tak jakos dziwnie mnie prawa noga boli, jakby zaraz ten skurcz miał nadejść i muszę coś pod nogę podłożyć (np. poduszkę) dziwny ból.... ale póki co nic na to nie biorę.Glonojadek wrote:Już po, doktor mówi że wszystko ok 💪 656 gram - rośniemy 💪 na skurcze łydek przepisał mi aspargin, a odnośnie bólu spojenia to obserwować, dopóki mogę chodzić to wszystko ok 👍starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Nie, to raczej nie od depilacji, myślę że to może być właśnie jakiś żylak, bo jakąś zyłkę tam widać, no trudno poczekam jeszcze 2 tyg do wizyty i zobaczymy;/Martynkowo wrote:Niezapominajka, a nie robiłaś depilacji ostatnio??
Ja tak miałam jak depilacje robiłam i nawet taka kulka mi wyskoczyła na wardze i gin mi mowila, ze to podrażnienie od depilacji.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Dokładnie, też o tym czytałam więc myślę, że to może być to, no nic póki co poczekam do wizyty u prowadzącego i zobaczymy co powie;)maraquja wrote:Pewnie, że warto zapytac. Miałam dokladnie to samo w pierwszej ciąży, ale szybko samo przeszlo. Mój gin powiedział, że to żylaki sromu i często się w ciąży zdarzaja.
P.s. przepraszam za zdublowanie mojego postu powyzej.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Kochana ja też za dużo nie wiem, bo mierzę cukry dopiero od 3 tygodni, mam to robić 4 razy dziennie, czyli najpierw na czczo, 1 h od rozpoczęcia śniadania (czyli od pierwszego kęsa), 1 h po obiedzie, 1 h po kolacji.
Przed nakłuciem palucha polecam umyć pod gorącą wodą i porządnie mydłem, bo jak czasem umyje zimną to nic mi krew nie chce leciec:/ Oprócz tego dieta z niskim IG:/
I rano na czczo nie możesz przekroczyć 90, a 1 h po posiłku nie możesz przekroczyć 140.
Ogolnie uciążliwe to, ale póki co jakoś ogarniam:/
Glukometr możesz czasem dostać za free np. w swojej przychodni jak pokażesz wyniki badań, albo w aptece (dodają do pasków). I co tam jeszcze....za dużo nie mogę powiedzieć, bo sama dopiero zaczynam:/
Wiadomo zero słodyczy, ale to chyba jasne;)Medartka wrote:Hej hej Dziewczyny, ja już tez „po przenosinach” z MedArt. Nikogo nie informowałam, po prostu odwołam umówione na kolejny tydzień wizyty. Nowy lekarz odstawił mi w końcu Prolutex i Dupka, z progesteronu zostałam z sama luteina dowcipna. Zobaczymy, co to będzie dalej - oby każda z nas miała w końcu ten swój szczęśliwy finał...🙏🏻💪🏻❤️ I (choć chyba w głębi serca bałam się i nie chciałam) poznałam płeć - ma być dziewczynka.
P.S. Mam ogarnąć glukometr i przez tydz robić pomiary - może mnie któraś wprowadzić w temat na priv, np @niezapominajka? Ja kompletnie zielona w tym temacie jeszcze. Z góry dziękuje!Medartka lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Niezapominajka super, ze wszystko dobrze!!! Jaka dluga masz teraz szyjke?? Terminem porodu z USG bym sie nie sugerowała, bo na tym etapie dzieci rosna w swoim tempie i tylko USG w I trymestrze najdokladniej ocenia wiek ciąży i termin porodu. Potem to sie konczy tak, ze liczysz na wczesniejszy porod a tam dupa i tylko sie denerwujesz niepotrzebnie.
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
A to nawet nie wiedziałam, że nie ma co się tym sugerować no to na podstawie 1 badania prenatalnego mam 24.10 więc też nie jest źle;) hehe chociaż już powoli czuję sie jak słon i lekko nie jest;)
A szyjka dzisiaj 38 mm, więc też ok:)antonna wrote:Niezapominajka super, ze wszystko dobrze!!! Jaka dluga masz teraz szyjke?? Terminem porodu z USG bym sie nie sugerowała, bo na tym etapie dzieci rosna w swoim tempie i tylko USG w I trymestrze najdokladniej ocenia wiek ciąży i termin porodu. Potem to sie konczy tak, ze liczysz na wczesniejszy porod a tam dupa i tylko sie denerwujesz niepotrzebnie.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Dzięki, ja już ogarnelam dziś i paski i glukometr i od poniedziałku zaczynam „zabawę” - w weekend poczytam instrukcje itd. Ciekawa jestem jakie będą te moje wyniki. Masz jakaś dietę ułożona od diabetyka/dietetyka? Czy sama menu kompilujesz?
niezapominajka12345 wrote:Kochana ja też za dużo nie wiem, bo mierzę cukry dopiero od 3 tygodni, mam to robić 4 razy dziennie, czyli najpierw na czczo, 1 h od rozpoczęcia śniadania (czyli od pierwszego kęsa), 1 h po obiedzie, 1 h po kolacji.
Przed nakłuciem palucha polecam umyć pod gorącą wodą i porządnie mydłem, bo jak czasem umyje zimną to nic mi krew nie chce leciec:/ Oprócz tego dieta z niskim IG:/
I rano na czczo nie możesz przekroczyć 90, a 1 h po posiłku nie możesz przekroczyć 140.
Ogolnie uciążliwe to, ale póki co jakoś ogarniam:/
Glukometr możesz czasem dostać za free np. w swojej przychodni jak pokażesz wyniki badań, albo w aptece (dodają do pasków). I co tam jeszcze....za dużo nie mogę powiedzieć, bo sama dopiero zaczynam:/
Wiadomo zero słodyczy, ale to chyba jasne;)
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
nick nieaktualnyDziewczyny taka rada jeśli macie skurcze łydek spróbujcie sobie masażu takim wałkiem rehabilitacyjnym . Warto jest też wymasować sobie pośladki bo to też może ciągnąć do łydek . Dużo teraz odpoczywamy i te mięśnie też stoją .
Niezapominajko liczyłam że napiszesz że te plamki zniknęły . Ale dobrze , że u was wszystko ok i nie ma się jednak czym martwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 22:01
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Hej dziewczyny:)
Ja dopiero teraz, bo dopiero co wróciłam (zawsze załatwiamy milion spraw, a nie tylko lekarza:/ uff) hehe
Chciałam napisać wcześniej, ale coś nie mogłam na tel się zalogować, więc pisze z kompa (tu zawsze wygodniej;)
U nas WSZYSTKO OK!! Jestem bardzo zadowolona z dzisiejszej wizyty, bo jest tak jak chciałam, czyli po prostu WSZYSTKO SUPER, IDEALNE I W OGÓLE:) Nawet takich określeń używał Sz więc super, jestem szczęśliwa:)
Mały waży już 1520 g:) Nawet dostałam (bo poprosiłam:D) kilka foteczek wydrukowanych i chyba na pendrive też (nawet nie wiem bo jeszcze nie sprawdzałam), ale bez stękania się nie obyło...mówił, że zdjęcia to do lekarza prowadzącego, on woli się zająć anatomią itp. , ja sobie pomyślałam że przecież ja mam czas może być i foto i anatomia:D hehe
Siedziałam u niego z 45 min w ten upał, nie dość że się spóźniłam z 10 min, bo Poznań cały rozkopany, ale na szczęście akurat przede mną wyszła dziewczyna od niego i akurat ja biegiem wleciałam;D
Wspominałam jemu też o cukrzycy ciążowej, bo wiem że czasem przy tym może być coś z przepływami nie tak (już raz miałam zresztą...), albo że duża waga dziecka może być, ale do niczego się nie doczepił, wszystko powtarzał że jest idealnie, waga również Więc dieta chyba działa;) hehe póki co z 2-3 razy miałam przekroczony cukier o 1-2 jednostki i to w ciągu 3 tygodni, więc mam nadzieję że się obejdzie bez insuliny (oby!! W pon mam wysłać wyniki do diabetolog więc zobaczymy;))
I co tam jeszcze...
Plamki na serduszku nie zniknęły, są dwie jakieś malutkie (te ogniska hiperechogenne)czy coś takiego i to w sumie mam już od jakiegoś 14 tyg. ale tym się kazał nie przejmować, bo dużo ludzi to ma i po prostu po urodzeniu zgłosić się do pediatry i on zdecyduje, czy robić echo serca dziecka czy nie;) Tak więc o tym już nawet nie myślę Widocznie taka jego uroda, poza tym serduszko pięknie bije, wszystko jest na swoim miejscu itp.
Początkowo data porodu (według pierwszej miesiączki była 28.10) a dzisiaj wg USG już się skróciło do 19.10:D wow czyli ok. 2 miesiące i malec będzie z nami:) Super!
W ogóle to od razu na wstępie powiedziałam, że nie mogę leżeć na płasko bo robi mi się nie dobrze i czy mogę poduszkę hehe bo widziałam tam jakąś sztywną, to popatrzył na mnie jak na głupią i za chwilę podszedł i zmienił tą leżankę (ale i tak miałam dość płasko...) i pół badania było ok, a w drugiej połowie od 5 min myślałam sobie: ,, mówić, że zaraz zemdleje czy nie? czy jeszcze przetrwam?" heheh ale w koncu powiedziałam, bo jeszcze bym tak kipnęła;) Nie dość że w tej głupiej masce to jeszcze na leżąco....kazał się obrucić na 5 sekund na lewy bok i faktycznie pomogło, dalsza część badania była ok;)
Ale ogólnie mega mocno mi dzisiaj naciskał na ten brzuch, w sumie calutkie badanie było przez brzuch, najbardziej jak chciał serduszko sprawdzić i serio aż sobie myślałam ,,ała'' i żeby to się wreszcie skończyło...nie spodziewałam się takiego bólu, więc teraz będę się stresować żeby tylko żadnych plamien nie było, wzięłam sobie zapobiegawczo przed chwilą jedną nospe-max:/
Na końcu jak mierzył szyjkę przez pochwę to sobie pomyslałam, że wykorzystam moment i zapytam o tą opuchniętą wargę chociaż wiem, że dużo ryzykowałam;) ehehe zapytałam i oczywiście : ,, a z tym to już do lekarza prowadzącego, ja dosyć czasu przeznaczam na anatomię'' heh i zero komentarza:/ Jakby nie mógł spojrzeć 3 sek. i by powiedział o co kaman, no ale trudno:/ Póki co jakoś tak nie boli, z dzieckiem wszystko ok więc też czekam do wizyty u Kru zobaczymy;)
a i jeszcze raz mnie zje*** jak zapytałam PODCZAS BADANIA jak badał serce, czy są jeszcze te plamki na serduszku , a on.... :'' by mogła mi Pani nie przeszkadzać w trakcie badania i nie zadawać pytań'' hahaha se pomyśłalam :,, kurde gościu tyle kasy bierzesz a nawet na pyt. nie możesz odpowiedzieć'' i z chęcią bym to wypowiedziała głosno, ale oczywiście trzeba było się ugryźć w język i powiedziec: ,,przepraszam'' haha dalej już milczałam;) Mega specyficzny człowiek...
To mnie dr Sz zje.... na pierwszych prenatalnych za siniaki, fakt miałam, ale stwierdził, że jak On przy takich warunkach ma przeprowadzić badanie 😅, chciałam cos odpowiedzieć, ale ktoś kiedyś napisał na forum, że "milczenie złotem" u dr Sz to jak wyszłam z kliniki to sobie odbiłam 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 00:21
-
Cześć, ja mam w środę na 12+1 pierwsze badanie u dr Sz, czy jakoś specjalnie mam się na to przygotować?
Ogólnie się stresuje, bo kupiłam detektor i nic w nim nie słyszę.2019 5x IUI,
05.2019 poronienie zatrzymane,
10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
25.02.2021 córeczka
Wracamy po rodzeństwo!
7.05.2024 FET 3.1.1.
7 dpt beta 37
8 dpt beta 76
12 dpt beta 694 🫣😍
16 dpt 3330 😊
28 dpt ♥️