X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie na badaniach dziś ❤️ ja dziś wizyta u Kru i zaczynam się stresować bo ma sprawdzić miedniczki nerkowe i zastawkę trojdzielna, oby było wszystko ok 💪

Bąbel, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Kciuki za wszystkie na badaniach dziś ❤️ ja dziś wizyta u Kru i zaczynam się stresować bo ma sprawdzić miedniczki nerkowe i zastawkę trojdzielna, oby było wszystko ok 💪

Również trzymam kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚.
    Będzie wszystko ok! 😘

Glonojadek, Bąbel lubią tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ✊✊✊

Glonojadek, Bąbel lubią tę wiadomość

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po, doktor mówi że wszystko ok 💪 656 gram - rośniemy 💪 na skurcze łydek przepisał mi aspargin, a odnośnie bólu spojenia to obserwować, dopóki mogę chodzić to wszystko ok 👍

Bąbel, Matilda19, Gaja88, Mad_red, antonna lubią tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 656 g to już kawałek chłopa . Po tym 20 tygodni to dzieci jakoś szybciej rosną ?

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z ❤️Nelcią❤️ tez już po wizycie i wszystko Ok 🍀 Mała ma 750 gram 💪
    Szyjka Ok, na to moje łono tak jak Glonojadek pisze póki można wytrzymać to przyroda a jak by bolało na maksa i by był ból nie do wytrzymania to fizjoterapeuta 😏
    Płyn owodniowy wzrost do AFI 12 👍 cieszę się bardzo 💁‍♀️
    Kolejna wizyta za 3 tygodnie teraz już będziemy jeździć co 3 tygodnie 😊
    Spytałam tez się o to ze Dr Sz. kazał powtórzyć badanie połówkowe za miesiąc a byłam 28 lipca i zapisałam się na 1 września a byłby to 27+4 tydzień czy mogłyby być to już te ostatnie badania 3 trymestru to kazał mi się umówić tydzień później wiec zapisałam się na 10 września i wtedy będzie to już 28+6 tydzień czyli 3 trymestr 😊
    Dostałam skierowanie na glukozę 😏😤😡 robiłam w maju ale jeszcze mam to powtórzyć i posiew moczu 🙊
    Pytałam tez o to ze w nocy strasznie mi drętwieją dłonie jak śpię na boku z ręka pod głowa a śpię tylko na boku 🤣 to mi powiedział ze magnez nie pomoże jedynie takie ściągacze na nadgarstki kupić ale narazie stwierdzam ze daje radę 🤪
    Niezapominajka co u Ciebie? 🤔
    Glonojadek cieszę się ze wszystko wporzadalu 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 13:40

Glonojadek, Matilda19, Mad_red lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel no to wizyta pomyślna ❤️💪 dobrze że udało się zgrać jeden termin do Sz. Ja na USG 3 trymestru umówiłam się na 24 września 💪 też mam skierowanie na test obciążenia glukoza. W medarcie można to robić jak to wyglada? Na czczo? Nigdy takiego badania nie robilam.

Za dużo chyba po tym 20 tyg szybciej już te maluchy rosną 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 13:51

Bąbel lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    My z ❤️Nelcią❤️ tez już po wizycie i wszystko Ok 🍀 Mała ma 750 gram 💪
    Szyjka Ok, na to moje łono tak jak Glonojadek pisze póki można wytrzymać to przyroda a jak by bolało na maksa i by był ból nie do wytrzymania to fizjoterapeuta 😏
    Płyn owodniowy wzrost do AFI 12 👍 cieszę się bardzo 💁‍♀️
    Kolejna wizyta za 3 tygodnie teraz już będziemy jeździć co 3 tygodnie 😊
    Spytałam tez się o to ze Dr Sz. kazał powtórzyć badanie połówkowe za miesiąc a byłam 28 lipca i zapisałam się na 1 września a byłby to 27+4 tydzień czy mogłyby być to już te ostatnie badania 3 trymestru to kazał mi się umówić tydzień później wiec zapisałam się na 10 września i wtedy będzie to już 28+6 tydzień czyli 3 trymestr 😊
    Dostałam skierowanie na glukozę 😏😤😡 robiłam w maju ale jeszcze mam to powtórzyć i posiew moczu 🙊
    Pytałam tez o to ze w nocy strasznie mi drętwieją dłonie jak śpię na boku z ręka pod głowa a śpię tylko na boku 🤣 to mi powiedział ze magnez nie pomoże jedynie takie ściągacze na nadgarstki kupić ale narazie stwierdzam ze daje radę 🤪
    Niezapominajka co u Ciebie? 🤔
    Glonojadek cieszę się ze wszystko wporzadalu 😍

Super wieści Glonojadek i Bąbel! Cieszę się, że wszystko ok a bobaski rosną. A tak się martwilas o ten płyn owodniowy. Mi w sumie lekarz powiedział, że w normie (bez żadnych oznaczeń) więc pozostaje mi mu wierzyć 🙂
    Mi też strasznie palce dretwieja w nocy i nad ranem, zwłaszcza w prawej ręce. O jakich opaskach mówił Ci doktorek?
    U mnie USG III trymestru 19 października , więc po drodze jeszcze kilka wizyt u mojego doktorka. Też każe umawiać się co 3 tygodnie, ale w sumie to dobrze, częściej podejrze Anielke 😁

Bąbel lubi tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam u was o tym płynie i mi się przypomniało że u mnie jest 21 i tekst Kru ale proszę się tym nie przejmować. Ale tak myślę czy ja nie mam tego płynu owodniowego za dużo. Jak na ten czas to na wykresie jest górna granica . Teraz będę myśleć . Powiedzcie mi jeszcze czy ten test obciążenia glukozą to zawsze trzeba zrobić bo mi puki co Kru nic takiego nie zalecił a nie spytałam go o to .

Bąbel lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo ten test ok. 26 tygodnia zalecaja robić. Jest mało osób, ktorym odpuszczają

Świetnie, że wszystko u Was na badaniach ok. Faktycznie ale waga musi iść w górę szybko po tym 20 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 15:20

Bąbel lubi tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Tak czytam u was o tym płynie i mi się przypomniało że u mnie jest 21 i tekst Kru ale proszę się tym nie przejmować. Ale tak myślę czy ja nie mam tego płynu owodniowego za dużo. Jak na ten czas to na wykresie jest górna granica . Teraz będę myśleć . Powiedzcie mi jeszcze czy ten test obciążenia glukozą to zawsze trzeba zrobić bo mi puki co Kru nic takiego nie zalecił a nie spytałam go o to .
    Normy AFI niby są między 5 a 20 tak czytałam 💁‍♀️ To jesteś lekko ponad normę myśle ze jakby było nie tak to by coś zlecił 😊
    Musisz zaufać lekarzowi w końcu On wie najlepiej 👍
    Ja robiłam ten test już w maju i wyszedł Ok a teraz mam powtórzyć jeszcze raz 🤮😤🙊

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Bąbel no to wizyta pomyślna ❤️💪 dobrze że udało się zgrać jeden termin do Sz. Ja na USG 3 trymestru umówiłam się na 24 września 💪 też mam skierowanie na test obciążenia glukoza. W medarcie można to robić jak to wyglada? Na czczo? Nigdy takiego badania nie robilam.

Za dużo chyba po tym 20 tyg szybciej już te maluchy rosną 🤔
    Tak pomyślna 💪 No dobrze 400 zł w kieszeni 😉 widzę ze jesteśmy podobnie daleko w ciąży 🤰
    Nic przyjemnego ten test kup sobie glukozę najlepiej o smaku cytrynowym i rozrabiaja Ci to w kubeczku i pijesz ten słodki kleik i pobierają Ci krew przed wypiciem i 1h po wypiciu i 2 h po wypiciu 💁‍♀️ Niektóre 🤮 po tym. Ja miałam już 3 razy to w życiu, ostatnio po tym drinku ledwo co zdążyłam w szpitalu do kibelka 🙈 ale poszło druga strona 🤦‍♀️ Hi Hi Hi musisz być nadczo przed tym badaniem i najlepiej sobie zadzwoń do laboratorium bo ja nie wiem jak jest w Medarcie 🤗 idziesz w poniedziałek? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 15:36

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Super wieści Glonojadek i Bąbel! Cieszę się, że wszystko ok a bobaski rosną. A tak się martwilas o ten płyn owodniowy. Mi w sumie lekarz powiedział, że w normie (bez żadnych oznaczeń) więc pozostaje mi mu wierzyć 🙂
    Mi też strasznie palce dretwieja w nocy i nad ranem, zwłaszcza w prawej ręce. O jakich opaskach mówił Ci doktorek?
    U mnie USG III trymestru 19 października , więc po drodze jeszcze kilka wizyt u mojego doktorka. Też każe umawiać się co 3 tygodnie, ale w sumie to dobrze, częściej podejrze Anielke 😁
    Nooo martwiłam się bo oczywiście się naczytałam o tym malowodziu... 🤦‍♀️
    Tez się cieszę ze wszystko dobrze i ❤️Nelcia❤️ rośnie 💪
    Ja myśle ze chodziło o takie opaski uciskowe i stabilizujące jak masz jakaś kontuzje nadgarstka 🤔 wpisz w Google 🤪
    No ja tez lubię Ją oglądać dzisiaj widziałam Jej stopki takie małe syrki 😍 i oczka 😍 jest Piękna 😍
    A Ty kiedy masz wizytę u swojego gina? 🤔

Mad_red lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Normy AFI niby są między 5 a 20 tak czytałam 💁‍♀️ To jesteś lekko ponad normę myśle ze jakby było nie tak to by coś zlecił 😊
    Musisz zaufać lekarzowi w końcu On wie najlepiej 👍
    Ja robiłam ten test już w maju i wyszedł Ok a teraz mam powtórzyć jeszcze raz 🤮😤🙊
    Ufam mu on wie ile się staraliśmy i też jest bardzo ostrożny . Ale wiesz nie potrzebnie się coś tam w internecie przeczyta . I potem się denerwuje .
    Anulas a jak tam z ruchami czujesz już coś ?

• Anulas Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie czuje 😪 czasami malutki bąbelek

• antonna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt!! To ja jestem jedna z tych szczesciar, ktorym dr K nie kazala robic testu obciazenia glukoza w pierwszej ciazy 🙈 Teraz w tym terminie bedzue mnie prowadzic dr Brazert, nie wiem jak on sie na to zapatruje. Na pewno bede jeczec o to, zeby tego nie robic 🙈

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Niestety nie czuje 😪 czasami malutki bąbelek
    Anulas a łożysko masz na przedniej ścianie ? Bo w pierwszej ciąży to ogólnie 20-21 się ruchy czuje wiec normalne jest że możesz jeszcze trochę czekać
    Ja o dziwo od kilku dni właśnie czuje , COŚ mi się normalnie raz na jakiś czas w brzuchu rusza czego wcześniej nie miałam wiec to na pewno dziecko ale ja mam łożysko z tylu i to podobno tez ma znaczenie

• Anulas Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Anulas a łożysko masz na przedniej ścianie ? Bo w pierwszej ciąży to ogólnie 20-21 się ruchy czuje wiec normalne jest że możesz jeszcze trochę czekać
    Ja o dziwo od kilku dni właśnie czuje , COŚ mi się normalnie raz na jakiś czas w brzuchu rusza czego wcześniej nie miałam wiec to na pewno dziecko ale ja mam łożysko z tylu i to podobno tez ma znaczenie

No wlasnie mam na przedniej.

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dlatego pewnie musisz jeszcze sobie poczekać 🤷🏻‍♀️ Tak to podobno jest 😉

• Anulas Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tydzień muszę na wizyte u Sz czekać.

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ