🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Kciuki za wszystkie na badaniach dziś ❤️ ja dziś wizyta u Kru i zaczynam się stresować bo ma sprawdzić miedniczki nerkowe i zastawkę trojdzielna, oby było wszystko ok 💪
Bąbel, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
-
Glonojadek wrote:Kciuki za wszystkie na badaniach dziś ❤️ ja dziś wizyta u Kru i zaczynam się stresować bo ma sprawdzić miedniczki nerkowe i zastawkę trojdzielna, oby było wszystko ok 💪
Również trzymam kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚.
Będzie wszystko ok! 😘Glonojadek, Bąbel lubią tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Już po, doktor mówi że wszystko ok 💪 656 gram - rośniemy 💪 na skurcze łydek przepisał mi aspargin, a odnośnie bólu spojenia to obserwować, dopóki mogę chodzić to wszystko ok 👍
Bąbel, Matilda19, Gaja88, Mad_red, antonna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My z ❤️Nelcią❤️ tez już po wizycie i wszystko Ok 🍀 Mała ma 750 gram 💪
Szyjka Ok, na to moje łono tak jak Glonojadek pisze póki można wytrzymać to przyroda a jak by bolało na maksa i by był ból nie do wytrzymania to fizjoterapeuta 😏
Płyn owodniowy wzrost do AFI 12 👍 cieszę się bardzo 💁♀️
Kolejna wizyta za 3 tygodnie teraz już będziemy jeździć co 3 tygodnie 😊
Spytałam tez się o to ze Dr Sz. kazał powtórzyć badanie połówkowe za miesiąc a byłam 28 lipca i zapisałam się na 1 września a byłby to 27+4 tydzień czy mogłyby być to już te ostatnie badania 3 trymestru to kazał mi się umówić tydzień później wiec zapisałam się na 10 września i wtedy będzie to już 28+6 tydzień czyli 3 trymestr 😊
Dostałam skierowanie na glukozę 😏😤😡 robiłam w maju ale jeszcze mam to powtórzyć i posiew moczu 🙊
Pytałam tez o to ze w nocy strasznie mi drętwieją dłonie jak śpię na boku z ręka pod głowa a śpię tylko na boku 🤣 to mi powiedział ze magnez nie pomoże jedynie takie ściągacze na nadgarstki kupić ale narazie stwierdzam ze daje radę 🤪
Niezapominajka co u Ciebie? 🤔
Glonojadek cieszę się ze wszystko wporzadalu 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 13:40
Glonojadek, Matilda19, Mad_red lubią tę wiadomość
-
Bąbel no to wizyta pomyślna ❤️💪 dobrze że udało się zgrać jeden termin do Sz. Ja na USG 3 trymestru umówiłam się na 24 września 💪 też mam skierowanie na test obciążenia glukoza. W medarcie można to robić jak to wyglada? Na czczo? Nigdy takiego badania nie robilam.
Za dużo chyba po tym 20 tyg szybciej już te maluchy rosną 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 13:51
Bąbel lubi tę wiadomość
-
Bąbel wrote:My z ❤️Nelcią❤️ tez już po wizycie i wszystko Ok 🍀 Mała ma 750 gram 💪
Szyjka Ok, na to moje łono tak jak Glonojadek pisze póki można wytrzymać to przyroda a jak by bolało na maksa i by był ból nie do wytrzymania to fizjoterapeuta 😏
Płyn owodniowy wzrost do AFI 12 👍 cieszę się bardzo 💁♀️
Kolejna wizyta za 3 tygodnie teraz już będziemy jeździć co 3 tygodnie 😊
Spytałam tez się o to ze Dr Sz. kazał powtórzyć badanie połówkowe za miesiąc a byłam 28 lipca i zapisałam się na 1 września a byłby to 27+4 tydzień czy mogłyby być to już te ostatnie badania 3 trymestru to kazał mi się umówić tydzień później wiec zapisałam się na 10 września i wtedy będzie to już 28+6 tydzień czyli 3 trymestr 😊
Dostałam skierowanie na glukozę 😏😤😡 robiłam w maju ale jeszcze mam to powtórzyć i posiew moczu 🙊
Pytałam tez o to ze w nocy strasznie mi drętwieją dłonie jak śpię na boku z ręka pod głowa a śpię tylko na boku 🤣 to mi powiedział ze magnez nie pomoże jedynie takie ściągacze na nadgarstki kupić ale narazie stwierdzam ze daje radę 🤪
Niezapominajka co u Ciebie? 🤔
Glonojadek cieszę się ze wszystko wporzadalu 😍
Super wieści Glonojadek i Bąbel! Cieszę się, że wszystko ok a bobaski rosną. A tak się martwilas o ten płyn owodniowy. Mi w sumie lekarz powiedział, że w normie (bez żadnych oznaczeń) więc pozostaje mi mu wierzyć 🙂
Mi też strasznie palce dretwieja w nocy i nad ranem, zwłaszcza w prawej ręce. O jakich opaskach mówił Ci doktorek?
U mnie USG III trymestru 19 października , więc po drodze jeszcze kilka wizyt u mojego doktorka. Też każe umawiać się co 3 tygodnie, ale w sumie to dobrze, częściej podejrze Anielke 😁Bąbel lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
nick nieaktualnyTak czytam u was o tym płynie i mi się przypomniało że u mnie jest 21 i tekst Kru ale proszę się tym nie przejmować. Ale tak myślę czy ja nie mam tego płynu owodniowego za dużo. Jak na ten czas to na wykresie jest górna granica . Teraz będę myśleć . Powiedzcie mi jeszcze czy ten test obciążenia glukozą to zawsze trzeba zrobić bo mi puki co Kru nic takiego nie zalecił a nie spytałam go o to .
Bąbel lubi tę wiadomość
-
Za dużo ten test ok. 26 tygodnia zalecaja robić. Jest mało osób, ktorym odpuszczają
Świetnie, że wszystko u Was na badaniach ok. Faktycznie ale waga musi iść w górę szybko po tym 20 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 15:20
Bąbel lubi tę wiadomość
-
Za dużo za dużo wrote:Tak czytam u was o tym płynie i mi się przypomniało że u mnie jest 21 i tekst Kru ale proszę się tym nie przejmować. Ale tak myślę czy ja nie mam tego płynu owodniowego za dużo. Jak na ten czas to na wykresie jest górna granica . Teraz będę myśleć . Powiedzcie mi jeszcze czy ten test obciążenia glukozą to zawsze trzeba zrobić bo mi puki co Kru nic takiego nie zalecił a nie spytałam go o to .
Musisz zaufać lekarzowi w końcu On wie najlepiej 👍
Ja robiłam ten test już w maju i wyszedł Ok a teraz mam powtórzyć jeszcze raz 🤮😤🙊
-
Glonojadek wrote:Bąbel no to wizyta pomyślna ❤️💪 dobrze że udało się zgrać jeden termin do Sz. Ja na USG 3 trymestru umówiłam się na 24 września 💪 też mam skierowanie na test obciążenia glukoza. W medarcie można to robić jak to wyglada? Na czczo? Nigdy takiego badania nie robilam.
Za dużo chyba po tym 20 tyg szybciej już te maluchy rosną 🤔
Nic przyjemnego ten test kup sobie glukozę najlepiej o smaku cytrynowym i rozrabiaja Ci to w kubeczku i pijesz ten słodki kleik i pobierają Ci krew przed wypiciem i 1h po wypiciu i 2 h po wypiciu 💁♀️ Niektóre 🤮 po tym. Ja miałam już 3 razy to w życiu, ostatnio po tym drinku ledwo co zdążyłam w szpitalu do kibelka 🙈 ale poszło druga strona 🤦♀️ Hi Hi Hi musisz być nadczo przed tym badaniem i najlepiej sobie zadzwoń do laboratorium bo ja nie wiem jak jest w Medarcie 🤗 idziesz w poniedziałek? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 15:36
-
Mad_red wrote:Super wieści Glonojadek i Bąbel! Cieszę się, że wszystko ok a bobaski rosną. A tak się martwilas o ten płyn owodniowy. Mi w sumie lekarz powiedział, że w normie (bez żadnych oznaczeń) więc pozostaje mi mu wierzyć 🙂
Mi też strasznie palce dretwieja w nocy i nad ranem, zwłaszcza w prawej ręce. O jakich opaskach mówił Ci doktorek?
U mnie USG III trymestru 19 października , więc po drodze jeszcze kilka wizyt u mojego doktorka. Też każe umawiać się co 3 tygodnie, ale w sumie to dobrze, częściej podejrze Anielke 😁
Tez się cieszę ze wszystko dobrze i ❤️Nelcia❤️ rośnie 💪
Ja myśle ze chodziło o takie opaski uciskowe i stabilizujące jak masz jakaś kontuzje nadgarstka 🤔 wpisz w Google 🤪
No ja tez lubię Ją oglądać dzisiaj widziałam Jej stopki takie małe syrki 😍 i oczka 😍 jest Piękna 😍
A Ty kiedy masz wizytę u swojego gina? 🤔Mad_red lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBąbel wrote:Normy AFI niby są między 5 a 20 tak czytałam 💁♀️ To jesteś lekko ponad normę myśle ze jakby było nie tak to by coś zlecił 😊
Musisz zaufać lekarzowi w końcu On wie najlepiej 👍
Ja robiłam ten test już w maju i wyszedł Ok a teraz mam powtórzyć jeszcze raz 🤮😤🙊
Anulas a jak tam z ruchami czujesz już coś ? -
Gratuluje udanych wizyt!! To ja jestem jedna z tych szczesciar, ktorym dr K nie kazala robic testu obciazenia glukoza w pierwszej ciazy 🙈 Teraz w tym terminie bedzue mnie prowadzic dr Brazert, nie wiem jak on sie na to zapatruje. Na pewno bede jeczec o to, zeby tego nie robic 🙈👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Anulas wrote:Niestety nie czuje 😪 czasami malutki bąbelek
Ja o dziwo od kilku dni właśnie czuje , COŚ mi się normalnie raz na jakiś czas w brzuchu rusza czego wcześniej nie miałam wiec to na pewno dziecko ale ja mam łożysko z tylu i to podobno tez ma znaczenie -
Matilda19 wrote:Anulas a łożysko masz na przedniej ścianie ? Bo w pierwszej ciąży to ogólnie 20-21 się ruchy czuje wiec normalne jest że możesz jeszcze trochę czekać
Ja o dziwo od kilku dni właśnie czuje , COŚ mi się normalnie raz na jakiś czas w brzuchu rusza czego wcześniej nie miałam wiec to na pewno dziecko ale ja mam łożysko z tylu i to podobno tez ma znaczenie
No wlasnie mam na przedniej.