🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Też mi Kru kazał wysyłać wyniki mimo swojego urlopu na którym był, a jak wysłałam to dostałam odpowiedź: ,, proszę o kontakt po powrocie'' hehe i już się nie skontaktowałam bo i tak termin u diabetologa był wcześniej:/
To super, że krzywa Ci wyszła dobrze!! Pozazdrościć!! Ja też leżałam na kozetce podczas tego badania:/
Mi Kru mówił że podczas robienia krzywej na czczo norma u ciężarnych jest do 90:/ Ciekawe co Ci AB odpisze, ale może jak takie mini przekroczenie to nic takiego, nie wiem, daj znać
Bąbel wrote:Dziewczyny jestem po krzywej cukrzycowej i wyszła Ok 💪
94/147/100 💁♀️
Krzywa miałam 4 raz w życiu ale pierwszy raz myślałam ze odjadę po wypiciu 🙈 masakra 🤦♀️Poszłam się położyć na kozetkę w labolatorium 🤪
Jedyne co to mam podwyższone leukocyty 15,89 (norma do 10) i neutrofile 12 (norma do 8 ) 🤔 cokolwiek to znaczy 🤣
Obniżone mam limfocyty 18,09 (norma od 20) i hematokryt 34,44 ( norma od 37) 😊
Wysłałam wyniki Dr A.B. pomimo urlopu kazał sobie przysłać ale jeszcze nic nie odpisał 🤣
Mad red jak po wizycie??? 💁♀️starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnyA ja dziewczyny jestem na Polnej niby nic takiego, poprostu zaszkodziło mi coś zjedzenia, albo jakieś zatrucie,wczoraj piłam cole niby było lepiej, dziś miałam doktorowi dać znać, ale mam temperaturę i też mało piję to kazał podjechać na Polna, dodatkowo to moje nadciśnienie, a teraz ma tydzień urlopu, aby podłączyli nawadnianie i po obserwowali ta temperaturę ehh
-
Helena93 wrote:A ja dziewczyny jestem na Polnej niby nic takiego, poprostu zaszkodziło mi coś zjedzenia, albo jakieś zatrucie,wczoraj piłam cole niby było lepiej, dziś miałam doktorowi dać znać, ale mam temperaturę i też mało piję to kazał podjechać na Polna, dodatkowo to moje nadciśnienie, a teraz ma tydzień urlopu, aby podłączyli nawadnianie i po obserwowali ta temperaturę ehh
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę. Trzymajcie się 😘 -
Bąbel wrote:Trzymamy kciuki ✊✊✊
A w Śremie są porody rodzinne? 🤔
Tak, jeszcze są porody rodzinne. Partner może zostać 2 godziny po porodzie i później już nie ma odwiedzin.Data produkcji: 1984r.
Start: maj 2016
09.2016 - 6tc |'|
02.2018 - 10tc |'|
10.2018 - 9tc |'|
05.2019 - IUI
09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
13.12.2019 - FET 5.1.2
14dpt - beta 1556
29dpt - jest serduszko ❤️
05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
❤️T. 👣
//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //
02.01.2024 FET 6.3.1
7dpt - beta 78
9dpt - beta 172
13dpt - beta 930
16dpt - beta 3349
30dpt - jest serduszko ❤️
04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy
//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero// -
A ja kolejne pytanie za 100 punktów:) PODUSZKA CIĄŻOWA - macie (jakie marki i kształty) i używacie? Jesteście zadowolone? Ja dopiero jestem w 16/17 tc a plecy nie dają mi żyć i tak myśle o tej poduszce. Z góry dzięki za Wasze opinie i rekomendacje
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Medartka dostałam w prezencie taka poduchę w kształcie litery C,ale nie umiem na niej spać. Jest dla mnie za twarda i za sztywna. Najlepiej sprawdza mi się zwykła dużą poducha, która wkładam między nogi, jak leżę na lewym boku.
Bąbel, super że wyniki ok. Tymi wynikami się nie przejmuj, jak czegoś masz za dużo to i czegoś musisz mieć za mało. Moje wyniki są gorsze, a lekarz powiedział, że to stan fizjologiczny w ciąży.
Aniela waży 490gr, ciśnienie ok, waga ok, prawa tętnica maciczna ok, lewą ciężko było mu uchwycić, ale to co znalazł też jest ok. Problem ze znalezieniem jest skutkiem CC, bo wszystko mam tam przemeblowane 😜.
Kolejna wizyta 5 września, teraz mamy się spotykać co 2 tygodnie+kilka dni i modlimy się o dotrzymanie do chociażby 34tc 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚Gaja88, Medartka, antonna, al87 lubią tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Gratuluje udanych wizyt Moja dopiero w srode za tydzien!!!! Po 4 tygodniach 😑 oszalec mozna 🤷♀️
A propos porodow to widzialam komunikat z Raszei, ze zawieszaja calkowicie porody rodzinne. Popieprzylo ich. Czemu nie moga zrobić, ze sa ale z waznym testem na covid? Nie czaje tego 🤷♀️ Nie zebym tam planowala rodzic, ale obawiam sie, ze Polna tez sie cofnie w rozwoju 😑👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyMedartka mam taką poduszkę w literę c mama mi uszyła ale głównie mój mąż na niej śpi ja od początku ciąży zwijam kołdrę i tak na niej śpię . Mogę wysłać ci poszewkę tej poduszki tylko trzeba by było wypchać w środku 😉 Mika_do podzieliła byś się potem opinią na temat Śremu mocno biorę go pod uwagę . Masz tam jakaś położną lub lekarza ? Czy tak o z ulicy jedziesz .
Medartka lubi tę wiadomość
-
Bąbel wrote:Trzymamy kciuki ✊✊✊
A w Śremie są porody rodzinne? 🤔Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Za dużo za dużo wrote:Mika_do podzieliła byś się potem opinią na temat Śremu mocno biorę go pod uwagę . Masz tam jakaś położną lub lekarza ? Czy tak o z ulicy jedziesz .
Brałam pod uwagę też Środę Wlkp., bo też mam blisko, ale w Śremie 2 razy byłam na ginekologii i jeżeli na położniczym jest tak samo, to będzie dobrze Jeżeli bym się znowu jakoś długo tu nie odzywała, to napisz do mnie wiadomość.
@Anulas, nie wiem jak to teraz wygląda w Lesznie, ale znajoma z Bojanowa rodziła w Środzie (podejrzewam, że chodziła do Antczaka i dlatego tam rodziła).
Za dużo za dużo lubi tę wiadomość
Data produkcji: 1984r.
Start: maj 2016
09.2016 - 6tc |'|
02.2018 - 10tc |'|
10.2018 - 9tc |'|
05.2019 - IUI
09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
13.12.2019 - FET 5.1.2
14dpt - beta 1556
29dpt - jest serduszko ❤️
05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
❤️T. 👣
//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //
02.01.2024 FET 6.3.1
7dpt - beta 78
9dpt - beta 172
13dpt - beta 930
16dpt - beta 3349
30dpt - jest serduszko ❤️
04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy
//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero// -
W Lesznie wróciły porody rodzinne. Mąż chwilę może być po porodzie. Potem nara. Odwiedzin brak
Rzadko bo rzadko ale w końcu Mała kopie 😁 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 21:32
antonna, Za dużo za dużo, mika_do, Mad_red, Glonojadek, Matilda19, Catlady lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena91aa wrote:Tak można, tylko po 30 tc szyjka zaczyna skracac się fizjologicznie i jest za późno na zabezpieczenie, ten krążek to i tak zakłada się nadluzsza szyjkę bo na krótkiej się nie będzie trzymał, więc trochę jestem w patowej sytuacji no ale zobaczymy jak będzie dalej.
Doktor A B powiedział, że jeszcze te 4 tygodnie, teraz tak będzie na urlopie, więc mam wizytę u dr Kru w zastępstwie. Co do konsultacji tonie jest tak łatwo dostać do kogoś dobrego 🙈
Czesc, nie zna dokładnie Twojej sytuacji ani też nie jestem lekarzem, ja miałam między 31 a 32 tc szyjkę długości 2 cm i mój lekarz mówił, że ta długość Go nie niepokoi na ten tydzień, stan szyjki też mówił, jest bardzo dobry była twarda, brak rozwarcia, ja miałam takie 3/4 tygodnie gdzie zaczęła mi się skracać, ale to miałam usg 2 razy w tygodniu aby kontrolować jak się skraca i Ona też była pod kotem więc doktor powiedział, że poprostu musiała pójść i się skrócić, dotrwałam z szyjka 2 cm do konca ciąży,w tej pierwszej ciąży tak naprawdę nie wiadomo jak ta szyjka się zachowała, możesz już z taką zostać do końca albo może Ci się dalej skraca, ale też może dalej, niestety nasze organizmy sa nieprzewidywalne. Trzymam mocno kciuki i wierzę, że dortwacie jak najdłużej 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 21:45
-
nick nieaktualnyHelena93 wrote:A ja dziewczyny jestem na Polnej niby nic takiego, poprostu zaszkodziło mi coś zjedzenia, albo jakieś zatrucie,wczoraj piłam cole niby było lepiej, dziś miałam doktorowi dać znać, ale mam temperaturę i też mało piję to kazał podjechać na Polna, dodatkowo to moje nadciśnienie, a teraz ma tydzień urlopu, aby podłączyli nawadnianie i po obserwowali ta temperaturę ehh
Trzymajcie się 😘 -
Dziewczyny, wyszła mi jakaś bakteria w posiewie i AB zapisał mi duomax i probiotyk do tego.. brała któraś ??
Antonna to widzimy się w środę bo ja tez mam wizytę )13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualnySzpital Raszei zawiesił porody rodzinne, dzisisj byłam u swojej położnej na ktg, pracuje w poradni na Polnej i niestety wg jej opinii zaczyna się znowu to samo co w marcu, kwestia czasu i znowu nikogo nie wpuszcza do rodzącej przy porodzie. Ja mam termin za 6 tygodni i szczerze to nastawiam się psychicznie, że będę rodzic sama 😕 Może uda mi się szybciej, zanim ten cały syf się rozkręci 😒 Mam skurcze przepowiadające, a w sumie to już bym chciała mieć to za sobą, ostatnie tygodnie są naprawdę trudne.. jeśli możecie i macie czas, to noe zostawiajcie sobie wszystkiego na koniec jak ja😔 Teraz tylko zostaje mi internet i nie odklejać się od kanapy 😒
-
Anulas wrote:Mad_red wrote:
Supper że wszystko ok. A dlaczego chociaz do 34??🤔
Dziękuję 😘
W przypadku problematycznych ciąż, nadciśnienia z jednej strony lekarze chcą jak najdłużej utrzymać ciążę, żeby chociaż dziecko nie miało skrajnej niedowagi, a z drugiej jedynym ratunkiem dla matki i dziecka jest przerwanie ciąży. Taki dylemat 🤷♀️. Mój Antek urodzil się w 32tc, ale z wagą 1250gr. Dziś jest wysoki i waży 40kg, no i jest razem ze mną na diecie 😁
Ja dziś powiedzialam doktorowi, że zrobię na złość temu nadciśnieniu i dotrwam do 38tc😜. Przynajmniej robię wszystko w tym kierunku i mam nadzieję, że się uda 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚.
Luluiza i Helenka trzymam kciuki za Was 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚Luluiza, Anulas lubią tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍