Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza też miałam w planach wszystko na ostatnią chwilę ogarniać. Teraz to mi dalas do myślenia. Musze się jednak przemoc.

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziewczyny, wyszła mi jakaś bakteria w posiewie i AB zapisał mi duomax i probiotyk do tego.. brała któraś ??

Antonna to widzimy się w środę bo ja tez mam wizytę :))
    Ja brałam dwa razy. Też wyszedł mi nieciekawy posiew. Za pierwszym razem miała e coli, dostałam leki i ponowny posiew po paru tygodniach, który wcale nie okazał się lepszy. Tym razem doszła jeszcze jedna bakteria i znowu antybiotyk. Na następnej wizycie znowu posiew i zobaczymy czy coś się poprawiło. Ja do tego zestawu co ty miałam jeszcze dodatkowo globulki pimafucin czy jakoś tak.

21.09.2020 - ❤❤
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was spotkała się kiedyś z glukoza w moczu? Odebrałam dzisiaj wyniki i okazało się że mam wynik 100. Wysłałam lekarzowi razem jeszcze z innymi wynikami i akurat do tego się nie odniósł i teraz nie wiem czy to nic takiego czy może nie zauwazyl;/

21.09.2020 - ❤❤
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z Was spotkała się kiedyś z glukoza w moczu? Odebrałam dzisiaj wyniki i okazało się że mam wynik 100. Wysłałam lekarzowi razem jeszcze z innymi wynikami i akurat do tego się nie odniósł i teraz nie wiem czy to nic takiego czy może nie zauwazyl;/

Slyszalam że może występować w ciąży z powodu zmian hormonalnych i nie jest niczym nadzwyczajnym, ale może też występować przy cukrzycy ciążowej.

• antonna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziewczyny, wyszła mi jakaś bakteria w posiewie i AB zapisał mi duomax i probiotyk do tego.. brała któraś ??

Antonna to widzimy się w środę bo ja tez mam wizytę :))

Tylko szkoda, że nie pamiętam na którą mam wizytę hehe. Czekam na smsa przypominającego :-)
    Ja miałam bakterie i dostałam Duomox i przeszło.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Szpital Raszei zawiesił porody rodzinne, dzisisj byłam u swojej położnej na ktg, pracuje w poradni na Polnej i niestety wg jej opinii zaczyna się znowu to samo co w marcu, kwestia czasu i znowu nikogo nie wpuszcza do rodzącej przy porodzie. Ja mam termin za 6 tygodni i szczerze to nastawiam się psychicznie, że będę rodzic sama 😕 Może uda mi się szybciej, zanim ten cały syf się rozkręci 😒 Mam skurcze przepowiadające, a w sumie to już bym chciała mieć to za sobą, ostatnie tygodnie są naprawdę trudne.. jeśli możecie i macie czas, to noe zostawiajcie sobie wszystkiego na koniec jak ja😔 Teraz tylko zostaje mi internet i nie odklejać się od kanapy 😒

No właśnie ja rozumiem, że się boją, ale czemu nie dopuszczą chociaż ojców z ważnym testem na covid? Tego nie rozumiem...
    A czego Ci jeszcze brakuje z wyprawki?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Luluiza też miałam w planach wszystko na ostatnią chwilę ogarniać. Teraz to mi dalas do myślenia. Musze się jednak przemoc.

Zacznij od założenia suwaczka hehe

Bąbel lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Zacznij od założenia suwaczka hehe

Hehe zapomnialam o nim🤦🤦🤦

• Anulas Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napierdziela Was też tak mocno to spojenie łonowe? Pobolewało sporadycznie ale od kilku dni czasami trudno chodzic 😡 Mam nadzieje, że nic mi się tam nie rozłazi 🤦

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sobie myślę ,że oni i tak do końca roku pewnie wstrzymają porody rodzinne. Patrząc na to ile niby tych zarażonych .

• antonna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Dziewczyny tak sobie myślę ,że oni i tak do końca roku pewnie wstrzymają porody rodzinne. Patrząc na to ile niby tych zarażonych .
    Pewnie tak, ale jesli ktos ma swieze wyniki badan negatywne i jeszcze sam za nie zaplacil to nie widze sensu, zeby go nie wpuscic do żony 🤷‍♀️

Anulas ja nie mam poki co takich boli. Ale w poprzedniej ciazy po duzym wysiłku potrafilo mnie bolec cale krocze 😂

Bąbel lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    No właśnie ja rozumiem, że się boją, ale czemu nie dopuszczą chociaż ojców z ważnym testem na covid? Tego nie rozumiem...
    A czego Ci jeszcze brakuje z wyprawki?

Właściwie wszystko z higienicznych zamówiłam, nie miałam tez podstawowych rzeczy typu pieluszki czy do szpitala podkłady, wole mieć wszystko swoje żeby się potem nikogo nie prosić 😎 nie mam nawet torby do szpitala 😒

Nie mam ani laktatora, smoczka czy butelki .. w razie czego.
    Położna mi podpowiada co się przyda i tak wrzucam do koszyka coś codziennie..
    czekam na łóżeczko, wózek i fotelik mamy 😉 Po prostu nie sądziłam, że pod koniec można tak polegnąć 🤭 teraz już wstaje i coś koło siebie zrobię 🤰🏻🙊

Co do bakterii w wymazach czy moczu, do porodu powinno się wszystko zaleczyć, bo potem można się nabawić powikłań połogu I gorączki.. podobno bardzo niefajna sprawa, ja dopiero teraz będę miała ostatni wymaz gbs i te inne 🙃✊🏻

Co do porodów, to jestem zażenowana.. wakacje na dobre, knajpy otwarte, centra otwarte.. połowa ludzi bez masek, ale jedna osoba przy porodzie to zagrożenie rodem sprzed stu lat podczas gruźlicy 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codo porodów i odwiedzin to fakt, leżę na sali z pacjentka co ma 30 tc, jest tutaj od 26 tc i zostanie prawdopodobnie do porodu, mówi, że masakra bez odwiedzin nawet z psychologiem rozmawiała ☹️, ale na Polnej dziś były porody z tatusiami bo widziałam jak panowie szli, ale tak jak napisałyscie pewnie niedługo się to zmieni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 15:02

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to świetnie nie wiem co już o tym wszystkim myśleć 😡
    Wczoraj A.B. odpisał mi ze wynik jest trochę nieprawidłowy i podał dane do diabetologa 🤦‍♀️
    Spytałam Mu się o który wynik chodzi to odpisał ze na czczo dla ciąży są trochę inne normy 😤
    Dzwoniłam dzisiaj do tej Pani i wizyta w piątek 180 zł 🙈 a mierzylam sobie dzisiaj cukier na czczo i mam 88 💪
    Nie wiem sama czy jechać do Niej czy nie bo wydaje mi się ze są to wizyty mocno naciągane i zadzwoniłam sobie dzisiaj do Wolsztyna do przychodni diabetologicznej i rozmawiałam z diabetologiem i według Niego te wyniki są Ok 🤔 jutro będę jeszcze konsultowala to z rodzinnym bo już mam dość tych lekarzy i tego jeżdżenia i płacenia wciąż 🤯
    Pomierze sobie cukier do piątku rano i zobaczę ile będę miała? A Wy co byście zrobiły? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 15:35

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel jeśli rozmawiałaś z innym diabetologiem i jest ok to bym to zostawiła . A te 180 zł wzięła i zostawiła na co innego . Mierz sobie teraz i sprawdzaj jak będzie wszystko w normie to jest ok . Jak będziesz widzieć że coś jest jednak za wysoko to umówisz się ewentualnie na wizytę .
    Ja też jestem wkurzona że muszę na powtórkę do Sz jechać . I to wydaje mi się ostro naciągane . Teraz mi takie siniaki wyszły po clexane . I niech mi tylko zacznie mruczeć coś za tydzień to obiecuję wyjdę .

Bąbel lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel jak dobrzeć pamiętam norma to 90 a ty msza 94... Wystarczyło że wieczorem zjadlas więcej węglowodanów. Badaj się i zobaczysz.

Mam pytanie co do wizyt u Sz. Bierzecie tak zapobiegawczo nospe i relanium przed wizytą u niego? Zastanawiam się nad tym. Po ostatnim badaniu gdzie plamilam i "byl delikatny" tydzień jeszcze krwawilam.

Bąbel lubi tę wiadomość

• Kukus Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem właśnie po wizycie u dr Sz,na szczescie wszystko ok. Na początku wizyty wypisał skierowanie na Pappa ale pozniej powiedział ze wszystko ok i nie zaleca. Czy mimo to robiliście to badanie?

antonna, Anulas, Bąbel, Gaja88, Matilda19 lubią tę wiadomość

2019 5x IUI,
    05.2019 poronienie zatrzymane,
    10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
    25.02.2021 córeczka
    Wracamy po rodzeństwo!
    7.05.2024 FET 3.1.1.
    7 dpt beta 37
    8 dpt beta 76
    12 dpt beta 694 🫣😍
    16 dpt 3330 😊
    28 dpt ♥️
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel tak jak CI wczoraj pisałam (nie wiem, czy widziałaś post), że właśnie wydaje mi się że normy w cukrzycy ciążowej są nieco inne niż u ,,normalnych'' ludzi że tak powiem;) Norma na czczo jest do 90, a u ,,normalnych'' ludzi chyba do 100 nawet. Ja też miałam 88 na czczo i teraz zazwyczaj jak mierzę rano też mam w górnej granicy czyli 85-86-87-88-89-90:/ czasem coś przekroczę....Więc tak też myślałam, że Ci AB odpisze. Mi dr Kru mówił, że nie ważne który z tych wyników jest ponad normę, nawet wystarczy że o 1 jednostkę a już jest cukrzyca ciążowa:( też to max głupie według mnie i też jestem wściekła na tą cukrzycę, ale co zrobić....kłuje się w paluchy prawie miesiąc i guzik to daje:/ Z 3-4 razy miałam przekroczone o 2-3 jednostki, dzisiaj wysłałam diabetolog wyniki to odpisała, że wszystko dobrze, żeby kontynuoować dietę i póki co dalsza samokontrola, bez insuliny (tyle dobrego)! Ale też straciłam 150 zł na ,,teleporadę'' na którą mnie Kru wysłał, a w sumie to co ona mi powiedziała to wszystko wiedziałam heh:/
    I norma na czczo jest do 90, jest na fb nawet taka grupa ,, Cukrzyca ciążowa bez strachu'' tam jest milion takich pytań jak Twoje tzn. czy jest cukrzyca czy nie i babki które tam są z tego co widzę to mają nieraz wieksza wiedze niz niejeden diabetolog, więc warto zerknąć;)
    Tak więc jeśli masz wynik na czczo 88, to ja na Twoim miejscu bym załatwiła sobie glukometr i paski i przez cały tydzien systematycznie mierzyła 4 razy dziennie, czyli na czczo, 1 h po śniadaniu, 1 h po obiedzie i 1 h po kolacji (liczymy od pierwszego kęsa, czyli od rozpoczęcia jedzenia) i zapisuj sobie wszystko, zobaczysz na koniec tygodnia jak to wygląda. Zapisana do diabetologa możesz być (najwyżej odwołasz wizytę, albo po prostu olejesz jak wyniki będą dobre;))
    Ja też nawet przed tą wizytą miałam mierzyc cukier przez 4-5 dni żeby zobaczyc jakie są wyniki, więc najpierw samokontrola i dopiero sie zgłaszaj do diabetologa jak cos;) Kciuki oby cukry były piękne, bo mi ostatnio coś nie idzie...:/
    Bąbel wrote:
    No to świetnie nie wiem co już o tym wszystkim myśleć 😡
    Wczoraj A.B. odpisał mi ze wynik jest trochę nieprawidłowy i podał dane do diabetologa 🤦‍♀️
    Spytałam Mu się o który wynik chodzi to odpisał ze na czczo dla ciąży są trochę inne normy 😤
    Dzwoniłam dzisiaj do tej Pani i wizyta w piątek 180 zł 🙈 a mierzylam sobie dzisiaj cukier na czczo i mam 88 💪
    Nie wiem sama czy jechać do Niej czy nie bo wydaje mi się ze są to wizyty mocno naciągane i zadzwoniłam sobie dzisiaj do Wolsztyna do przychodni diabetologicznej i rozmawiałam z diabetologiem i według Niego te wyniki są Ok 🤔 jutro będę jeszcze konsultowala to z rodzinnym bo już mam dość tych lekarzy i tego jeżdżenia i płacenia wciąż 🤯
    Pomierze sobie cukier do piątku rano i zobaczę ile będę miała? A Wy co byście zrobiły? 🤔

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też te ,,powtórki'' u Sz wydają się trochę naciągane, też już o tym kiedys pisałam, to było po badaniach połówkowych jak wyszło, że mały ma niedomykalnosc zastawki trójdzielnej i kurczliwosc prawej komory serca i miałam się zapisać na przepływy za 2 tygodnie (kolejne 250 zł....) ehh wiadomo człowiek chce żeby było wszystko dobrze, więc pojechałam i o dziwo nagle zastawka się domknęła, z serduchem wszystko ok, więc też pomyślałam że to naciąganie, ale trudno...tego się nikt nie dowie, a taki mogą mieć ,,biznes'';//
    Za dużo za dużo wrote:
    Bąbel jeśli rozmawiałaś z innym diabetologiem i jest ok to bym to zostawiła . A te 180 zł wzięła i zostawiła na co innego . Mierz sobie teraz i sprawdzaj jak będzie wszystko w normie to jest ok . Jak będziesz widzieć że coś jest jednak za wysoko to umówisz się ewentualnie na wizytę .
    Ja też jestem wkurzona że muszę na powtórkę do Sz jechać . I to wydaje mi się ostro naciągane . Teraz mi takie siniaki wyszły po clexane . I niech mi tylko zacznie mruczeć coś za tydzień to obiecuję wyjdę .

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wszystko ok!:)
    On wszystkim daje to skierowanie, ja pappy nie robiłam. Też u mnie było wszystko ok, mimo to razem z partnerem już od początku byliśmy nastawieni, że robimy nifty i zrobiliśmy dla świętego spokoju....którego i tak nie ma, bo czym dalej ,,w ciąży'' tym więcej stresów heh, więc w sumie nie wiem czy bym drugi raz robiła:/
    Kukus wrote:
    Ja jestem właśnie po wizycie u dr Sz,na szczescie wszystko ok. Na początku wizyty wypisał skierowanie na Pappa ale pozniej powiedział ze wszystko ok i nie zaleca. Czy mimo to robiliście to badanie?

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ