🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynkowo wrote:Dziewczyny, wyszła mi jakaś bakteria w posiewie i AB zapisał mi duomax i probiotyk do tego.. brała któraś ??
Antonna to widzimy się w środę bo ja tez mam wizytę )21.09.2020 - ❤❤ -
Dziewczyny, a czy któraś z Was spotkała się kiedyś z glukoza w moczu? Odebrałam dzisiaj wyniki i okazało się że mam wynik 100. Wysłałam lekarzowi razem jeszcze z innymi wynikami i akurat do tego się nie odniósł i teraz nie wiem czy to nic takiego czy może nie zauwazyl;/21.09.2020 - ❤❤
-
JustynaFrog wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was spotkała się kiedyś z glukoza w moczu? Odebrałam dzisiaj wyniki i okazało się że mam wynik 100. Wysłałam lekarzowi razem jeszcze z innymi wynikami i akurat do tego się nie odniósł i teraz nie wiem czy to nic takiego czy może nie zauwazyl;/
Slyszalam że może występować w ciąży z powodu zmian hormonalnych i nie jest niczym nadzwyczajnym, ale może też występować przy cukrzycy ciążowej. -
Martynkowo wrote:Dziewczyny, wyszła mi jakaś bakteria w posiewie i AB zapisał mi duomax i probiotyk do tego.. brała któraś ??
Antonna to widzimy się w środę bo ja tez mam wizytę )
Tylko szkoda, że nie pamiętam na którą mam wizytę hehe. Czekam na smsa przypominającego
Ja miałam bakterie i dostałam Duomox i przeszło.
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Luluiza wrote:Szpital Raszei zawiesił porody rodzinne, dzisisj byłam u swojej położnej na ktg, pracuje w poradni na Polnej i niestety wg jej opinii zaczyna się znowu to samo co w marcu, kwestia czasu i znowu nikogo nie wpuszcza do rodzącej przy porodzie. Ja mam termin za 6 tygodni i szczerze to nastawiam się psychicznie, że będę rodzic sama 😕 Może uda mi się szybciej, zanim ten cały syf się rozkręci 😒 Mam skurcze przepowiadające, a w sumie to już bym chciała mieć to za sobą, ostatnie tygodnie są naprawdę trudne.. jeśli możecie i macie czas, to noe zostawiajcie sobie wszystkiego na koniec jak ja😔 Teraz tylko zostaje mi internet i nie odklejać się od kanapy 😒
No właśnie ja rozumiem, że się boją, ale czemu nie dopuszczą chociaż ojców z ważnym testem na covid? Tego nie rozumiem...
A czego Ci jeszcze brakuje z wyprawki?
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
Za dużo za dużo wrote:Dziewczyny tak sobie myślę ,że oni i tak do końca roku pewnie wstrzymają porody rodzinne. Patrząc na to ile niby tych zarażonych .
Anulas ja nie mam poki co takich boli. Ale w poprzedniej ciazy po duzym wysiłku potrafilo mnie bolec cale krocze 😂Bąbel lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyantonna wrote:No właśnie ja rozumiem, że się boją, ale czemu nie dopuszczą chociaż ojców z ważnym testem na covid? Tego nie rozumiem...
A czego Ci jeszcze brakuje z wyprawki?
Właściwie wszystko z higienicznych zamówiłam, nie miałam tez podstawowych rzeczy typu pieluszki czy do szpitala podkłady, wole mieć wszystko swoje żeby się potem nikogo nie prosić 😎 nie mam nawet torby do szpitala 😒
Nie mam ani laktatora, smoczka czy butelki .. w razie czego.
Położna mi podpowiada co się przyda i tak wrzucam do koszyka coś codziennie..
czekam na łóżeczko, wózek i fotelik mamy 😉 Po prostu nie sądziłam, że pod koniec można tak polegnąć 🤭 teraz już wstaje i coś koło siebie zrobię 🤰🏻🙊
Co do bakterii w wymazach czy moczu, do porodu powinno się wszystko zaleczyć, bo potem można się nabawić powikłań połogu I gorączki.. podobno bardzo niefajna sprawa, ja dopiero teraz będę miała ostatni wymaz gbs i te inne 🙃✊🏻
Co do porodów, to jestem zażenowana.. wakacje na dobre, knajpy otwarte, centra otwarte.. połowa ludzi bez masek, ale jedna osoba przy porodzie to zagrożenie rodem sprzed stu lat podczas gruźlicy 🤣 -
nick nieaktualnyCodo porodów i odwiedzin to fakt, leżę na sali z pacjentka co ma 30 tc, jest tutaj od 26 tc i zostanie prawdopodobnie do porodu, mówi, że masakra bez odwiedzin nawet z psychologiem rozmawiała ☹️, ale na Polnej dziś były porody z tatusiami bo widziałam jak panowie szli, ale tak jak napisałyscie pewnie niedługo się to zmieni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 15:02
-
No to świetnie nie wiem co już o tym wszystkim myśleć 😡
Wczoraj A.B. odpisał mi ze wynik jest trochę nieprawidłowy i podał dane do diabetologa 🤦♀️
Spytałam Mu się o który wynik chodzi to odpisał ze na czczo dla ciąży są trochę inne normy 😤
Dzwoniłam dzisiaj do tej Pani i wizyta w piątek 180 zł 🙈 a mierzylam sobie dzisiaj cukier na czczo i mam 88 💪
Nie wiem sama czy jechać do Niej czy nie bo wydaje mi się ze są to wizyty mocno naciągane i zadzwoniłam sobie dzisiaj do Wolsztyna do przychodni diabetologicznej i rozmawiałam z diabetologiem i według Niego te wyniki są Ok 🤔 jutro będę jeszcze konsultowala to z rodzinnym bo już mam dość tych lekarzy i tego jeżdżenia i płacenia wciąż 🤯
Pomierze sobie cukier do piątku rano i zobaczę ile będę miała? A Wy co byście zrobiły? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 15:35
-
nick nieaktualnyBąbel jeśli rozmawiałaś z innym diabetologiem i jest ok to bym to zostawiła . A te 180 zł wzięła i zostawiła na co innego . Mierz sobie teraz i sprawdzaj jak będzie wszystko w normie to jest ok . Jak będziesz widzieć że coś jest jednak za wysoko to umówisz się ewentualnie na wizytę .
Ja też jestem wkurzona że muszę na powtórkę do Sz jechać . I to wydaje mi się ostro naciągane . Teraz mi takie siniaki wyszły po clexane . I niech mi tylko zacznie mruczeć coś za tydzień to obiecuję wyjdę .
Bąbel lubi tę wiadomość
-
Bąbel jak dobrzeć pamiętam norma to 90 a ty msza 94... Wystarczyło że wieczorem zjadlas więcej węglowodanów. Badaj się i zobaczysz.
Mam pytanie co do wizyt u Sz. Bierzecie tak zapobiegawczo nospe i relanium przed wizytą u niego? Zastanawiam się nad tym. Po ostatnim badaniu gdzie plamilam i "byl delikatny" tydzień jeszcze krwawilam.Bąbel lubi tę wiadomość
-
Ja jestem właśnie po wizycie u dr Sz,na szczescie wszystko ok. Na początku wizyty wypisał skierowanie na Pappa ale pozniej powiedział ze wszystko ok i nie zaleca. Czy mimo to robiliście to badanie?
antonna, Anulas, Bąbel, Gaja88, Matilda19 lubią tę wiadomość
2019 5x IUI,
05.2019 poronienie zatrzymane,
10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
25.02.2021 córeczka
Wracamy po rodzeństwo!
7.05.2024 FET 3.1.1.
7 dpt beta 37
8 dpt beta 76
12 dpt beta 694 🫣😍
16 dpt 3330 😊
28 dpt ♥️ -
Bąbel tak jak CI wczoraj pisałam (nie wiem, czy widziałaś post), że właśnie wydaje mi się że normy w cukrzycy ciążowej są nieco inne niż u ,,normalnych'' ludzi że tak powiem;) Norma na czczo jest do 90, a u ,,normalnych'' ludzi chyba do 100 nawet. Ja też miałam 88 na czczo i teraz zazwyczaj jak mierzę rano też mam w górnej granicy czyli 85-86-87-88-89-90:/ czasem coś przekroczę....Więc tak też myślałam, że Ci AB odpisze. Mi dr Kru mówił, że nie ważne który z tych wyników jest ponad normę, nawet wystarczy że o 1 jednostkę a już jest cukrzyca ciążowa:( też to max głupie według mnie i też jestem wściekła na tą cukrzycę, ale co zrobić....kłuje się w paluchy prawie miesiąc i guzik to daje:/ Z 3-4 razy miałam przekroczone o 2-3 jednostki, dzisiaj wysłałam diabetolog wyniki to odpisała, że wszystko dobrze, żeby kontynuoować dietę i póki co dalsza samokontrola, bez insuliny (tyle dobrego)! Ale też straciłam 150 zł na ,,teleporadę'' na którą mnie Kru wysłał, a w sumie to co ona mi powiedziała to wszystko wiedziałam heh:/
I norma na czczo jest do 90, jest na fb nawet taka grupa ,, Cukrzyca ciążowa bez strachu'' tam jest milion takich pytań jak Twoje tzn. czy jest cukrzyca czy nie i babki które tam są z tego co widzę to mają nieraz wieksza wiedze niz niejeden diabetolog, więc warto zerknąć
Tak więc jeśli masz wynik na czczo 88, to ja na Twoim miejscu bym załatwiła sobie glukometr i paski i przez cały tydzien systematycznie mierzyła 4 razy dziennie, czyli na czczo, 1 h po śniadaniu, 1 h po obiedzie i 1 h po kolacji (liczymy od pierwszego kęsa, czyli od rozpoczęcia jedzenia) i zapisuj sobie wszystko, zobaczysz na koniec tygodnia jak to wygląda. Zapisana do diabetologa możesz być (najwyżej odwołasz wizytę, albo po prostu olejesz jak wyniki będą dobre;))
Ja też nawet przed tą wizytą miałam mierzyc cukier przez 4-5 dni żeby zobaczyc jakie są wyniki, więc najpierw samokontrola i dopiero sie zgłaszaj do diabetologa jak cos;) Kciuki oby cukry były piękne, bo mi ostatnio coś nie idzie...Bąbel wrote:No to świetnie nie wiem co już o tym wszystkim myśleć 😡
Wczoraj A.B. odpisał mi ze wynik jest trochę nieprawidłowy i podał dane do diabetologa 🤦♀️
Spytałam Mu się o który wynik chodzi to odpisał ze na czczo dla ciąży są trochę inne normy 😤
Dzwoniłam dzisiaj do tej Pani i wizyta w piątek 180 zł 🙈 a mierzylam sobie dzisiaj cukier na czczo i mam 88 💪
Nie wiem sama czy jechać do Niej czy nie bo wydaje mi się ze są to wizyty mocno naciągane i zadzwoniłam sobie dzisiaj do Wolsztyna do przychodni diabetologicznej i rozmawiałam z diabetologiem i według Niego te wyniki są Ok 🤔 jutro będę jeszcze konsultowala to z rodzinnym bo już mam dość tych lekarzy i tego jeżdżenia i płacenia wciąż 🤯
Pomierze sobie cukier do piątku rano i zobaczę ile będę miała? A Wy co byście zrobiły? 🤔Bąbel lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Mi też te ,,powtórki'' u Sz wydają się trochę naciągane, też już o tym kiedys pisałam, to było po badaniach połówkowych jak wyszło, że mały ma niedomykalnosc zastawki trójdzielnej i kurczliwosc prawej komory serca i miałam się zapisać na przepływy za 2 tygodnie (kolejne 250 zł....) ehh wiadomo człowiek chce żeby było wszystko dobrze, więc pojechałam i o dziwo nagle zastawka się domknęła, z serduchem wszystko ok, więc też pomyślałam że to naciąganie, ale trudno...tego się nikt nie dowie, a taki mogą mieć ,,biznes'';//Za dużo za dużo wrote:Bąbel jeśli rozmawiałaś z innym diabetologiem i jest ok to bym to zostawiła . A te 180 zł wzięła i zostawiła na co innego . Mierz sobie teraz i sprawdzaj jak będzie wszystko w normie to jest ok . Jak będziesz widzieć że coś jest jednak za wysoko to umówisz się ewentualnie na wizytę .
Ja też jestem wkurzona że muszę na powtórkę do Sz jechać . I to wydaje mi się ostro naciągane . Teraz mi takie siniaki wyszły po clexane . I niech mi tylko zacznie mruczeć coś za tydzień to obiecuję wyjdę .Bąbel lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Super, że wszystko ok!
On wszystkim daje to skierowanie, ja pappy nie robiłam. Też u mnie było wszystko ok, mimo to razem z partnerem już od początku byliśmy nastawieni, że robimy nifty i zrobiliśmy dla świętego spokoju....którego i tak nie ma, bo czym dalej ,,w ciąży'' tym więcej stresów heh, więc w sumie nie wiem czy bym drugi raz robiła:/Kukus wrote:Ja jestem właśnie po wizycie u dr Sz,na szczescie wszystko ok. Na początku wizyty wypisał skierowanie na Pappa ale pozniej powiedział ze wszystko ok i nie zaleca. Czy mimo to robiliście to badanie?Bąbel lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞