🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też dostaje co wizytę fotki od Kru, a ostatio od Sz podczas badań III tryestru to chyba z 5 fotek dostałam;)Bąbel wrote:Kojarzycie może czy w Medarcie robią zdjęcia 3 D Maluszków ? 🤔 jeśli tak to w którym tc? 🤔 płaci się za to dodatkowo? 🤔starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Dziewczyny, właśnie doczytałam w internecie, że są dwa rodzaje kwasu foliowego, zwykły i metylowany. Czym one się różnią? Ja mam brać 2 tabletki dziennie. Boję się, że przedobrze.Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
nick nieaktualnyBąbel wrote:Kojarzycie może czy w Medarcie robią zdjęcia 3 D Maluszków ? 🤔 jeśli tak to w którym tc? 🤔 płaci się za to dodatkowo? 🤔
Jak jeszcze chodziłam do dr A. B to dostawała tylko zwykle, ale On chyba nie jest jakim "fanem" usg 3d, ja ostatnio poerwszy raz dostałam 3d, poprosiła doktora czy może zrobić jakieś ładne ujęcia do albumu.Bąbel lubi tę wiadomość
-
Ja też zawsze dostaje jakieś od Kru 3d szkoda że teraz częściej się rozkracza a twarz zakrywa 😂 za to mam z ostatniego piękne ujęcie jego "sprzętu" 2d haha.
Ja od Sz żadnego zdjecia jeszcze nie dostałam 🤔 moze dlatego że zaslanial twarz ostatnio. Moze na 3 USG dostanę od niego jakieś foteczki? 🤗
Czy krzywa cukrowa można robić w medart?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 19:56
Bąbel lubi tę wiadomość
-
Mad_red wrote:Dziewczyny, właśnie doczytałam w internecie, że są dwa rodzaje kwasu foliowego, zwykły i metylowany. Czym one się różnią? Ja mam brać 2 tabletki dziennie. Boję się, że przedobrze.
Mad_red lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
nick nieaktualnyMad_red wrote:Dziewczyny, właśnie doczytałam w internecie, że są dwa rodzaje kwasu foliowego, zwykły i metylowany. Czym one się różnią? Ja mam brać 2 tabletki dziennie. Boję się, że przedobrze.
Glonojadek a wiesz ,że ja mam tak samo kiedyś musiałam kosić codziennie teraz mi starczy raz na tydzień . To samo z włosami wcale się nie przetłuszczają . I rosną nowe jak szalone . Cera też gładka zero krostek. Jak by mi tak zostało ♥️ pomijając rozstępy na cyckach i dodatkowe kg to nawet lepiej wyglądam . 😉Glonojadek, Mad_red lubią tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi odnośnie morfologii, wychodzi na to że jest jak ze wszystkim- zależy od lekarza😂😂
A czy na połówkowych dr Sz. coś nagrywa czy to tylko na tych pierwszych prenatalnych?
Ja dzisiaj poczułam pierwszy raz ruchy małej, nie wiem dlaczego akurat o 5 rano, ale jestem pewna że to było to 😊Mad_red, mika_do lubią tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Glonojadek wrote:Połówkowe też dostaniesz na płytce ❤️starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Justyna Frog i Za dużo, ja nie miałam badanego tego genu, więc nie wiem. Mój ginek mówił tylko kwas foliowy 🤔. A czy to nie jest tak, że jak nie mam tej mutacji a będę brała ten metylowany to sobie zaszkodzę? Czy po prostu więcej będę dostarczać go do organizmu?Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Mad_red wrote:Justyna Frog i Za dużo, ja nie miałam badanego tego genu, więc nie wiem. Mój ginek mówił tylko kwas foliowy 🤔. A czy to nie jest tak, że jak nie mam tej mutacji a będę brała ten metylowany to sobie zaszkodzę? Czy po prostu więcej będę dostarczać go do organizmu?
Nie zaszkodzisz sobie. Ja nie mam tej mutacji a i tak biore metylowany, bo tak kazali. W witaminach dla ciezarnych tez czwsto jwst wlasnie ten metylowany.Mad_red lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Dziewczyny czy któreś z Was skarżyły się na rejestracje do lekarzy ? To już przegięcie. Wisisz po godzinie na telefonie, a te nie odbierają. No już mnie trafia. Kupę kasy tam płacimy, a jak jest nagła sytuacja to potrzeba reakcji od razu. A często jest tak, ze wchodzę tam, a pustkami swieci rejestracja pod względem pacjentek. Jak się nie zaczniemy skarżyć to ciagle tak będzie! Ja zamierzam powiedzieć dr K pare słow na ten temat.
Jak nie zaczniemy się odzywać to zawsze tak będzie...Bąbel lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualnyOstatnio wyszukałam że w Poznaniu Jet sklep ja Jackowskiego https://misimi.pl/misimi-maternity/
Zamawiałam takie codzienne z długim rękawem na MKTP.pl i ładnie leży model z takim marszczeniem na brzuchu .
Martynkowo ja też nie mogłam przez tydzień się dodzwonić. Zauważyłam też jak czekałam do Sz a czekałam długo to nawet nie było słychać telefonów może mają wyciszone nie wiem .Martynkowo lubi tę wiadomość
-
Za dużo za dużo wrote:Ostatnio wyszukałam że w Poznaniu Jet sklep ja Jackowskiego https://misimi.pl/misimi-maternity/
Zamawiałam takie codzienne z długim rękawem na MKTP.pl i ładnie leży model z takim marszczeniem na brzuchu .
Martynkowo ja też nie mogłam przez tydzień się dodzwonić. Zauważyłam też jak czekałam do Sz a czekałam długo to nawet nie było słychać telefonów może mają wyciszone nie wiem .13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:Dziewczyny czy któreś z Was skarżyły się na rejestracje do lekarzy ? To już przegięcie. Wisisz po godzinie na telefonie, a te nie odbierają. No już mnie trafia. Kupę kasy tam płacimy, a jak jest nagła sytuacja to potrzeba reakcji od razu. A często jest tak, ze wchodzę tam, a pustkami swieci rejestracja pod względem pacjentek. Jak się nie zaczniemy skarżyć to ciagle tak będzie! Ja zamierzam powiedzieć dr K pare słow na ten temat.
Jak nie zaczniemy się odzywać to zawsze tak będzie...
Ja też nie mogę się dodzwonic i w sytuacjach jak coś się dzieje to jest masakra, dr A. B jest na urlopie, więc mam iść do dr Kru, no ale nie mam do Niego numeru a zaczęłam czuć jakieś dziwne bóle , i dzwoniłam na rejestrację co mam robić, bo doktor podczas urlopu może później odpisać, aż, w końcu pojechała do szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 10:31
-
nick nieaktualny