X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Dziewczyny doradzcie, gdzie w Poznaniu sprzedaja fajne sukienki. Obeszlam Malte i Posnanie i wszystko co mi sie podoba zle lezy na moim brzuchu 🤷‍♀️

A jakiej sukienki szukasz? Bardziej eleganckiej czy na codzień? Te z MKTP z marszczeniem są super, mam dwie układają się idealnie:) ostatnio też udało mi się dorwać dwie dopasowane w reserved, ale to takie na chłodniejsze dni już. Aaa... i jeszcze takie zwykle bawełniane fajne są z selfieroom.pl

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna fajne sukienki są na born2be, co prawda nie maja stacjonarnie w Poznaniu, ale jest dużo sukienek które nadają się na okres ciąży, a później do karmienia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was robiła badanie połówkowe u dr Kru?

• Agus87 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Czy któraś z Was robiła badanie połówkowe u dr Kru?
    Ja w każdej ciazy u niego robiłam 🙂

2020..❤️czekamy na Leosia❤️
    uann9jcgawcbp54e.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze pisze @ z prośbą o receptę, zawsze było bez zarzutu. Raz musiałam chyba trafić na tą jedną Panią z rejestracji, wysłałam 3 wiadomości i nic. Zaczęłam się stresować, no to napisałam do Kru wiadomość że od trzech dni nie mogę sie skontaktować telefonicznie ani @ z rejestracją a potrzebuje pilnie recepty i że wiem że powinnam z tym do rejestracji ale nie miałam wyboru i dlatego piszę do niego. Po godzinie dostałam @ zwrotnego z rejestracji że informacja była przekazana do doktora tylko zaczynał dzisiaj pracę od 17 i następnym razem proszę pisać od jakiego doktora jestem. (Wcześniej nie musiałam pisać). Jakaś zmiana? Nie mogła cokolwiek mi odpisać? Jakiś zbieg okolicznosci. Ale wiem która to była z Pań bo zawsze prosi info do jakiego lekarza z fochem. Potem specjalnie osobiście zajechalam medartu z prośbą o receptę to prosiła mnie żeby pisać do nich bo po co mam jezdzic i od tamtej pory zawsze mam recepty po godzinie ;) i Kru zawsze na wizycie pyta ile czego potrzebuje żebym na zapas miała. Ale kontakt telefoniczny do rejestracji pozostawia wiele do zyczenia. Owszem ja widzę że mają duzo roboty bo faktycznie muszą ogarniać dziewczyny. Mają dni w których jest ciężko ale też takie dni gdzie faktycznie ten telefon mógłby być odebrany. Zresztą ja się chyba przyzwyczaiłam że tak musi być 🤔

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus87 wrote:
    Ja w każdej ciazy u niego robiłam 🙂

A dostałaś u Niego nagranie badania czy tylko zdjęcia na płycie ?

• mika_do Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał, czy można zrobić krzywą cukrową w Medart - można :)

A z tym dodzwanianiem się do rejestracji to już szkoda gadać... teraz jak po 3 próbach nie odbierają, to piszę sms z prośbą o kontakt. Przed epidemią jak się wchodziło do Medart, to zawsze mega kolejka do rejestracji i wtedy można było wybaczyć, ale teraz pusto przed ladą, a one i tak nie odbierają :| Wystarczyłoby postawić taki pulpit do potwierdzania przybycia na wizytę i już by miały trochę mniej roboty.

Glonojadek lubi tę wiadomość

Data produkcji: 1984r.

Start: maj 2016
    09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    05.2019 - IUI :/
    09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556
    29dpt - jest serduszko ❤️

05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
    ❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349
    30dpt - jest serduszko ❤️
    04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Niby wszystko ok. Parametry, wymiary, ale... Nie moze byc za kolorowo. Mam dwunaczyniowa pepowine ( normalna ma 3, 1 żyłę 2 tetnice) Poki co dr nie widzi aby to mialo wplyw na rozwój dziecka. Mam się zjawic DOKLADNIE w 28 tygodniu. Nawet nie pytam, czy któraś miala, bo czytam że dotyka to 1% ciezarnych. Poki co powodów do stresu niby nie ma ale jednak siedzi mi to w glowie 😡😡😡

A miala ktoras, że na pierwszym badaniu łożysko na scianie przedniej a potem na tylniej. Dopiero to doczytalam więc nie zapytalam o to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 14:10

• Agus87 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    A dostałaś u Niego nagranie badania czy tylko zdjęcia na płycie ?
    Z tego co wiem nie nagrywa filmów tylko zdjęcia na płycie lub pendrive , trzeba powiedzieć że się chce bo z automatu nie nagrywa

2020..❤️czekamy na Leosia❤️
    uann9jcgawcbp54e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus87 wrote:
    Z tego co wiem nie nagrywa filmów tylko zdjęcia na płycie lub pendrive , trzeba powiedzieć że się chce bo z automatu nie nagrywa

Ok dzięki ;) właśnie po prenatalnych dostałam płytę i mieliśmy nadzieje ze to nagranie a tam zdjęcia :D

• al87 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Jestem po wizycie. Niby wszystko ok. Parametry, wymiary, ale... Nie moze byc za kolorowo. Mam dwunaczyniowa pepowine ( normalna ma 3, 1 żyłę 2 tetnice) Poki co dr nie widzi aby to mialo wplyw na rozwój dziecka. Mam się zjawic DOKLADNIE w 28 tygodniu. Nawet nie pytam, czy któraś miala, bo czytam że dotyka to 1% ciezarnych. Poki co powodów do stresu niby nie ma ale jednak siedzi mi to w glowie 😡😡😡

A miala ktoras, że na pierwszym badaniu łożysko na scianie przedniej a potem na tylniej. Dopiero to doczytalam więc nie zapytalam o to.

Wraz ze wzrostem macicy łożysko tez Może zmieniać położenie. Ja miałam na przedniej ścianie nisko usadowione a po około 3tyg przesunęło mi się bardziej na lewa stronę ku tyłowi..

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas a kiedy teraz masz kolejną wizytę?
    Może wtedy trzeba częściej chodzić do lekarza?

Dziękuję za odpowiedź w sprawie krzywej cukrowej, ponieważ moje lab ostatnio mnie wygoniło bo jestem w ciąży. Czego nie rozumiem i mam uraz, także większość badań wolałabym wykonywać w Medarcie.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Anulas a kiedy teraz masz kolejną wizytę?
    Może wtedy trzeba częściej chodzić do lekarza?

Dziękuję za odpowiedź w sprawie krzywej cukrowej, ponieważ moje lab ostatnio mnie wygoniło bo jestem w ciąży. Czego nie rozumiem i mam uraz, także większość badań wolałabym wykonywać w Medarcie.

Nic nie mowil o czestrzych wizytach. Dr K mam za 3 tygodnie
    Mam do niego przyjsc w tym 28tc bo chce skontrolować wielkosc wagę dziecka, tak mowil choc napisane że powtorzenie anatomi calego płodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 17:16

• mika_do Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Nic nie mowil o czestrzych wizytach. Dr K mam za 3 tygodnie
    Mam do niego przyjsc w tym 28tc bo chce skontrolować wielkosc wagę dziecka, tak mowil choc napisane że powtorzenie anatomi calego płodu
    Bo on zawsze ocenia anatomię całego płodu. Ja miałam mieć sprawdzone przepływy, a "przeleciał" małego od stóp do głów :)

Data produkcji: 1984r.

Start: maj 2016
    09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    05.2019 - IUI :/
    09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556
    29dpt - jest serduszko ❤️

05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
    ❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349
    30dpt - jest serduszko ❤️
    04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy to badanie mi juz zaliczy jako ostatnie w 3 trymestrze🤔🤔🤔 Czy będą jakieś powtorki. Dla spokoju napisałam jeszczw do dr K o tym wynalazku. Zobaczę co odpisze

Dr nie zmierzyl mi malenstwa i nie wiem ile ma cm🤨
    Wazy 406 g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 18:13

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ciekawe czy to badanie mi juz zaliczy jako ostatnie w 3 trymestrze🤔🤔🤔 Czy będą jakieś powtorki. Dla spokoju napisałam jeszczw do dr K o tym wynalazku. Zobaczę co odpisze

Wazy 406 g.
    Na tym etapie już chyba nie mierzy całej długości. Mi też nie mierzył, tylko wagę. Ja mam się stawić również na badanie w 28 tyg i zrozumiałam że to już będzie to 3 ostatnie.

21.09.2020 - ❤❤
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:

Wazy 406 g.
    A który masz teraz tydzień? 🤔 byłaś na polowkowym tak? 💁‍♀️

f3c5740a8e.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    A który masz teraz tydzień? 🤔 byłaś na polowkowym tak? 💁‍♀️

20+1 tak na połówkowym

Bąbel lubi tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam jednak u tego diabetyka i mam ta cukrzyce ciążowa przekroczona o 2 🤦‍♀️
    Jestem zadowolona bo okazuje się ze mam za długie przerwy między posiłkami i za mało jem posiłków i ❤️Nelka❤️ jest rano głodna i podbija mi cukier 🙈 mam dwa tygodnie na wdrożenie się w system 🤣 mierzyć mam 4 razy dziennie 💪

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja miałam połówkowe 28 lipca w 22+4 i Nelcia położyła się na brzuszku i nie zbadał Jej buźki i brzuszka i kazał mi przyjść za miesiąc ale to by był 1 wrzesień czyli 27+4 bo trochę przeciagnelam i pytałam się A.B. czy to już będzie to ostatnie badanie i kazał mi jeszcze przeciągnąć i zapisałam się faktycznie na 10 września a to będzie 28+6 czyli trzeci trymestr 🤪

f3c5740a8e.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ