X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    W swoim doświadczeniu "przeszłam" wielu ginekologów. Po pierwszej wizycie postanowiłam u niego zostać mimo iż nie pracuje nigdzie w szpitalu. Kru jest moim zdaniem bardzo zapobiegliwy i jeżeli coś go martwi, np za krótka szyjka czy wyniki badań to woli robić nad niż za mało - co dla mnie było na plus, bo 3 lata czekania i wolałam robić wszystko niż "jakoś to będzie". Nie nastawiałam się że on będzie na każde zawołanie, np. szanuję że na urlopie się odcina bo sama pewnie bym tak robiła. Od nagłych przypadków niestety zawsze jest szpital, ale myślę że nawet jakby się podjechało od tak z czymkolwiek to w medarcie ktoś zawsze by pomógł.

Szczerze chyba nie byłas w takiej sytuacji, ja byłam i dlatego wiem jak to jest, bo rozumiem gdyby doktor nie odczytywał sms, ale czyta i zamiast chociaż jedno zdanie uspokojenia napisać, to odpisuje inne, że prosi o kontakt po urlopie, a czasem w tym stresuje nie wiadomo o robić tym bardziej jeżeli ma się do lekarza zaufanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 16:30

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzyca ciążowa możecie napisac ile razy dziennie jecie, o ktotej pierwszy i ostatni posilek?

Bierze jeszcze któraś medargin?
    Dr napisala, że mogę brać aby poprawic ukrwienie, ale zastanawiam się czy od tego bardziej się nie tyje🤔🤔🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dziewczyny z cukrzyca ciążowa możecie napisac ile razy dziennie jecie, o ktotej pierwszy i ostatni posilek?

Dr napisala, że mogę brać aby poprawic ukrwienie, ale zastanawiam się czy od tego bardziej się nie tyje🤔🤔🤔
    Przez przypadek forum zobaczyłam, byłam na chwilkę poczytać co umam bliźniaków 🙂

Medargin wpływa na wage płodu, dr K w pewnym momencie też odstawia jak na usg maluszek wychodzi w górnych granicach centyli, aby nie było wagowo "przedszkolaka" ja też brałam odpowiednik Medarginu odstawilam koło 29 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 04:12

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:

Ja jem ok 7 razy dziennie +/- . Pierwszy posiłek ok 8 bo głód nie daje spać niestety a ostatni ok 22, oczywiscie to co „przysługuje „ przy cukrzycy 😉

• Anulas Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Przez przypadek forum zobaczyłam, byłam na chwilkę poczytać co umam bliźniaków 🙂

Medargin wpływa na wage płodu, dr K w pewnym momencie też odstawia jak na usg maluszek wychodzi w górnych granicach centyli, aby nie było wagowo "przedszkolaka" ja też brałam odpowiednik Medarginu odstawilam koło 29 tc.

Właśnie mam zapobiegawczo pewnie to pic. Poki co Mala w normie przybiera ale przez tą pepowine może miec zbyt niska wage.

Jak dziewczyny? ☺️

• Anulas Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Ja jem ok 7 razy dziennie +/- . Pierwszy posiłek ok 8 bo głód nie daje spać niestety a ostatni ok 22, oczywiscie to co „przysługuje „ przy cukrzycy 😉

🤦🤦🤦🤦 Ja 3-4. Muszę zmoenic to chociaz na 5.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Właśnie mam zapobiegawczo pewnie to pic. Poki co Mala w normie przybiera ale przez tą pepowine może miec zbyt niska wage.

Jak dziewczyny? ☺️

Już roczek przelecial 😁, zaczęły tuptac, jeszcze trochę niepewnie, ale pierwsze kroczki są, jednojajowe ale charakterki różne, ake są bardzo za, sobą, jak czasem idę z jedna na spacer a druga np śpi to coś nie pasuje, że idzie sama, że tej siostry nie ma, tak są kochane i cudowne, zdrowo rosną a to najważniejsze 🙂

My po cichu zaczęliśmy robić badania i prz ygotowywac się pod kątem kolejnych starań, w grudniu myślimy aby zacząć działać, dziewczynki mają już siebie, emocje podczas tych przygotowań są całkowicie inne.🙂

Dobrej nocy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 23:54

Gaja88, Glonojadek, Medartka lubią tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Już roczek przelecial 😁, zaczęły tuptac, jeszcze trochę niepewnie, ale pierwsze kroczki są, jednojajowe ale charakterki różne, ake są bardzo za, sobą, jak czasem idę z jedna na spacer a druga np śpi to coś nie pasuje, że idzie sama, że tej siostry nie ma, tak są kochane i cudowne, zdrowo rosną a to najważniejsze 🙂

My po cichu zaczęliśmy robić badania i prz ygotowywac się pod kątem kolejnych starań, w grudniu myślimy aby zacząć działać, dziewczynki mają już siebie, emocje podczas tych przygotowań są całkowicie inne.🙂

Dobrej nocy 🙂

Eh jak miło się czyta 🥰

• antonna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, byłam jeszcze w Starym Browarze na Półwiejskiej i ostateczni kupiłam coś w Posnani, ale nie jestem w 100% zadowolona. Jutro mam w końcu wizytę, po dokładnie 4 tygodniach!!!! Masakra ile musiałam czekać >.<

Kinga25 nie wierzę, że to już rok minął!! Trzymam zatem kciuki za owocne starania o trzecie bobo :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna jutro masz wizytę u Sz ?

• antonna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Antonna jutro masz wizytę u Sz ?

Nie, zwykłą u dr K (ostatnią u niej). U dr Sz mam dopiero 21+0 czyli to będzie 04.09. Jak myślicie czy wypada coś dać dr K na pożegnanie przed zmianą lekarza? Czy te co zmieniały lekarza dawały jakiegoś kwiatka czy cos?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika_do i jak tam? Gotowa na poród? :-D

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Nie, zwykłą u dr K (ostatnią u niej). U dr Sz mam dopiero 21+0 czyli to będzie 04.09. Jak myślicie czy wypada coś dać dr K na pożegnanie przed zmianą lekarza? Czy te co zmieniały lekarza dawały jakiegoś kwiatka czy cos?

Ja ogólnie podziękowałam doktorowi i może napisze sms jak urodzę, ale to się jeszcze zastanowię, jakoś z doktorem A B się nie "zzylam".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 13:20

• mika_do Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    mika_do i jak tam? Gotowa na poród? :-D

Ja jestem gotowa, ale bobo jeszcze nie ;p
    Jutro mam wizytę u Kru (w zastępstwie za AB), mam nadzieję, że mi powie, że rodzę :D

Glonojadek lubi tę wiadomość

Data produkcji: 1984r.

Start: maj 2016
    09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    05.2019 - IUI :/
    09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556
    29dpt - jest serduszko ❤️

05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
    ❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349
    30dpt - jest serduszko ❤️
    04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
  • antonna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika_do wrote:
    Ja jestem gotowa, ale bobo jeszcze nie ;p
    Jutro mam wizytę u Kru (w zastępstwie za AB), mam nadzieję, że mi powie, że rodzę :D
    Wszystko sie moze z dnia na dzien zmienic :-) a jaka masz dluga szyjke?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Ja staram się jeść 5 razy dziennie (przymuszam się, chociaż glodna nie jestem) heh.
    Pierwszy posiłek około 8:30-9, a ostatni ok.21:30-22.00
    Cudem od tygodnia cukry na czczo bardzo ładne,a wcześniej podczas tych upałów trochę mi podskakiwały:// Zauważyłam też, że jak się mniej ruszam w danym dniu albo jak mam sporo stresów to też cukry idą w dół, więc trzeba mimo wszystko zachować spokój. Mam nadzieję, że się obejdzie bez insuliny:)
    Anulas wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:

U mnie dr K pamiętała, ze chce zmienić lekarza, pożegnałyśmy się i dałam jej storczyki

• mika_do Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Wszystko sie moze z dnia na dzien zmienic :-) a jaka masz dluga szyjke?
    Ostatnio już mi dr nie mierzył, tylko zbadał ręką i była zamknięta i jakaś tam (nie zrozumiałam go), ale w każdym razie nie szykowała się do porodu.
    Lekko mnie stresuje jutrzejszą wizyta u Kru, bo nigdy u niego nie byłam...

Data produkcji: 1984r.

Start: maj 2016
    09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    05.2019 - IUI :/
    09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556
    29dpt - jest serduszko ❤️

05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
    ❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349
    30dpt - jest serduszko ❤️
    04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
  • Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o godzinie 9:50 siłami natury przus, edl na świat Nasz Synek Julian w 31 +4,1900 g, wszystko z nim dobrze oddycha na lekkim wspomaganiu, miałam podane sterydy, dziś rano pisal do mnie dr A B.

Co do szyjek to potwierdzam może paść z dnia na dzień u mnie w jeden dzień z 1,5 poszła na zero i zaczęło robić się rozwarcie, trzymam za Was kciuki, ja trochę żałuję, że nie miałam szwu albo pessaru..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 16:07

mika_do, Za dużo za dużo, JustynaFrog, Ale_ks, Mad_red, Matilda19, Catlady, Bąbel, Medartka lubią tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91aa wrote:
    Wczoraj o godzinie 9:50 siłami natury przus, edl na świat Nasz Synek Julian w 31 +4,1900 g, wszystko z nim dobrze oddycha na lekkim wspomaganiu, miałam podane sterydy, dziś rano pisal do mnie dr A B.

Co do szyjek to potwierdzam może paść z dnia na dzień u mnie w jeden dzień z 1,5 poszła na zero i zaczęło robić się rozwarcie, trzymam za Was kciuki, ja trochę żałuję, że nie miałam szwu albo pessaru..

Gratuluje🥰🥰🥰 Życzę zdrówka dla Was

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ