🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDostałam od sąsiadki kilka ciuszków, ale niektóre bardziej pasują dla dziewczynki, moze któraś z Was chciała to chętnie oddam
https://naforum.zapodaj.net/f9fd43216788.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/c0fe9e6cdbf1.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/e6a62956416f.jpg.html
-
Justyna, nieustannie trzymam za Was kciuki, musi być dobrze
Monia88, powodzenia Czekamy na informacje
Anulas, super że wyniki okAnulas lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ponawiam pytanie o maść z aranika pomaga na siniaki i można ją stosować w ciąży ?
Jejku jak się denerwuje prenatalnymi 😭😭😭😭13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartynkowo niczym nie smaruj spokojnie zbada cię od dołu że tak powiem jak będzie dużo siniaków. Mi marudził że źle sobie robię no ale mnie zbadał on nie krzyczy 😉 Sz jest specyficzny ale pięknie opowiada o dzieciątku i nie stresuj się .
Dziewczyny powiedzcie czy boli was podbrzusze jak trochę pochodzicie nie jakieś maratony tak ogólnie po domu . Coraz bardziej martwi mnie ten twardy brzuch i te bóle . Ja nie wiem co normalne w tej ciąży a co nie 😢 -
Mam dokładnie tak samo. Mi lekarz powiedział, że jak czuje że coś mnie pobolewa czy ciągnie to żeby na chwilę się położyć. Mi przeważnie po 20 min przechodzi. Ale wspomnij swojemu lekarzowi na następnej wizycie, bo każda z nas jest inna 🙂Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Helena93 wrote:Dziewczyny kciuki za Was ✊
Anulas- to tylko się cieszyć 😀
A ja dziś zamówiłam wózek może oszalalam, że, tak wcześnie 🤭, ale już nie mogłam wytrzymać 🙈
Hehe, ja też zamówiłam wózek i mam nadzieję że nie będę tego żałowała, ale babci udało się wynegocjować fajną zniżkę i stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać jeszcze sporo do kupienia.starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
4 transfer - -
nick nieaktualnyClexane trzeba się nauczyć, pod koniec ciąży kiedy brzuch jest tak napięty jak piłka to fałdy nawet nie idzie zrobić, daje po bokach, sinikaki miałam od zbyt mocnego naciskania po zastrzyku, u mnie sprawdziło się bardzo powolne wstrzykiwanie i po iniekcji juz nic nie dusze tego miejsca.
Po wysiłku albo chodzeniu brzuch lub wiązadła mogą trochę bolec/kłuć/ciągnąć. Nawet przy zmianie pozycji ciała. Wszystko przerobiłam i teraz to dopiero jest dramat, chodzę dziennie po 3 km spacerowo bo chce szybko urodzić, ale ból jest każdej nocy i chyba tak już zostanie 🤭maluch wcale gigantem nie jest, jednak pierwsza ciąża mocno naciąga wszystkie możliwe narządy i przy drugiej ponoć jest to lżejsze 😋🧸Helena93 lubi tę wiadomość
-
Martynkowo wrote:Dziewczyny ponawiam pytanie o maść z aranika pomaga na siniaki i można ją stosować w ciąży ?
Jejku jak się denerwuje prenatalnymi 😭😭😭😭
W aptece powiedzieli mi, że bez problemu można używać maści z arnika w ciąży. Używałam, ale spektakularnych efektów nie było, teraz robię zastrzyki w udo, mam pełno siniaków ale jakoś mi to nie przeszkadza, na brzuchu były bardziej bolesne.Martynkowo lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
4 transfer - -
Ale_ks wrote:Helena jaki wybraliście?
Martynkowo ja dzisiaj kupiłam i będę smarować, mam nadzieje ze pomoże. Kiedy masz prenatalne?
Monia ✊🏻✊🏻
To na razie nie będę smarować poczekam na opinie czy działa.
W sumie ja nawet przelewam do igły insulinowej i nadal siniaki są13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
nick nieaktualnyMartynkowo a próbowałaś robić zastrzyki tak na linii pępka ? Tam jak by co mu siniaki nie będą przeszkadzać w badaniu a w sumie nawet w tych miejscach nie wychodzi mi już nic . Dzięki dziewczyny tak myślę że tam się wszystko rozciąga bo jednak rośnie człowiek ale wiecie nie dosyć że pierwsze to jeszcze wyczekane i temu chyba ta panika
-
Ja wczoraj wieczorem złapałam panikę bo czułam lekkie bóle miesiączkowe a zaraz potem biodra mnie bolały a potem uda i krzyż. Wzięłam relanium na noc a dzisiaj czuję się dobrze. Może już po prostu uroki 3 trymestru. 🤔 Obserwuje czy się coś takiego nie powtorzy.
-
Za dużo za dużo wrote:Martynkowo a próbowałaś robić zastrzyki tak na linii pępka ? Tam jak by co mu siniaki nie będą przeszkadzać w badaniu a w sumie nawet w tych miejscach nie wychodzi mi już nic . Dzięki dziewczyny tak myślę że tam się wszystko rozciąga bo jednak rośnie człowiek ale wiecie nie dosyć że pierwsze to jeszcze wyczekane i temu chyba ta panika13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Martynkowo już niczym się nie smaruj. Siniaki w 4 dni nie zejdą a Sz bedzie miał jeszcze uwage, że nie widzi bo brzuch smarowany🤣
I nie bój się tej wizyty✊
Mi czesto jak wyjde na spacer brzuch się napina albo zaczyna bolec ale po kilku min przestajeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 22:22
-
nick nieaktualny
-
Ja mam ten sam problem z twardnieniem brzucha. Już od dawna. Zostaje tylko nospa/relanium/magnez. To są skurcze, trzeba kontrolować szyjkę i oszczędzać się. Więcej nie możemy:/ Mi twardnieje przed poludniem co dzień i tak już zostaje, nie, ze trwa chwile i mija:/ Leki raczej nie pomagaja. Ale póki co szyjka ok.
Za dużo za dużo wrote:Martynkowo niczym nie smaruj spokojnie zbada cię od dołu że tak powiem jak będzie dużo siniaków. Mi marudził że źle sobie robię no ale mnie zbadał on nie krzyczy 😉 Sz jest specyficzny ale pięknie opowiada o dzieciątku i nie stresuj się .
Dziewczyny powiedzcie czy boli was podbrzusze jak trochę pochodzicie nie jakieś maratony tak ogólnie po domu . Coraz bardziej martwi mnie ten twardy brzuch i te bóle . Ja nie wiem co normalne w tej ciąży a co nie 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 21:22
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Ale_ks wrote:Jeszcze mam do Was jedno pytanie co do clexane, można robić na całej „długości” brzucha? Mam na myśli od pępka do boczku jest ok ?
Ja sobie daje w lini pepka ale z tyłu 🤣 w boki mocno mnie boli bo skóra naciagnieta i nie ma za co zlapac poza tym na tych bokach mialam straszne sińce. Nie ważne jak powoli mąż podawał. -
nick nieaktualnyAnulas wrote:Ja sobie daje w lini pepka ale z tyłu 🤣 w boki mocno mnie boli bo skóra naciagnieta i nie ma za co zlapac poza tym na tych bokach mialam straszne sińce. Nie ważne jak powoli mąż podawał.
Próbowałam tam zrobić ale nie jestem w stanie sama -
nick nieaktualnyGaja88 wrote:Hehe, ja też zamówiłam wózek i mam nadzieję że nie będę tego żałowała, ale babci udało się wynegocjować fajną zniżkę i stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać jeszcze sporo do kupienia.
No my też zamówiliśmy ten nasz typ nr 1, dokładnie jeszcze tyle tego, ja pomału zaczynam ogarniać, dziś byłam w sklepach popatrzeć na łóżeczka i meble, tyle tego, najciężej to z materacem 🙈
Ale-ks - my wzięliśmy Bugabbo, kolezsnki chwała sobie Adamex albo Bebetto.
My wzięliśmy ten Bugabo,