Młode mamy 95-97
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kochane dziekuje za wsparcie
Wizyta w szpitalu zakonczyla sie wypiswm do domku. Od razu przyszedl lekarz. Sprawdzil jakims testem i to nie wody, az sie zdziwilam bo przed wyjsciem do szpitala zmienialam wkladke a w szpitalu juz byla cala mokra. Mam straszne parcie na pecherz. Doslownie. Latam do wc co 10/15min ale badanie moczu tez okej. Szyjka w porządku i poziom wod tez.
Maluchy maja juz 174g i 173g. Wielkoscia i waga sa o tydzien starsze niz wskazuje termin. Ulzylo mi strasznie, ale papierki lakmusowe i tak zamawiam. Nastepnym razem sama bede mogla sprawdzic co i jaksallvie, natalia1354, gabi544, diana11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki
Maniaaa - dobrze, że pojechałaś. Ja bym nnie wytrzymała tyle w niepewności i od razu bym leciała. Najważniejsze że jesteś spokojniejsza i to nie wody. U mnie też jest tyyyle śluzu, że czasem muszę po kilka razy majtki zmieniać.
Dziewczynki chciałam Wam życzyć zdrowych, spokojnych świąt w gronie rodziny i najbliższych spokojnych ciąż, łatwych porodów i zdrowych, grzecznych dzieciaczków
Maniaaaa lubi tę wiadomość
-
Maniaaaa Co za ulga !
Ja również wam życzę dziewczynki Wesołych Świąt i każdej tak szybkiego i łatwego porodu jak u mnie !
Na Boże Narodzenie każda będzie już tuliła swojego maluszka
My dzisiaj świętujemy podwójnie, bo Nela skończyła dwa tygodnieManiaaaa, gabi544 lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Hej Dziewczyny.
Maniaaaa dobrze, że z maluchami wszystko ok.
U nas chwila odpoczynku, święta rodzinnie, wczoraj byliśmy u moich rodziców, dzisiaj u mojego chłopaka. Zdecydowaliśmy, że będziemy się wyprowadzać z PL, tym razem mój chłopak postawił na swoim i załatwiamy wszystko, żeby wyprowadzić się do USA, uparciuch straszny z niego, ale ma tam rodzine, dlatego się zgodziłam.
Zobaczymy tylko jak to będzie wyglądać, bo jednak jestem w ciąży, więc łatwo na pewno nie będzie.
Miłego popołudnia, i wszystkiego dobrego na te ostatnie chwile świąt. Pozdrawiam. -
Witam,
mieszkam aktualnie za granica w 4 tygodniu ciazy byłam tutaj u ginekologa, później przyleciałam do PL i w 12tc byłam u ginekologa wróciłam z powrotem do Irlandii i w 18tc byłam znow tutaj u ginekologa. Okazało się ze muszę zjechać z chłopakiem do PL jestem (jak przylece bede w 26tc)
dodam ze wcześniej chodziłam do zawodówki czyli pracowałam jako młodociany przez 2,5 roku.
Chciała bym się dowiedzieć czy należą mi sie becikowe oraz inne pieniądze ?
-
Van ależ plany Wam się szykują. Zawsze chciałam polecieć do USA ale tylko pozwiedzać, zobaczyć to i owo.
xalicjax3 nie wiem jak to w Polsce bo mieszkam za granicą, ale wydaje mi się, że becikowe należy się chyba każdemu kto urodzi dziecko co do reszty nie mam pojęcia. Może dziewczyny coś więcej Ci podpowiedzą.
U nas gorączka się konkretnie zadomowiła. Najwyższy dzisiejszy pomiar to 40st.
Martwi mnie to bo od półtorej godziny młodość ma ciągle temp 39st i nie spada pomimo przeciwbólowego i schłodzenia organizmu podczas kąpieli. Jak tak dalej pójdzie to znów odwiedzimy szpital. Cudowne święta w tym roku.. Ehh.. Oby mu minęło. -
xalicjax3 wrote:Witam,
mieszkam aktualnie za granica w 4 tygodniu ciazy byłam tutaj u ginekologa, później przyleciałam do PL i w 12tc byłam u ginekologa wróciłam z powrotem do Irlandii i w 18tc byłam znow tutaj u ginekologa. Okazało się ze muszę zjechać z chłopakiem do PL jestem (jak przylece bede w 26tc)
dodam ze wcześniej chodziłam do zawodówki czyli pracowałam jako młodociany przez 2,5 roku.
Chciała bym się dowiedzieć czy należą mi sie becikowe oraz inne pieniądze ?
Becikowe jednorazowe powinno Ci się należeć bez problemu, wydaje mi się że w Twojej sytuacji należy Ci się też kosiniakowe czyli 1000 zł przez miesiąc co rok. Nie wiem jak u Ciebie z dochodami rodziny no ale jeśli nie przekracza 800zł na osobę to 500+ też Ci się należy tylko w przypadku jak bedziesz dostawac kosiniakowe to ono tez się wlicza w dochod rodziny. No i to samo jest z rodzinnym dostaniesz jesli nie przekracza dochod 675 zl z tego co pamietam no i tu tez kosiniakowe wlicza sie do dochodu .Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Van kochana zycze powodzenia w nowej sytuacji mam nadzieje ze bez problemu wszystko ogarniecie i sie ulozy
Maniaaaa Biedna wspolczuje duzo sie teraz u was dziejeKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Wydaje mI sie ze jezeli urodzisz w polsce becikowe dostaniesz ale jak po urodzeniu bd mieszkala za granica to watpie ze dostaniesz to 1000zl co rok no i z 500+ ewentualnie moglabys sie pozegnacgrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Witam was dziewczyny o świętach.
U mnie w końcu luźnej i mogę was odwiedzić i nadrobić.
Mania tak się cieszę, że się dobrze to z tym sluzem skończyło.. ulga niesamowita.
Co do tych dodatków pieniężnych to ja się w ogóle nie orientuje, bo mi się nic nie będzie należeć poza jednorazowym becikowe, które ty powinnaś dostać chodząc do nas do ginekologa i rodząc w Polsce. Mi do wszystkiego przekraczają dochody, ja również mam pensje z firmy więc tego 1000 przez rok też nie dostanę. I w sumie dobrze, bo lepiej wychodzę jak mam chorobowe i to co po urodzeniu płacą niż jak bym miała mieć 500+, rodzinne i tego 1000.
Van.. gratuluję ambitnych planów i życzę pozytywnego ich spełnienia. My ponoć za 5-6 lat mamy się budować. A za tyle bo dopiero wtedy sprzedamy mieszkanie, wczesniej nie możemy i akurat uzbieramy na budowę żeby się w długi nie pakować.
Czujemy się świetnie, do lekarza w tym tygodniu, ale muszę się dopiero zapisać.. weszliśmy w 15 tc. Tak nam to szybko leci, że szok.
Pozdrawiam was dziewczynki i miłego dnia
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
To i ja się dołączę, jeżeli mnie przygarniecie
Tp 20.08.2017, a w brzuszku Janek Udao się w 6 cs.
Jestem rocznik 96
I nadrobię was jutro, jak tylko wrócę z najgorszego egzaminu w tym roku akademickimManiaaaa, diana11 lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Diana no ulga straszna, ale ta ciąża to (przepraszam bo wiem, że wiele z Was na ciąże u siebie bardzo liczyło, ale.. ) dla mnie istna męka. Ciągle coś się dzieje. Jak nie w domu, to ze mną lub z Antkiem. Nie potrafię spokojnie nacieszyć się tą ciążą. Muszę chyba ginekologa poprosić o tabletki na uspokojenie bo chodze tak znerwicowana, że szok.
Gratuluje wejścia w 15 tydzień Jeszcze tylko 25 i będziecie razem
Najmłodsza miło Cię gościć Ciebie i Janka Fajnie, że już wiesz co w brzuszku siedzi Trzymam kciuki za egzamin -
Hej dziewczyny .
Diana
Wlasnie tak sie zastanawiam.. termin masz na 8 tylko dzien przede mna a teraz wchodzisz w 15tydzień a ja w 16:) ja juz sama nie wiem jak to jest z tym wyznaczaniem daty porodu
Najmlodsza staraczko witaj .
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Chcebardzobycmama data porodu z ostatniej miesiączki wiadomo jak jest odczytywana i łatwo sobie ją policzyć, a z usg to wyższa szkoła jazdy i zależy to poniekąd od pierwszych usg właśnie gdzie po zmierzeniu płodu komputer wylicza na który tydzień maluszek "wygląda" przez co często gęsto można ustalić, że np owulacja była później lub wcześniej co za tym idzie i Ty i Diana możecie mieć zbliżone terminy z usg bo wasze maluchy mogą być podobnej wielkości, a jednak termin z om pozostaje odlegly o cały tydzień
Nie wiem czy w miarę zrozumiale napisałam, ale może coś uda Ci się wyłapać