Młode mamy 95-97
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam usg w 12 tc i nic mi nie powiedziała także jeśli będzie że mną wszystko w porządku to chyba dopiero 22 maja się dowiem co mi w brzuszku siedzi
Sallvie bardzo się cieszę, fajnie że mała grzeczna tylko ten wirus kiepska sprawa. Ale życzę dużo zdrowia i oby jak najszybciej przeszło
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
Powiem wam, że mnie to chyba nic nie przebije Ja się o płci dowiedziałam dopiero w 27 tygodniuKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Diana ja wiem, ze są takie kuchenki, ale ja mam płyte grzewczą? indukcyjną? sama nie wiem.. od teściowej dostaliśmy. Wiec u mnie nie ma gazu tylko wszystko z prądu ciągnie.
Ja sobie powiedziałam, że jak będziemy mieć już swój dom to nie odpuszczę wielkiej wanny i przeszklonego prysznica.
Witaj Demetria Miło, że dołączył ktoś nowy
Wstępnie gratuluje dziewczynki
Sallvie fajnie, że malutka taka grzeczna, a Ty kochana zdrowiej szybciutko
A co do płci to jeśli maluchy dalej będą tak żle współpracować z lekarzem to może cię przebiję
U mnie znów to samo. Trochę dziś znów przesadziłam ze sprzątaniem i ogólnie z "jazdą na szybszych obrotach" i znów czuję tak jakby coś ze mnie ciekło.. Obserwuje i zobaczymy.
-
Aa rozumiem Mania.. myślałam że mieliście przygodę z gazem, a on załączył płytę elektryczna. No to fakt trzeba czegoś trudniej dostępnego dla dzieci.
Mojego młodszego brata ciągnęło znów do wysokich drabin i skubany mamie dwa razy wlazl na dość spora wysokość jak na półtora roczne dziecko. Dzieci niestety są ciekawskie.
Hej dziewczyny wow ale nadziergalyscie. U mnie slabo z czasem,teraz te przygotowania do swiat.
Witam nowe dziewczyny
Maniaa kiedys slyszalam o takich paskach w aptece dzieki ktorym mozna sprawdzic czy sluz to wody plodowe czy nie ,nie wiem czy cos takiego naprawde istnieje ale warto sie zapytac w aptece ,a jak czegos takiego nie bedzie to lec na ip, zycie i zdrowie maluchow najwazniejsze.
Co do ciazy ja tez jakas przewrazliwona jestem, donoszenie tej ciazy jest dla mnie jakby celem do ktorego daze caly czas w mojej glowie dziecko wiem ze to juz obsesja ale boje sie cieszyc z tej ciazy tak w stu procentach.
Zazdroszcze wam dziewczyny ze juz lada moment rodzicie
Chociaz podobno najwieksze zagrozenie mija po 12 tygodniu. Ile w tym prawdy ?
Powiem wam dziewczyny ze weszlam w 15 tydzien i mi mdlosci powrocily...
Jak u was z zachciankami? Ciagnie was bardziej do slodkiego czy do kwasnego? Wierzycie ogolnie w przesady co do plci?grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Ogolnie macie jakis pomysl zeby przytyc? Jem megaa duzoo a waga w ciagu 7tyg tylko +0,300 ... boje sie ze do kolejnej wizyty w maju nie przybedzie mi na wadze ;/
A u ciebie Dianaa jak tam z waga ? Poszla troche do gory ?grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Waga nic do góry.. wręcz przeciwnie w poniedziałek miałam kolejny kilogram w dół.
Jeśli chodzi o zachcianki i przesądy.. mam jak przed ciąża. Czasami najdzie ochota na słodkie a czasem na kwaśne. Ale jakoś gwałtownie do niczego mnie nie ciągnie. Także po tym nie jestem w stanie niczego stwierdzić
A troski będą nam towarzyszyć przez całą ciążę.. tak to już jest, że martwimy się o nasze skarby od samego początku i wszystko nas niepokoi.
chcebardzobycmama Ja tam zupełnie nie wierzę w ciążowe przesądy:) bo żaden się u mnie nie sprawdził. Nawet mama się śmieje, że jestem pierwszą osobą u której widzi że się obrączka pomyliła:)
Co do kilogramów to mam na kwietniowkach dziewczynę w 39 tygodniu, ktora ma tylko 4kg na +Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Diana niestety, dzieci to tylko dzieci. A numer, który odstawił Antek na długo mi w pamięci pozostanie.
Chcebardzobyćmama są u nas specjalne paski do sprawdzania ph w ciąży (właśnie przeznaczone do wykrycia wód) ale kurcze kosztują 50e to trochę za dużo i chciałam kupić zwykłe najzwyklejsze papierki lakmusowe to babka w aptece powiedziała mężowi, że to tylko dla labo jest i chyba będę musiała iść do zaprzyjaźnionej apteki, żeby to ogarnąć na zaś.
Co do przesądów to czy ja wiem? Raczej nie wierzę. Przykład? Moja poprzednia ciąża. Wszystko raczej wskazywało na dziewczynke a ja od początku miałam przeczucie na chłopca no i jest Antoni
Sallvie takiej jak Twoja koleżanka to tylko pozazdrościć
Sama chciałabym tylko tyle w ciąży przytyć.
U nas jakoś tak normalnie. Całkiem. Nic się nie dzieje. Szaro i buro. Deszcz pada. Świąt nie czuję w ogóle i nie robimy w tym roku. Przez to wszystko co się ostatnio działo nie miałam do tego ani siły, ani głowy.
Wszystkiego Dobrego, dużo zdrowia, szczęścia, radości w życiu. Smacznego jajka i babki, mokrego dyngusa, spokojnej ciąży i spokojnych dzieci, mało zmartwień życzę Wam kochane w te święta. -
Ja sie na chwile oderwalam od robienia salatek ,przede mna jeszcze ciasta.
Zycze wam dziewczyny zdrowych ,wesolych swiat,mniej zmartwien,mniej trosk
Maniaa a nie patrzylas moze na internetowych aptekach ? Na pewno da sie wylowic jakos taniej bo 50e to sporawo.
Kurcze a ja sie martwilam,ze jak sie nie tyje to cos moze byc nie tak,najwidoczniej az tak waga nie wplywa na rozwoj malucha,mam tylko cicho nadzieje ze jak.my nie tyjemy to maluch I tak na wadze przybiera
A ja sama nie wiem co myslec o tych przesadach chyba najbardziej wierzr w ten chinski kalendarz bo komu bym.nie sprawdzala to sie zgadza
Na sode jeszcze nie sikalam:D:D
Ale z obraczki dziewczyny wychodza pod rzad i mi I chlopakowi:)
Maniaa ciekawe czy twoje przeczucia na dziewczyny sie sprawdza ;P
Ja tez czuje ze bedzie dziewucha,chociaz jak ostatnio mama tacie powiedziala ze sukieneczki widziala ladne to sie klocic z nia zaczal ze od razu zakladamy ze to dziewczyna takze dziadek jest za chlopakiem
A u was dziewczyny,te ktore plci jeszcze nie znaja jakie macie przeczucia?grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Hej hej dziewczynki ! :*
Wracam do świata żywych, wszystko mi przeszło tylko stan podgorączkowy się jeszcze utrzymuje
chcebardzobycmama Kochana u mnie nawet kalendarz chiński się pomylił Bo wskazywał na chłopaka. Wszystko w sumie wskazywało na chłopaka A tu proszę
Co do dziadków, to jak mój tata się dowiedział, że będzie miał wnuczkę, to jak gdzieś tam mówiłyśmy z mamą, że może lekarz się pomylił i jednak będzie chłopak, to nawet nie chciał słyszeć takiej opcji, on chciał wnuczkę i koniec
Bardziej niezadowolony pewnie jest mój teściu, bo od najstarszego syna ma dwie wnuczki i teraz liczył na wnuka od mojego narzeczonego a tu 3 wnuczka hahahaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Chcebardzobycmama lakmus już znaleziony Na Ebayu znalazłam i to 1. tańszy o 11e i 2. będzie jakoś po świętach u mnie. Też jestem ciekawa, czy moje przypuszczenia się sprawdzą, kalendarz chiński też mówi, że dziewczynki. Ciekawe No nic dowiem się 8 maja
Sallvie dobrze, że już po chorobie, a stan podgorączkowy powinien szybko minąć -
chcebardzobycmama wrote:Salviee ,jeszcze przyjdzie czas i na syna xp odchowasz mala i do dziela
Maniaa a przy Antku sie sprawdzil?
Ja to już nawet na drugą córę jestem nastawionachcebardzobycmama lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Dziewczyny trzymajcie kciuki. Ten dziwny śluz sie nasilił. Jest całkiem jak woda. Dzwonilismy do położnej kazała jechać do szpitala. Proszę trzymajcie kciuki i modlcie sie za nas żeby to nie były jednak wody
-
Maniaaaa wrote:Dziewczyny trzymajcie kciuki. Ten dziwny śluz sie nasilił. Jest całkiem jak woda. Dzwonilismy do położnej kazała jechać do szpitala. Proszę trzymajcie kciuki i modlcie sie za nas żeby to nie były jednak wody
Maniaa mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze , ze to jednak nie wody. Musi byc dobrze innej opcji nie ma. Napisz jak bedziesz cos wiedziala trzymamy kciukiManiaaaa lubi tę wiadomość
grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Maniaaaa nie chcę żeby się powtórzyła sytuacja z tej ciąży
Tym bardziej że mam na prawdę cudowną córeczkę
A za was ogromne kciuki ! Nie wiem czy Cię pocieszę, ale pamiętam, że tak do 20 tygaodnia potrafiło ze mnie lecieć tyle śluzu, że nawet przez spodnie przesiąkało i wyglądało to tak jakbym się zesikała.Maniaaaa lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs