X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam smoczki kupiłam, dwa jakieś zwykłe ale dokupie firmy MAM baby bo najbardziej nam sie sprawdziły, a moje córki miały tak silny odruch ssania, że smoki juz w szpitalu ciągneły.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam smoczki ;-) jeden ten samozamykający się przy upadku, co Wam pokazywałam foto, drugi był do kompletu butelek Tommee Tippee. Z Erykiem też Tommee tippee mieliśmy i fajnie dawał radę tak długo, jak używaliśmy, czyli tak do 3 miesiąca.
    Ale my od początku będziemy na mleku modyfikowanym :-)

A, pokrowca od materaca nie pierzemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:44

• Nita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina to mówisz, te z MAM takie dobre? To może kupię na próbę. A czy udało Ci się karmić piersią bez problemu podając smoczek?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita jesli 2,5 roku karmienia piersią to karmienie bez problemu to tak :D ;)

ja bardzo lubiłam mam :) dzieciaki tez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:53

Kz9n.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia i teraz juz masz lepsze wyniki ? Kolezance poruszali brzuchem lub kazali zmieniac pozycje, zeby spr reakcje.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak jak myslałam,bo najchętniej i sam materac bym uprała :P Dzięki dziewczyny,nie piore i ja.

tb738ribfs156aj0.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula ja tylko przescieradlo piore :)

Kz9n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Dziewczyny prałyście pokrowiec z materaca przed nałożeniem prześcieradła?
    Nie :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Kupiłyście smoczki dla noworodka? Bo ja nie, ale widziałam, że wiele osób kupuje. Sama już nie wiem czy noworodek potrzebuje smoka? A jeśli tak, to jaki polecacie?

Ja polecam smoczki typu Soothie (np Aventa albo innych firm) - taki wynalazek z Amerykańskich szpitali - Hania ssała i nie zaburzył jej odruchu ssania (ale nie ssała od początku, bo jako noworodek nie chciała)
    Teraz też kupiłam (Taki: http://allegro.pl/jollypop-smoczek-silikonowy-soothie-0-3-m-893-i6573398069.html.
    Wolę mieć dziecko smoczkowe niż cycowe :P
    Zresztą, Hani odsmoczkowanie poszło tak gładko, że aż sama byłam w szoku, a jednak półtora roku spokoju :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 18:37

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Dziewczyny prałyście pokrowiec z materaca przed nałożeniem prześcieradła?
    Nie pralam :)

Smoczek mam zwykły na próbę kupiony w paczce z wyprawka. Jeśli będzie potrzebny to kupię coś lepszego.

Dostałam dzisiaj zadyszki podczas rozmowy z mężem :/

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze amoczkami to jest tak. Ze dziaciak raz ze musi chciec ssac a dwa zwyczajnie kazde dziecko woli co innego. Moja najstarsza corka uwazala tylko kauczukowe zolte gumiaki nuka. Srodkowa tylko MAMbaby, najmlodsza ssala wszystko ;) nic jej nie przeszkadzala i kazdy ksztalt byl ok. Natomiast traz chce dokupic MaMbaby i wlasnie zastanawiam sie nad takim jak dottt poleca ale chciaam w zestawie z pluszakiem. To sie chyba wubanub nazywa :) fajosko wgglada i jest w sumie 2in1 smoczek i poerwsza macanka przytulanka.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie prałam pokrowca ;) Pierwszy raz dopiero jak zasikała po 3 czy 4 miesiącach.

Hybrydę też noszę, miałam na poród przeźroczystą i teraz też taką będę robić. Usypiali mnie po porodzie na łyżeczkowanie, bo miałam krwotok i nic nie zaburzyła na tym urządzonku na palec, także bez stresu :)

Co do smoka, to byłam mega przeciwna, ale na SR powiedzieli, że warto jeden mieć, bo niektóre dzieci mają silny odruch ssania i faktycznie kupiłam wtedy, akurat MAM, ale okazał się zbyt duży (ten najmniejszy), ale Lovi 0-2 typowo dla noworodków sprawdził się super. Używaliśmy tylko do wózka i spacerów i w aucie, zaczęliśmy podawać jakoś po skończonym miesiącu do 5 m.ż. Potem odstawiłam, bo zaczęła za bardzo się uzależniać. Teraz też będę tak próbowała :) I tak, jak Baranosia napisała, w pierwszym miesiącu życia lepiej podać pierś niż smoka, bo laktacja dopiero się rozkręca i smok może zaburzyć i ją i odruch ssania u dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 18:55

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eveli_na - super te smoczki :) muszę poczytać!
    http://wubbanub.pl/

Olcia..89 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty ja wlasnie wybieram wzor :) zakochalam sie ;)

Dotty84, Olcia..89 lubią tę wiadomość

Kz9n.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wubbanub jest dostępne w UK w stacjonarnym sklepie? Nigdy tego nie widziałam, szczerze mówiąc.
    Smoczki Avent soothie też są tu popularne, są wszędzie i są tanie. Tyle tego jest, że nie wiem co wybrać. W ogóle nie wiem czy smok się przyda, ale wolałabym kupić jednak, żeby był pod ręką.
    Ja mam tylko taki jeden malutki smoczek, który był dorzucony ekstra w zestawie butelek z Tommee Tippee. Zwykły plastikowy smok, nic specjalnego.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrowca nie prałam. Ja mam jeden smoczek od szwagierki, bo go nie używała. Też mam zamiar sięgnąć po niego tylko w ostateczności. Chyba jakiś Lovi.

Kupiłam w końcu stanik do karmienia z HM. Na razie jeden, potem będę kupować resztę. Planuję mieć ze 4 szt. Niestety nie było tych bluzek, o których pisała Polkosia. Będę musiała zobaczyć online.

Byliśmy w USC, by narzeczony uznał dzieco przed porodem, więc oficjalnie mój synek ma tatusia ;p

Krakuska, Izieth, polkosia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wlasnie szukalam w motherare na stronie ale nie ma.
    Znalazlam na ebay.

Tomme tippe sa dosc wysoko wykrojone pod nosem i srodkowej przeszkadzaly i odgniataly sie mocno na czubku noska ;)

Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek siedzi sam w domu i tylko wymyśla. Piekę jabłka z miodem, cynamonem i orzechami

Werix, Iva79 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva ruszala mi brzuchem to chwile wzrastalo tetno i znowu bylo tak samo. Teraz mialam ktg i byl okres ze byla ta osculylacja taka zanizona a potem jakby sie obudzil i juz duzo bylo akceleracji.

Iva79 lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zwykłego smoka z aventa, ale bardzo bym chciała go nie używać w ogóle.

Ja staniki kupiłam dwa z c&a, jeden jest dobry praktycznie na już, a drugi o rozmiar wiekszy jest za duży, i tak nie wiem który uprać i wrzucić do walizki, bo jeden chciałam oddać do sklepu , tzn dwa, bo mam dwa wzory po dwa rozmiary i już sama zgłupiałam :/

tb738ribfs156aj0.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ