X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam smoczki kupiłam, dwa jakieś zwykłe ale dokupie firmy MAM baby bo najbardziej nam sie sprawdziły, a moje córki miały tak silny odruch ssania, że smoki juz w szpitalu ciągneły.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam smoczki ;-) jeden ten samozamykający się przy upadku, co Wam pokazywałam foto, drugi był do kompletu butelek Tommee Tippee. Z Erykiem też Tommee tippee mieliśmy i fajnie dawał radę tak długo, jak używaliśmy, czyli tak do 3 miesiąca.
    Ale my od początku będziemy na mleku modyfikowanym :-)

A, pokrowca od materaca nie pierzemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:44

• Nita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina to mówisz, te z MAM takie dobre? To może kupię na próbę. A czy udało Ci się karmić piersią bez problemu podając smoczek?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita jesli 2,5 roku karmienia piersią to karmienie bez problemu to tak :D ;)

ja bardzo lubiłam mam :) dzieciaki tez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:53

Kz9n.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia i teraz juz masz lepsze wyniki ? Kolezance poruszali brzuchem lub kazali zmieniac pozycje, zeby spr reakcje.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak jak myslałam,bo najchętniej i sam materac bym uprała :P Dzięki dziewczyny,nie piore i ja.

tb738ribfs156aj0.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula ja tylko przescieradlo piore :)

Kz9n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Dziewczyny prałyście pokrowiec z materaca przed nałożeniem prześcieradła?
    Nie :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Kupiłyście smoczki dla noworodka? Bo ja nie, ale widziałam, że wiele osób kupuje. Sama już nie wiem czy noworodek potrzebuje smoka? A jeśli tak, to jaki polecacie?

Ja polecam smoczki typu Soothie (np Aventa albo innych firm) - taki wynalazek z Amerykańskich szpitali - Hania ssała i nie zaburzył jej odruchu ssania (ale nie ssała od początku, bo jako noworodek nie chciała)
    Teraz też kupiłam (Taki: http://allegro.pl/jollypop-smoczek-silikonowy-soothie-0-3-m-893-i6573398069.html.
    Wolę mieć dziecko smoczkowe niż cycowe :P
    Zresztą, Hani odsmoczkowanie poszło tak gładko, że aż sama byłam w szoku, a jednak półtora roku spokoju :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 18:37

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Dziewczyny prałyście pokrowiec z materaca przed nałożeniem prześcieradła?
    Nie pralam :)

Smoczek mam zwykły na próbę kupiony w paczce z wyprawka. Jeśli będzie potrzebny to kupię coś lepszego.

Dostałam dzisiaj zadyszki podczas rozmowy z mężem :/

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze amoczkami to jest tak. Ze dziaciak raz ze musi chciec ssac a dwa zwyczajnie kazde dziecko woli co innego. Moja najstarsza corka uwazala tylko kauczukowe zolte gumiaki nuka. Srodkowa tylko MAMbaby, najmlodsza ssala wszystko ;) nic jej nie przeszkadzala i kazdy ksztalt byl ok. Natomiast traz chce dokupic MaMbaby i wlasnie zastanawiam sie nad takim jak dottt poleca ale chciaam w zestawie z pluszakiem. To sie chyba wubanub nazywa :) fajosko wgglada i jest w sumie 2in1 smoczek i poerwsza macanka przytulanka.

Dagn_ lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie prałam pokrowca ;) Pierwszy raz dopiero jak zasikała po 3 czy 4 miesiącach.

Hybrydę też noszę, miałam na poród przeźroczystą i teraz też taką będę robić. Usypiali mnie po porodzie na łyżeczkowanie, bo miałam krwotok i nic nie zaburzyła na tym urządzonku na palec, także bez stresu :)

Co do smoka, to byłam mega przeciwna, ale na SR powiedzieli, że warto jeden mieć, bo niektóre dzieci mają silny odruch ssania i faktycznie kupiłam wtedy, akurat MAM, ale okazał się zbyt duży (ten najmniejszy), ale Lovi 0-2 typowo dla noworodków sprawdził się super. Używaliśmy tylko do wózka i spacerów i w aucie, zaczęliśmy podawać jakoś po skończonym miesiącu do 5 m.ż. Potem odstawiłam, bo zaczęła za bardzo się uzależniać. Teraz też będę tak próbowała :) I tak, jak Baranosia napisała, w pierwszym miesiącu życia lepiej podać pierś niż smoka, bo laktacja dopiero się rozkręca i smok może zaburzyć i ją i odruch ssania u dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 18:55

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eveli_na - super te smoczki :) muszę poczytać!
    http://wubbanub.pl/

Olcia..89 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty ja wlasnie wybieram wzor :) zakochalam sie ;)

Dotty84, Olcia..89 lubią tę wiadomość

Kz9n.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wubbanub jest dostępne w UK w stacjonarnym sklepie? Nigdy tego nie widziałam, szczerze mówiąc.
    Smoczki Avent soothie też są tu popularne, są wszędzie i są tanie. Tyle tego jest, że nie wiem co wybrać. W ogóle nie wiem czy smok się przyda, ale wolałabym kupić jednak, żeby był pod ręką.
    Ja mam tylko taki jeden malutki smoczek, który był dorzucony ekstra w zestawie butelek z Tommee Tippee. Zwykły plastikowy smok, nic specjalnego.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrowca nie prałam. Ja mam jeden smoczek od szwagierki, bo go nie używała. Też mam zamiar sięgnąć po niego tylko w ostateczności. Chyba jakiś Lovi.

Kupiłam w końcu stanik do karmienia z HM. Na razie jeden, potem będę kupować resztę. Planuję mieć ze 4 szt. Niestety nie było tych bluzek, o których pisała Polkosia. Będę musiała zobaczyć online.

Byliśmy w USC, by narzeczony uznał dzieco przed porodem, więc oficjalnie mój synek ma tatusia ;p

Krakuska, Izieth, polkosia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wlasnie szukalam w motherare na stronie ale nie ma.
    Znalazlam na ebay.

Tomme tippe sa dosc wysoko wykrojone pod nosem i srodkowej przeszkadzaly i odgniataly sie mocno na czubku noska ;)

Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek siedzi sam w domu i tylko wymyśla. Piekę jabłka z miodem, cynamonem i orzechami

Werix, Iva79 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva ruszala mi brzuchem to chwile wzrastalo tetno i znowu bylo tak samo. Teraz mialam ktg i byl okres ze byla ta osculylacja taka zanizona a potem jakby sie obudzil i juz duzo bylo akceleracji.

Iva79 lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zwykłego smoka z aventa, ale bardzo bym chciała go nie używać w ogóle.

Ja staniki kupiłam dwa z c&a, jeden jest dobry praktycznie na już, a drugi o rozmiar wiekszy jest za duży, i tak nie wiem który uprać i wrzucić do walizki, bo jeden chciałam oddać do sklepu , tzn dwa, bo mam dwa wzory po dwa rozmiary i już sama zgłupiałam :/

tb738ribfs156aj0.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ