Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKupiłam smoczki
jeden ten samozamykający się przy upadku, co Wam pokazywałam foto, drugi był do kompletu butelek Tommee Tippee. Z Erykiem też Tommee tippee mieliśmy i fajnie dawał radę tak długo, jak używaliśmy, czyli tak do 3 miesiąca.
Ale my od początku będziemy na mleku modyfikowanym
A, pokrowca od materaca nie pierzemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:44
-
Nita wrote:Kupiłyście smoczki dla noworodka? Bo ja nie, ale widziałam, że wiele osób kupuje. Sama już nie wiem czy noworodek potrzebuje smoka? A jeśli tak, to jaki polecacie?
Ja polecam smoczki typu Soothie (np Aventa albo innych firm) - taki wynalazek z Amerykańskich szpitali - Hania ssała i nie zaburzył jej odruchu ssania (ale nie ssała od początku, bo jako noworodek nie chciała)
Teraz też kupiłam (Taki: http://allegro.pl/jollypop-smoczek-silikonowy-soothie-0-3-m-893-i6573398069.html.
Wolę mieć dziecko smoczkowe niż cycowe
Zresztą, Hani odsmoczkowanie poszło tak gładko, że aż sama byłam w szoku, a jednak półtora roku spokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 18:37
-
Madziula87 wrote:Dziewczyny prałyście pokrowiec z materaca przed nałożeniem prześcieradła?
Smoczek mam zwykły na próbę kupiony w paczce z wyprawka. Jeśli będzie potrzebny to kupię coś lepszego.
Dostałam dzisiaj zadyszki podczas rozmowy z mężem -
Ze amoczkami to jest tak. Ze dziaciak raz ze musi chciec ssac a dwa zwyczajnie kazde dziecko woli co innego. Moja najstarsza corka uwazala tylko kauczukowe zolte gumiaki nuka. Srodkowa tylko MAMbaby, najmlodsza ssala wszystko
nic jej nie przeszkadzala i kazdy ksztalt byl ok. Natomiast traz chce dokupic MaMbaby i wlasnie zastanawiam sie nad takim jak dottt poleca ale chciaam w zestawie z pluszakiem. To sie chyba wubanub nazywa
fajosko wgglada i jest w sumie 2in1 smoczek i poerwsza macanka przytulanka.
Dagn_ lubi tę wiadomość
-
Nie prałam pokrowca
Pierwszy raz dopiero jak zasikała po 3 czy 4 miesiącach.
Hybrydę też noszę, miałam na poród przeźroczystą i teraz też taką będę robić. Usypiali mnie po porodzie na łyżeczkowanie, bo miałam krwotok i nic nie zaburzyła na tym urządzonku na palec, także bez stresu
Co do smoka, to byłam mega przeciwna, ale na SR powiedzieli, że warto jeden mieć, bo niektóre dzieci mają silny odruch ssania i faktycznie kupiłam wtedy, akurat MAM, ale okazał się zbyt duży (ten najmniejszy), ale Lovi 0-2 typowo dla noworodków sprawdził się super. Używaliśmy tylko do wózka i spacerów i w aucie, zaczęliśmy podawać jakoś po skończonym miesiącu do 5 m.ż. Potem odstawiłam, bo zaczęła za bardzo się uzależniać. Teraz też będę tak próbowałaI tak, jak Baranosia napisała, w pierwszym miesiącu życia lepiej podać pierś niż smoka, bo laktacja dopiero się rozkręca i smok może zaburzyć i ją i odruch ssania u dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 18:55
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Olcia..89 lubi tę wiadomość
-
A to wubbanub jest dostępne w UK w stacjonarnym sklepie? Nigdy tego nie widziałam, szczerze mówiąc.
Smoczki Avent soothie też są tu popularne, są wszędzie i są tanie. Tyle tego jest, że nie wiem co wybrać. W ogóle nie wiem czy smok się przyda, ale wolałabym kupić jednak, żeby był pod ręką.
Ja mam tylko taki jeden malutki smoczek, który był dorzucony ekstra w zestawie butelek z Tommee Tippee. Zwykły plastikowy smok, nic specjalnego. -
Pokrowca nie prałam. Ja mam jeden smoczek od szwagierki, bo go nie używała. Też mam zamiar sięgnąć po niego tylko w ostateczności. Chyba jakiś Lovi.
Kupiłam w końcu stanik do karmienia z HM. Na razie jeden, potem będę kupować resztę. Planuję mieć ze 4 szt. Niestety nie było tych bluzek, o których pisała Polkosia. Będę musiała zobaczyć online.
Byliśmy w USC, by narzeczony uznał dzieco przed porodem, więc oficjalnie mój synek ma tatusia ;pKrakuska, Izieth, polkosia lubią tę wiadomość
-
Ja też mam zwykłego smoka z aventa, ale bardzo bym chciała go nie używać w ogóle.
Ja staniki kupiłam dwa z c&a, jeden jest dobry praktycznie na już, a drugi o rozmiar wiekszy jest za duży, i tak nie wiem który uprać i wrzucić do walizki, bo jeden chciałam oddać do sklepu , tzn dwa, bo mam dwa wzory po dwa rozmiary i już sama zgłupiałam