Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi się marzy 10 grudzień,tydzień i dzień przed terminem,chociaż siostra urodzona 7 grudnia,bratowej syn 14 to może moją wyskoczy 21?
w sumie to jest najbardziej realny termin,bo tak wychodzi po poczęciu i po usg w 12 tyg,ale zobaczymy
Angela B-D, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Ja też byłam w 31+0 i mała ważyła 1600g - od tamtej pory nie miałam, ale zapisałam się jeszcze na następny wtorek (37+0) bo baaardzo jestem już ciekawa jej wymiarów.
Kiedy teraz idziesz?Daj znać ile waży Zosia,zasugeruję się,ze jest rozmiarowo podobna
Ja mam wizyte w piątek, ale pewnie standardowo bez usg
Ed. Okay,widzę juz,usg masz we wtorek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 15:24
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
Objadlam sie kartoszy i umieram na zgage :o
U mnie cc od 4 kg. W szpitalu w ktorym nie rodzie dopiero ok 4.5 kg cc.
Jestem szczesliwa ze juz niedlugo. Zakonczy sie okres samotnosci i dni bez skladu i ladu. Bedzie maly, beda odwiedziny gosci.Angela B-D, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Martusiazabka wrote:Izieth, 4,5kg każą rodzić naturalnie??? Przecież to katorga! Rezerwie Cię na pół!
czemu w jednych szpitalach mówią ze powyżej 4kg juz cesarka, w innych ze od 4,2kg, a tu 4,5?! Masakra
Hehe, nie strasz dziewczynyja tez byłam przekonana, ze cc jest od 4kg, to chyba na forum gdzies przeczytałam. Ale z jakim lekarzem nie gadam, to mówią ze oficjalne wskazanie jest dopiero od 4.5. Sama sie przeraziłam wizją że dziecko wyjdzie 4200-4400. Ale na pocieszenie: ponoc drobne kobity dają radę rodzic 4kg dzieci, to zależy od wielu rzeczy. I przed porodem bedą mierzyć specjalnym cyrklem. Mojej koleżance wyszła tak drobna miednica, ze miała skierowanie na cc dla dziecka powyżej 3 kg(!). A i tak sie zdecydowała na SN i urodziła bez problemów dziewczynkę 3200
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:41
-
Madziula87 wrote:Kiedy teraz idziesz?
Daj znać ile waży Zosia,zasugeruję się,ze jest rozmiarowo podobna
Ja mam wizyte w piątek, ale pewnie standardowo bez usg
Ed. Okay,widzę juz,usg masz we wtorek
Mnie najbardziej interesuje wymiar główki - ćwiczę z balonikiem i chciałabym mieć jakiś punkt odniesienia -
No ja chce rodzoc naturalnie mimo duzej wagi, ale ginekolog mi na to powiedziala ze to nie koncert zyczen. Omg
Ja urodzilam sie z waga 4100 i moja mama jakos dala rade a jest nizsza ode mnie i tym samym ma viut wezsze biodra. Mi gin powiedzial ze ta sprzezna zewnetrzna mam troche mala. -
W czwartek jadę do fryzjera na farbę i cięcie, w poniedziałek na paznokcie...potem mogę rodzić
Niestety pózniej pewnie jakaś 2-3 miesięczna przerwa, przynajmniej dopóki laktacja się nie ustabilizuje i karmienia jakoś nie uregulująWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 16:08
Dagn_, Werix lubią tę wiadomość
-
Elcia co ci wyszlo na ktg ? Ja mialam deceleracje i po 24 h wyszlam ze szpitala , bo kolejne 3 ktg byly ok , w pn tez mialam ktg i bylo ok. Teraz ciagle jednak troszke sie martwie , ze jak raz sie przydarzylo to moze czesciej. Jednak ciagle mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok. W czw kolejna wizyta z usg i ktg juz sie nie moge doczekac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 16:42
-
eveli_na wrote:Dotty farba i strzyzenie ok
A pazurki to robisz hybryde? Bo ja uzalezniona od hybrydy zdjełam tydzien temu i mam tylko baze i top
No właśnie ja zawsze miałam żele, dwa tygodnie temu ściągnęłam i zrobiłam hybrydę w kolorze nude, bo przez jakiś czas nie będę miała jak uzupełniać paznokci (jeżdżę na nie do koleżanki 60km, do mojego rodzinnego miasta). Teraz chce zrobić juz przezroczysta - jakąś proteinową czy coś w tym stylu (nie znam się za bardzo)
-
Nita wrote:Kupiłyście smoczki dla noworodka? Bo ja nie, ale widziałam, że wiele osób kupuje. Sama już nie wiem czy noworodek potrzebuje smoka? A jeśli tak, to jaki polecacie?
jak nie trudno dokupi się