X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, u mnie straszaki to niestety już nie tylko twardnienie brzucha. U mnie jak się zaczyna to mam jednocześnie ból szyjki (jakby mi ktoś w nią wbijał igły), twardnienie brzucha, parcie na stolec i ból jak na bolesną @..
    baranosia, nie mów hop :D
    Werix, macie jeszcze czas a potem już trzeba działać, może nastaw go psychicznie? :D

Werix lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ostatnio wygladala moja szyjka to nie wiem xd. Dzis krotka, miekka ale tylozgiecie wiec nawet nie udalo sie rozwarcia zbadac. Maly 4200. Jutro mam isc zrobic badania i w piatek po wyniki i sierowanie do szpitala na poniedzialek na ktg i na 90% juz tam zostane na cc. Wiec wielkie odliczanie chyba ze nastanie szybciej cud :p

Szczęśliwa Mamusia, Werix, Angela B-D, baranosia, Fuksja90, Nita, Dagn_, RedLady, Dotty84, Krakuska, Martusiazabka, Isia86, Olcia..89 lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4200, nieźle ;) Mówisz w pon do szpitala, tak?
    To ciekawa jestem, którą szybciej potną :D

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde ale rozwój sytuacji :D fajnie że jest szansa że Piotrusia zobaczysz w przyszłym tygodniu :) ciekawe czy będzie listopadowy czy już może grudniowy

Mi lekarz powiedział że jak mały będzie ponad 4,2kg to cc tylko nie wiem jak to ma wyglądać. W środę mam usg ale to dopiero będzie 38tc. Co jak mnie złapie sn a mały będzie duży? Muszę jutro o to dopytać bo nie daje mi to spokoju

Szczęśliwa Mamusia, Angela B-D lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wam dziewczyny już czopy poodpadały? Bo wiem, że u Werix odpadał po trochu i u guerrenteshi też już chyba odpadł. A u reszty?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się trzyma, Nita ;) w każdym razie poza wzmożonym śluzem nie zauważyłam, żeby coś więcej odchodziło. Przy Eryku to był wyciek dosłownie wszystko na raz.

Pewnie w piątek na wizycie się okaże, że szyjka dalej zamknięta na 4 spusty i ma 4cm :P

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita ja dalej zakneblowana :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Nita ja dalej zakneblowana :D
    Ty masz być zakneblowana przynajmniej do przyjazdu męża :P

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już lada moment- w czwartek w godzinach późno wieczornych ma już być :D ale ja tam rodzić chcę w grudniu ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, u mnie też czop na swoim miejscu :P i niech się nigdzie do grudnia nie wybiera :D

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę w grudniu :) ale słyszałam, że czop to sobie może odpaść nawet 2-3 tygodnie przed porodem :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie licząc Guerretenshi, to chyba jestem jedyną, której się spieszy na listopad ;) Ale trzymam się terminu wyznaczonego, bo jeszcze łóżeczko nieubrane, koła do wózka nie są napompowane i ogólnie... zjadłabym jeszcze coś dobrego w weekend przed kilkudniową głodówką :P

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn z tym jedzeniem to swietny pomysl. Zabiore swojego w weekend na randke przed dieta odchudzajaca :D

Dagn_, Isia86 lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu wy dziewczyny nie będziecie mogły jeść? W Polsce na porodówce jest głodówka?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, trochę z Was zadeklarowało, że robi naleśniki - która mieszka na Śląsku lub w okolicach, bo ślina mi już cieknie aż do kolan, a smażyć mi się nie chce ;P

Ja wczoraj miałam wizytę, ale u innego lekarza na zastępstwie, więc nie dostałam ani zdjęcia, ani całego opisu USG :/ Dowiedziałam się, że przepływy ok, łożysko wydolne i mała waży ok. 2800g - spodziewałam się 3kg ;)
    Szyjka już miękka i lekarz gorąco namawiał na poród, powiedział że ciąża donoszona i mam się nie krępować ;) Ja jednak podziękuję i poczekam na grudzień :)

Pobierał wymaz na GBS, co masakrycznie mnie bolało, później badanie szyjki też mega bolesne, aż krzyknęłam. Stwierdził, że to nie powinno boleć, najprawdopodobniej mam jakąś infekcję, ale nie zapisze mi antybiotyku, bo dziecku to nie zaszkodzi, a skoro ja nie odczuwam dyskomfortu, to nie trzeba... I dzisiaj od rana się zastanawiam - czy faktycznie infekcja, czy może on taki niedelikatny był? I czy w związku z tym mogę kontynuować masaż krocza, czy sobie odpuścić? A wizyta u mojej dopiero 7.12...

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czop jeszcze trzyma :) Ale szyjka się skróciła.

Ja modły swe posyłam o poród między 4-6 grudnia (fajne daty)

Muszę tu też napisać, że zakup balonika do ćwiczeń to była najlepsza decyzja, jaką mogłam podjąć! :) Zaczynałam od bolesnych 22cm, a dziś wykręciłam 28 i bez bólu (zawsze robię tylko na granicy dyskomfortu) i to zaledwie po 2 tyodniach ćwiczeń (z tygodniową przerwą w międzyczasie na rotawirusa)
    No i potwierdzam tylko, po wczorajszym wieczorze z małżonkiem, że balonik tylko uelastycznia - nie rozciąga :P

Jakoś przestałam się aż tak bać tego porodu (po pierwszym miałam traumę)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzień przyjęcia Ci się posiłek nie należy, bo rozpisują zapotrzebowanie dzień wcześniej ;) Przynajmniej w naszym szpitalu. Zresztą i tak przed cc tam od którejś godziny nie pozwalają jeść i pić. W dzień operacji - kroplówka. Dzień po - kleik/zupa mleczna.
    A tak czy siak żarcie jest mizerne. Chleb, margaryna (sic!) w takiej ilości, że ja bym tym wysmarowała pół bochenka, do tego szynka składająca się z samych "E". Gdyby mi biszkoptów nie przynosili, padłabym z głodu ;)

Izieth, do mnie możesz wpaść ;) we dwie raźniej smażyć w razie co. Aczkolwiek dziś leniwi jesteśmy, więc jest pomidorówka z ziółkami i ryżem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 12:41

Izieth lubi tę wiadomość

• chiara Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o czop to mi kawałek odpadł i właściwie co jakiś czas śmieci że mnie lecą. Mój ma kolor brązowy czyli podobno nie jest zwiastunem szybkiego porodu. Jak czop jest w kolorze krwi to podobno szybko się rodzi. Ja muszę wytrzymać do ciąży donoszonej, później niech się dzieje :)

• Izieth Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, pomidorówka też może być - uwielbiam :D

Dagn_ lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez zero oznak zblizajacego sie porodu. Tylko od czasu do czasu boli mnie krocze ale to jak zmieniam bok w nocy no i troche sluzu ze mnie wychodzi. Troche mnie to martwi. Zobacze co powie lekarka we wtorek na wizycie nadal nie przywyklam do opcji cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 12:55

j36regz209hdv9cb.png
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ