X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tia....a juz bylo tak fajnie

Sebek zbudzil sie o 4 i probiwalam go usypiac do .... 6.30
    O 6.30 wstala cora do szkoly sie szykowac....
    Sebek juz druga noc tak ciagnie,a pochwalilam go ze wstaje tylko raz w nocy...bylo nie chwalic :/

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem padnieta...

Wszyscy w domu :)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty piękna kobieta z Ciebie! Brzusio mega i bardzo fajna pościel w gwiazdki ;) mam słabość do gwiazdek i Antek też będzie miał pościel w gwiazdki :D

Dobrawa z tym chwaleniem to tak czasem jest że powiemy coś w złym momencie- nie Nita? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 09:43

Dobrawa, Dotty84, Nita lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizyte. Idac tu myslalam ze szyjka pusci i mi dziecko wypadnie. Czemu to tak boli :oo obym uslyszala same dobre nowiny, typu gladko, rozwarcie.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc bez palenia w przełyku,nawet wstać ciut wcześniej się udało :D Szykuję się i uciekam na słonko :)

tb738ribfs156aj0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, mi brzuch prawie że wisi, ale też zgaga wróciła ;) i wcale nie sikam jakoś częściej, max jeden raz wstaję w nocy.

Dospałam godzinę z bajkami w tle i od razu lepiej ^^ Teraz siedzę z farbą na włosach.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi a jak było ostatnio z Twoją szyjką? Skraca się coś czy nie?

U mnie żadnych straszaków, skurczy, napinania kompletnie nic więc nie wiem czego się spodziewać :( szyjka od początku ciąży 2cm i nic się nie zmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 10:00

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mam taka chcice na kanapke z majonezem ze jak nie zjem przed samym snem to nie zasne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 10:14

j36regz209hdv9cb.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, pewnie jak sie zacznie to akcja sie rozkręci błyskawicznie :D cos czuje, ze u mnie tak bedzie.

Właśnie sie dowiedziałam, ze ciotka porobila mnóstwo ubranek na drutach, a ja przecież juz wszystko mam :( w dodatku dwuczęściowe komplety spodenki + sweterek nie sa jakieś super praktyczne dla niemowlaka, strasznie mi szkoda, ze sie narobiła, a dzidź włoży to raz czy dwa :( z kolei od strony męża tez juz podobno nakupowali jakieś siaty ubranek, kurczę... to jest kochane, ale przecież ja tez kupiłam rzeczy. Raz ze była to dla mnie ogromna przyjemność, a dwa jakbym nie kupiła, to potem okazałoby sie ze mam 10 niepraktycznych spodenek i sweterków od rodziny i zero pajacy. Wiecie o co chodzi. Nie mam gdzie tych nadprogramowych rzeczy trzymać. Myślałam, ze każdy kupi jedna-dwie rzeczy, a nie całe siaty.

To jest norma?

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, to będziesz, jak moja mama, przebierać kilka razy dziennie :D

Ale dobrze rozumiem ból braku miejsca do trzymania. Mi teraz jeszcze przyjaciółka naniosła siatę welurkowych pajacyków, to kupiliśmy skrzyneczkę składaną w Castoramie, która poszła pod łóżeczko. Skrzynka, czy szuflada - w sumie co za różnica, nie ;)?

• chiara Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ja też lubię gwiazdki i w pokoju Małej motywem przewodnim są gwiazdki :)

No u mnie teściowa zrobiła 6 sweterków na szydełku i wszystko spoko, ale są wszystkie w podobnym malym rozmiarze i w domu raczej tego nie ubiore :/ żal mi jej pracy. Z tymi rzeczami to u nas było tak, że na początku ciąży obiecanych rzeczy miałam masę, jak był czas na wyprawkę to jakoś poumykalo. Kupiłam odezwali się znajomi, że oni te ubranka mają dla nas. Podziekowalam i powiedziałam, że obecnie już wszystko mam. Nie chcę nie potrzebnie trzymać rzeczy, których raczej nie użyje.

Ja mam smaka na kisiel od kilku dni :p a naleśniki też bym zjadła :) tylko nie ma mi kto zrobić :p

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziło mnie dzisiaj przed 4 burczenie w brzuchu ale nie ma jedzenia w nocy ;p

Na śniadanie płatki z mlekiem (Leosie dla Leosia), na obiad dzisiaj leniwe :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam ostatnio reklamówkę ubranek i może teraz zgrzeszę ale prawie nic nie jest w moim stylu i wątpię żebym coś z tych rzeczy założyła :/ spodobało mi się podejście teściowej - dała ostatnio kasę i kazała zamówić coś co nam się przyda i podać adres dostawy do niej i Antek dostanie to jak już się urodzi.
    Oczywiście nie wymagam takiego podejścia od każdego, cieszę się z ubranek ale czasem ciężko trafić w czyjś gust czy plan w co się chce ubierać dziecko. Bo co mi z 20 kaftaników jak nie zamierzam ich używać?

Krakuska, Isia86 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam ubrania od ciotki małego i na tym się skończyło. Nikt mi nic już nie kupował ani nie dawał. W sumie nie zwracam uwagi w co będę małego ubierać, bo gdybym miała tylko w to co mi się podoba, to musiałabym wszystko kupić od nowa. Mam kilka rzeczy 'wyjściowych' a reszta takie standardy.

Wzięłam się za sprzątanie i zdycham. Kondycja już nie ta! No ale trzeba się przyzwyczajać do wysiłku porodowego :D

U mnie też zero objawów porodowych. Nawet ostatnie dwa dni nie bolal mnie brzuch w nocy :) guerrentenshi, daj znać jak po wizycie! Ja mam kontrolę pojutrze.

Dobrawa lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas już od dzisiaj 40 tc a na razie tylko same straszaki, ale dobrze, zostaje nam 7 dni do terminu z USG i 9 do terminu z OM. Może dotrwamy do Grudnia :D

Werix, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, polkosia, Krakuska, Martusiazabka, Olcia..89 lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nawet żadnych straszaków nie mam :D a zostało 10 dni do TP. Jak się bałam że urodzę za wcześnie, tak teraz się boję wywoływania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 11:15

Okciakowa, MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix haha, mam to samo. Więc dzisiaj podjęłam decyzję, że nie ma co czekać- działamy z moim nad wyjściem małej :D

Werix, Olcia..89 lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wręcz jestem pewna że przenoszę :D

Nita, Okciakowa, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na myśl o seksie z ciężarną ma ochotę zgłosić się na policję za pedofilskie zamiary :D ciężko go będzie namówić do współpracy, ale po TP nie będzie miał wyboru!

baranosia, Okciakowa, RedLady, Izieth, Olcia..89 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głodna jestem jakbym nie jadła z tydzień! Ale mnie głód męczy od kilku dni, masakra! Nie mogę się napchać. Czuję się jak świnka przy korycie.

A co to są te straszaki? Macie na myśli twardnienia brzucha? Bo takie coś mam codziennie, często twardnieje coraz dłużej. Bóle jak na okres są, ale rzadko, nie codziennie, co kilka dni i trwają króciutko.
    Ja bym chciała czopa zobaczyć. Czopie, przybywaj! :D
    Na razie zalewa mnie śluzem cały czas, taki wodnisty, biały.

Olcia..89 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ