Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ze wstawaniem z lozka to albo na bok i odpycham sie rekoma, ale bywaja dni gdzie nie moge przez obolaly brzuch przewrocic sie na bok z plecow i wtedy robie przeciw wage - lapie sie pod kolanem i robie zamach noga zeby podniesc reszte ciala. Wyglada to komicznie ale jak brzuch probuje mi eksplodowac bardzo pomaga. Ogolnie u nas cisza przed burza.
Perl a moze jesz cos wzdymajacego?? Lub mala za duzo powietrza lapie z butelki i po prostu poszukaj innej.Martusiazabka, Sea, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
baranosia wrote:Kurde dziewczyny mam problem i nie ukrywam, że martwi mnie to bardzo.
Zawsze zwolnienie mam do środy i w piątek rano już była kasa na koncie. Teraz mamy już poniedziałek, a kasy dalej nie ma. I oczywiście w głowie milion myśli, że może miałam kontrolę i nie było mnie w domu? Ale chyba w takiej sytuacji zostawiliby mi jakieś wezwanie, pismo? Nie wiem czy czekać dalej na kasę czy zadzwonić/iść do ZUSu wyjaśnić co się stało z moją kasą...
Baranosia, a nie masz dostępu na PUE?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyPerl, nie pomogę
my od zawsze mamy lampę do naświetlania Bioptron i w zasadzie od powrotu że szpitala codziennie na brzuszek świeciliśmy, więc nie wiem, co to kołki.
A podajesz witaminę D czy co tam przy karmieniu piersią trzeba? Jak czytałam wrześniówki, to tam dziewczyny narzekały na kolki i problemy z brzuszkiem właśnie po witaminach, bo akurat d+k strasznie oleiste są.
Gdzieś znów mi się obiło o oczy, żeby robić podczas karmienia przerwy albo inny smoczek, inna butelka.
Masowanie brzuszka na pewno nie zaszkodzi
Ja mam do Was pytanie z innej beczki. Ale jak nikt nie będzie wiedział, to ok, spytam lekarki w piątekCzy wiecie coś o szałwii w ciąży? Czytałam tylko, że na wczesnym etapie może powodować poronienie, jak zresztą większość ziół. Chodzi mi o jakieś inne doniesienia. Może coś w necie w innym języku widziałyście? Ale takie bardziej artykuły a nie "jedna pani drugiej pani"
-
Perl wrote:No to ja ponarzekam na coś innego. Od tygodnia nie przestałam żadnej nocy ze względu na kolki Alicji. Nie pomaga termoforek, ani masowanie brzuszka, ani kładzenie na brzuszku. Kropelki tez nie pomagaja zabardzo...
suszarka do włosów uspokaja tylko na chwilę.
Macie może jakieś sprawdzone i SKUTECZNE sposoby na kolki?
Motanie w chustę i ciepła kąpiel w wiaderku Tummy Tub u nas bardzo pomagała. -
Dagn, szałwia w ciąży nie jest zalecana. Jedynie do płukania, na przykład w przypadku krwawiących dziąseł. Ale nie do picia.
Tu artykuł ze strony, której ufam. Oczywiście zapytaj również lekarza w piątek.
http://www.babycentre.co.uk/x536400/is-it-safe-to-drink-herbal-teas-in-pregnancy -
nick nieaktualnyDzięki
No wizja tych silnych skurczy od tujonu trochę przeraża. Tak myślałam, że dopiero po rozwiązaniu będę mogła pić czy zażywać tabletki
Mama mi kupiła jakąś herbatkę szałwia-pomarańcza, to może będzie lepsza od zwykłego naparu, bo inaczej nie strawięWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 18:45
-
Dokładnie, do moczu nie są przystosowane do żywności, lepiej nie ryzykować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 20:08
Martusiazabka, milky_way lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn