X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • chiara Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, a ty też cały czas leżysz? Ja nie wiem czy na tym etapie ciąży szyjka się wydłuża, bo w sumie to organizm poprzez twardnienie brzucha szykuje się do porodu.

Ja chyba pierwsze wyjście mocno uzaleznie od pogody, bo jeśli grudzień będzie na plusie to wyjdę dość szybko. Mamę mam dwa bloki dalej to w końcu pójdę do niej na kawę pierwszy raz od 5 miesięcy:p

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszłam po 10 dniach od urodzenia jakoś, bo 6 dni to w szpitalu byłyśmy. I to od razu na długo, chyba 2h. I tak potem zostało, co drugi dzień wychodziłam na 1,5-2h. Ale jeszcze wtedy było +10 dość długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 15:36

Dotty84 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodziłam (koniec listopada) po ok 10 dniach - pierwszy raz 15 minut, a potem ok 30 i później już godzinne i dwugodzinne spacery.
    Nie robiłam żadnego werandowania - dla mnie to było dziwne i bez sensu :) Ubierania pół godziny po to żeby okno otworzyć? :)

Zima nie była sroga, nie wychodziłam jak było bardzo dżdżyście, bo sama takiej pogody nie lubię. No i jak było (Kilka razy) poniżej -10 to nie dłużej niż pół godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 15:40

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie ogarniam po co to balkonowanie/werandowanie jest :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jakos cisza przed burzą :D sporo objawow prawe minęło. Do porodu zostalo 3 tygodnie :D jak sie zorientowalam, ze jest juz 21 LISTOPADA, to malo zawalu nie dostalam dzisiaj :D

Werandowania nie bede robic, poprostu krociutkie spacerki :)

• Sea Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia- jak włączyć w pralce eco bubble program odświeżanie? Ostatnio pisałaś, że odkryłaś tę funkcję a szukając w internecie niestety nie znalazłam wskazówki jak ją włączyć a pewnie jest to ciekawe rozwiązanie więc chciałabym je sprawdzić bo mam właśnie tę pralkę:)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea, okazuje się, że chyba tylko w pralko-suszarkach jest ta opcja. Bo to odświeżanie gorącym powietrzem, a to chyba tylko w tych 2w1.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 35 tygodniu ciąży i czuję się jak w wierszu Juliana Tuwima "Lokomotywa" :)
    Chciałabym już poznać swojego małego przystojniaka. Patrząc wstecz, na cały ubiegły rok, ile zmieniło się od zeszłego Bożego Narodzenia to aż łezka w oku kręci się. Dla nas ten rok jest absolutnie przełomowy pod każdym względem. Trzy lata temu ślub był naszym dotychczasowym najważniejszym przeżyciem ale narodziny Synka będą największym przełomem bo stworzyliśmy bijące serduszko, nowego człowieka a będzie jeszcze piękniej - u każdej kobitki na tym forum :)

Ja planuję być w szpitalu dwie doby i po tych 48 godzinach opuścić wspólnie szpital bo nie biorę pod uwagę absolutnie żadnych powikłań, komplikacji i problemów czego mocno sobie i Wam życzę :)

Angela B-D, Krakuska, Dotty84, Werix, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja pochwalę się złagodzeniem objawów. Oprócz tego, że śpię w nocy, to wstaję na siku tylko dwa razy, zgaga aż tak nie dokucza, lepiej mi się oddycha, spojenie ciut mniej boli (!!!), mam więcej energii. Jedyne co zostało to zespół niespokojnych nóg, ale smaruję olejkiem olbas i idę spać. To cisza przed burzą? Objawy powrócą czy ja już będę się tak super czuła do samego porodu? :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Sea Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Sea, okazuje się, że chyba tylko w pralko-suszarkach jest ta opcja. Bo to odświeżanie gorącym powietrzem, a to chyba tylko w tych 2w1.

aaa teraz to rozumiem dlaczego żadnej wzmianki w internecie nie znalazłam, aż z tej ciekawości postanowiłam Cię spytać i teraz to wszystko jest jasne i tak jak mówisz, tej opcji jednak nie będzie w mojej pralce, bo nie ma w niej suszarki, a kurczę szkoda.
    Dziękuję za odpowiedź :)

• Sea Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę popracować nad wstawaniem z łóżka. Gdy podnosi się korpus to używane są mięśnie brzucha. Ciekawe czy można jakoś te szczególne teraz mięśnie odciążyć. Może kładąc się na bok i powoli stawać do pionu. Najlepsza to by była drabinka by się podciągnąć bo wtedy pracują mięśnie ramion zamiast brzucha ale wiadomo nikt przecież nie montuje sobie drabinki w domu do wstawania :p

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży zawsze kładę się na boku, spuszczam nogi i dopiero się podnoszę (podpieram ręką, a z nic robi sie jakby dźwignia) :)
    To przez rwę i ból spojenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 17:17

Martusiazabka, guerretenshi, Sea lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie gorzej :( mam ból okropny w prawej nerce, okazuje się, że mam tam zastój moczu teraz nospa i urosept aż do porodu, boli cholerstwo jak skurczysyn

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja ponarzekam na coś innego. Od tygodnia nie przestałam żadnej nocy ze względu na kolki Alicji. Nie pomaga termoforek, ani masowanie brzuszka, ani kładzenie na brzuszku. Kropelki tez nie pomagaja zabardzo... :-( suszarka do włosów uspokaja tylko na chwilę.
    Macie może jakieś sprawdzone i SKUTECZNE sposoby na kolki?

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wstawanie z łóżka mam sprawdzony sposób. Kładę się na boku, spuszczam nogi w stronę podłogi, powoli podpieram się łokciem i podnoszę plecy a potem ześlizguję tyłkiem aż na brzeg łóżka, przy tym odpychając się rękoma. Działa i nie boli w ten sposób.

Martusiazabka, Dotty84, Sea lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea ja tak jak Dotty nauczyłam się zdrowo wstawać przez rwę. Więc kładę się np. na prawy bok, lewą ręką odpycham się od łóżka, siadam, nogi na podłogę kilka głębokich oddechów i dopiero wstaję :D

Kurde Kokardka to nie dobrze :( oby nospa i urosept choć trochę Ci ulżyły. Pewnie musisz też dużo pić to może się coś ruszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 17:10

Sea lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny mam problem i nie ukrywam, że martwi mnie to bardzo.
    Zawsze zwolnienie mam do środy i w piątek rano już była kasa na koncie. Teraz mamy już poniedziałek, a kasy dalej nie ma. I oczywiście w głowie milion myśli, że może miałam kontrolę i nie było mnie w domu? Ale chyba w takiej sytuacji zostawiliby mi jakieś wezwanie, pismo? Nie wiem czy czekać dalej na kasę czy zadzwonić/iść do ZUSu wyjaśnić co się stało z moją kasą...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, ja niestety nie pomogę. To moja pierwsza ciąża. Wiem tylko tyle co mówiły położne... Że można masować brzuszek. Można espimisan podać. I o tych rurach antykolkowych zdania są podzielone... Niby mogą pomagać, ale.niektóre położne mówią ze to więcej szkód przynosi niż pomaga. Ze.dziecko się rozleniwia i później nie chce normalnie wypróżniać itd. Poza tym ja bym małemu nic w tylek nie włożyła :-/ może niech się wypowiedzą mamy straszaków... Może coś więcej pomogą

A karmisz piersią? Czy mm? Teoretycznie przy piersi dziecko nie powinno mieć kolek... A przy mm mówią tylko żeby pamiętać o pojeniu. Ale to tylko teoria. Ja nie wiem jak to wszystko ma się w praktyce

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 17:17

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl wrote:
    No to ja ponarzekam na coś innego. Od tygodnia nie przestałam żadnej nocy ze względu na kolki Alicji. Nie pomaga termoforek, ani masowanie brzuszka, ani kładzenie na brzuszku. Kropelki tez nie pomagaja zabardzo... :-( suszarka do włosów uspokaja tylko na chwilę.
    Macie może jakieś sprawdzone i SKUTECZNE sposoby na kolki?
    Współczuję :( pamiętam jak mój chrześniak miał kolki to codziennie wieczorem jeździliśmy z mężem Go usypiać, bo rodzice nie dawali rady i płakali razem z nim... Wiem, że dużo rodziców chwali te niemieckie krople Sab Simplex

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Perl, ja niestety nie pomogę. To moja pierwsza ciąża. Wiem tylko tyle co mówiły położne... Że można masować brzuszek. Można espimisan podać. I o tych rurach antykolkowych zdania są podzielone... Niby mogą pomagać, ale.niektóre położne mówią ze to więcej szkód przynosi niż pomaga. Ze.dziecko się rozleniwia i później nie chce normalnie wypróżniać itd. Poza tym ja bym małemu nic w tylek nie włożyła :-/ może niech się wypowiedzą mamy straszaków... Może coś więcej pomogą

A karmisz piersią? Czy mm? Teoretycznie przy piersi dziecko nie powinno mieć kolek... A przy mm mówią tylko żeby pamiętać o pojeniu. Ale to tylko teoria. Ja nie wiem jak to wszystko ma się w praktyce

oar8skjo4squlk4t.png

Karmie moim mlekiem ale z butelki, ze względu na to że do każdego karmienia musze Alicji leki rozrabiac w mleczku.
    Aż serce boli jak takie maleństwo krzyczy w niebo głosy, a ja jestem bezsilna...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ