X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, żadne ;)
    Mąż orzekł, że mu Dziedzic wystarczy. Dołożę do niego jakąś czekoladę i bokserki ;)

Chiara, też bym się ucieszyła z takiego prezentu :)

Dobrawa, Szczęśliwa Mamusia, MoBo, chiara, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, jak byłam w szpitalu zaczął odchodzić, to był 35t5d. I lekarka podczas czyszczenia z krwi też go wyciągnęła. Nie wiem czy całego, ale w tym krwawieniu ciężko było cokolwiek mi potem dostrzec. Tak samo podczas brania globulek. Także już bujam się bez czopa czy też z odchodzącym prawie 3 tygodnie :D

Ja też chciałam kupić już pezenty, ale niestety nie dostaliśmy jeszcze ostatniej transzy kredytu i tak moja wypłata poszła na kostkę granitową do domu :)

chiara, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś nam pięknie załatwił zderzak w samochodzie... Jezu jak mnie wkurza takie coś ciężko zostawić głupią kartkę z numerem telefonu i informacją że się kogoś uderzyło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 10:48

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:)!

My też mamy fotelik maxi cosi cabriofix :)

O prezentach nie myślę w tym roku:P odpuszczam:) mąż też powiedział, ze wystarczy ze dam mu synka <3 urodziny ma 28.12 -kupiłam śpioszki dla malego:) myślę że taki widok go ucieszy niesamowicie :)

2197353437531576med.png

Jeśli chodzi o znaki zodiaku to w ogóle nie przywiązuje do nich uwagi:)

20 KG NA PLUSIE!! CHYBA ŻADNA MAMUSIA MNIE NIE POBIJE :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 10:53

Werix, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, Angela B-D, RedLady, chiara, Iva79 lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam ze dla chlopa najlepszym prezentem jestesmy my w seksownym wdzianku :p

Dagn_, Olcia..89, Szczęśliwa Mamusia, Angela B-D, Martusiazabka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia mam 25 na plusie :*

Olcia..89 lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, ja też 28 grudnia ;-)

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Isia ja z tych co śpią i śpią od ok 23 do 8-9 ;)

Ja mam to samo, tylko spię od 24 do 11 :D Oczywiście jeśli nic mi nie dolega, dzisiaj nawet kwas w przełyku mi nie przeszkadzał mimo, że jest to tragiczne i czuję jakby by mi go wyżerało :(

Dobrawa ja mam w planach wykupić mężowi jazdę po jakimś torze wyścigowym, marzy o skoku ze spadochronu, ale to chyba odwleczemy na starość, jak już zabraknie nam emocji i atrakcji ;)

U nas piękne słońce, zbieram się, żeby jakoś wykorzystać tę pogodę :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też raczej odpuszczamy w tym roku prezenty pod choinkę. Synek wystarczy jako prezent :)

Olcia..89 wrote:
    20 KG NA PLUSIE!! CHYBA ŻADNA MAMUSIA MNIE NIE POBIJE :O
    Ja również równe 20 kg na plusie :D

Angela B-D, Olcia..89 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• RedLady Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wątek prezentowy :) Ja jak zwykle nie mam najmniejszego pomysłu i pewnie tworzyć będę w ostatniej chwili :)

ze spaniem u mnie się też polepszyło, budzika nie potrzebuję bo mam męża ;)

chiara, w zeszłym roku mój brat dostał taki voucher i był zadowolony :)

aaaaa! od dzisiaj ciąża donoszona :D z jednej strony się cieszę, że to już wkrótce, a z drugiej to jestem przerażona, że to już nie długo :P i już nie mam pojęcia jakie odczucie przeważa ;)

chiara, Krakuska, Olcia..89, Isia86, Iva79 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem rannym ptaszkiem i w sumie się cieszę, bo wtedy łatwiej znieść jął Ci dziecko wstaje o 5:00-6:00 :) A potem jaki dzien długi!!! Ile rzeczy można zrobić! :)
    Miłego dnia!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, super pomysł :) Chętnie bym dostała taki prezent, byłaby w końcu okazja wyjść do kina, bo tak to nam zawsze szkoda Klementynkę zostawić ;)

chiara lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstałam, patrze a tu już przed 10 ;)

Voucher do kina fajna rzecz, mój w tym roku dostanie portfel.

chiara lubi tę wiadomość

• chiara Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo mi pomoglyscie, jeszcze im jakąś pierdolke dokupie i prezenty mam wymyślone bądź kupione dla wszystkich :) my z mężem co roku kupujemy sobie jakiś wspólny prezenty coś większego, w tym roku będziemy mieć córkę, która nam wystarczy ;) a i kasy poszło na nią dość sporo :p oj nie żebym dziecku wypominała ;)

Werix właśnie tak mi się wydawało, że ty już dość długo bez czopa jesteś więc to nie tak, że urodzić muszę już jutro. Tak szczerze to mi po bardzo małych kawałkach odchodzi. Jednak to znaczy, że zbliżam się wielkimi krokami do porodu choć marzę żeby urodzić w grudniu. Nie mam nic do listopada, ale nastawialam się na grudzień i tyle.

Ja na plusie mam 14kg, przed ciążą ważylam 50kg. Poszło mi właściwie wszystko w brzuch jednak i tak jest mały do tego stopnia, że babka w sklepie mi mówila, że wyglądam na 5 miesiac, a ja jej że jestem w 8 :p ale jedno co bardzo mi wyszło między innymi z wzmożoną siłą z powodu leżenia to rozstępy :/ lewy bok wygląda strasznie :(

• Werix Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady, a co tu czuć jak widzę w belly, że do terminu porodu zostało 11 dni? O.o cały czas mieszają się we mnie różne uczucia.

Co do wagi, dwa tyg temu miałam +13kg. W czwartek wizyta u ginki więc będzie ważenie. Mam nadzieję, że na tym 13 się zatrzymam. Na razie wyszły mi dwie kreski rozstępów a lewej piersi. Nie wiem skąd, bo piersi mi prawie w ogóle nie urosłu O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 12:38

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara to u Ciebie podobnie z wagą jak u mnie, bo ja startowałam z 51 kg. W 1 trymestrze przytyłam 3 kg. Najwięcej jednak mi się przytyło w drugim trymestrze. Teraz już wolniej mi idzie i dobrze, bo bym dobiła do +25kg! Nogi mam jak serdelki i ciężko mi na nich ustać. Ale wiem, że szybko schudnę, u mnie to rodzinne.
    Rozstępów na szczęście nie mam nic, ani jednego. Żyły mi prześwitują przez skórę jedynie, ale to chyba każdemu.

Tak piszecie o tych czopach, też bym chciała, żeby może i mi już cosik po trochu zaczęło odpadać? :D A tu cisza, wszystko pozamykane. Oj czuję, że przenoszę :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na pierwszym Ktg. Niekompetencja tej pielęgniarki poprostu mnie poraziła. Pasy mi założyła na ciuchy. Potem jednak doszła do wniosku ze trzeba to żelem posmarować, więc chyba na gołą skórę to ma być. Jakąś instrukcję sobie w miedzy czasie czytała. Połączyła te sondy i serduszko było słychać jakieś 3 minuty. Potem znikło. I dzięki Bogu ze czuje ruchy dziecka i wiem ze mały poprostu zmienił pozycję. Bo według tej baby dziecko umarło. Brzuchem mi trzęsła, a tu serca nie ma. Panikować zaczęła, że coś się dzieje, że coś jest nie tak. Że trzeba lekarza zawołać. Co chwila mnie pytała czy dziecko czuje. Ech... Przecież to zawału można dostać. Dobrze ze przyszła pani z rejestracji. Popatrzyła, nałożyła więcej żelu, przedstawiła dolną sondę i raptem serduszko się znalazło :-) nawet się śmiała że się dziecko zdenerwowało. No nic dziwnego jak ja juz miałam niezłe ciśnienie to i dziecko też. Ale za chwilę stwierdziła że "maluch juz się uspokaja". Kazała się odwrócić na bok, bo tamta kazała mi na plecach leżeć. Ale w sumie jak nic nie wiedziałam tak dalej nic nie wiem. Pani doktor zapytała krótko "co to jest?" bo badanie do polowy puste. Bez zapisu serca. Stwierdziła że na podstawie tego to ona nie jest w stanie nic określić. I że mam zrobić następne badanie w środę. Ech... Mam tylko nadzieje ze będzie tam ktoś bardziej kompetentny a nie ta sama baba. Przecież jak nie ma wiedzy ani umiejętności żeby badanie wykonać to wogole nie powinno jej tam być!

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    My dziś byliśmy na pierwszym Ktg. Niekompetencja tej pielęgniarki poprostu mnie poraziła. Pasy mi założyła na ciuchy. Potem jednak doszła do wniosku ze trzeba to żelem posmarować, więc chyba na gołą skórę to ma być. Jakąś instrukcję sobie w miedzy czasie czytała. Połączyła te sondy i serduszko było słychać jakieś 3 minuty. Potem znikło. I dzięki Bogu ze czuje ruchy dziecka i wiem ze mały poprostu zmienił pozycję. Bo według tej baby dziecko umarło. Brzuchem mi trzęsła, a tu serca nie ma. Panikować zaczęła, że coś się dzieje, że coś jest nie tak. Że trzeba lekarza zawołać. Co chwila mnie pytała czy dziecko czuje. Ech... Przecież to zawału można dostać. Dobrze ze przyszła pani z rejestracji. Popatrzyła, nałożyła więcej żelu, przedstawiła dolną sondę i raptem serduszko się znalazło :-) nawet się śmiała że się dziecko zdenerwowało. No nic dziwnego jak ja juz miałam niezłe ciśnienie to i dziecko też. Ale za chwilę stwierdziła że "maluch juz się uspokaja". Kazała się odwrócić na bok, bo tamta kazała mi na plecach leżeć. Ale w sumie jak nic nie wiedziałam tak dalej nic nie wiem. Pani doktor zapytała krótko "co to jest?" bo badanie do polowy puste. Bez zapisu serca. Stwierdziła że na podstawie tego to ona nie jest w stanie nic określić. I że mam zrobić następne badanie w środę. Ech... Mam tylko nadzieje ze będzie tam ktoś bardziej kompetentny a nie ta sama baba. Przecież jak nie ma wiedzy ani umiejętności żeby badanie wykonać to wogole nie powinno jej tam być!

Ja pierdzielę. Chyba bym umarła z nerwów :| ja mam pierwsze ktg jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 13:22

Martusiazabka lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    My też raczej odpuszczamy w tym roku prezenty pod choinkę. Synek wystarczy jako prezent :)
    Ja również równe 20 kg na plusie :D

Tutaj też 20 na plus ;) start z 53kg. Dobrze ze jeszcze maks 3 tygodnie!

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Perl Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, wkoncu was nadrabiam! Czytam juz od kilku dni i ciągle byłam w tyle. No ale mam czas żeby was poczytać tylko jak siedzę z laktatorem i ściągam pokarm...

Koska88 i Cudek2. Gratuluję :-) Oby dzieciaczki się zdrowo chowały!

A my dziś po pierwszym spacerku <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44e93ee42dac.jpg

Krakuska, chiara, baranosia, Werix, Dagn_, Kushina, Angela B-D, Madziula87, MoBo, Martusiazabka, Nita, guerretenshi, RedLady, Isia86, Iva79, Izieth, Koska 88 lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ