X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, jak tam skurcze? Przeszły?

Ja po wczorajszej wycieczce po galerii jestem całkowicie połamana. Jeszcze mały w nocy tak się wierzgał że myślałam że pękną mi żebra. W nocy nie spałam ze 3h. Miałam dzisiaj sprzątać, ale chyba spędzę dzień w łóżku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 07:34

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita Ty się nie wygłupiaj z tymi skurczami :D co to tylko ja nie wiem co to skurcze?

Jem budyń czekoladowy i zmykam do położnej.

Co do snów - śniło mi się że Antek się przekręcił i okazało się że jest dziewczynką a ja tak strasznie płakałam :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    To nic strasznego, podadzą Ci tylko antybiotyk przy porodzie ;) Ja też dodatnia byłam.

Ostatnio któraś z dziewczyn pisała, że jak raz był dodatni to już zawsze ten GBS jest (nawet jeśli wyjdzie potem fałszywie ujemny) więc trzeba się dopominać o antybiotyk. Sama nie wiem ile w tym prawdy.
    A teraz już miałaś wymaz?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ponoć idealne ułożenie dziecka jest kręgosłup dziecka z dala od twojego (czyli od brzucha strony). Wtedy łatwiej dziecku się wygiac i przecisnac. Kręgosłup do kręgosłupa mówili u nas, że może być bolesniejszy.

Olcia..89 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady wrote:
    A ja dostałam wyniki badań i niestety GBS dodatni :( Teraz przynajmniej dobrze, że jutro wizyta to się czegoś dowiem. Ehhh...

Generalnie nie ma się czym przejmować. To co jest wazne - w przypadku GBS (+) to jechać do szpitala jak tylko zaczną się pierwsze objawy porodu (nie czekać aż się bardziej rozkręcą) - ponieważ antybiotyk trzeba podać odpowiednio wcześnie przed urodzeniem dziecka - tak, aby zdążył dotrzeć do malucha gdy jest jeszcze w brzuszku.
    Gdyby się to nie udało to trzeba dopilnować aby podali dziecku bezpośrednio po porodzie.

A jak ktoś nie zrobił badań GBS, to traktuje się to tak jakby wynik był dodatni - czyli ta sama procedura.

RedLady lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia..89 wrote:
    Dzień dobry mamusie:)!
    Ale się rozpisalyscie :) miło poczytać jak większość ma takie same objawy:)przynajmiej człowiek spokojniejszy:)!

My też byliśmy wczoraj na KTG. Mimo kluc ,ciągniec i sporadycznych boli miesiączkowy - szyjka ZAMKNIETA i niewiele wiem:/ USG zrobił ale nic o wadze nie powiedział.CZY MA ZNACZENIE TO Z KTOREJ STRONY DZIECKO MA KRĘGOSŁUP? Od teraz KTG dwa razy w tyg:) no i dowiedziałam się, że w moim mieście zamknęli porodowke:(! Bede musiala jechac nie 2 km a 30 km:( dla malutkiego mam wziąć tylko ciuszki na wyjście.Nic więcej.

Jeśli chodzi o smoczki to super z misiem <3 ale juz nie będę miała gdzie kupić:( widziałam tutaj z aventa te o których piszecie- za dwa w paczce 10 euro.

Mój mąż też przerażony jak mowie, ze go zbałamuce :D i ze potrzebuje jego nasienia :D :D :D ale może uda mi się go namowic:P w końcu dzisiaj CIAZA DONOSZONA:) Jupi!

Ale narobilyscie smaku na naleśniki :)! Takie z nutella dla mnie:D chyba zrobię:) która z was ma jakiś PROSTY, SPRAWDZONY przepis:)?

Aż musze wstać do lodówki :)

Miłego dnia mamusie:)!!

Ułożenie twarzowe jest wskazaniem do cc - więc ma znaczenie.
    Właśnie wczoraj o tym czytałam.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) udalo mi sie dzisiaj nawet wyspac. Dawno nie bylam az tak przemeczona. Spalam jak dziecko.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    co to tylko ja nie wiem co to skurcze?
    nie tylko :) ja też kompletnie nie wiem jak to jest :)

baranosia lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu przespałam noc bez żadnych dolegliwości,ale ciągle się przebudzalam zmartwiona,bo cora jakas od wczoraj mało ruchliwa. Kurcze,starszycie tymi krgoslupami,moje szczęście jest kręgosłupem do mojego,tak wynika z wypisu ze szpitala,lekarz prowadzący nawet o tym nie wie,jeśli w ogóle mu taka wiedza potrzebna :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 09:13

tb738ribfs156aj0.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) U mnie lekka zgaga w nocy no i siuisu i tyle, nerka się nie odzywa także fajnie jest ;)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) mam pytanko... sporadyczne kłucie (chyba szyjki) które promieniuje aż po odbyt trwa kilka sekund (bardzo boli, gdybym w danej chwili miała coś w rękach na pewno bym to upuściła) czy to może są skurcze przepowiadające? Mam tak od niedzieli kilka razy dziennie, przeważnie wieczorem...

A dzisiaj w nocy obudził mnie straszny ból jak na @ :/ i to wstawanie do wc co 1-2 godz cholernie meczące biorąc pod uwagę że już ciężko mi się tyłek z łóżka podnosi...

Dzwoniłam do laboratorium w sprawie wyniku GBS ale oczywiście przez tel pani nie może podać wrrr :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 09:47

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, kłucie to nie skurcze przepowiadające, ale już coś się dzieje. Mnie kłuje w pochwie od dawna, ostatnio też dosyć czesto: głównie w pozycji pionowej albo jak czuję, że mały się pręży i naciska na szyjkę głową. Pod wpływem takich bodźców szyjka powoli się skraca i rozwiera.

Bardziej te bóle miesiączkowe mogą być przepowiadające, choxiaż każda kobitka inaczej je odczuwa.

polkosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Ja w końcu przespałam noc bez żadnych dolegliwości,ale ciągle się przebudzalam zmartwiona,bo cora jakas od wczoraj mało ruchliwa. Kurcze,starszycie tymi krgoslupami,moje szczęście jest kręgosłupem do mojego,tak wynika z wypisu ze szpitala,lekarz prowadzący nawet o tym nie wie,jeśli w ogóle mu taka wiedza potrzebna :/

Nie stresuj się, ważne jak maluszek się ułoży juz do porodu, bo teraz nadal obracają się wokół własnej osi :) wiec to ułożenie moze się jeszcze wiele razy zmienić. Na twoim miejscu po prostu przypomniałbym o tym lekarzowi / poloznej jak się juz zacznie akcja - moga to sprawdzić na świeżo

Madziula87, Martusiazabka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ostatnio któraś z dziewczyn pisała, że jak raz był dodatni to już zawsze ten GBS jest (nawet jeśli wyjdzie potem fałszywie ujemny) więc trzeba się dopominać o antybiotyk. Sama nie wiem ile w tym prawdy.
    A teraz już miałaś wymaz?

Nie, ale znam przypadki, że przy drugim porodzie był negatywny, więc nie wiem czy to prawda? Mojej koleżance właśnie przy 2 wyszedł ujemy i nie podawali nic jej ani dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 10:16

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Olcia ponoć idealne ułożenie dziecka jest kręgosłup dziecka z dala od twojego (czyli od brzucha strony). Wtedy łatwiej dziecku się wygiac i przecisnac. Kręgosłup do kręgosłupa mówili u nas, że może być bolesniejszy.

O, to ciekawe :) Klementynka była kręgosłup do kręgosłupa, a Matylda jest kręgosłupem do brzucha mojego (nie da jej się buzi podejrzeć).

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka super że jest już lepiej :)

Angela ja mam mocne kłucie ale moje raczej nie promieniuje. Bardziej bym to porównała do wbijania szpilek w pochwę.

Szczęśliwa z facetami to tak właśnie jest nastoisz się nagotujesz a oni nie doceniają. A spróbuj nie zrobić obiadu bo masz gorszy dzień to on wtedy mega głodny ;) dlatego ja się cieszę że mój jada posiłki w pracy!

Położna uświadomiła mnie że mam nisko brzuch - dobre i to ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie kłucia i też promieniuje mi do dołu, od razu mam parcie na siku i kupę :P Ale do skurczy bym tego nie zaliczyła.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja pierwsza ciąża więc nie wiem co to są skurcze ;) dlatego pytam

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj męczył bóle takie jakby okresowe, skurcze, trochę to trwało i aż się wystraszyłam, że mała nie poczeka do grudnia ;) Ale to chyba nie przepowiada rychłego porodu? ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    To moja pierwsza ciąża więc nie wiem co to są skurcze ;) dlatego pytam
    Ja też nie mam pojęcia czego się spodziewać.
    Ból podobny do bóli okresowych - ok tylko ja pół życia brałam anty i nie miałam bóli hehe

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ