Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nita, jak tam skurcze? Przeszły?
Ja po wczorajszej wycieczce po galerii jestem całkowicie połamana. Jeszcze mały w nocy tak się wierzgał że myślałam że pękną mi żebra. W nocy nie spałam ze 3h. Miałam dzisiaj sprzątać, ale chyba spędzę dzień w łóżku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 07:34
-
polkosia wrote:To nic strasznego, podadzą Ci tylko antybiotyk przy porodzie
Ja też dodatnia byłam.
Ostatnio któraś z dziewczyn pisała, że jak raz był dodatni to już zawsze ten GBS jest (nawet jeśli wyjdzie potem fałszywie ujemny) więc trzeba się dopominać o antybiotyk. Sama nie wiem ile w tym prawdy.
A teraz już miałaś wymaz? -
Olcia ponoć idealne ułożenie dziecka jest kręgosłup dziecka z dala od twojego (czyli od brzucha strony). Wtedy łatwiej dziecku się wygiac i przecisnac. Kręgosłup do kręgosłupa mówili u nas, że może być bolesniejszy.
Olcia..89 lubi tę wiadomość
-
RedLady wrote:A ja dostałam wyniki badań i niestety GBS dodatni
Teraz przynajmniej dobrze, że jutro wizyta to się czegoś dowiem. Ehhh...
Generalnie nie ma się czym przejmować. To co jest wazne - w przypadku GBS (+) to jechać do szpitala jak tylko zaczną się pierwsze objawy porodu (nie czekać aż się bardziej rozkręcą) - ponieważ antybiotyk trzeba podać odpowiednio wcześnie przed urodzeniem dziecka - tak, aby zdążył dotrzeć do malucha gdy jest jeszcze w brzuszku.
Gdyby się to nie udało to trzeba dopilnować aby podali dziecku bezpośrednio po porodzie.
A jak ktoś nie zrobił badań GBS, to traktuje się to tak jakby wynik był dodatni - czyli ta sama procedura.RedLady lubi tę wiadomość
-
Olcia..89 wrote:Dzień dobry mamusie:)!
Ale się rozpisalysciemiło poczytać jak większość ma takie same objawy:)przynajmiej człowiek spokojniejszy:)!
My też byliśmy wczoraj na KTG. Mimo kluc ,ciągniec i sporadycznych boli miesiączkowy - szyjka ZAMKNIETA i niewiele wiem:/ USG zrobił ale nic o wadze nie powiedział.CZY MA ZNACZENIE TO Z KTOREJ STRONY DZIECKO MA KRĘGOSŁUP? Od teraz KTG dwa razy w tyg:) no i dowiedziałam się, że w moim mieście zamknęli porodowke:(! Bede musiala jechac nie 2 km a 30 km:( dla malutkiego mam wziąć tylko ciuszki na wyjście.Nic więcej.
Jeśli chodzi o smoczki to super z misiemale juz nie będę miała gdzie kupić
widziałam tutaj z aventa te o których piszecie- za dwa w paczce 10 euro.
Mój mąż też przerażony jak mowie, ze go zbałamucei ze potrzebuje jego nasienia
ale może uda mi się go namowic:P w końcu dzisiaj CIAZA DONOSZONA:) Jupi!
Ale narobilyscie smaku na naleśniki! Takie z nutella dla mnie:D chyba zrobię
która z was ma jakiś PROSTY, SPRAWDZONY przepis:)?
Aż musze wstać do lodówki
Miłego dnia mamusie:)!!
Ułożenie twarzowe jest wskazaniem do cc - więc ma znaczenie.
Właśnie wczoraj o tym czytałam. -
Ja w końcu przespałam noc bez żadnych dolegliwości,ale ciągle się przebudzalam zmartwiona,bo cora jakas od wczoraj mało ruchliwa. Kurcze,starszycie tymi krgoslupami,moje szczęście jest kręgosłupem do mojego,tak wynika z wypisu ze szpitala,lekarz prowadzący nawet o tym nie wie,jeśli w ogóle mu taka wiedza potrzebna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 09:13
-
Hejka:) mam pytanko... sporadyczne kłucie (chyba szyjki) które promieniuje aż po odbyt trwa kilka sekund (bardzo boli, gdybym w danej chwili miała coś w rękach na pewno bym to upuściła) czy to może są skurcze przepowiadające? Mam tak od niedzieli kilka razy dziennie, przeważnie wieczorem...
A dzisiaj w nocy obudził mnie straszny ból jak na @i to wstawanie do wc co 1-2 godz cholernie meczące biorąc pod uwagę że już ciężko mi się tyłek z łóżka podnosi...
Dzwoniłam do laboratorium w sprawie wyniku GBS ale oczywiście przez tel pani nie może podać wrrrWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 09:47
-
Angela, kłucie to nie skurcze przepowiadające, ale już coś się dzieje. Mnie kłuje w pochwie od dawna, ostatnio też dosyć czesto: głównie w pozycji pionowej albo jak czuję, że mały się pręży i naciska na szyjkę głową. Pod wpływem takich bodźców szyjka powoli się skraca i rozwiera.
Bardziej te bóle miesiączkowe mogą być przepowiadające, choxiaż każda kobitka inaczej je odczuwa.polkosia lubi tę wiadomość
-
Madziula87 wrote:Ja w końcu przespałam noc bez żadnych dolegliwości,ale ciągle się przebudzalam zmartwiona,bo cora jakas od wczoraj mało ruchliwa. Kurcze,starszycie tymi krgoslupami,moje szczęście jest kręgosłupem do mojego,tak wynika z wypisu ze szpitala,lekarz prowadzący nawet o tym nie wie,jeśli w ogóle mu taka wiedza potrzebna
Nie stresuj się, ważne jak maluszek się ułoży juz do porodu, bo teraz nadal obracają się wokół własnej osiwiec to ułożenie moze się jeszcze wiele razy zmienić. Na twoim miejscu po prostu przypomniałbym o tym lekarzowi / poloznej jak się juz zacznie akcja - moga to sprawdzić na świeżo
Madziula87, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Ostatnio któraś z dziewczyn pisała, że jak raz był dodatni to już zawsze ten GBS jest (nawet jeśli wyjdzie potem fałszywie ujemny) więc trzeba się dopominać o antybiotyk. Sama nie wiem ile w tym prawdy.
A teraz już miałaś wymaz?
Nie, ale znam przypadki, że przy drugim porodzie był negatywny, więc nie wiem czy to prawda? Mojej koleżance właśnie przy 2 wyszedł ujemy i nie podawali nic jej ani dziecku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 10:16
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
MoBo wrote:Olcia ponoć idealne ułożenie dziecka jest kręgosłup dziecka z dala od twojego (czyli od brzucha strony). Wtedy łatwiej dziecku się wygiac i przecisnac. Kręgosłup do kręgosłupa mówili u nas, że może być bolesniejszy.
O, to ciekaweKlementynka była kręgosłup do kręgosłupa, a Matylda jest kręgosłupem do brzucha mojego (nie da jej się buzi podejrzeć).
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kokardka super że jest już lepiej
Angela ja mam mocne kłucie ale moje raczej nie promieniuje. Bardziej bym to porównała do wbijania szpilek w pochwę.
Szczęśliwa z facetami to tak właśnie jest nastoisz się nagotujesz a oni nie doceniają. A spróbuj nie zrobić obiadu bo masz gorszy dzień to on wtedy mega głodnydlatego ja się cieszę że mój jada posiłki w pracy!
Położna uświadomiła mnie że mam nisko brzuch - dobre i toSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość