Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczę, wróciłam od ortopedy i mam względne wskazanie do cc
rozejście jest duzo wieksze niż stwierdził gin, bo 1,6 cm. Wg niego istnieje duze ryzyko późniejszych zwyrodnień i urazów po porodzie, dlugiego leżenia, ech. Jeszcze dzis idę z tym do mojej prowadzącej, bo czasu trochę mało. Denerwuję się, byłam zdecydowana na SN, ale w takiej sytuacji na pewno nie chcę ryzykować.
Elcia89 lubi tę wiadomość
-
Ja kupilam tantum rosa i do tego irygator. Jak nie przyda sie w szpitalu to moze w domu. W domu mamy kolejna ciezarna wiec moze w razie czego jej sie przyda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 14:04
milky_way lubi tę wiadomość
-
uff... Od 4 dni próbuje was nadrobić. My z Michalinka nadal w szpitalu. Mała na zoltaczke i nie bardzo mogą sobie z nią poradzić. Ja mam juz zdjęte szwy wiec w końcu moge wygodnie usiąść.
Ja miałam najpierw stwierdzony gbs dodatni a potem ujemny. Moja gin powiedziała, ze mam krzyczeć o antybiotyk. Na porodówce powiedzieli mi, ze wcale nie. Jak ujemny to ujemny ale ze nie miałam wyniku to potraktowali mnie jednak jak dodatni. A mała urodziła sie w ciagu 1,5 h wiec i tak nie zdążył zadziałać. Dziecku tu nie podali antybiotyku w ciemno tylko ponoć przebadali czy jest potrzeba i nie było. Tylko ze ja z drugiej strony od tygodńia brałam antybiotyk na zapalenie pęcherza wiec jestem spokojniejsza, ze pewnie sama go wytrulamWerix, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Werix nie wiem, podejrzewam, że to przez za szybkie włażenie po schodach na 3 piętro mnie coś tam się ruszyło, bo póki co cisza, to było takie plamienie jak przed @ także żywej krwi nie byłoBo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
Krakuska wrote:Kurczę, wróciłam od ortopedy i mam względne wskazanie do cc
rozejście jest duzo wieksze niż stwierdził gin, bo 1,6 cm. Wg niego istnieje duze ryzyko późniejszych zwyrodnień i urazów po porodzie, dlugiego leżenia, ech. Jeszcze dzis idę z tym do mojej prowadzącej, bo czasu trochę mało. Denerwuję się, byłam zdecydowana na SN, ale w takiej sytuacji na pewno nie chcę ryzykować.
Dlatego ja nie idę na żadne USG ani do ortopedy. A rozejście mam na jeden palec na pewno i ledwo chodzę... Szczerze? Moja przyjaciółka ma takie komplikacje po cc, że wolę mieć jakieś problemy z rozejściem (ewentualnym, całkowite rozejście zdarza się naprawdę bardzo, bardzo rzadko) niż tym, co ona przeżywa teraz (a rodziła 1,5 roku temu).Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 15:17
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Koska, fajnie że się odzywasz. Mega zazdroszczę tak szybkiego porodu! Szybkiego powrotu do domu!
Kokardka, może szyjka się rozszerza? Generalnie jak nie żywa krew to nie ma co panikować. Na IP kazą przyjeżdżać tylko z takim. A wizytę kiedy masz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 15:17
Koska 88, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Hej hej
Widze dziewczyny ze juz sie powoli szykujecie do porodow,skurcze itp.
Ja z sebkiem jakos dalismy rade ba wizycie
Juz po usg.Mloda nie duza chyba bo
2319
Wod plodowych ile trzeba,pomiary jak zwykle plasuja sie po srodku siatki,wiec oki.
Zachaczylismy trz przy okazji pobytu w wiekszym muescie o moj ulubiony sklep i sa zakupy dla malej,w sumie ciuszkow u mnie pod dostatkiem ,ale chlopiecychWszyscy w domu -
Kokardka, może to czop Ci odpada? Generalnie, Ty już w 39 tygodniu ciąży, wow! Urodzisz na dniach jak nic!
Miałam chwile grozy pod prysznicem. Odwróciłam się, żeby sięgnąć po maszynkę do golenia i się poślizgnęłam. A pod prysznicem nie ma się czego złapać. Na szczęście nie spadłam, jakoś wybalansowałam, ale serce mi stanęło w gardle dosłownie. -
Wizytę mam 28.11 , może coś się tam ruszyło , w sumie fajnie jeśli coś się dzieje, bo nie chciałabym przenosić, czop to niby galaretka i nitki krwi a ja tego nie mam, zobaczymy co się będzie działo póki co spokój
Werix lubi tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
U mnie wczoraj skurcze, dzisiaj też... Nie jakieś super mocne i nie są regularne, ale zaczynam wpadać w panikę, że poród już blisko. Nie czuję się gotowa psychicznie, ale chyba nigdy nie będę gotowa i zwyczajnie boję się porodu. Kurcze, przecież tak naprawdę czekam na ten moment od dwóch kresek na teście, a teraz siedzę i płaczę ze stresu
Martusiazabka lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Nie martw się Izieth. Też miałam taki kryzys w zeszłym tygodniu, a teraz względny spokój. Żadna z nas do końca nie czuje się gotowa i żadna nie wie, co ją czeka (nawet te, które już rodziły, bo każdy poród jest inny). Ja staram się myśleć pozytywnie, wyobrażać sobie malucha i szybki, łatwy poród. Grunt to nie dać się opanować przez czarne myśli.
Mnie dzisiaj złapał skurcz morderca łydki. Nigdy nie miałam tak długiego skurczu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 15:52
polkosia, Isia86, Iva79, Izieth, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Kośka, a nie naświetlacie się?
Gratulacje dla kolejnej mamyCoś więcej wiemy?
-
Jestem po wizycie ale jestem taka zła że aż się popłakałam wracając. Zrobił mi dziś usg nie powiem ale skasował podwójnie. Czyli wizyta to dla niego tylko sprawdzenie szyjki, sprawdzenie mojej wagi i ciśnienia i za to mam teraz płacić co tydzień 100zł...
Mam takiego nerwa że mam ochotę więcej do niego nie jechać. Myślicie że jak zapiszę się do jakiegoś lekarza na nfz to mnie przyjmie i bez gadania sprawdzi jak szyjka?
-
W ogóle w 35tc miałam usg w szpitalu. Waga wyszła 2860g dziś można powiedzieć 38tc waga 3150g. Kość udowa wtedy mnie martwiła a dziś wyszła o 7mm dłuższa. Za to jeden z pomiarów już nie pamiętam czy główka czy brzuszek o 2mm się zmniejszyło. Więc jak widać wszystko zależy od dokładności lekarza i sprzętu i nie ma co tego brać zbyt dosłownie
Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Dagn_, Werix, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Baranosia, to jakiś naciągacz chyba. Ty już na rozwiązaniu jesteś, olej go całkiem. Zacznij chodzić na KTG do szpitala i tam zazwyczaj od razu masz wizytę i to bezpłatnie...
Isia86, Dagn_, Dotty84 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Koska 88 wrote:Naświetlany. Michalina miała żółtaczkę 18 mg% czy jaka tam jednostka jest. Po naświetlaniu 3 doby spadło jej do 12. Wypisują od 10. Ale podniosła jej sie billirubina związana wiec musieliśmy przerwać naświetlanie. Dziękujemy związana spadła ale wolna znowu podniosła sie do 16. Widzę, ze pediatra jest trochę niepewna skąd takie dziwne zachowanie. Dzisiaj naświetlamy sie w dzien i robimy nocna przerwę bo musimy dać czas wątrobie na wyrzucenie tej rozłożonej billirubina i mała bardzo złe znosi noc pod lampa.
To u nas było podobnie, skoczyła do prawie 20, a po 2 dobach naświetlań 12 chyba i nas wypisali. Ale ja też wtedy miałam już nawał i jadła co 1,5h, żeby jak najszybciej przefiltrować. A jak u Was z karmieniem?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn