X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienie może ci wystawić od dnia wizyty albo dzień w przód, w twoim przypadku to bez różnicy skoro tamto i tak masz do końca listopada
    zus sobie już sam to naliczy i zapłaci ci za 1 zwolnienie, tu nie powinno być problemu z tym że się nakładają

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim mieście do szpitala zgłasza się, gdy minie 8 dni od terminu porodu wpisanego w kartę ciąży. Wtedy badają i decydują, czy czekać jeszcze 1 / 2 dni czy od razu wywoływać. Ale od tego dnia już zatrzymują w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 21:41

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekasz na poród ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze,ze nie powinno byc problemu,nie chcialabym aby nasz zus posadzil mnie o jakies wyludzena lub cos w tym stylu haha :D Dzięki dzieczyny

tb738ribfs156aj0.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeka sie, chodzi na ktg i usg (bo spr przepływy).

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam u okulisty po zaświadczenie ,że nie ma przeciwwskazań do porodu SN i mi kobieta mówi ,że mam pokręcone naczynia krwionośne w oczach i pyta czy mam nadciśnienie czy byłam wcześniakiem. Odpowiedziałam ,że to drugie a ona ,że w takim razie to normalne.

Na szkole rodzenia dzisiaj nauka kąpania noworodka. Nie wiedziałam ,że to takie trudne.
    Położna mówi żeby się nie bać to najważniejsze bo miała pacjentkę która w 3 dobie powiedziała iż nie będzie kąpać dziecka bo w domu ma służącą i męża.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu dziś cicho oby to nie była cisza przed burzą ;) a może to cisza przed serią porodów? :D

U mnie mały dziś mega aktywny ciągle się wierci i mega napiera na szyjkę- może wyczuwa że jutro lub w piątek wraca tata i można wychodzić? ;)

Kushina, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bylam dzisiaj na ostatniej SR i faktycznie dostalam gratisy - rozne probki Nivea i Palmers. Wolalabym smoczki i butelki, no ale dobra :P Ciesze sie, ze ta szkola juz sie skonczyla. Zajecia byly ciekawe, ale meczyly mnie juz te dojazdy przez pol miasta. A jutro wielki dzien - wizyta i dowiem sie czy porod sn czy cc :) Nawet sie nie stresuje, po prostu jestem ciekawa :D

Olcia..89 lubi tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Branosia ja bym juz go olała. Faktycznie wkurzający typ. Wstydziłby sie, ale kasa najważniejsza i musi sie zgadzać.
    Pokłosia moja je zadko. Co 3-4 godziny. Nawet jak próbowałam ja wcześniej to sie na mnie wypięła i nie chciała ciagnąć.
    Strasznie mam poranione piersi :( nie wiem juz co mam robic. Wydaje mi sie, ze to ranki z pierwszych dni, ktore nie chcą sie zagoić ale zaczynam rozkminiac czy jest to jednak związane z tym, ze jakos ja złe przystawiam:( ale łapie mi niby cała brodawkę (lub prawie cała bo potem ucieka) i brodawki mam poranione u góry a boli mnie podczas ssania (oprócz ranek) dół brodawki tam gdzie dolna warga pracuje. Dziewczyny karmiące poradzicie cos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 02:15

bl9cvcqgs911kctx.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, ja smarowalam Purelan Medela i Bepanthenem. Bepanthen ponoc trzeba zmywac przed karmieniem. Duxo wietrzenia brodawek.

• Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:)

Tez byście chciały mieć to już za sobą:)? Ja ciągle się zastanawiam kiedy się zacznie,już bym chciała mieć bezpiecznie szkraba przy sobie...

Baranosia a na NFZ nie możesz gdzieś chodzić chociaż na ktg?

Kushina a jaki byś wolała poród;)?

Szczęśliwa kiedy masz wizytę:)? No i czy masz skierowanie na glukozę?:):*!

U mnie coraz więcej rozstepow... Mimo smarowania 2 razy dziennie, a brzuszek zaraz wybuchnie

Miłego dnia mamusie:)!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dziś spróbuje zapisać się na prywatną wizytę. Co do ktg lekarz nic mi nie mówił że mam chodzić na ktg.

Koska a może nakładki silikonowe Cię uratują? Mi też położna mówiła żeby w kryzysie smarować brodawki bepanthen.

Aż dziwne 7 rano a ja sama z siebie nie śpię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 07:07

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam, co zrobię, jak odejdą mi wody w miejscu publicznym... to takie dziwne będzie...

Dzisiaj jadę do lekarza. Ciekawe do kiedy da mi zwolnienie i jak tam moja szyjka. W nocy trochę pobolewał mnie brzuch jak na okres.

Jedna laska miała monitoring cyklu i wyszło z niego że urodzi 5 listopada, a urodziła 4. Może więc i w moim wypadku tak będzie, że TP będzie prawie idealnie wyznaczony...?

chiara, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) my juz po sniadanku (bo milosc jest wtedy kiedy smazysz chlopu nalesniki o 6 rano :p), mlody powrocil do aktywnosci i strasznie mi kreci glowa i lapkami przy spojeniu. Oszalec mozna. Jutro odbieram wyniki i decydujemy co robimy.
    Olcia, ja jestem cala w paski. Czlowiek zebra. Ale w sumie to sa urocze, a te na udach co mi jako pierwsze wyszly juz prawie pobledly. Bedzie dobrze.
    A z tym czopem to nie ma co na niego patrzec bo bylam pewna (po takiej ilosci!) Ze calkiem odszedl a tu dzis w nocy znow glutki.
    Wracam do wyrka pognic pare godzin. Milego dnia.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe u mnie termin porodu wg poczęcia to 10-11.12 ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Smaruje purlenem. Tylko zaczęłam czytać ze nie smarować tylko mlekiem i wietrzyć i zgłupiałam. Ranne karmienie odrobine mniej bolesne. Wraca mi nadzieja.

baranosia, Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak siostra męża nabawiła się takiego zapalenia piersi że leżała na podłodze wyła z bólu i błagała by mały nie wstawał na karmienie. Tylko ona spała na brzuchu i u niej zrobił się mega stan zapalny- to tak ku przestrodze by ze szczęścia że nie ma brzucha nie spać na brzuchu ;)

Werix, Koska 88, Iva79 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia..89 wrote:

Kushina a jaki byś wolała poród;)?

Olcia - już sama nie wiem ;) Byłam nastawiona na poród SN, ale odkąd na horyzoncie majaczy konieczność CC to zaczęłam się przestawiać psychicznie i teraz wolę CC :P Jak się dzisiaj okaże, że mały już się dobrze ustawił, to będę musiała sobie znowu przetłumaczyć, że SN lepsze ;)

Olcia..89, Iva79 lubią tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj zapadła decyzja o CC ze względu na zbytnie rozejście spojenia, ortopeda i moja gin nie chcą ryzykować. W 3 dni mi się bardzo pogorszyło. Biorąc pod uwagę moje predyspozycje do urazów ortopedycznych, wąską budowę i wielką głowę dzidzi, ryzyko urazów i zwyrodnień po porodzie SN przewyższa ryzyko komplikacji po CC.

Wczoraj się niezle podłamałam, człowiek przez 38 tygodni nastawia się na SN, a tu klops. SN wydaje mi się bardziej emocjonujące, to oczekiwanie z Wami aż się zacznie... najbardziej jednak martwi mnie sprawa laktacji, bardzo mi na tym zależy, a po cesarce może być trudniej :(

Dziś jadę ustalić termin, ale wstępnie cos mówiła o 2 grudnia.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do smarowania sutków polecam Lansinoh (czysta lanolina).
    Maści, które trzeba zmywać są niepraktyczne - uwierzcie mi, ze nie będzie czasu/sił jeszcze tego pilnować.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ