SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienie może ci wystawić od dnia wizyty albo dzień w przód, w twoim przypadku to bez różnicy skoro tamto i tak masz do końca listopada
    zus sobie już sam to naliczy i zapłaci ci za 1 zwolnienie, tu nie powinno być problemu z tym że się nakładają

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim mieście do szpitala zgłasza się, gdy minie 8 dni od terminu porodu wpisanego w kartę ciąży. Wtedy badają i decydują, czy czekać jeszcze 1 / 2 dni czy od razu wywoływać. Ale od tego dnia już zatrzymują w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 21:41

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekasz na poród ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze,ze nie powinno byc problemu,nie chcialabym aby nasz zus posadzil mnie o jakies wyludzena lub cos w tym stylu haha :D Dzięki dzieczyny

tb738ribfs156aj0.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeka sie, chodzi na ktg i usg (bo spr przepływy).

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam u okulisty po zaświadczenie ,że nie ma przeciwwskazań do porodu SN i mi kobieta mówi ,że mam pokręcone naczynia krwionośne w oczach i pyta czy mam nadciśnienie czy byłam wcześniakiem. Odpowiedziałam ,że to drugie a ona ,że w takim razie to normalne.

Na szkole rodzenia dzisiaj nauka kąpania noworodka. Nie wiedziałam ,że to takie trudne.
    Położna mówi żeby się nie bać to najważniejsze bo miała pacjentkę która w 3 dobie powiedziała iż nie będzie kąpać dziecka bo w domu ma służącą i męża.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu dziś cicho oby to nie była cisza przed burzą ;) a może to cisza przed serią porodów? :D

U mnie mały dziś mega aktywny ciągle się wierci i mega napiera na szyjkę- może wyczuwa że jutro lub w piątek wraca tata i można wychodzić? ;)

Kushina, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bylam dzisiaj na ostatniej SR i faktycznie dostalam gratisy - rozne probki Nivea i Palmers. Wolalabym smoczki i butelki, no ale dobra :P Ciesze sie, ze ta szkola juz sie skonczyla. Zajecia byly ciekawe, ale meczyly mnie juz te dojazdy przez pol miasta. A jutro wielki dzien - wizyta i dowiem sie czy porod sn czy cc :) Nawet sie nie stresuje, po prostu jestem ciekawa :D

Olcia..89 lubi tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Branosia ja bym juz go olała. Faktycznie wkurzający typ. Wstydziłby sie, ale kasa najważniejsza i musi sie zgadzać.
    Pokłosia moja je zadko. Co 3-4 godziny. Nawet jak próbowałam ja wcześniej to sie na mnie wypięła i nie chciała ciagnąć.
    Strasznie mam poranione piersi :( nie wiem juz co mam robic. Wydaje mi sie, ze to ranki z pierwszych dni, ktore nie chcą sie zagoić ale zaczynam rozkminiac czy jest to jednak związane z tym, ze jakos ja złe przystawiam:( ale łapie mi niby cała brodawkę (lub prawie cała bo potem ucieka) i brodawki mam poranione u góry a boli mnie podczas ssania (oprócz ranek) dół brodawki tam gdzie dolna warga pracuje. Dziewczyny karmiące poradzicie cos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 02:15

bl9cvcqgs911kctx.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, ja smarowalam Purelan Medela i Bepanthenem. Bepanthen ponoc trzeba zmywac przed karmieniem. Duxo wietrzenia brodawek.

• Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:)

Tez byście chciały mieć to już za sobą:)? Ja ciągle się zastanawiam kiedy się zacznie,już bym chciała mieć bezpiecznie szkraba przy sobie...

Baranosia a na NFZ nie możesz gdzieś chodzić chociaż na ktg?

Kushina a jaki byś wolała poród;)?

Szczęśliwa kiedy masz wizytę:)? No i czy masz skierowanie na glukozę?:):*!

U mnie coraz więcej rozstepow... Mimo smarowania 2 razy dziennie, a brzuszek zaraz wybuchnie

Miłego dnia mamusie:)!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dziś spróbuje zapisać się na prywatną wizytę. Co do ktg lekarz nic mi nie mówił że mam chodzić na ktg.

Koska a może nakładki silikonowe Cię uratują? Mi też położna mówiła żeby w kryzysie smarować brodawki bepanthen.

Aż dziwne 7 rano a ja sama z siebie nie śpię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 07:07

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam, co zrobię, jak odejdą mi wody w miejscu publicznym... to takie dziwne będzie...

Dzisiaj jadę do lekarza. Ciekawe do kiedy da mi zwolnienie i jak tam moja szyjka. W nocy trochę pobolewał mnie brzuch jak na okres.

Jedna laska miała monitoring cyklu i wyszło z niego że urodzi 5 listopada, a urodziła 4. Może więc i w moim wypadku tak będzie, że TP będzie prawie idealnie wyznaczony...?

chiara, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) my juz po sniadanku (bo milosc jest wtedy kiedy smazysz chlopu nalesniki o 6 rano :p), mlody powrocil do aktywnosci i strasznie mi kreci glowa i lapkami przy spojeniu. Oszalec mozna. Jutro odbieram wyniki i decydujemy co robimy.
    Olcia, ja jestem cala w paski. Czlowiek zebra. Ale w sumie to sa urocze, a te na udach co mi jako pierwsze wyszly juz prawie pobledly. Bedzie dobrze.
    A z tym czopem to nie ma co na niego patrzec bo bylam pewna (po takiej ilosci!) Ze calkiem odszedl a tu dzis w nocy znow glutki.
    Wracam do wyrka pognic pare godzin. Milego dnia.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe u mnie termin porodu wg poczęcia to 10-11.12 ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Smaruje purlenem. Tylko zaczęłam czytać ze nie smarować tylko mlekiem i wietrzyć i zgłupiałam. Ranne karmienie odrobine mniej bolesne. Wraca mi nadzieja.

baranosia, Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak siostra męża nabawiła się takiego zapalenia piersi że leżała na podłodze wyła z bólu i błagała by mały nie wstawał na karmienie. Tylko ona spała na brzuchu i u niej zrobił się mega stan zapalny- to tak ku przestrodze by ze szczęścia że nie ma brzucha nie spać na brzuchu ;)

Werix, Koska 88, Iva79 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia..89 wrote:

Kushina a jaki byś wolała poród;)?

Olcia - już sama nie wiem ;) Byłam nastawiona na poród SN, ale odkąd na horyzoncie majaczy konieczność CC to zaczęłam się przestawiać psychicznie i teraz wolę CC :P Jak się dzisiaj okaże, że mały już się dobrze ustawił, to będę musiała sobie znowu przetłumaczyć, że SN lepsze ;)

Olcia..89, Iva79 lubią tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj zapadła decyzja o CC ze względu na zbytnie rozejście spojenia, ortopeda i moja gin nie chcą ryzykować. W 3 dni mi się bardzo pogorszyło. Biorąc pod uwagę moje predyspozycje do urazów ortopedycznych, wąską budowę i wielką głowę dzidzi, ryzyko urazów i zwyrodnień po porodzie SN przewyższa ryzyko komplikacji po CC.

Wczoraj się niezle podłamałam, człowiek przez 38 tygodni nastawia się na SN, a tu klops. SN wydaje mi się bardziej emocjonujące, to oczekiwanie z Wami aż się zacznie... najbardziej jednak martwi mnie sprawa laktacji, bardzo mi na tym zależy, a po cesarce może być trudniej :(

Dziś jadę ustalić termin, ale wstępnie cos mówiła o 2 grudnia.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do smarowania sutków polecam Lansinoh (czysta lanolina).
    Maści, które trzeba zmywać są niepraktyczne - uwierzcie mi, ze nie będzie czasu/sił jeszcze tego pilnować.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ