X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 37 tc, czyli wg bbf ciążą donoszona :D :D hip hip hurrrra :)
    teraz byle do środy, czyli powrotu męża i można rodzić ;)

Miłego dnia :)

Krakuska, Dotty84, Werix, chiara, RedLady, guerretenshi, polkosia, Izieth, Iva79 lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, jak ja za tydzien mam karmić piersią jak nic w tych moich małych cyckach sie nie dzieje! Zero, nie czuję kompletnie żadnych zmian, zero napięcia, bolu, zero siary. Przed okresem przynajmniej cos czułam, a teraz nic. tak mi smutno..

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Nie no, jak ja za tydzien mam karmić piersią jak nic w tych moich małych cyckach sie nie dzieje! Zero, nie czuję kompletnie żadnych zmian, zero napięcia, bolu, zero siary. Przed okresem przynajmniej cos czułam, a teraz nic. tak mi smutno..

To o niczym nie świadczy :) Najczęściej produkcja siary zaczyna się po porodzie.
    Po co chcesz się wcześniej męczyć z bolącymi i cieknącymi cyckami? :)
    Ciesz się, że należysz do tej grupy szczęsliwców, które nie muszą :)

kalina123, Krakuska, Martusiazabka, RedLady, Isia86 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska luz
    Mleko w piersiach ma być dla dziecka po tej stronie świata, w brzuchu mu ono niepotrzebne ;) a tobie po co ono? ;)
    Nie nakręcaj się negatywnie bo jeszcze bardziej się zablokujesz

Dotty84, Werix, Krakuska, Martusiazabka, RedLady, Isia86 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Trochę panikuję, bo żadnych oznak i w dodatku ta cesarka. Zastanawiam się na jakiej zasadzie rusza laktacja w przypadku planowej CC. W końcu wyrzut oksytocyny jest inny. Ale milionom kobiet się jakoś udaje, więc może będzie dobrze :) Na szczęście maleństwu wystarczy kilka kropel w pierwszej dobie...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, 2 grudnia fajna data :-) teraz chociaż możesz być spokojna. Czekasz na konkretny termin, a nie na bóle które mogą złapać w każdej chwili ;-) o laktację się nie martw! Nam.położna mówiła ze siara w czasie ciąży wcale nie jest gwarancją dobrego czy długiego karmienia. Najważniejsze jest to co nastąpi po porodzie. Przystawią ci maleństwo do piersi i samo sobie zadba o odpowiednią ilość pokarmu. Poradzi sobie! Głowa do góry! :-)

Werix, u mnie noc w zasadzie identycznie. Strasznie mi się brzuch napinał. Jeden skurcz był taki upierdliwy ze aż wstać musiałam. Jak na.ironię byłam wczoraj na Ktg i ani jeden skurcz się nie zapisał :-/ w dodatku wstałam rano a tu tyle tego śluzu ze cala wkładka mokra i wszystko dookoła :-/ dosłownie aż musiałam majtki zmienić :-/ tez dziś wizytuję. Strasznie jestem ciekawa co lekarz powie o tej mojej szyjce i rozwarciu

Byle do niedzieli! W niedzielę też już będę mieć donoszoną ciążę. I niech się dzieje wola nieba! :-P
    Po cichu jednak liczę na przedział 1-6 grudnia :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Krakuska, Werix lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dzisiaj jakiś kryzys psychiczny. Myślałam, że jest lepiej, ale jednak nie jest. Wczoraj wybrałam się na zakupy, parę drobnostek jeszcze musiałam dokupić do wyprawki i tak się nachodziłam, że teraz jestem wrakiem człowieka. Nogi opuchnięte, pachwiny bolą, wszystkie kości, stawy, spojenie sobie znów naruszyłam. Głupia ja, mogłam wszystko zamówić przez internet.
    Teraz siedzę w łóżku, wyglądam jak siedem nieszczęść, gapię się w okno i zastanawiam nad sensem życia. Nie chcę rodzić. Nie poradzę sobie z bólem, z emocjami. Chcę mi się ryczeć. Najchętniej wtuliłabym się w mojego psa i zasnęła, zapominając o wszystkim.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do ginekologa do którego chodziłam przed ciążą na nfz. Pierwszy wolny termin był na 15.12 ale udało mi się nakłamać że mój lekarz na zwolnieniu a ja jestem w 38tc i potrzebuję konsultacji i mam wizytę za tydzień :)

Dotty84, Werix, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, Iva79, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się zaraz do fryzjera na farbę i cięcie. Potem w poniedziałek paznokcie i mogę rodzić :D

baranosia, MoBo, Krakuska, RedLady, Isia86, Olcia..89 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, to chyba jakiś kryzys 37 tygodnia, bo mniej więcej w tym samym czasie i ja i Izieth też miałyśmy doła, że nie damy rady :) ja też nadal się trochę boję, ale już nie aż tak, jak wtedy. Staram się myśleć o moim maluchu.

Czekam przed gabinetem, oczywiście opóźnienie... :/ ale kurde w 2 tygodnie utyłam 2 kg! Szok! Muszę się ogarnąć! To pewnie dlatego wyskoczyło mi kilka rozstępów na jednej piersi :( razem +15kg... mam nadzieję, że na tym koniec!

Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix mi tez waga pedzi.
    Krakuska z tego co mi wiadomo, to jakas tam dawke oxy powinnysmy dostac bo do zdrowsze dla dziecka, ze dostaje bodziec. Ale pewnie co szpital to praktyka. Tez bylam na sn nastawiona, ale szybko sie pogodzilam z cc.

Iva79 lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix u mnie też +15kg. Ale przez ostatni tydzień moja waga stoi w miejscu co mnie niezmiernie cieszy

Iva79 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    A co tu takie marne samopoczucia? Już się zapomniało jak to się człek starał i starał i marzył o ciOnzuni?
    To my te szczesciary co zaraz będą w ramionach trzymać maleństwa :) :) :)
    Poród to tylko krok to tego. Więc no głowy do góry proszę!!!!
    Jak mało to iść pooglądać wykresy dziewczyn które marza być na naszych miejscach.

Krakuska, Dagn_, Dotty84, Werix, Szczęśliwa Mamusia, guerretenshi, baranosia, RedLady, Martusiazabka, polkosia, Izieth, Iva79, Olcia..89 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, nie martw się :) fajnie, że lekarz to wyłapał i nie stanie Ci się nic złego po porodzie. Znajoma znajomej leżała 2 tyg w gipsowych majtkach, także tego... :/
    A z oksytocyną to zależy. Pierworódkom chyba przy planowym cc podają, żeby właśnie nie ciąć na zimno. Mi nie mogą (na szczęście) podać, bo jest za duże ryzyko pęknięcia macicy w miejscu poprzedniego cięcia.
    Wtedy dwie kroplówki z oksy dostałam i nijak to na laktację nie zadziałało, więc ten... loteria ;) jak ze wszystkim.

Nita, tulę na Twoje troski :( Werix ma rację, to chyba jakiś kryzys 37 tygodnia, bo ja też jakoś ucichłam i nawet mi się wychodzić spod kołdry nie chce.
    Jeśli Cię to jakoś pocieszy, to przy Eryku miałam podobnie jakoś właśnie na 2 tygodnie przed terminem porodu. Chwyciło mnie takie poczucie beznadziei, że nie dam rady, że po co itd. Jeszcze na dodatek mnie gdzieś przewiało i tydzień siedziałam z zawalonym nosem i kaszlem, tragedia :/
    MoBo ma rację :) Jakoś się musimy podpierać tym myśleniem, że tyle czasu się starałyśmy o to dzieciątko. Chociaż wiem, że jak takie czarne chmury obejmą umysł, to ciężko racjonalizować.

Guerretenshi, ostatecznie w pon lecim do szpitala ;)?

Trzymajcie kciuki za wizytę jutro :) No i tak ogólnie.
    Teraz weekend chcę na maksa wykorzystać z rodziną: w sobotę umówiłam się z synem na całodzienne leżenie przy bajkach, w niedzielę idziemy z mężem do kina i coś zjeść na mieście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 10:24

Szczęśliwa Mamusia, Krakuska, Iva79 lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łapię fazę, że wody odejdą mi podczas siedzenia w kolejce u lekarza... czytam o odchodzeniu wód i się zastanawiam, co bym zrobiła... o.o muszę przestać czytać, bo strach mnie oblatuje :D

Zaraz wejdę na ovufriend i poczytam o staraczkach :p dla poprawy humoru i motywacji :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 10:25

Krakuska, MoBo lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, bo my kobiety jesteśmy takimi dziwnymi stworzeniami, ze potrafimy jednocześnie odczuwać wielką radość i całą gamę innych, ambiwalentnych uczuć naraz ;)

MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie siary też narazie brak, przyjdzie kiedy ma przyjść :)

Pół nocy przetuptałam po pokoju, mój nowy przyjaciel ból okresowy ostatnio mnie nie opuszcza na długo, póżniej sniło mi się, że miałam cesarkę, że do męża nie mogłam sie dodzwonić, jakaś niepełnosprawna się po niej stałam, dramat :/
    Martusiazabka wrote:
    Byle do niedzieli! W niedzielę też już będę mieć donoszoną ciążę. I niech się dzieje wola nieba! :-P

U mnie tęż w niedzielę ciąża donoszona, tak już bym chciała to moje szczeście tulić w ramionach, ale niech sobie jeszcze posiedzi, ta końcówka ciąży jest chyba najgorsza pod względem czekania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 10:28

Martusiazabka lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, ostatnie dni naleza do nas :D ostatecznie poniedzialek i tam decyduja czy mnie zatrzymac, ale ginka mowi ze z tak duzym Piotrkiem to mnie wypuszcza dopiero jak juz bedzie po naszej stronie :p a w weekend tez bedzie szalenstwo. Sprzatanie, duzo przytulania, nacieszenia sie bliskoscia przed czasem pologu i 6 tygodniowej srody dla D :p ale zaczely zjadac mnie nerwy. Nagle mysli czy bede dobra mama, czy damy sobie rade, czy D sie nie odsunie etc. Nie ma jak dowalic czyms takim na sam koniec

Dagn_, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sprzątaj, odpoczywaj ;) Ja mam zamiar na zapas leżeć, jeść i spać :D
    Macie, mam nadzieję, wifi w szpitalu, żeby jakiś update był, hm?

Isia86, Iva79 lubią tę wiadomość

• RedLady Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, oj tak dobrze, że wspominasz o fryzjerze :D od razu zadzwoniłam i umówiłam się na jutro ;)

Dotty84 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ