X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Jestem po wizycie ale jestem taka zła że aż się popłakałam wracając. Zrobił mi dziś usg nie powiem ale skasował podwójnie. Czyli wizyta to dla niego tylko sprawdzenie szyjki, sprawdzenie mojej wagi i ciśnienia i za to mam teraz płacić co tydzień 100zł...

Mam takiego nerwa że mam ochotę więcej do niego nie jechać. Myślicie że jak zapiszę się do jakiegoś lekarza na nfz to mnie przyjmie i bez gadania sprawdzi jak szyjka?

Co za chujek! :/

Spróbuj sie zapisać, zawsze możesz powiedzieć, ze Twój lekarz na L4 a masz zalecone kontrole.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Jestem po wizycie ale jestem taka zła że aż się popłakałam wracając. Zrobił mi dziś usg nie powiem ale skasował podwójnie. Czyli wizyta to dla niego tylko sprawdzenie szyjki, sprawdzenie mojej wagi i ciśnienia i za to mam teraz płacić co tydzień 100zł...

Mam takiego nerwa że mam ochotę więcej do niego nie jechać. Myślicie że jak zapiszę się do jakiegoś lekarza na nfz to mnie przyjmie i bez gadania sprawdzi jak szyjka?

moim zdaniem nie ma co już do niego chodzić, nawet jak szyjka się będzie skracała to takie jej prawo, możesz już rodzić :) ciąża donoszona, więc teraz jak coś kierunek szpital i tyle :) nie ma co tam jeździć do pajaca, on więcej Ci już nic nie pomoże :)

a palantem się nie przejmuj... wiadomo, że nerw jest, ale nie warto... niech sobie życie na nowo ułoży za tę dodatkową kasę, którą Cię skroił...

polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak chyba zrobię że już nie pójdę. Po zaświadczenie do becikowego wyślę męża. Co mi da jak się nawet dowiem że szyjka się skraca? Porodu mi to nie przyspieszy. Dzwoniłam do koleżanki chodziła do niego to tak samo kazał co tydzień a potem nawet kilka razy 2x w tygodniu. Chore nabijanie kasy. Wolę coś dla dziecka za te 100zł tygodniowo kupić

Isia86, polkosia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wszędzie tam gdzie ja chodziłam też jest oddzielnie płatna wizyta a oddzielnie USG, nawet jak jest w trakcie wizyty. W dodatku wizyta (bez usg) nie 100zł tylko 180zł, uroki życia w "stolycy" :P
    Tyle że moja lekarka ma odwrotne podejście - wizyty co 4 tygodnie, ostatnią miałam pod koniec października, kolejna jutro. Ciekawe czy jeszcze każe mi przyjść przed porodem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy się nie spotkałam z tym, żeby usg było osobno płatne, serio. Ale to chyba zależy od lekarza ;)
    Współczuję wkurwów, Baranosia, ale gratuluję spakowanej torby :)

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    I tak chyba zrobię że już nie pójdę. Po zaświadczenie do becikowego wyślę męża. Co mi da jak się nawet dowiem że szyjka się skraca? Porodu mi to nie przyspieszy. Dzwoniłam do koleżanki chodziła do niego to tak samo kazał co tydzień a potem nawet kilka razy 2x w tygodniu. Chore nabijanie kasy. Wolę coś dla dziecka za te 100zł tygodniowo kupić
    Masakra, ja rozumiem gdyby coś się działo...ale teraz to po co sprawdzać szyjkę tak często? Jak coś się zacznie to na pewno będziesz wiedziała :) Lepiej zachowaj kasę dla maluszka, a jakby coś się działo to zawsze można jechać na IP :)

Iva79 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie podwójna płatność też nie dziwi ale już kiedyś o tym pisałam że u mnie wizyta i usg to dwie osobne usługi

Natomiast też uważam że chodzenie do lekarza na tym etapie gdy masz już wszystkie wyniki i nic się złego nie dzieje nie ma sensu
    Czekaj na poród albo tak jak polkosia pisze idź do szpitala na ktg, po tym powinna być wizyta

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie to płace zawsze 200pln za USG. Jak na ostatniej wizycie w październiku dodatkowo sprawdził mi szyjkę, to nie płaciłam wiecej.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wizytę w ciąży daję 200 pln i wchodzi w to konsultacja, badanie szyjki, badanie wziernikiem, usg, ciśnienie, waga. Oczywiście nie bada mi szyjki za każdym razem, ale jak bada to nie bierze dodatkowej kasy. A wizyty umawiała co 4 tygodnie. Dopiero teraz mam odstęp 2 tyg.

17u9ha00otchcgqb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja place 130zl i za kazdym razem mam wszystko sprawdzane pierw waga cisnienie rozmowa z polozna jesli chce bo zawsze jakas jest potem wizyta w gabinecie na fotelu badanie szyjki po badanie szyjki przez usg i usg brzucha i rozmowa przy biurku. Teraz mialam wizyty juz co dwa tygodnie ale na ostatniej wizycie mi lekarka powiedziala ze nastepna bedzie za tydzien.

j36regz209hdv9cb.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Werix za słowa wsparcia :) Jakiś taki gorszy nastrój mam ostatnio. Bylam dzisiaj obejrzeć porodówkę i bardzo mi się spodobało, przyjemny pokój do porodu, bardzo miłe położne, musi być dobrze :)
    Nita wrote:
    Izieth, jak piesek się czuje?

Piesek czuje się bardzo dobrze, szwy ma ściągnięte i biega sobie jak mały szczeniaczek :) Nie widać po niej, żeby miała operację, tym bardziej nie widać, że zaatakował ją rak. Mam nadzieję, że i tym razem się wybroni :)

Werix, Martusiazabka, Iva79, Nita, MoBo lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal lekko plamię i jescze pojawiły się nitki krwi także to chyba ten czop

Werix, Olcia..89 lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    ja nadal lekko plamię i jescze pojawiły się nitki krwi także to chyba ten czop
    To może niedługo coś się ruszy ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam :( Ja jeszcze 3 tygodnie do bezpiecznego terminu :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka, niby jak czop jest krwisty to poród w ciągu 1 / 2 dni :p tak czytałam gdzieś ;) no chyba że jak w moim wypadku krew pochodzi z innego źródła, ale Ty chyba nie masz takich problemów.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie za 100 pkt. Jeśli mam zwolnienie od internisty do końca listopada, a w piątek mam wizytę u ginekologa i chcę od niego kontynuacje to on chyba nie może mi wystawić na parę dni w przód tylko ewentualnie od dnia wizyty, czy takie coś można zaświadczyć do ZUSu czy się przyczepią jeśli daty się pokryją z dwóch zwolnień?

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula do przodu Ci nie wystawi. Mojej mamie ostatnio na l4 pokrył się jeden dzień ponoć zus się nie czepia i zapłaci i tak tylko z jednego zwolnienia za ten dzień który się pokrył

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez 200pln, usg zawsze, dla mnie to tak bez sensu, jak jest albo wizyta albo wizyta z usg... jak juz u tego gina jestem, to niechze wszystko zrobi. Na szczescie moj tak robi, ale znam duzo dziewczyn, ktore tez tak mają dzielone.
    Ktg mam 1x na tydzien. 100pln. Godzine lezenia.... ledwo wstalam :D
    Mala sie nigdzie nie wybiera narazie, a leci 38 tydzien :)))))

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem, że na przód mi nie wystawi. Mam nadzieję, że w ogóle to zrobi, bo on z tych uznających, że ciąża to nie choroba ;) Ale teraz to już by było przegięcie :D

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way naszym dzieciaczkom tam dobrze i wiedzą że są tam bezpieczne :)

Co w sytuacji gdy termin z OM mam na 10.12 i do tego czasu nie urodzę? Czekam na poród czy się idzie do szpitala i tam czeka na poród?

milky_way lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ