Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dotty,MoBo czyli jak ma kręgosłup z prawej strony to znaczy, że jest ułożenie twarzowe? Właśnie ginekolog mówił,ze zazwyczaj jest po lewej stronie kręgosłup i zglupialam;/ a na internecie nic nie mogę znaleźć
Baranosia ja tez nic nie wiem! I to jest wkurzającenawet nie wiem kiedy się skurcze zaczną
mam bóle, klucia itd ale nie wiem czy tak to bedzie wyglądało:/
Szczęśliwa mam nadzieje ze dojadę, jak oczywiście rozpoznam skurcze:P jak nie to urodze w domua Ty kochana zadzwoń do gina, żeby Ci się tylko szyjka nie skróciła;* obiad pychotka!! Zjadlabym z chęcią i na pewno doceniła
!
Polkosia a ja myślałam, że to może być skurcz jak tak się dzieje... Oj ciężko to widzęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 10:42
-
nick nieaktualny
-
Chyba nie jestem w stanie opisać mojego skurczu. Na pewno to bardzo bolało, ale ja miałam wywoływany i od razu co 2 minuty skurcze. Niektóre dziewczyny jak zaczynają naturalnie poród, to normalnie mówią i funkcjonują podczas skurczu, a ja miałam w sumie tylko te ostatnie, częste od razu. Także łapałam oddech i zapierałam się o wannę z całej siły i czekałam aż minie.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Uwaga uwaga ogłaszam wszem i wobec że torba spakowana!
Co prawda nie mam pewności czy jest w niej wszystko co powinno ale najważniejsze rzeczy mam nadzieję są resztę w razie czego dowiezie mążKrakuska, Szczęśliwa Mamusia, Dotty84, Angela B-D, Fuksja90, Izieth, Nita, polkosia, Iva79, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Ja wróciłam z usg, mały Mieszko waży 3400
trochę nie zaniepokoiła dysproporcja między głową a brzuszkiem. Głowa 40 tc, a brzuszek 37... ale lekarz twierdzi, ze to nie powód do niepokoju, co myślicie?
U mnie coraz gorzej ze spojeniem, od trzech dni bardzo boli przy chodzeniu, w nocy ból nie do zniesienia. rozeszło sie na 5mm i mam konsultację u ortopedy dziś. Nie wiadomo czy nie skończy sie cctym bardziej ze główka dziecka bardzo duża jest.
-
Krakuska u mnie ostatnio różnica w wymiarach wynosiła aż 5tyg! Najpierw uspokoiły mnie dziewczyny na forum potem lekarz. Te wymiary to tak jak mówiły dziewczyny wystarczy że lekarz źle zaznaczy coś o 1mm a już robi się różnica w tygodniach więc spokojnie
Isia86, polkosia lubią tę wiadomość
-
Nutka-koloru urodziła
Pewnie niedługo się tu pochwali
Krakuska, Dotty84, Angela B-D, milky_way, Szczęśliwa Mamusia, Basia79, Olcia..89, Werix, RedLady, polkosia, Izieth, Martusiazabka, Fuksja90 lubią tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
Ja miałam "naturalne" skurcze, czyli same przyszły - i pierwsze w ogóle nie były bolesne - lekkie takie ćmienie jedynie...Ale bardzo regularne, coraz częstsze i wzrastały na sile. Takie, żebym nie mogła mówić to zaczęłam mieć dopiero po około 12h - wcześniej się nasilały, ale były do zniesienia (nie mogłam przez nie spać, ale jeszcze nie krzyczałam
)
-
Cześć dziewczyny. Ale się wyspałam. Dopiero wstałam. Dziś na szczęście Ci z góry od remontu nie przyszli, więc mogłam zasnąć bez walenia nad głową.
Te skurcze wczoraj to nie wiem co to było. Takie silne, intensywne napinanie brzucha. Myślałam, że mi wybuchnie. Puszczało, znów napinało. Chodziłam w kółko, oddychałam, znów siadałam ululać małego w środku, bo zaczął panikować, ale nic nie pomagało. Szyjka zaczęła lekko kłuć i miałam parcie jak na kupę. I zaczął się ból w dolnej części kręgosłupa. Wszystko przeszło dopiero po prysznicu. Niefajne to było.Dobrawa lubi tę wiadomość
-
baranosia wrote:Dostałam tantum rosa myślicie że przyda się w szpitalu?
https://www.doz.pl/apteka/p8478-Tantum_Rosa_proszek_do_sporzadzenia_roztworu_500_mg_10_saszetek
z tego się chyba robi nasiadówki - nie specjalnie widzę nasiadówki w warunkach szpitalnych...? -
Ola ja ta specjalista od ulozen nie jestem. Dziecko jest zawsze trochę do lewej albo do prawej usytuowane (u mnie też tak jest jak u ciebie kręgosłup do lewej) i wtedy czuje się z reguły ruchy nóżek pod prawym bądź lewym plucem. To jest pozycja normalna, ale i nawet wtedy dziecko może wygiac główkę tak żeby iść twarzą (z tego co ja wiem). Tego ci lekarz chyba teraz nie powie i to dopiero przy porodzie wychodzi.
A krzyż do krzyża byś miała gdyby dzieciak miał główkę w dole, tylek jakoś między piersiami a nogami by ci przód brzucha bombardowal. Wtedy nam zalecali dużo pozycji na 'dojenie krowy' albo mycia podłóg na czworaka żeby grawitacja pomogła się dziecku przewrócić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 13:07
Olcia..89 lubi tę wiadomość
-
Ja mialam Tantum Rosa i teraz tez kupilam. Rozrabialam z wodą do butelli z dziubkiem i chodzac w szpitalu pod prysznic i pozniej w domu, polewalam sobie.
Ulga bosssska poprostu. Polecam ze wszystkich siłto pierwszy produkt, ktory wrzucilam do koszyka w Gemini
-
Witam
Jak było u was z terminem porodu wskazanym przez lekarza prowadzącego, a datą porodu tzn. przed czy po terminie rodziłyście. Jeśli przed to ile wcześniej ???
Mam termin na 25 grudnia i zaczynam się zastanawiać kiedy może nadejść ten dzień -
milky_way wrote:Ja mialam Tantum Rosa i teraz tez kupilam. Rozrabialam z wodą do butelli z dziubkiem i chodzac w szpitalu pod prysznic i pozniej w domu, polewalam sobie.
Ulga bosssska poprostu. Polecam ze wszystkich siłto pierwszy produkt, ktory wrzucilam do koszyka w Gemini
Spakowałam dzięki za opinię!milky_way lubi tę wiadomość