X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty,MoBo czyli jak ma kręgosłup z prawej strony to znaczy, że jest ułożenie twarzowe? Właśnie ginekolog mówił,ze zazwyczaj jest po lewej stronie kręgosłup i zglupialam;/ a na internecie nic nie mogę znaleźć:/

Baranosia ja tez nic nie wiem! I to jest wkurzające :/ nawet nie wiem kiedy się skurcze zaczną:/ mam bóle, klucia itd ale nie wiem czy tak to bedzie wyglądało:/

Szczęśliwa mam nadzieje ze dojadę, jak oczywiście rozpoznam skurcze:P jak nie to urodze w domu :( a Ty kochana zadzwoń do gina, żeby Ci się tylko szyjka nie skróciła;* obiad pychotka!! Zjadlabym z chęcią i na pewno doceniła :)!

Polkosia a ja myślałam, że to może być skurcz jak tak się dzieje... Oj ciężko to widzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 10:42

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie mialam tej "przyjemnosci" doznac skurczy ;) I moze nigdy ich nie poznam, bo pewnie jutro na wizycie sie okaze czy dzidź się przekrecil czy nie. Juz sie pogodzilam z ewentualnym cc, nawet zaczelam dostrzegac plusy ;)

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy u mnie na kgt pokazywały się skurcze był to wtedy ewidentnie ból okresowy,ale ja też z tych panikująch,że ich nie rozponam :P

Dotty to super,czyli jest nadzieją :)

A ja człapie do laboratorium i chyba usne w drodze,powieki się same zamykają.

tb738ribfs156aj0.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie jestem w stanie opisać mojego skurczu. Na pewno to bardzo bolało, ale ja miałam wywoływany i od razu co 2 minuty skurcze. Niektóre dziewczyny jak zaczynają naturalnie poród, to normalnie mówią i funkcjonują podczas skurczu, a ja miałam w sumie tylko te ostatnie, częste od razu. Także łapałam oddech i zapierałam się o wannę z całej siły i czekałam aż minie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga ogłaszam wszem i wobec że torba spakowana!

Co prawda nie mam pewności czy jest w niej wszystko co powinno ale najważniejsze rzeczy mam nadzieję są resztę w razie czego dowiezie mąż :)

Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Dotty84, Angela B-D, Fuksja90, Izieth, Nita, polkosia, Iva79, Martusiazabka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z usg, mały Mieszko waży 3400 :) trochę nie zaniepokoiła dysproporcja między głową a brzuszkiem. Głowa 40 tc, a brzuszek 37... ale lekarz twierdzi, ze to nie powód do niepokoju, co myślicie?

U mnie coraz gorzej ze spojeniem, od trzech dni bardzo boli przy chodzeniu, w nocy ból nie do zniesienia. rozeszło sie na 5mm i mam konsultację u ortopedy dziś. Nie wiadomo czy nie skończy sie cc :/ tym bardziej ze główka dziecka bardzo duża jest.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska u mnie ostatnio różnica w wymiarach wynosiła aż 5tyg! Najpierw uspokoiły mnie dziewczyny na forum potem lekarz. Te wymiary to tak jak mówiły dziewczyny wystarczy że lekarz źle zaznaczy coś o 1mm a już robi się różnica w tygodniach więc spokojnie :)

Isia86, polkosia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) mąż ma dużą głowę, zawsze nosi największe kaski, wiec sobie tłumaczę, że to po nim :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam tantum rosa myślicie że przyda się w szpitalu?

https://www.doz.pl/apteka/p8478-Tantum_Rosa_proszek_do_sporzadzenia_roztworu_500_mg_10_saszetek

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru urodziła :) Pewnie niedługo się tu pochwali :)

Krakuska, Dotty84, Angela B-D, milky_way, Szczęśliwa Mamusia, Basia79, Olcia..89, Werix, RedLady, polkosia, Izieth, Martusiazabka, Fuksja90 lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam "naturalne" skurcze, czyli same przyszły - i pierwsze w ogóle nie były bolesne - lekkie takie ćmienie jedynie...Ale bardzo regularne, coraz częstsze i wzrastały na sile. Takie, żebym nie mogła mówić to zaczęłam mieć dopiero po około 12h - wcześniej się nasilały, ale były do zniesienia (nie mogłam przez nie spać, ale jeszcze nie krzyczałam :D)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ale się wyspałam. Dopiero wstałam. Dziś na szczęście Ci z góry od remontu nie przyszli, więc mogłam zasnąć bez walenia nad głową. :)

Te skurcze wczoraj to nie wiem co to było. Takie silne, intensywne napinanie brzucha. Myślałam, że mi wybuchnie. Puszczało, znów napinało. Chodziłam w kółko, oddychałam, znów siadałam ululać małego w środku, bo zaczął panikować, ale nic nie pomagało. Szyjka zaczęła lekko kłuć i miałam parcie jak na kupę. I zaczął się ból w dolnej części kręgosłupa. Wszystko przeszło dopiero po prysznicu. Niefajne to było.

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dostałam tantum rosa myślicie że przyda się w szpitalu?

https://www.doz.pl/apteka/p8478-Tantum_Rosa_proszek_do_sporzadzenia_roztworu_500_mg_10_saszetek

z tego się chyba robi nasiadówki - nie specjalnie widzę nasiadówki w warunkach szpitalnych...?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja ta specjalista od ulozen nie jestem. Dziecko jest zawsze trochę do lewej albo do prawej usytuowane (u mnie też tak jest jak u ciebie kręgosłup do lewej) i wtedy czuje się z reguły ruchy nóżek pod prawym bądź lewym plucem. To jest pozycja normalna, ale i nawet wtedy dziecko może wygiac główkę tak żeby iść twarzą (z tego co ja wiem). Tego ci lekarz chyba teraz nie powie i to dopiero przy porodzie wychodzi.
    A krzyż do krzyża byś miała gdyby dzieciak miał główkę w dole, tylek jakoś między piersiami a nogami by ci przód brzucha bombardowal. Wtedy nam zalecali dużo pozycji na 'dojenie krowy' albo mycia podłóg na czworaka żeby grawitacja pomogła się dziecku przewrócić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 13:07

Olcia..89 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam Tantum Rosa i teraz tez kupilam. Rozrabialam z wodą do butelli z dziubkiem i chodzac w szpitalu pod prysznic i pozniej w domu, polewalam sobie.
    Ulga bosssska poprostu. Polecam ze wszystkich sił :) to pierwszy produkt, ktory wrzucilam do koszyka w Gemini

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zaczęłam plamić na brązowo ...

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • małamilenka Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Jak było u was z terminem porodu wskazanym przez lekarza prowadzącego, a datą porodu tzn. przed czy po terminie rodziłyście. Jeśli przed to ile wcześniej ???
    Mam termin na 25 grudnia i zaczynam się zastanawiać kiedy może nadejść ten dzień :)

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska U mnie na usg też między główką a brzuszkiem było 3 cm różnicy i lekarz uspakajał,ze jest okay

tb738ribfs156aj0.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Nutka-koloru urodziła :) Pewnie niedługo się tu pochwali :)
    Super, mamy kolejny prezencik rozpakowany :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky_way wrote:
    Ja mialam Tantum Rosa i teraz tez kupilam. Rozrabialam z wodą do butelli z dziubkiem i chodzac w szpitalu pod prysznic i pozniej w domu, polewalam sobie.
    Ulga bosssska poprostu. Polecam ze wszystkich sił :) to pierwszy produkt, ktory wrzucilam do koszyka w Gemini
    I tak mi właśnie kazała robić ;)

Spakowałam dzięki za opinię!

milky_way lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ