X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, a ja Ci jednak zazdroszczę. Ja się boję ze wszyscy naraz zwalą mi się na głowę. Bez znaczenia w szpitalu czy w domu. Ja tak jak Milky chciałabym mieć chociaż 2-3 tygodnie BEZ GOŚCI. Ja potrzebuje.czasu żeby się oswoić z nową sytuacją. Żeby nauczyć się współżyć z tym małym człowiekiem. Synek tez będzie musiał się oswoić z nami. Musimy znaleźć jakiś wspólny język. Napewno będę obolała. I z pewnością nie będę mieć głowy do zabawiania gości. Wole skupić się na dziecku. A rodzinę mamy dużą. Juz była poruszana kwestia świąt. Ze jak to niby nas nie będzie na świątecznym obiedzie. A wogole najlepiej by było jakbyśmy zrobili święta u siebie żeby wszyscy mogli małego zobaczyć. No sorry. Nie. Najwyżej się wszyscy obrażą.

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka - ja mam mieć cesarkę 20.12, a moja mama już się zapowiedziała, że do nas wpadnie w Wigilię :D :D Pomijając fakt, że nie wiadomo, czy nas do 24.12 w ogóle wypuszczą ze szpitala ;)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    No więc tak jak myślałam, mój maluch w dalszym ciągu się nie przekręcił głową w dół i lekarka już mi wypisała papiery do cesarki. Wstępnie będzie 20.12.

Wspomniała też, że jeśli BARDZO bym się upierała to można spróbować obrotu zewnętrznego, ale w moim przypadku nie poleca, bo dziecko jest tak ułożone, że to się raczej i tak nie uda. Jest już podobno bardzo mocno wciśnięty w moją miednicę.
    Mówiła, że faktycznie zdarzały jej się fajne przypadki, że przekręciła dziecko, a później urodziło się naturalnie, ale ostatnio te obroty miała mniej udane i np. jednemu dziecku po 2 dniach od nieudanego obrotu zaczęło spadać tętno i musieli i tak robić cc na cito. Tak że jak najbardziej się to praktykuje, oczywiście dziecko jest cały czas monitorowane i robi się to na wszelki wypadek od razu na sali operacyjnej. Obrót wykonuje się dopiero jak ciąża jest donoszona, bo tak jak mówi Nita, może on sprowokować poród. No i w Polsce robi to lekarz, nie położna.

Tym niemniej ja się nie zdecyduję na to, szczególnie, że lekarka też nie była jakoś entuzjastycznie nastawiona. Aż tak się cesarki nie boję ;)

Aha, no i szyjkę mam już skróconą, więc wcale nie jest powiedziane, że w ogóle do tego 20.12 dotrwam :P
    No to mnie nie pocieszylas,
    Licze na to ze dogadam sie z moja dziewczynka

Wszyscy w domu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, a dobrze pamiętam, że Ty nie mieszkasz w PL?
    Trochę to jest dziwne, że nie możesz sama zdecydować czy chcesz mieć przeprowadzony ten obrót czy nie. Przecież chyba na każdy zabieg trzeba wyrazić zgodę.

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mowiac nie wiem jak to jest od steony prawnej,ale mi po prostu oznajmiono ze ta opcja wchodzi w gre hesli mala sie nie przekreci.
    Ale z dwojga zlego wole ten zabieg od cc

polkosia lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W NL mieszkam

polkosia lubi tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita chyba jesteś naprawdę w najlepszej sytuacji ;)

No właśnie tak jak pisze Perl, niewiadomo w jakiej formie się będzie. Jak nam będzie szło np. z karmieniem, nie wyobrażam sobie, że mała nie umie chwytać, a ja muszę z tym walczyć na oczach innych.

Moja mama wystrzeliła jeszcze lepiej, że ona zamieszka z nami na tydzień po wyjściu ze szpitala, ja się pytam po co, a ona, że kąpąć pomoże itd. jak nie bedę mogła, no przecież od tego jest mój mąż, ojciec dziecka, nie będę sama? Poczułam się jakby chiano mi wyrwać te wszystkie najpiękniejsze chwile, jakbym nie mogła sama zadecydować o swoim dziecku i być dla niego całym światem, jakby chciano mnie pozbawić macierzyństwa, a męża ojcostwa. Wiem, że mama raczej chciała dobrze, ale wiem, że może być ciężko się z nią czasami dogadać.

Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita,troche smutno to brzmi,ale u nas to prawie tak samo

Iva79 lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale są sposoby, żeby w zaciszu domowym dziecku pomóc się przekręcić. Różne pozycje do leżenia, siedzenia, nawet patent z latarką (wiele razy słyszałam, że działa), basen, mycie podłóg na kolanach, etc. Naprawdę nie jesteście skazane na cc, obrót to ostateczność. Macie jeszcze chwilę i jeśli zależy Wam na SN, to ja bym próbowała. Mi się udało "odkręcić" Klementynkę przed samym porodem :)

MoBo, baranosia, Dobrawa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe spoko dziewczyny, takie są uroki życia na emigracji. Chyba nie ma ani jednej osoby, która nie czułaby się samotna, no chyba że ma rodzinę z Polski przy sobie. Zresztą nawet w Polsce ja mam małą rodzinę, tylko mamę i babcię, jestem jedynaczką, z dwiema kuzynkami nie utrzymuję kontaktu. Mąż też jedynak, ma tylko rodziców a z jakąś dalszą rodziną też nie utrzymuje kontaktu i w sumie nam tak dobrze. Owszem, jesteśmy tu sami, ale nie jesteśmy samotnikami. Jesteśmy domatorami, lubimy jedynie swoje towarzystwo, ewentualnie moja mama i babcia + pies lub jego rodzice. Cisza, spokój, żadnych zjazdów rodzinnych. Lubię tak :)

Dobrawa, polkosia, Izieth, Iva79 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, u nas ten zabieg przekręcenia dziecka nie jest przymusowy. Jak najbardziej kobieta może odmówić i wtedy dostanie skierowanie na cc.

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia na pewno bede jeszcze coś tam próbować, żeby go zachęcić do obkręcenia się, ale wydaje mi się, że w moim przypadku to już nie zadziała. Szczególnie, że przez całą ciążę on był bardzo leniwy i nie kręcił się specjalnie po tym brzuchu, główką do dołu nie był nigdy (wiem po usg i kopniakach, ktore czuje). Próbowałam latarki, siedzenia w rozkroku a'la dojenie krowy, z kleczeniem na łokciach mialam problem, bo to mega niewygodne :P A basen odpada, bo od ponad miesiaca ciagnie mi sie przeziebienie i kaszel. Będę probowac dalej, na pewno to nie zaszkodzi, ale jak sie nie uda to trudno. Mialam dobre checi, chcialam rodzic naturalnie, ale co poradze. ;)

MoBo, polkosia lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG, w ogóle nie rozumiem czegoś takiego jak "zwalanie się" do szpitala czy do u w odwiedziny bez mojego zaproszenia!!! Ale że jak?? Nikt nie ma prawa się Wam narzucać dopóki sami nie wyraziście chęci spotkania! U mnie w szpitalu byli moi rodzice, bo tego chciałam - nie wyobrażam sobie nikogo innego... Chodziłam jak kowboj po westernie, nie mogłam siadać...Prawie nim stop z dzieckiem przy cycu - nie wyobrażam sobie w takim stanie nikogo przyjmować.
    W domu po tygodniu odwiedzili nas teściowie, bo ich zaprosiliśmy.
    Reszta gości to dopiero po kilku tygodniach i to tez stopniowo, zgodnie z naszym życzeniem - a nie ich!
    Nie dajcie się!!! Ani my, ani nasze dzieci nie jesteśmy jakimiś eksponatami na pokaz, co to sobie można nas "oglądać" w dowolnym momencie. No fucking way!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 21:46

MoBo, Nita, baranosia, Dagn_, polkosia, Madziula87, Martusiazabka, Krakuska, milky_way lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ma rację z tymi pozycjami. Tu chodzi o grawitacje żeby dziecku pomoc się przekręcić i dać trochę miejsca czyli każda pozycja kiedy brzuch 'wisi' ku podłodze może pomóc. U nas w szkole rodzenia mega na to zwracali uwagę. Więc Dobrawa zabieraj się za mycie podłóg :P
    Bonus będziesz mieć czysto :) :) :)

Dobrawa, polkosia, Isia86 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zrobił mi mega niespodziankę <3 miał wrócić dopiero jutro więc leżę sobie zajadam pomarańcze oglądając jaka to melodia nagle dzwonek do drzwi. Chwila zawahania syf w domu otwierać czy nie? Otwieram, a tam kto? Mąż we własnej osobie!

Co prawda musiał pojechać na noc do pracy ale chociaż trochę posiedzieliśmy razem i zjedliśmy wspólną kolację <3

Nita, Dagn_, Dobrawa, AniaKami, Krakuska, Izieth, Olcia..89, Iva79, cudek2, Angela B-D lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, ale są sposoby, żeby w zaciszu domowym dziecku pomóc się przekręcić. Różne pozycje do leżenia, siedzenia, nawet patent z latarką (wiele razy słyszałam, że działa), basen, mycie podłóg na kolanach, etc. Naprawdę nie jesteście skazane na cc, obrót to ostateczność. Macie jeszcze chwilę i jeśli zależy Wam na SN, to ja bym próbowała. Mi się udało "odkręcić" Klementynkę przed samym porodem :)
    Kiedy sie odkrecila? W ktorym tyg?

• MoBo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina no czasem może nie pomoc ale próbuj próbuj, ponoć do ostatniego tygodnia mogą fiknac.

Kushina, polkosia lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo,jak ja lubie myc podlogi ;D
    Ale to co ,to juz mopa nie moge uzyc tylko jak ten kopciuch na kolanach :P

baranosia, MoBo lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, jakoś około 36.

Dobrawa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mąż zrobił mi mega niespodziankę <3 miał wrócić dopiero jutro więc leżę sobie zajadam pomarańcze oglądając jaka to melodia nagle dzwonek do drzwi. Chwila zawahania syf w domu otwierać czy nie? Otwieram, a tam kto? Mąż we własnej osobie!

Co prawda musiał pojechać na noc do pracy ale chociaż trochę posiedzieliśmy razem i zjedliśmy wspólną kolację <3

To już oficjalnie możesz rodzić ;)

baranosia, milmarta lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ