X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że mi już łatwiej wymienić co mnie NIE boli niż co boli ;P

milky_way, guerretenshi lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Mam ostatnio to coraz częściej, to mi się śni czy to się dzieje naprawde?
    Hehe, gdzieś na pograniczu :P

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Hehe, gdzieś na pograniczu :P

Muszę męża zapytać czy nic w nocy nie słyszy :D

Dotty84 lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie na samym dole, lekarz mówi ze to nerw sromowy. Teraz to jak promieniuje to na brzuch plecy i nogi. Dziecku to nie zagraża. Moze pójdę ale w poniedziałek, przez weekend i tak pewnie nic nie bedą robić. A jak bedą mnie tylko trzymać to po 3 dniach się najwyżej wypisze na zadanie. Ale popróbuje poprosić o wywoływanie, mała przekroczy juz wtedy 4 kg a nie chce czekać do 4,5 i mieć cesarkę, wolałbym ją sama urodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:02

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spróbuj i w sumie racja lepiej w poniedziałek niż na weekend. W weekend pewnie ciężej o jakieś konsultacje. W poniedziałek to już będzie 38tc więc śmiało mogłabyś urodzić :)

Polkosia a mi właśnie wszystko minęło. Co prawda chodzę jak kaczka ale rwa odpuściła, kręgosłup też jedynie czasem jak przegnę z robotą to boli mnie spojenie lub pachwina. Jedyne co mi dokucza to mocne wypychanie się po bokach młodego tak jakby miał mi zaraz wyjść przez bok :D

Oby i Tobie minęły lub chociaż zelżały bóle bo podejrzewam że przy Klementynce z tymi bólami to nie jest Ci łatwo...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No już mężowi nawet się nie przyznaję, że je mam, bo by mu smutno było :P Ale ostatnio mam coraz częściej. Akurat z ginekologiem nie ;D

Ja miałam przed ciążą, przez pierwsze dwa trymestry co 2-3 dni tak jak Ty, a od kilku tygodni zero ;) raz mi się ostatnio przez sen zdarzyło, ale takie marne to było, ledwie odczułam :P

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chcialam podzielic sie wiadomoscia, ze dzis zostal ustalony termin cc na 8.12,
    Mam nadzieje, ze wszystko pomyslnie przebiegnie x

Krakuska, baranosia, nick nieaktualny, Martusiazabka, polkosia, MoBo, Izieth, cudek2, Isia86, Werix, Nita, Dotty84, Olcia..89, guerretenshi, Angela B-D lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wyznaczają Wam termin mniej więcej tak jak mi, czyli w okolicach skończonego 39-tego tygodnia :) u mnie klamka też zapadła - 2 grudnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:18

baranosia, MoBo, Iva79, cudek2, Isia86, Werix, Nita, Olcia..89, Angela B-D lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde ile cc się szykuje :)
    Z jednej strony Wam zazdroszczę bo znacie już datę a my co?! Wielka niewiadoma i oczekiwanie ;)

Martusiazabka, Iva79, Isia86 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, właśnie wolałabym mieć niespodziankę. I tak jak natura chciała. A tutaj maleństwu nagle otworzy się "sklepienie" i w 5 minut jacyś obcy wyjmą go z jego ciepłego i miłego domku, bez żadnego ostrzeżenia. Aż mi go żal...

A tak poza tym, to odkąd znam datę zaczęłam sie skupiać na tym, czy na pewno bedzie zdrowe itd. Wczesniej skupialam się na tym kiedy to będzie, a teraz nagle takie niespokojne myśli, echhh.

Wiecie co, mam nadzieję, że za miesiąc-dwa jak już się wszystkie rozpakujemy, sposób "rozpakowania" zblednie w obliczu tego, jakie cudowne są nasze maleństwa :)

Iva79, nick nieaktualny, Werix lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wolała mieć niespodziankę ;) W ogóle mam poczucie, że gdyby mały rodził się naturalnie to dopiero po świętach. Chociaż na pewno plusem takiej planowej cesarki jest to, że można sobie wszystko wcześniej zaplanować ;)

Iva79 lubi tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna się rozpakowywanie na poważnie :D

A ja się wkurzam, bo już każdy na odwiedziny się szykuje w szpitalu, szkoda tylko, że nikt mnie się nie spyta czy sobie życzę, zamiast zbierać siły i cieszyć się małą, będę musiała spinać dupe, żeby ich wszystkich wytrzymać.

nick nieaktualny, Martusiazabka, Angela B-D lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula - moze lepiej niech przyjda do szpitala na chwile i bedziesz ich miala z glowy, niz by mieli Ci potem przesiadywac godzinami w domu.

milky_way lubi tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina nie strasz, masz rację, nawet nie pomyślałam, że może być jeszcze gorzej :/

tb738ribfs156aj0.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała znać datę, pal licho jaki to poród ale ta niewiadoma mnie zżera od środka :/ a jak będzie po terminie to już w ogóle oczekiwanie będzie męczące

82doroeqdnooy9dr.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Madziula - moze lepiej niech przyjda do szpitala na chwile i bedziesz ich miala z glowy, niz by mieli Ci potem przesiadywac godzinami w domu.

To tez zależy w jakiej będzie kondycji. Ja np po cesarce jeszcze chodzić nie mogłam, a tu mi się zwaliło w odwiedziny pięć osób naraz. Byłam wtedy w tak kiepskiej formie ze jak udało mi się doczłapać do kibelka samej, tak z kibelka juz musieli mnie przewozić na wózku bo miałam czarno przed oczami. No i niestety w trakcie ich pobytu musiałam iść do kibelka. Napatrzyli się... :-/ byłam tym skrępowania a oni nawet nie pomyśleli żeby na korytarz wyjśc kiedy ja walczyłem ze sobą żeby w ogóle wstać z łóżka...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wole odwiedziny w szpitalu. Wszystkim bede mowic, ze pierwsze 3 tygodnie NIE PRZYJMUJEMY GOSCI. To czas dla nas. Dla naszej czworki.
    No, rodzice to wyjątek! Moja mama przeciez bedzie mnie odwiedzac i bede sie cieszyc. ... tesciowa troche gorzej, ale ma dalej wiec pewnie wpadnie na chwilke..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 19:14

• milky_way Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jezeli chodzi o sposob rozpakowania.... dla mnie to bez znaczenia, nie uwazam, zeby cos bylo gorszego i lepszego... najwazniejsze, zeby przestransportowac bobasa bezpiecznie na drugą stronę brzucha i tyle. Nic to nie znaczy, ze ktos bedzie gorsza czy lepsza matka w zaleznosci od sn czy cc.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, dzięki... Jeszcze "tylko" miesiąc :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ja tu jestem w najlepszej sytuacji pod względem odwiedzin, bo nas nie odwiedzi NIKT. Ani w szpitalu, ani w domu. Moja cała rodzina w Polsce, męża w Indiach, więc jesteśmy tu sami. Znajomych w Londynie praktycznie nie mamy, bo mieszkamy tu dopiero rok. Wcześniej mieszkaliśmy prawie 10 lat w Manchesterze i tam są wszyscy nasi znajomi, bliżsi i dalsi. Także ten, może pies z kulawą nogą chociaż przyjdzie do szpitala zostawić mi niebieski balon z napisem "It's a boy" :P

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ