X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że mi już łatwiej wymienić co mnie NIE boli niż co boli ;P

milky_way, guerretenshi lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Mam ostatnio to coraz częściej, to mi się śni czy to się dzieje naprawde?
    Hehe, gdzieś na pograniczu :P

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Hehe, gdzieś na pograniczu :P

Muszę męża zapytać czy nic w nocy nie słyszy :D

Dotty84 lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie na samym dole, lekarz mówi ze to nerw sromowy. Teraz to jak promieniuje to na brzuch plecy i nogi. Dziecku to nie zagraża. Moze pójdę ale w poniedziałek, przez weekend i tak pewnie nic nie bedą robić. A jak bedą mnie tylko trzymać to po 3 dniach się najwyżej wypisze na zadanie. Ale popróbuje poprosić o wywoływanie, mała przekroczy juz wtedy 4 kg a nie chce czekać do 4,5 i mieć cesarkę, wolałbym ją sama urodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:02

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spróbuj i w sumie racja lepiej w poniedziałek niż na weekend. W weekend pewnie ciężej o jakieś konsultacje. W poniedziałek to już będzie 38tc więc śmiało mogłabyś urodzić :)

Polkosia a mi właśnie wszystko minęło. Co prawda chodzę jak kaczka ale rwa odpuściła, kręgosłup też jedynie czasem jak przegnę z robotą to boli mnie spojenie lub pachwina. Jedyne co mi dokucza to mocne wypychanie się po bokach młodego tak jakby miał mi zaraz wyjść przez bok :D

Oby i Tobie minęły lub chociaż zelżały bóle bo podejrzewam że przy Klementynce z tymi bólami to nie jest Ci łatwo...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No już mężowi nawet się nie przyznaję, że je mam, bo by mu smutno było :P Ale ostatnio mam coraz częściej. Akurat z ginekologiem nie ;D

Ja miałam przed ciążą, przez pierwsze dwa trymestry co 2-3 dni tak jak Ty, a od kilku tygodni zero ;) raz mi się ostatnio przez sen zdarzyło, ale takie marne to było, ledwie odczułam :P

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chcialam podzielic sie wiadomoscia, ze dzis zostal ustalony termin cc na 8.12,
    Mam nadzieje, ze wszystko pomyslnie przebiegnie x

Krakuska, baranosia, Dagn_, Martusiazabka, polkosia, MoBo, Izieth, cudek2, Isia86, Werix, Nita, Dotty84, Olcia..89, guerretenshi, Angela B-D lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wyznaczają Wam termin mniej więcej tak jak mi, czyli w okolicach skończonego 39-tego tygodnia :) u mnie klamka też zapadła - 2 grudnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:18

baranosia, MoBo, Iva79, cudek2, Isia86, Werix, Nita, Olcia..89, Angela B-D lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde ile cc się szykuje :)
    Z jednej strony Wam zazdroszczę bo znacie już datę a my co?! Wielka niewiadoma i oczekiwanie ;)

Martusiazabka, Iva79, Isia86 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, właśnie wolałabym mieć niespodziankę. I tak jak natura chciała. A tutaj maleństwu nagle otworzy się "sklepienie" i w 5 minut jacyś obcy wyjmą go z jego ciepłego i miłego domku, bez żadnego ostrzeżenia. Aż mi go żal...

A tak poza tym, to odkąd znam datę zaczęłam sie skupiać na tym, czy na pewno bedzie zdrowe itd. Wczesniej skupialam się na tym kiedy to będzie, a teraz nagle takie niespokojne myśli, echhh.

Wiecie co, mam nadzieję, że za miesiąc-dwa jak już się wszystkie rozpakujemy, sposób "rozpakowania" zblednie w obliczu tego, jakie cudowne są nasze maleństwa :)

Iva79, Dagn_, Werix lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wolała mieć niespodziankę ;) W ogóle mam poczucie, że gdyby mały rodził się naturalnie to dopiero po świętach. Chociaż na pewno plusem takiej planowej cesarki jest to, że można sobie wszystko wcześniej zaplanować ;)

Iva79 lubi tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna się rozpakowywanie na poważnie :D

A ja się wkurzam, bo już każdy na odwiedziny się szykuje w szpitalu, szkoda tylko, że nikt mnie się nie spyta czy sobie życzę, zamiast zbierać siły i cieszyć się małą, będę musiała spinać dupe, żeby ich wszystkich wytrzymać.

Dagn_, Martusiazabka, Angela B-D lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula - moze lepiej niech przyjda do szpitala na chwile i bedziesz ich miala z glowy, niz by mieli Ci potem przesiadywac godzinami w domu.

milky_way lubi tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina nie strasz, masz rację, nawet nie pomyślałam, że może być jeszcze gorzej :/

tb738ribfs156aj0.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała znać datę, pal licho jaki to poród ale ta niewiadoma mnie zżera od środka :/ a jak będzie po terminie to już w ogóle oczekiwanie będzie męczące

82doroeqdnooy9dr.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Madziula - moze lepiej niech przyjda do szpitala na chwile i bedziesz ich miala z glowy, niz by mieli Ci potem przesiadywac godzinami w domu.

To tez zależy w jakiej będzie kondycji. Ja np po cesarce jeszcze chodzić nie mogłam, a tu mi się zwaliło w odwiedziny pięć osób naraz. Byłam wtedy w tak kiepskiej formie ze jak udało mi się doczłapać do kibelka samej, tak z kibelka juz musieli mnie przewozić na wózku bo miałam czarno przed oczami. No i niestety w trakcie ich pobytu musiałam iść do kibelka. Napatrzyli się... :-/ byłam tym skrępowania a oni nawet nie pomyśleli żeby na korytarz wyjśc kiedy ja walczyłem ze sobą żeby w ogóle wstać z łóżka...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wole odwiedziny w szpitalu. Wszystkim bede mowic, ze pierwsze 3 tygodnie NIE PRZYJMUJEMY GOSCI. To czas dla nas. Dla naszej czworki.
    No, rodzice to wyjątek! Moja mama przeciez bedzie mnie odwiedzac i bede sie cieszyc. ... tesciowa troche gorzej, ale ma dalej wiec pewnie wpadnie na chwilke..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 19:14

• milky_way Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jezeli chodzi o sposob rozpakowania.... dla mnie to bez znaczenia, nie uwazam, zeby cos bylo gorszego i lepszego... najwazniejsze, zeby przestransportowac bobasa bezpiecznie na drugą stronę brzucha i tyle. Nic to nie znaczy, ze ktos bedzie gorsza czy lepsza matka w zaleznosci od sn czy cc.

Kushina, Dagn_, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, dzięki... Jeszcze "tylko" miesiąc :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ja tu jestem w najlepszej sytuacji pod względem odwiedzin, bo nas nie odwiedzi NIKT. Ani w szpitalu, ani w domu. Moja cała rodzina w Polsce, męża w Indiach, więc jesteśmy tu sami. Znajomych w Londynie praktycznie nie mamy, bo mieszkamy tu dopiero rok. Wcześniej mieszkaliśmy prawie 10 lat w Manchesterze i tam są wszyscy nasi znajomi, bliżsi i dalsi. Także ten, może pies z kulawą nogą chociaż przyjdzie do szpitala zostawić mi niebieski balon z napisem "It's a boy" :P

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ