X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    No bo to niby normalnie można rodzić, tylko chodzi o ryzyko zaklinownaia - główka jest najszerszą częścią i jeśli wychodzi jako ostatnia to jest ryzyko zakleszczenia - gdyby się okazała zbyt duża. Nie wiem co wtedy...
    Jak idzie pierwsza i nie może przejsć to jeszcze można zrobić cc.

A oni nie wiedzieli, że jest pośladkowo? Czy ona się uparła?
    To był jej pierwszy poród?

No właśnie też jestem ciekawa czy to był pierwszy poród?
    Bo z tego co wiem w PL jest podejście, że jeśli pierwsze dziecko rodziło się naturalnie, to drugie też można naturalnie, nawet jeśli jest pośladkowo. Podczytuję listopadówki, ale jakoś nie zauważyłam tego przypadku.
    Ja bym jednak nie ryzykowała sn. Już pal licho, że można popękać wzdłuż i wszerz, ale bałabym się, że dziecko zaliczy jakąś kontuzję.

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Barnosia- kochana jesteś.
    Specjalnie dla Ciebie hihi- to już w szpitalu. 4h przed cc.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfc638b4bd42.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 15:37

Werix, Dotty84, Dagn_, Izieth, Martusiazabka, Kushina, Madziula87, Krakuska, RedLady, Iva79, Olcia..89, Angela B-D lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, przykro mi, że Twój mały tak się ułożył. Trudno, będziesz mieć cesarkę. Najważniejsze, aby zdrowo wyszedł na ten świat :)

Dotty, to był jej drugi poród. Pierwszy rodziła normalnie sn, a teraz już wiedzieli, że jej córka ułożyła się pośladkowo, ale namówili ją na poród sn i tak też urodziła, ale z tego co opisywała to się nacierpiała strasznie!

Kushina lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tej laski z listopada? Coś mi świta, że drugi i dlatego kazali jej próbować normalnie. Przy drugim porodzie ułożenie pośladkowe nie jest bezwzględnym wskazaniem do cc :-)

Ogólnie w tej kwestii to znów jest "co jednemu miód, drugiemu trucizna" :-) ja się bardzo cieszę, że wszystkie się tu wzajemnie szanujemy i nikt nikogo na nic nie namawia, nie nawraca :-)

baranosia, Martusiazabka, Kushina, Dobrawa, Iva79 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym porodzie raczej nie zgadzają się na pośladkowy SN, ale przy kolejnych jak najbardziej.

Nita, dzięki, bez zmian. Leży główkowo, ale tu wszystko jest możliwe :) Tak, jak kiedyś pisałam, Klementynka nam zrobiła dwa obroty na kilka tygodni przed porodem, więc wszystko się może zdarzyć. Na którymś wątku w zeszłym roku dziewczyna miała ustalone cc przez pośladkowe ułożenie dziecka, a na dzień przed terminem się przekręciło samo :) Pessar trzyma, pomimo orgazmów przez sen (mam co 2-3 dni przez ten celibat) ;) I karmimy się dalej, a chyba nawet zaczęło mi mleko wracać trochę, bo miałam już malutko. Spojenie niestety ma luzy, nawet słyszę jak mi strzela, ale poprzednio miałam to samo... Tylko brzuch mam gigantyczny i ciężko mi.

Dobrawa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, wypas Sebuś :-D jeden z tych momentów, że "jest za cicho" wcale nie oznacza katastrofy.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżałam po 4h na basenie, żeby się przekręciła :) W wodzie jest mniejszy opór i dziecku łatwiej. Także polecam przez tydzień pochodzić, może zaskoczy jak u mnie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    No właśnie też jestem ciekawa czy to był pierwszy poród?
    Bo z tego co wiem w PL jest podejście, że jeśli pierwsze dziecko rodziło się naturalnie, to drugie też można naturalnie, nawet jeśli jest pośladkowo. Podczytuję listopadówki, ale jakoś nie zauważyłam tego przypadku.
    Ja bym jednak nie ryzykowała sn. Już pal licho, że można popękać wzdłuż i wszerz, ale bałabym się, że dziecko zaliczy jakąś kontuzję.

Też bym nie zaryzykowała - nawet gdyby to był "kolejny" już poród

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cudek padłam z Twojej koszulki i od razu wyobraziłam sobie mojego Antka wyciągającego czop haha :D

Dobrawa ale masz ślicznego blondaska! ;)

cudek2, Dobrawa lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała móc tak sobie wszędzie zasnąć, jak synek Dobrawy. Na podłodze, przy odkurzaczu... :D

Polkosia a jakieś usg będziesz jeszcze mieć? Ile Twoja mała waży?
    A te orgazmy przez sen - to pojechałaś :D Mam nadzieję, że ten sen o ginekologu i seksie z nim nie wywołał u Ciebie orgazmów. No chyba, że ginekolog jakiś mega przystojny :P

Dagn_, Dobrawa, Werix lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już mężowi nawet się nie przyznaję, że je mam, bo by mu smutno było :P Ale ostatnio mam coraz częściej. Akurat z ginekologiem nie ;D

Tak, jeszcze 2 USG na pewno, ale nie wiem kiedy :) 2200 ważyła jakieś 2 tygodnie temu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 16:00

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orgazm przez sen? Zazdro! :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak w pierwszej ciąży, że prześladowały mnie nocne orgazmy :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    "Kochana mamo! Jeszcze mnie nie widzisz, ale ja jestem bardzo blisko Ciebie. Słyszę jak bije Ci serduszko, jak rozmawiasz z tatą i jak śmiejesz się z jego żartów. Czuję ciepło od Ciebie i czuję smak jedzenia, które zjadłaś. Wiem, że mnie kochasz, bo mi to mówisz, gdy głaszczesz mnie przez swój brzuch. Kochana mamo, ja też Cię kocham. Pewnie czasami myślisz, że to nieprawda, bo słyszę jak mówisz "ała", gdy się dużo ruszam. Nie gniewaj się na mnie, ale to takie fajne, że mogę sam ruszać rączkami i nogami. Bo wcześniej nie mogłem, chociaż bardzo chciałem. A teraz już tyle potrafię! I to dzięki Tobie kochana mamo i dzięki Tobie tato... bo odważyliście się dać mi życie".

Popłakałam się...

Też się popłakałam :)

Ale masz ślicznego krasnala Cudek <3 Dobrze, że u Ciebie już lepiej :) A zazdrość wkrótce minie, w końcu Szymi jest teraz starszym bratem - to brzmi dumnie :D

cudek2 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Szyjka się nie skróciła. Ma 1cm. Ale rozwarcie jest juz "spokojnie na 2 palce". Główka bardzo nisko, uciska na szyjkę. Pęcherz płodowy mocno napięty, tylko czekać aż pęknie. Jak odejdą wody od razu jechać do szpitala. Doktor mówi ze nie wie czy doczekamy końca miesiąca. Ja się upieram na początek grudnia. Powiedział ze jak tak to 1 grudnia mamy pozwolenie na seks :-D Wypisał zwolnienie do 16 grudnia. Wiec do porodu juz się z nim nie widzę. Ktg tez juz żadnego nie zlecił. Powiedział tylko ze jeśli jakimś cudem do tego 16 nie urodzę to mam przyjść. Zostaje nam tylko czekać...

Cudek, świetnych masz tych chłopaków! :-) napewno łatwo nie jest... Ale z czasem będzie lepiej :-) Dogadają się, zobaczysz :-)

oar8skjo4squlk4t.png

cudek2, baranosia, Isia86, Angela B-D lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Miałam tak w pierwszej ciąży, że prześladowały mnie nocne orgazmy :D

Mam ostatnio to coraz częściej, to mi się śni czy to się dzieje naprawde?

Dotty84 lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Martsia tak jak powiedziałaś, oby do niedzieli i możesz rodzić, tak też chyba będzie :D

Martusiazabka lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, chłopaki super a koszulka wymiata :)
    A ja mam dylemat. Byłam dziś na wizycie. Mam straszne bóle promieniujące, myślałam ze juz pomału szyjka się skraca i otwiera, a tam nic, stwierdził ze jest tak wysoko ze prawie nie dosięga, wiec mala nigdzie się nie wybiera. A te bóle to ten mój pieprzony nerw uszkodzony - jakiś nacisk jest i boli i będzie bolało coraz bardziej, tylko zakończenie ciąży moze mi ulżyć. Nie ma pomysłu co ze mną zrobić wiec wypisał mi skierowanie do szpitala. I tu mój dylemat- a co oni zrobią, bo mam obawy, ze nic i tylko będę tam leżeć niepotrzebnie. Chociaż miałabym nadzieje ze stwierdza ze moze po prostu trzeba ciąże zakończyć i wywołają mi poród ale tak coś czuje ze to tylko moje pobożne życzenie. Nie wiem czy wogole iść

cudek2 lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, możesz spróbować... Chyba lepiej pójść nawet jeśli nic nie zrobią i wypiszą cie do domu, niż siedzieć i się zastanawiać co by było gdyby, albo żałować ze się nie poszło. Idź. Przekonaj się co ci powiedzą :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia a co Cię dokładnie boli? Gdzie Ci promieniuje?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ