X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie bóle brzucha że masakra :( w dodatku dopiero wstawiłam moje jagodzianki do piekarnika- wiem wiem zwariowałam.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od zawsze chciałam cc, ZAWSZE... a tu nagle będę próbować SN O.o sama siebie nie rozumie :P

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj kobiety rodzą i 4500g dzieci siłami natury i nikt z tego jakiejś afery nie robi. Nie znaczy to jednak, że należy oceniać czy "zachęcać" inną mamę do takiego porodu. Każda ma inny próg bólu, swoje przeżycia i to jest decyzja bardzo indywidualna czy ktoś decyduje się na cc czy sn. Ty Elcia weszłaś raz nawet na październikówki i im zaczęłaś wypominać dlaczego decydują się na cc z powodu wagi dziecka. Nie wiem czy ty jesteś eksperymentem forumowym pod tytułem: Kogo najbardziej wkurwić czy ty po prostu taka upierdliwa naprawdę jesteś?
    Daj se luz dziewczyno i zajmij swoją macicą i swoim porodem. Może być tak, że to ty właśnie od wejścia do szpitala będziesz błagać o znieczulenie lub cesarkę, bo nie będziesz w stanie przyjąć bólu, także nie zgrywaj takiej bohaterki, bo guzik wiesz co to za ból. A historie typu: moja mama, moja babcia wsadź sobie wiesz gdzie... :)

guerretenshi, Okciakowa, Basia79, Szczęśliwa Mamusia, Iva79, Dagn_, Isia86, AniaKami, Martusiazabka, milky_way, Maggie_31, Dotty84, Angela B-D lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Nita :D

3i49roeq4sgexhrq.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita w punkt.

Bez jaj co kogo obchodzi jak zamierza rodzic? Ja marze o sn ale wiem ze nikt mi na to nie pozwoli. Rozumiem decyzje o cc z roznych pobudek i nie mnie oceniac.

Nita tutaj po prostu sie rodzi, ale zwykle z epiduralem to i 4500 na znieczuleniu przepchna ;)

Iva79 lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11e4db6164be.jpg

Jeszcze gorące! Zjem i mogę rodzić :D

Nita, polkosia, guerretenshi, Okciakowa, Dobrawa, Basia79, Izieth, Iva79, Krakuska, Dagn_, Angela B-D lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, zrobilam wiele rzeczy i moglam rodzic. I zawsze znalazlo sie cos jeszcze. A teraz kiedy znam godzine zero to mam ochote poprosic jeszcze o 2-3 miesiace xD

Dobrawa lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też urodziła mojego brata 5kg silami natury (35 lat temu), ale to nie znaczy, ze kazda ma isc w jej ślady ;) Zreszta wtedy nie bylo tak dokladnych badan i nikt nie wiedzial, ze dziecko jest tak duze. U niej na szczescie skonczylo sie dobrze, ale z jakiegos powodu lekarze jednak zalecaja cc jak dziecko przekroczy pewna wage.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Baranosia, zrobilam wiele rzeczy i moglam rodzic. I zawsze znalazlo sie cos jeszcze. A teraz kiedy znam godzine zero to mam ochote poprosic jeszcze o 2-3 miesiace xD
    Haha aż tak?? Pamiętam jak niedawno błagałaś żeby Piotruś wyszedł :) lepiej się poczułaś czy dopadł strach??

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ledwo mnie urodziła siłami natury, a ważyłam tylko 2400. Tak ją bolało, że błagała o znieczulenie, a jak odmówili, to chciała cesarkę. Miała bardzo słaby próg bólu, ale dla mnie i tak jest moją bohaterką <3 Dawniej było inaczej. Kobiety rodziły naturalnie, bo innego wyboru nie było. Nie było usg i tylu możliwości w trakcie porodu. Nasze babcie rodziły często w domu, gdzieś w kącie na kucaka. Teraz mamy rok 2016 i nie ma sensu porównywać co było dawniej. Czasy się zmieniły. Najważniejsze, aby nasze maluchy były zdrowe i szczęśliwe :)

guerretenshi, milky_way, Iva79, Krakuska, Dagn_, Isia86, Dotty84, Martusiazabka, Angela B-D lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Haha aż tak?? Pamiętam jak niedawno błagałaś żeby Piotruś wyszedł :) lepiej się poczułaś czy dopadł strach??
    Dalej blagam o jego wyjecie :D ale pojawiaja sie we mnie tak skrajne uczucia ze oszalec mozna :p wiem ze minie jak sie maly urodzi, ale przede wszystkim martwie sie o Damiana. Bo niby czlowiek stara sie przygotowac przez te 9 mc ale naprawde to chlop jest rzucany na gleboka wode. Bardzo bym nie chciala zeby sie odsunal i zebysmy zaczeli sie mijac w tym wszystkim.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana będzie wszystko dobrze! Początki mogą być ciężkie ale dacie radę! Trzeba dużo ze sobą rozmawiać i nie bać się mówić o swoich potrzebach i oczekiwaniach.

Też mam czasem obawy że nasze małżeństwo legnie w gruzach. Ale wiem że nie możemy do tego dopuścić. Dlatego będę chciała czasem po prostu stać się żoną i wyjść gdzieś sam na sam z mężem chociażby do głupiego kina. I wtedy ogromna rola w babciach by mieć w nich wsparcie :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ja mowie wam jak macie rodzic??? Mowie jak ja chce i co mysle. Querentush naorawde nie interesuje mnie to jak urodzosz tylko wiem ze sa ludzie ktorzy czytaja to forum a sie nie udzielaja i tez moze chca poznac rozne opinie. To ze ty nie chcesz poznac mojej wystarczy ze ominiezz je wzrokiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 23:57

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita zajmuje sie tylko swoja macica i swoim porodem. Do nikogo osobiscie nie odnosilam swoich postow. Pisalam jak ja chce i podawalam argumenty. To ze ty uwazasz inaczej nie znaczy ze musisz splycac ta dyskusje do chamskich tekstow

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosiu wlasnie staram sie z nim duzo rozmawiac. A ze w przeszlosci mialam pare kryzysow psychicznych, to na spokojnie uswiadamiam jak licze na jego wsparcie i zaangazowanie. Wiem, ze pewnie czeka mnie powtarzanie sie z czyms n razy, ale najwazniejsze to nauczyc go ze tez jest wazny dla dziecka i ze nie powinien sie go bac. I nie bedzie ze boli i mi smutno i wgl, bede silna i maly bedzie spac u siebie w pokoju.
    Zycie zweryfikuje te nasze plany i mozliwosc ich realizacji, ale trzymam mocno kciuki ze Panowie nas nie beda zawodzic, rodzice wspierac, a my w pelni mogly realizowac w kazdej sferze, a nie tylko matczynej :)

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mojego staram się przygotować do tego, żeby mnie wspierał, nie tyle w obowiązkach, bo jak na razie widzę, że jest nakręcony i bardzo chce kąpać małą ;) Bardziej chodzi mi o wsparcie dla mnie, bo jakoś czuję, że dopadnie mnie baby blues i bez niego nie dam sobie rady.
    Tyle par dało sobie radę, to i my sobie jakoś poradzimy :)

Iva79 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej juz bylo wspominane o czopie, ale wroce do tego tematy , bo dzis rano wyleciala mi mala ilosc gestego przezroczystego sluzu , doslownie wygladalo to jak gesty katar rano, zadnych czerwonych pasemek. Ciekawi mnie czy to byl czop, moze jakis fragment jego. Czy ktos wie jak duzy jest czop ?

guerretenshi, Nita lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o meza to tez mam lekkie obawy jak my sobie poradzimy, do tej pory wiekszosc rzeczy robilam ja, wiec duzo na niego spadnie obowiazkow w tych pierwszych dniach. Teraz on tez nieraz mowi zostaw ja zrobie, ale ja sie czuje , ze siedze w domu caly dzien, wiec musze zrobic wszystko. Tez nie lubie mu przypominac zrob to czy to , szybciej jest jak ja to zrobie , eh Izieth tak jak piszesz inni dali rade to my tez damy. I oby nas zadna depresja nie dopadla to bedzie dobrze :)

Izieth, Martusiazabka, Angela B-D lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam stronke o czopie :
    http://www.sosrodzice.pl/odejscie-czopa-sluzowego-rozpoczal-sie-porod/#article

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze niektorzy musieli przejsc niezla wojne w domu zeby dac rade :p a ile to samotnych matek sie porobilo bo faceci dali dyla... wiem, straszna jestem :p ale naprawde, jak mocno wierze w Damiana tak wiem ze wszystko moze sie wydarzyc...
    Co do czopa to chyba nikt nigdy sie nie dowie czy odszedl caly. Ze mnie tez polecialo duuuzo "kataru" to myslalam ze poszedl caly, a pare dni pozniej jeszcze troche :D

Iva79 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ